Kollar tv

Just nu kollar jag på en liveintervju på eurosport med Mats Wilander och Thomas Johansson på engelska.

Där en kille pratar över talet på tyska. 

Alltså, igen.

Mats Wilander, Thomas Johansson pratar engelska. Mats pratar utmärkt engelska. Thomas lite sämre. Och så pratar någon tysk snubbe tyska över allt. Så du hör inte vad de säger.

Såå.

Svensk kille och svensk kille på engelska...

...på tyska.

Bra jobbat Söderling!

ajajajajajaj

Jag har precis petat mig lite i näsan utan att tänka på att jag hade liniment på fingret.

99 poäng

.

Av någon anledning tycker inte betapet att pöka är ett ord. Fan, hade fått en jäkla massa poäng på den.

Nu håller jag käft

Hmm, idag har jag avslöjat min vikt och sagt något och tagit bort det igen.

Nu får det vara nog! hör ni det!Hey Ho Let's Go!

Jag som skulle plugga...

Äsch, har fixat andra grejjer istället.

Skrev om det här innan, men så fick jag kalla fötter och suddade bort allt. Där ser man. Enligt statistiken så har kanske tre eller fyra läst det så ingen större skada skedd.Det gäller att prioritera

Imorse köpte jag två påsar chips, en packe med marsglassar, en påse m&m:s (inte dem med nötter i utan dem som är som non-stop), och så en påse med mars planets som är gode de två första nävarna sedan så blir man beroende men hatar dem.

Det är inga små påsar jag har chackat, stora, stora.

För jag ska plugga i helgen. Och jag ska inte kräkas ett dugg så jag kör på socker, fett och salt-metoden igen. Det här är inte ett dugg bra för min vikt. Nu väger jag sextioåtta kilo vilket är en sisådär åtta, nio kilo över vad som är bra för mitt hjärta. men det är en vägning det där. Kunna leva ett bra vardagsliv utan att kräkas hela tiden eller löpa risken att ramla ihop och ha ett hjärta som stannar om ett år.

Jag chansar på att ha en fungerande vardag så länge jag har mycket att göra i skolan, vilket jag hoppas bara ska betyda den här helgen, sedan kanske allt är borta och det vore ju rätt så gött, och sedan på att jag ska kunna börja träna ordentligt (inte bara jogga som jag ju gör tre, fyra gånger i veckan utan också något pass i veckan med lite ordentlig träning som gör att man bränner en massa fett) och kunna äta mig mätt på bra, hemlagad mat istället för att tro att jag ska sluta kräkas om jag smaskar sallad med kyckling i. Helvete vad jag kräks om jag äter sallad.

Hur som helst, jag köpte godis och sånt för tjugo euro (lite mat var faktiskt med där också). Nu för fem minuter sedan gick jag in på affärn här nedanför för att kanske kunna köpa mig en ny mascara. Den kostade tio euro. Nope, får bli att koka upp vatten och sticka ner den gamla så att all gammal torkad mascara smälter, då kanske den håller två veckor till...

Så, jag handlade också godis för tjugo euro vilket gjorde att jag sket i att köpa mascara för tio.

Fan

Jag har blivit en fet ful amerikanare.

Istället för kort


Istället för kort ska stora strorebrorn som har födelsedag om två veckor få en smurf på posten. Han kommer bli så glad så. Han är säkert inne i någon kris (jag har hört att man blir det när man blir gammal) nu när han blir 33 så han behöver nog ha lite leksaker som inte är barnens för att få känna sig lite ung på nytt (jag vet ju att han smyger in i barnens lekrum på natten och bryter upp lillpojkens legosopbilar och bygger ihop dem igen).

Han samlade faktiskt på smurfar när han var liten också. Hade säkert fem stycken. Jag var kanske tre år och gnagde av färgen på fyra av dem. Kajaksmurfen fick jag tag på först när jag var tio eller så. Då slarvade jag bort den där dubbelpaddelgrejjen man har till kajaker. Inte mitt fel, varför ska de hålla på och göra lösa delar till smurfar för?

Den här är mycket bättre. Flaskan sitter fast så ingen kan slarva bort den.

fel

Bildgooglade precis, Brenda hade aldrig diadem. Kanske Blossom då.

Googlade vidare. Det finns absolut inga bilder på Blossom överhuvudtaget.

Så jag tar henne som exempel.

BTW

Fresten måste jag klippa luggen också. Det är ju luggens fel att jag har Brenda-frisyr a'la 92 med diadem.

Retro

Har ju sagt att jag måste shoppa!


T-shirt från H&M LOGG - 2006
Kjol från Gap - 2003
(på den tiden fanns det fortfarande Gap i München, nu har H&M tagit över lokalen med stans jobbigaste trappor)


Diadem köpt i Zagreb i billig kina-butik 2006. Zella lurade dit mig. Köpte även två par av världens skönaste trosor där. Dem har jag inte på mig dock. Har på mig Åhléns-trosor från påsken förra året. Just det ja, det jag skulle säga är att när man är svensk och köper sina trosor på kinaplotterbutik så ska man köpa en tre storlekar större än man har egentligen. Gjorde jag, det blev perfekt.

Mamma säger att det gör väl inget att alla mina kläder är minst två år gamla, sålänge de är fräscha och nytvättade.

Skitsnack!

Kollar tv

"I am human now let me watch this video"

PORR AG

Hahahahahahahahahahahaha!


På anslagstavlan om praktikplatser på universitetet.


(AG = AB)


Det här är nästan lika roligt som den gamla klassikern kukident som man använder till att göra rent löständer.
(Bild från google.de (jag äger på källförteckning))

Aaaaah

Hoppade två seminarier idag för att plugga (läs slösurfa för det är det enda jag har gjort, tyvärr). Två till seminarier och jag är friiii. 

För nu är det långhelg, ser ni. Först kommer fredan då jag är ledig och så kommer det lördag och söndag (som ju också är pingst) och så lite annandag pingst och så lite pingsttisdag.

Det enda dumma är väl det att jag ju annars jobbar på måndagar och med ledigheten förlorar massa cash, en tusing i alla fall. Det gör att jag inte har råd att åka någonstans eller hitta på något. Men, men, inte ska man klaga när man nu kan sätta sig ner och ta tag i precis allt som har med skolan att göra och få bort all gammal skit som ligger och skräpar och stressar.

Åh fy vad jag måste kissa just nu.

Fy, fy, fy

Hejdå

Vuxensak

Imorgon ska jag sticka till svenska konsulatet här i stan och rösta lite. 

Ojojoj, vad vuxen jag känner mig. Inte nog med att jag får rösta för fjärde/femte gången i livet (euro, riksdagsval, europaval och så säkert några kyrkoval också), jag kommer även att utnyttja min demokratiska rätt och göra det trots att jag bor borta i Långbortistanien någonstans, gjorde jag inte senast när det var val och jag bodde utomlands (och så blev det ju ingen euro i Sverige heller)

Men så var det ju det där också... Hur vuxet är det att rösta på Piratpartiet egentligen? Kommer göra det tills vi slopar alla korkade Ipred och FRA-lagar och sånt. Sedan så blir det till att gå tillbaka till gamla vanliga folkpartiet igen.

Sniffar kräks

Sa att det var väl konstigt att alla andra på jobbet är så sjuka hela tiden, jag som är så frisk just nu, i morse på jobbet.

Det slog tillbaka direkt.

Klockan tjugotre minuter över fyra kräktes jag på jobbet.

Eller jag kräktes genom näsan på jobbet.

Ner i toan. Tog betalt av en tjej, sa, att jag måste gå ut ett tag, gick till toan och kräktes - genom näsan.

Allt luktar kräks nu. Det kvittar vad jag gör.

Väldigt irriterande måste jag säga.

Jag blir förföljd

I fredags på stustacolum (studentfest i Studentenstadt där en maaassa studenter bor) när jag var less på den kassa musiken på discot och började bli lite übertrött gick jag ut på en liten promenad för att hitta mig ett glas som jag kunde lösa in med det pantmynt jag hittat några timmar innan och casha in tre euro. Så kommer nån jävla idiot upp och pratar med mig! Lite småslemmig sådär. Frågar frågor och jag ger inget. Svarar kort och ointresserat, kollar rakt fram hela tiden och inte en sekund på honom. Säger nädu, här ska jag gå in, ska till pojkvännen, och smiter in på någon liten väg med en massa folk på i helt fel riktning bara för att bli av med honom. Är det inte ett tecken på att tjejen inte vill något?

Stack ju till sjön imorse, cyklade åtta, nio kilometer för att där springa tre varv runt sjön och sen ta och simma lite. Skitskönt var det. Men vem möter jag inte när jag är ute och joggar runt sjön? Äckliga grabben, såklart! Han frågar om var det är nudistområde och var inte. Frågar om vägen och så vidare och jag svarar kort och pekar lite och säger sen att jag ska ta och jogga vidare... Så simmar jag mina kilometrar, kommer upp och lägger mig för att torka lite i solen. Och vem kommer inte där? Han börjar prata med mig igen, frågar saker, jag fipplar med min mobil, kollar inte, upp, säger att jovisst, det var väl varmt i vattnet och så. Sen sätter han sig ner! en och en halv meter från mig och fortsätter prata - vafan! Efter ett tag frågar han mig till och med om det finns mer plats hos mig, på min handduk. Gah, nä, tyvärr, finns det inte. Vill jag hellre vara ensam, ja tack.

Lär er en sak, killar, tjejer spelar inte såå svåra att fånga. Kollar inte tjejen på dig när du pratar vill hon antagligen inte ligga med dig. Frågar hon inte dig några frågor tillbaka så vill hon inte ligga med dig. Säger hon att hon ska gå till sin pojkvän så, A: har hon en pojkvän och du ska gå iväg, B: vill hon så gärna ha bort dig att hon ljuger. Det betyder inte att hon vill föda dina barn och bli gammal med dig. Och, prata förhelvete inte med vilt främmande människor på badstranden! Det må kanske funka om du är en barbröstad hunk som måste hämta din volleyboll som flugit in på tjejens område och då ska du bara prata om din volleyboll, inget annat. Annars är du körd. 

Jag har däremot jäkligt svårt att säga, att ursäkta, jag vill helst sitta här ensam utan det är upp till grabbarna här i världen att helt enkelt förstå när en tjej vill ha med er att göra. 

Om han dyker upp en gång till så blir jag rädd. Det bor någonstans runt två och en halv miljon människor i Stormünchen (inom pendeltågssystemet) i vilken Studentenstadt och Feringersee ligger i helt olika riktningar. Det är klart att det var slumpen, men lite creepy var det allt. Framförallt för att han var så slemmig. 

BTW

jag simmade några kilometer i Ferringer See idag. Har ni badat än, va, va ,va?

Brännboll

Gah, glömde kameran, jag är en sån Trottel, eller hur det nu kan tänkas stavas.

Tack vare ryssen som var på besök här förra hösten blev det nu äntligen en brännbollsmatch. Dumtyskarna fattade bara inget. De förstår inte enkla saker som ok, man får inte skjuta över kanterna som man gjort upp men är det så att bollen studsar inanför och sedan rullar ut så är det ju utelagets fel att de inte fångade den så studsa och rulla ut det får den ju. 

Så det blev ganska mycket munhuggning. Någon fick för sig att vi borde spela baseball istället. Nope, sa jag, var med och spelade sofball en liten gång och fick se ett ganska blodigt näsbrott som inte alls såg så kul ut. Och softball är svårt och krångligt och någon blir utbränd och får stå bredvid resten av matchen, inte ett dugg kul ju.

Nä, brännboll är bättre. Det är bara tyskarna som är korkade.

Fast allra mest var det nog vädret. Vi hade säkert runt fyrtio grader i solen där vi spelade (det är tjugosju grader ute nu, i skuggan, så...). En kille slängde sig i bäcken med kläderna på sen efteråt. Och så hade vi lite vattenkrig. Det var roligt.

sabunis hår

Var i hela friden har Nyamko Sabuni fått sitt hår ifrån? Var hon inte typ rakad om skalpen för ett halvår sedan?

Jag vill äta det hon äter.

Det här är helt obegripligt för mig.

Det här är mitt största huvudbry just nu. 

Skönt att ha tentat.

Mjau.

Gnark

Igår natt när vi kom hem stängde vi av alla väckarklockor i hela lägenheten under devisen att vi skulle ta sovmorgon imorrn (idag). Vaknade halv åtta.

Vad har jag gjort världen för ont?

Förresten, vi drog inte ner rullgardinerna igår. Det är trettiotvå grader här i lägenheten nu. 

Vad har jag gjort världen för ont?

Tjött

Kom ut från årtiondets tråkigaste omtenta i årtiondets tråkigaste kurs klockan halv tre i eftermiddags.

Sov inte sådär jättemycket inatt. Försökte sova lite mer nu på eftermiddagen men puckobilarna utomhus tutande sönder mina trumhinnor så det blev inte sådär jättemycket av det. 

Men nu ska jag på studentkalas och dricka öl.

smell you later.

Efternamn

Ok, pojkvännen och jag har varit tillsammans i över ett och ett halv år och det är klart man funderar lite. 

Så här kommer det: skulle vi gifta oss någon gång så vill inte jag behålla mitt tråkiga -son-namn men jag kan inte heller ta hans namn för hans mamma heter likadant i förnamn som jag vilket skulle betyda att jag heter precis likadant som hans mamma, vilket jag tycker är lite sjukt på något sätt.

Så jag försöker fundera ut något nytt och roligt. Kanske att man tar mammas flicknamn. ELLER så letar man rätt på något på polska som låter bra sålänge man håller sig till länder där polska inte talas. 

Än så länge håller jag på Mischek (nallebjörn) eller Mondri (smart). Killen tycker att vi ska heta korkad, Gupi eller nåt, tycker inte jag. 

Ursäkta alla felstavningar, har ingen aning om hur de här orden stavas. Kan väl tänka mig att nallebjörnen stavas med š eller nåt. Och att smart stavas med någon konstig nasalvokal, men det låter som Mondri i alla fall. Tror det betyder han är smart, vad är femininumet då?

Marion Mondri, låter fint va? Har en väldigt fint klang tycker jag. I:et låter kanske mer som ett e när jag tänker efter. Svårt det där... Marion Mischek låter också fint.

Nu ni

Nu har jag gått in ser ni.

Sitter i cafererian just nu. Den dåliga cafeterian där man inte får äta egen mat som man tagit med sig om man vill sitta vid borden. Vill man äta sin egna lilla yoghurt så får man sitta på golvet vid skåpen under klockan bakom mig. Men om man inte äter något alls så är det ok.

Näni, nu ska jag ta och låsa in datorn och bege mig in i tidsskriftsläsesalen. Där ska jag lösa dn:s suduku från två dagar sedan. Eller kanske lite längre sen, det brukar vara lite olika hur uppdaterade de är. Och efter det så ska jag bege mig in i den slaviska medeltidenslitteraturens förtrollade värld.

 Ack den som fick läsa lite Tolstoj.

Men allra först så ska jag bajsa. Eller inte allra först, allra först ska jag ju låsa in datorn. Sen ska jag bajsa. De kollar alltid så konstigt på mig när jag tar med mig datorn på toa här.


Såhär kan man se ut när man försöker se ut som om man INTE tar kort. För att sitta och ta kort med datorn på random platser kan lätt verka lite självupptaget. Och det vill man ju inte vara.i det gröna

Tänkte att jag skulle hälsa till er allihopa här utanför statsbiblioteket där jag sitter och slösurfar på dn, har ju spärrat aftonbladet och allt annat från skoldatorn.

Det skulle vara en snygg bild sån där hej, här är jag-bloggbild var tanken.

Det är svårt att ta fina hej, här är jag-bloggbilder tycker jag.
Och så en massa fler hemska bilder som antingen blogg.se eller nätverket på biblioteket förvägrar mig att lägga upp.


Tack aftonbladet

Jag vet nu hur tjejen i Thriller-videon ser ut idag. Har inte glömt bort det än, fem minuter senare.

Däremot har jag redan glömt bort vad som skiljer tidig och sen medeltida slavisk litteratur mot slavisk litteratur "der Neuzeit"
hmm... det ska vara sju saker.

Zweckgebundenheit
Institutionsgebundenheit
Traditionsgebundenheit
Offenheit den Texten
Statik der Entwicklung
något på 'K'
...


Har tenta på fredag.

Varför gör jag såhär mot mig själv?

Apropå Liniment, linniment, linement, linnement

Hur fan stavas skiten? De som säger "googla" får stryk. Vafan ska jag ha en blogg till om jag inte får ställa dumma frågor?

Saker som bara händer här

Ni kanske tycker att jag gnäller en massa. Jag tycker att jag gnäller en massa. Men det är bara här... Jag lovar att om någon frågar mig på gatan eller över telefon eller på msn om hur jag mår och jag sitter där med magkatarr, hjärtsvikt, låst knä, brutet revben, knöl i nacken, en utsliten tumme, mensvärk, kräk uppe vid tungroten och en tå som har ramlat ut ur ligamenten eller vad det nu är den har gjort samt lite deppiga tankar om att jag snart kommer dö knall fall, så kommer jag svara, ok, eller bra. Eller gut, supi om det ska vara på tyska. Man ska inte hålla på och gräma inför annat folk. Det är oförskämt och lite äckligt. Uppmärksamhetskrävande och well, som sagt, lite äckligt.

Ni är ju inte annat folk, ni är ju bara min publik. Det är skillnad. Jag vet att nittiofem procent av er känner mig men här, här är ni som sagt publiken. Det är fanemej inte någon dialog det här (trots kommentarsfältet, ni behöver inte trösta, fast snälla gör... ni behöver inte förfasas).

Det är även bara här jag kommer säga att det är töntigt att inte säga rätt genus efter "det är ..." Det är skittöntigt. "Det är cool" bara idioter säger så.

Men inte säger jag till när tjejkompisen säger så trots att hon är född i hemmalandskapet (I Småland må vi säga man har luggit och att saker är rediga och att lampan lös men inte fan att vi säger det är ball) För det gör man inte. Fast det kan tänkas att jag pratar om det bakom hennes rygg med kompisar som inte säger så. Fast då i generella ordalag, en kompis till mig, en som jag känner... Men det är klart, hon läser ju det här nu... så... sorry. Rätta till det där vännen, inte coolt, man får inte säga så, då tror folk att du är Christer Lindarw, en till synes fräck kille som inte heller kan svensk grammatik. Men jag vet inte, hon kanske inte är så korkad, hon kanske stavade fel (var ju på msn). Hoppas att hon bara råkade stava fel. Det händer i alla fall mig rätt så ofta, kanske inte att jag missar ändelser helt men att jag stavar fel. 

Hmm, det var väl bara det. Att jag på bloggen kan verka vara en gnällig, trasig liten tjej som retar sig på småsaker. Det är jag ju i verkliga livet också. Jag säger det bara inte.

Han som stack

Egentligen förstår jag inte riktigt varför vitryssarna är så glada över att Rybak vann. Han är ju den som got away. Hans familj tycker ju inte om Vitryssland. De flyttade ju därifrån. De må ha flyttat när det var en del av Sovjetunionen men det är ju faktiskt ingen skillnad nu heller. Vitryssland är det land som aldrig lämnat Sovjet. Inte ens har försökt, inte ens har velat. Eller landet kanske har velat men en viss president vill väl inte.

Så de borde förkasta den lille söte Rybak och säga att det där, det var väl inget. Hans familj är ju ena jäkla dessertörer.

Ikväll istället

Jag tar och joggar ikväll istället. Det är helt enkelt för varmt nu och om jag har tur så kanske det släpper lite i axeln/nacken under dagen.

På tal om det. Jag har ju som sagt en knöl där. Hur blir jag av med den? Någon som kan några massage-tekniker som funkar eller är det bara att bita ihop?

Quasimodo

rakt framifrån...


Ser ni att det är större på vänster sida?

Lutar huvudet åt vänster...


Nästan normalt på höger sida. Så här kan det se ut på nästan vem som helst. Kanske lite svullet där bakom senorna som håller fast huvudet till kroppen eller nåt.

Lutar huvudet åt höger...

Ser ni bulan på vänster sida?

Det är den som gör ont.

Jag är ett jäkla freak of nature.

Men naken, det är jag inte. Jag har tubklänning på mig för att slippa en massa axelband som tar tag i mina axlar och gör ont. Sådetså.

Joggelijogg

Jag har lyckats vrida tillbaks huvudet så nu kollar jag rakt fram istället. Som en robot. En terminator-robot är jag, ingen jäkla mesig robot. Jag kan kolla åt sidorna om jag hjälper till med händerna och trycker huvudet, långsamt, långsamt. Jag har fått massage och nu ligger linimentet på och bränner igen. Armarna är inte helt förlamade längre men det är med smärta som jag lyfter dem för att kunna vrida huvudet i den riktning jag vill.

Idag sa jag leta rätt p ett söndagsöppet apotek och köpa alla smärtstillande krämer de har.

Men först så ska jag ut och jogga. Ddet låter vääl bra, va. Kan knappt röra mig men måste få en pulshöjning idag så att inte hjätat stannar imorrn.

Förklarade just för iBoy att även om jajg bryter benet så kommer jag vara tvungen att göra något för att få upp pulsen... och sex räknas nog inte som han förelog.

Det ska bli tjugesju grader idag. Vi har nått över trettio i vår lilla bakugn till lägenhet redan nu. Jag ska plugga till en omtenta jag har på fredag och en massa ryska. Blir kul dag det här.

Nackspärr

Hittills har jag haft på linniment, något brännande. Starkare än tiger balsam. Typ. Vet inte, kanske. Jag har fått i mig fyra panodil. Har blivit masserad.

Vad säger ni... Ska jag gå in på vodkan nu?

Vad var det jag sa?

Operapop, ja jävlar ni.

Har suttit och bråkat med iBoy om varenda låt. På slutet var vi i alla fall både måttligt förtjusta över att Tysklands hemska odemokratiskt valda bidrag fick mer poäng än Sverige. Inte för att inte Tysklands låt var bättre än operapopen - för det var den. Men den hade känts bättre om tyskarna hade fått välja den själva istället för att en jury med loosers skulle få tro att de var något.

Runt Azerbadjan någonstans fick jag nackspärr. Mer linniment. Kan inte röra på armarna nu utan har fått hjälp av iBoy att lägga händerna på tangentbordet så jag kan skriva och kolla vad Aftonbladet skriver om schlagern.

Och Norge, klart att Norge skulle vinna. Jag tippade rätt hela topp tre. Inte illa, inte. Jag tippade också att Ernman skulle komma långt, lpångt ner. I rule.

You suck, kompisar, ni suger.

Operapop.

Vad fan tänkte ni på.

Usch.

...

Tjaha, då lipade man igen idag då. Fyfan vad töntigt. Ännu töntigare är det väl att skriva det här men jag har ingen annan att säga det till egentligen.

Men det är komplicerat det där med att vara tillsammans med någon. Speciellt någon som har taktkänsla som en elefant ungefär.

Äh, fan, nu får det vara nog med ältande.

Glass

Helt ärligt, det är inte lätt att för en gångs skull försöka äta nyttigt när man har Münchens bästa glasställe om hörnet.

Spärrar

Just nu är det tråkigt att sitta med morfologi. Så tråkigt att jag lätt distraheras av roligare saker.

Så nu har jag spärrat aftonbladet, expressen, bloggkommentatorerna, alla konstiga bloggar jag läser, svt och olika spel som jag brukar tycka är skoj. Till slut kommer det inte finnas något kvar för mig att göra förutom att fundera på om attribut användning är något som ska få komma med i min morfologiska analys av adjektiv.

Inte så stor omväxling


Det här är idag, inte igår. Sitter två bord bord från bordet igår. Tror ni att jag kanske kommer får sitta på andra sidan imorgon? Eller så kanske jag sitter i stora läsesalen imorrn. Den där där jag alltid får sitta på golvet.

Toka

Ännu lite mer jogging. Vädret idag (halvvarmt och mysigt eller disigt och jävligt så fort man kommit ur joggingskorna) gjorde att det gick lite snabbare och därmed blev fler varv på mitt 2-4-4-1-system som jag ju ökat till från och med idag. 

Nu kör vi det här en vecka och så blir det 2-4-4-2 nästa vecka. Nu när House har slutat för säsongen har jag ju ändå inget bättre för mig på onsdagsmornarna.

Förresten var House jättekonstigt och jättebra på samma gång. Men det vet väl inte ni, för ni har väl inte tyskt dubbad tv hemma i husen och lägenheterna så ni kollar väl på det på tv och streamar det väl inte som jag över internetet.

Nu har i alla fall den korta rundan slukat upp min mellanlånga runda (springer bara min korta sålänge hjärtat är tokigt, då kommer jag inte så långt bort hemifrån). Elva varv runt gamla museet går på sju kilometer enligt stegräknaren (hur rätt den nu kan tänkas ha) och min mellanrunda i Englischer Garten är ju bara sex kilometer så när det är dags att ta tag i den igen så får jag väl ta två rundor eller hitta nya vägar sen.

Liniment

Linimentsticket har gått varmt här hemma de senaste dagarna. I måndags fick iBoy för sig att åka till gymmet och lyfta vikter. Igår kunde han inte röra armarna. Idag är det bara vänster arm han inte kan röra...

Liniment på hans arm och så liniment på min nacke för den är bara ännu en i mängden av saker som inte tycker om mig just nu.

Jogga! det ska jag göra nu. Fixar säkert både rygg (det där konstiga i revbenet är fortfarande där), knän, nacke och stortå.

Ball

Christer Lindarw sa "det är ball" i rikssänd tv under ett av inför eurovisions-programmen. 

Jag som trodde att Christer Lindarw var en skön kille.

Men nej, Christer Lindarw är en jävla tönt. 

Jag har chips i mitt skåp

Gissa om jag kommer kolla på eurovisionen på biblioteket ikväll!

Såhär fin är jag när jag försöker ta kort men i sista sekunden känner mig lite töntig och kollar mig omkring så att ingen står att jag sitter och smilar upp mig.

 

Förresten så brukar en kompis gnata på mig för att jag alltid plutar med munnen (när jag inte just flinar upp mig då) på kort. 

Jag kan ju säga att det har en anledning. 

Utan plut och posing:

Drar upp öronen och posar litegranna:

Det ser ut som om jag har helt gigantiska bröst, nästan gravidbröst, typ, på bilderna ovan. Det är vinkeln och det att jag märkte nu att jag dragit in stolen till bordet så att magen är intryckt mot bordsskivan och mer tyg har fastnat ovanför bord än under.

så jag har inga jättebröst. Tuffar på med min a-kupa. 

Träning

Spinning. Vilken fånig träningsart.

Snart Mors Dag

En prototyp till mors dags-present är färdig. Jag tror nämligen att jag kommer att knyta om det om jag har tid. Knutarna är nämligen inte så tätt på pärlorna som de ska vara.

Men vi får se, mammor är ju hur som helst obliged att tycka om vad än deras barn släpar hem.Ny vecka - nya krämpor

Ok, vafan har hänt med min vänstra stortå?

Varför kan jag inte gå utan att halta?

Varför hatar allt mig?Tränade idag också

2-4-4. Eftersom min varva-ned-del har blivit en fullgod femton minuters del så får det bli 2-4-4-1 på onsdag när det är dags igen. Kanske imorrn. Inte på tisdag i alla fall för då ska jag cykla satan på spinningen.

Sak jag funderar på just nu

Man skojar ju så mycket om skottarna och om hur påklätt det kan tänkas vara under kilten, däremot har jag aldrig hört någon skoja om hur det hänger hos alla de klänningsklädda arabmännen. 

Shaleba tror jag det heter (äger ju en själv, men vet inte om männens motsvarighet heter samma), som en klänning, fast de tycker nog inte om att man kallar det det. Alla shejker och prinsar och oljemoguler bär dem... och killen som spelar fotboll tjugo meter ifrån mig just nu. Verkar vara krångligt att spela just fotboll så. Han måste dra upp tyget hela tiden för att kunna sparka till ordentligt. 

Och jag bara väntar.

Bicykleta  tänker jag.

Då kommer jag få veta.


Tjo! här sitter jag vid klassiska museet och programmerar starka verb och kollar på fotbollslår.


Museet för klassisk konst, eller alte Pinakothek som det kallas.

Kick ass-Marion

Ha, gissa om jag spöade iBoy i pingis idag. 

Ich habe ihn fertig gemacht. 

Moahaha!

Ökar lite

Eftersom jag inte tränat sedan i tisdags var det dags att bege sig ut runt museet idag igen. 2-4-4 blev det och fy satan vad varmt det var! Vår termometer visade trettiofem grader i solen innan jag stack iväg och det blir mest att springa i solen där. Men det gick fint, jag funderade till och med på att ta två extra rundor. Men.. nä.

Nu har jag börjat med matdagbok också. Jag kommer bli så snygg till sommaren :)

En natt

Igår delade vi sängen, vi har dubbla madrasser och den ena hamnade på golvet och den undre, den hårda, den fick ligga kvar i sängen. 

Vi släckte halv elva. Så fick pojkvännen komma över en liten stund och hålla om mig för helt plötsligt kom dagens eskapader över mig och jag tömde alla tårreserver jag hade mot hans axel. Så gick det nog upp för honom hur nära det hade varit. Om jag hade varit ensam och inte fått någon hjälp... Så det hela slutade med att jag tröstade honom istället. När vi var okej igen så gick han över till sin säng och läste någon deckare jag letat upp i bokhyllan. Under täcket med ficklampan läste han för att jag skulle få sova. 

Och visst sov jag. Hela natten sov jag. Och jag har lite dåligt samvete för jag har alltså inte gjort det nu på senaste tiden när jag har sovit bredvid pojkvännen. Men nu helt plötsligt, när jag somnar ensam så sover jag som ett barn. 

Och nu på morgonen är jag fortfarande lite trött. En natt till och jag kommer ha tagit igen allt. Och jag har genom ett trollslag gått ner två kilo som har lagts på på vågen dag för dag de senaste veckorna.

Tänk, att få sova, vilken skillnad.

Svettfläck

Svettfläck

Rättelse

Var två år sedan.

BTW

Saker jag ska köpa när jag har fått pengar från csn: 

Skor :) - Ett par nya jesussandaler och ett par nya sneakers.

Mjuka bomullsshorts till att jogga i. -  Att folk gillar sådana där konstigt-material-träningskläder är mig en gåta. Jag kör alltid på bomullslinnen som får sådär sköna svettfläckar. Jag älskar svettfläckar. Min dröm är att jogga tills jag ser ut som Jodie Foster i när lammen tystnar, ni vet där i början där hon är ute och kör hinderbana eller nåt. Så jääääla snygg svettfläck. 

Pedikyr och manikyr-grejjer. - Jag jobbar med att plocka små, små pärlor hela måndagarna. Mina händer ser ut som kanotens (chalmers-kompis) under tentaperiod (sönderbitna och nariga och jävliga) Mina naglar är nerklippta så långt det går för att det ska ta ett tag innan jag behöver göra det igen. De två sakerna går inte ihop. Jobbar man med små, små fina saker, då måste man ha fina händer. Annars går det inte. Och så är för korta naglar ett sattyg när man ska plocka med de små fina sakerna. Mina fötter, tja, de ser ut som fötter, eller typ som hobbit-fötter. Och det är aldrig speciellt fint. Speciellt inte när det är nya skor-dags.Saker jag ska köpa när jag har tränat och bara ätit sallad en månad:

Kläder!!!


Idag dog jag nästan, men bara nästan

Jag gick in till stan idag - för att öka på motivationen för olika saker lite. 

För kollar jag på alla fina kläder som finns nu till sommaren så ökar jag min motivation till att plugga på så att jag har en massa sköna csn-stålar och så vill jag ju träna för att kunna bära alla kläderna.

Det var varmt ute på stan så jag hade med mig en stoor flaska med vatten och jag drack som ett lejon som till slut hittat ett vattenhål efter att ha letat i en vecka.

Så det kan inte ha varit vattenbrist. 

På H&M så tog det helt enkelt stopp - mitt hjärta slutade slå, i tre sekunden ungefär. Så slog det igen, tre sekunder och det slog. Och jag kände igen känslan. Det är runt tre år sedan, tror jag, kan ha haft något emellanåt,  som det kändes så. Det känns verkligen som om man är död i en och en halv sekund och så slår hjärtat igen, och man lever. 

Tjugo slag i minuten (tror, jag, kan ha varit högre eller lägre). Jag försökte kolla intresserat på en skyltdocka. Som fönstertittarsjukan fast inne i affären. Men så klart gick det inte. Min kropp var inte van vid det. För några år sedan hade jag klarat av det. Jag hade ökat på stegen och tvingat upp pulsen till något där mina ben och armar hade fått blod. Och huvudet också. Huvudet fungerar bättre med blod. 

Men nu så stod jag bara där, kollade på skyltdockans kläder och tänkte att svimmar jag nu så gör jag bort mig inför hela stan, skulle påminna om när jag var arton och svimmade mitt på köpgatan och ambulansen kom precis innan en kille hunnit börja med hjärtmassage, han kände nämligen ingen puls. Men den var där då, inte så ofta och inte så stark. Men det har aldrig slutat helt. 

Och så kände jag som så många gånger förr, att här kunde jag ju inte stå, jag måste ligga, måste, bort... Så min hjärna kopplade bort mig och jag ramlade ner i det där hålet man ramlar ner i när man svimmar.

Någon skrek och rusade fram till mig när jag ramlat och jag vaknade till. Skrattade lite, oj, då, lite för mycket shopping idag tydligen. Behöver nog bara dricka lite och få lite frisk luft så mår jag säkert bättre igen.

Så ställde jag mig upp med hjälp av security-vakten. Och jag svimmade igen. Upp och stå en gång till. Svimmade. Nu var jag riktigt rädd. Bad dem fixa en taxi som kunde ta mig till sjukhuset.

Taxin kom efter några minuter, den hade fått prata med en polis om att få åka in på gågatan mitt i shoppingrusningen en fredagseftermiddag. Jag ville absolut ha taxi och inte ambulans för ambulans är inte alltid en billig historia i utlandet. Dumt att plocka alldeles för mycket pengar från det jag har sparat för sjukdomskostnader. Det är tolvtusen i dagsläget och det är de enda pengar jag aldrig får röra för något onödigt. Och jag behövde inte nödvändigtvis en ambulans. Jag mådde bättre men jag satt fortfarande på golvet och vågade inte ställa mig upp igen. 

Nu stödd utav både taxichaufför och security-vakt kom jag till taxin och vi körde iväg. Chauffören vinkade till polisen och jag lyfte blekt handen.

På sjukhuset (Deutsche Herzzentrum, där har jag min läkare) fick jag sätta mig ner. Jag fick ett glas juice och så fick jag vänta en tjugo minuter på att bli undersökt av ett par sjuksystrar. Min läkare kom än lite senare för han hade andra patienter emellanåt. Jag mådde nu mycket bättre - men jag var trött, jättetrött. Och vi gick igenom allt som systrarna hade mätt upp innnan. Puls en låg på trettio slag vid första mätningen, men höjde sig till andra, blodtrycket var lågt det med. 

Varför?

Har jag inte tränat nog? Jorå, jag springer fortfarande fem, sex gånger i veckan. Hade jag druckit något idag? -Stooor flaska vatten var det. Ätit nåt? Burger King :) Hur har jag sovit de sista dagarna? -jättedåligt. 

Jag har faktiskt inte sovit något alls de senaste tre veckorna. Jag har blundat och drömt mig bort litegranna, Men jag har aldrig sovit ordentligt och vaknat upp och varit pigg på morgonen. Pojkvännen har varit uppe och sprungit till ett, halv två, jag kan på grund av morgonljuden ute på gatan inte sova mer än till kvart över sex så jag lägger mig vid elva. Hoppas att pojkvännen ska lägga sig snart och säger till honom att kom i säng så fort du kan, för så länge du är vaken kan jag inte somna ordentligt, tangenter knapprar, lyse lyser, skärm lyser, ljud ur hörlurarna. Allt det där gör att jag slumrar lite, men inte att jag riktigt sover och så, några timmar av ytlig sömn så börjar det röra sig. Han borstar tänderna, går på toa, spolar och kommer och kryper upp i sängen. Nu för tiden vågar han inte krama om mig mer för då åker han på smäll för sover jag så vill jag inte bli störd. Men allt som oftast är jag redan efter det här helt vaken och jag förblir så någon timma till, då är klockan kanske tre. Då slumrar jag in igen. Slumrar, sover oftast inte alls. Och så ligger jag där, i någon sorts vaken-sömn och är smärtsamt medveten om varenda gång pojkvännen vänder sig, varenda bil som kör förbi utanför fönstret och varenda fylleskalle som sjunger utanför baren mittemot. Jag drömmer konstigt under den här tiden. Desto mer jag slumrar utan att sova, desto konstigar drömmer jag. Oftast deppigt också. Och så vaknar jag kvart över sex.

Icing on the cake på det här har också varit det att jag nu, senaste veckan har suttit uppe och programmerat till fyra en natt och till halv två en. 

Och det är nog det. Jag är helt enkelt utmattad och min kropp är så trött att den helt enkelt somnar och stannar av. För att regenerera sig lägger den sig ner mitt i H&M en fredag.

När jag kom hem var tårarna inte långt bort. Det var så länge sedan nu. Allt skulle ju vara bra. Yrseln på senaste tiden har bara berott på lågt blodtryck och det har ju alla lite då och då. Nu finns det så många gamla saker som kommer tillbaka i huvudet. Kommer jag dö? Kommer jag kunna skaffa barn. Vågar jag vara ensam mer? För jag svimmar ju inte bland folk. Oftast inte i alla fall... Jag har bestämt att händer det en gång till nu det närmaste halvåret så låter jag operera in en pacemaker. Jag vet att det inte är så mycket att tveka inför egentligen men det hade ju som sagt försvunnit. På tre år har jag inte haft några större besvär och varför ska jag i så fall ha en pacemaker? Om jag mår bra? Jag vet att jag har skrivit då och då att jag mår skit eller att jag tror att jag svimmar snart, men det är bara skitsnack. Jag åker till doktorn så fort jag känner mig lite nere och det är väl bra för oftast är det något men då är det något litet, inget farligt alls. 

Och jag sade till pojkvännen att jag ville prata med honom. Berättade för honom vad som hänt. Lovade att framöver alltid ha med mig mobilen så att jag kunde ringa honom om jag hamnade på sjukhuset igen. Pah, kommer jag hålla i en vecka. Jag hatar mobiler. Och jag bad honom lova att vi från och med nu, åtminstone fem dagar i veckan - vardagarna - skulle somna mellan tio och elva. Allt skulle vara släckt då. Inga datorer på mer. Och nu, de närmaste två dagarna ska jag sova ensam på golvet. För att ta igen mig. Få sova ordentligt och djupt två nätter. Fungerar inte det här så kommer jag ta in på vandrarhem två nätter i veckan den närmaste månaden så att jag får sova ordentligt. Och kommer jag inte kunna bli helt utvilad jämt på det så kommer jag börja leta efter en egen lägenhet. Jag älskar honom, det har inget med det att göra. Men jag är livrädd just nu och jag måste låta min hälsa gå föra allt annat. Och helt ärligt, det kanske inte alltid är världens bästa för förhållandet att bo tillsammans på trettio kvadrat. Desto mindre yta, desto mer friktion.

Jag är helt enkelt skitskraj. Jag har varit rädd så många år av mitt liv och när jag väl börjar släppa det...

Fan.

Nu ska jag diska och så ska jag borsta tänderna och sova. Och jag ska se till att pojkvännen kommer i säng senast halv elva. Så får han ligga där och vända sig. Och så ska jag väcka honom halv sju imorgon så kommer han somna som ett barn imorgon kväll. 

Fan, jag är så trött.

Skit också.

Träning

Fy helvete, hur dum får man vara egenligen? Jag har anmält mig till en spinningkurs klockan sju varenda tisdagsmorgon. I olympiapark där alla universitets sportutbildningar finns. 

Klockan sju på morgonen! I Olympiapark, där det sköts israeler när det begav sig, och som ligger en halvtimme bort härifrån på cykeln. Sjukt dumt!

Och att sitta och plugga till ett kvällen innan en dag när man är tvungen att gå upp vid kvart i sex är jättedumt.

Usch, jag är så trött att jag tror att jag dör.

Men spinningen var kul.

Har förresten inte joggat sedan i fredags. 2-4-3 var det som gällde då.