Tyskar är idioter

Av någon jätte, jättekonstig anledning har tyskar fått för sig att datorer är från stenåldern och inte klarar av enkla små saker som ä, ö och ü. De där små prickarna tror tyskarna att de är försumbara och därför kan ersättas med ae, oe och ue. 

Så de gör det jämt. Pojkvännen gör det när han skriver mail till kompisar. Inte till mig längre, för jag har förklarat för honom att universum kommer inte implodera om han skriver på riktigt, det kommer faktiskt inte alls hända någontingen.

Viele Gruesse står det i slutet av mailet jag fick av professor Schulz i fredags. Varför? Varför i hela friden kan en professor i datavetenskap och datalingvistik inte förstå att datorer visst kan skriva prickar? Tror han att min dator inte kan läsa det? har han ställt in tangentbordet på engelskt och så hittar han inte tremat? vad är grejjen? Förtydling, av någon jätte, jättekonstig anledning ställer en hel del datatyskar in sina tangentbord på us:igt eller brittiskt, vilket såklart är jättetöntigt. Vad vill de uppnå med det? Är det bara för att de vill kunna säga, ojoj, här var det inställt på tyska, äsch du vet, jag använder ju alltid det amerikanska så jag är ju inte så van vid tyskt tangentbord. Fyfanken vad töntigt!

Om det är någon som undrar så är jag trött och grinig idag och vill allra helst slå någon i huvudet.

Inte mens dock... 

den har varit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback