Hälsningar från Bodensjön!

Vi bakar kanelbullar i iBoys mammas jättekök.


Jobbigt att bossa över iBoy hela tiden. Gör ditt, gör datt måste jag säga hela tiden. Och så måste jag kolla på när han gör det så att det blir rätt. Puh!

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.


Om jag vore DJ

Då skulle jag hylla en av de stora.


Tyvärr så har någon nitiskt gått igenom alla jackson-låtar och tagit bort möjligheten att bädda in de riktiga videorna. Skitdom.

Vi jämför

Här regnar det för tredje dagen i rad. Eller det kanske har slutat nu, vad vet jag, jag har suttit i seminarier sedan nio och kommer bli där till ett när det är dags för lunch och så fortsätter det sen med seminarier till klockan sju ikväll.

Men bara för att jämföra. Münchens väder är i mitten och hembygdens till vänster.

Varför, ack varför valde jag inte att bli aluminiumgjutare på Profilen i Åseda? Då hade jag fixat sådan där semester nu och så hade jag legat vid Välens strand och gonat mig. Kanske hade jag haft en unge då, om jag hade blivit arbetare och jag hade inte behövt bry mig ett dugg om hövlighetsfraser i polskan.Smet iväg

Och gjorde både nummer ett och nummer två.

Nu är jag mycket piggare. 


Förresten, vad är det egentligen russin gör för bajset? jag önskade en effekt och fick en annan.

Pragmatik

Såhär pigg är jag på pragmatik.


Och så måste jag kissa något så införgjordat också.

När inga föräldrar smygläser

Lisa! har du hånglat nåt än?

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.


Wenn iBoy DJ wäre

Dann würde er diesen Song spielen.


Sånt man blir upprörd av

Krig och jävelskap i världen, pedofiler och barn som mördas och talibaner och nordkoreaner och svininfluensa och hundmat till åldringar.

Ändå krävs det sånt här för att jag ska vara tvungen att kväva ett kvid av fasa härinne på biblioteket.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5420854.ab

usch fy och må jättarna ta de där djurplågarna.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.


Wenn iBoy DJ wäre

Dann würde er diesen Song spielen.Jag hoppas i alla fall att det är wham med wake me up, videon är den i alla fall. Om låten stämmer, det har jag ingen aning om eftersom jag sitter på biblioteket och har glömt hörlurarna hemma.

Now I shall die

Jag är less på vattenmelon!

Nu måste jag hitta en frukt som inte kostar skjortan och som jag inte är allergiskt emot. Jag börjar nu lite smått med att gå igenom alla frukter som jag sedan gränsen Kaliningrad Oblast - Polen 2006 är allergisk mot för att se om jag kanske har slutat vara allergisk mot någon.

Idag åt jag nektarin, om någon sett på facebook att jag åt persika så är det bara för att jag inte kan stava till nektarin på engelska.

Så jag åt en nektarin för en fyrtiofem minuter sedan. Och jag njöt av den där nektarinen, den var saftig och söt och alldeles, alldeles unnderbar. Och inte tyckte jag att det kändes något, nöjd traskade jag i mina gummistövlar och min inte alls vattentäta luvtröja jag fick av Zella julen 2007 genom ett regntungt München. 

För fyrtiotre minuter sedan fick jag en allergisk reaktion i munnen och helvete vad det kliar nu. Och det svider och det sticker och det är svullet och lite svårt att andas.

Ergo. Jag är fortfarande allergisk mot nektariner.Tyskar är idioter

Av någon jätte, jättekonstig anledning har tyskar fått för sig att datorer är från stenåldern och inte klarar av enkla små saker som ä, ö och ü. De där små prickarna tror tyskarna att de är försumbara och därför kan ersättas med ae, oe och ue. 

Så de gör det jämt. Pojkvännen gör det när han skriver mail till kompisar. Inte till mig längre, för jag har förklarat för honom att universum kommer inte implodera om han skriver på riktigt, det kommer faktiskt inte alls hända någontingen.

Viele Gruesse står det i slutet av mailet jag fick av professor Schulz i fredags. Varför? Varför i hela friden kan en professor i datavetenskap och datalingvistik inte förstå att datorer visst kan skriva prickar? Tror han att min dator inte kan läsa det? har han ställt in tangentbordet på engelskt och så hittar han inte tremat? vad är grejjen? Förtydling, av någon jätte, jättekonstig anledning ställer en hel del datatyskar in sina tangentbord på us:igt eller brittiskt, vilket såklart är jättetöntigt. Vad vill de uppnå med det? Är det bara för att de vill kunna säga, ojoj, här var det inställt på tyska, äsch du vet, jag använder ju alltid det amerikanska så jag är ju inte så van vid tyskt tangentbord. Fyfanken vad töntigt!

Om det är någon som undrar så är jag trött och grinig idag och vill allra helst slå någon i huvudet.

Inte mens dock... 

den har varit.

era skitkorvar!

Räknade precis ut vår medeltemperatur för den kommande veckan enligt väderrapporten. 21,67 grader. För mig, här i München, det är ju nästan sydeuropa. Eller i alla fall mitten av Europa. 

Och vad tickar ni in på era skitkorvar hemma i Sverige? - 21,83 grader. 

Och medelvädret här kommer bli regn och mer regn och så lite sol då och då när regnet tar en andningspaus.

Och ni kommer bara få sol och sol och några moln när solen tar en andningspaus.

Skit ner er.

Hoppas ni får fästingar och huggormsbett när ni springer runt där hemma i gröngräset och softar.

koordinater!

koordinater!

yey!

koordinationer?

...kordinationer?
...koordinationer?

arrgh!

Hjälp mig nu

Jag har världens hjärnsläpp här och behöver hjälp.

Vafanken heter typ positioner på en karta. Om jag googlar på positioner på karta så hoppar inte ordet upp, tips till alla idioter där ute som tror att google är svaret på allt.

...logaritmer? nä
...krusiduller? nä
...kommandorer? nä

gaah

Wenn iBoy DJ wäre

Dann würde er diesen Song spielen.

Märk att den här låten spelas bara här eftersom jag har sagt mig vara en demokratisk DJ som låter alla vara med och bestämma. För det här är något så inihelvete kasst.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela några sönderspelade låtar också.


Wenn iBoy DJ wäre

Dann würde er diesen Song spielen.


He's back!

Kolla vad katten släpade in runt sjutiden ikväll

Om Kanoten vore DJ

Då skulle han spela den här låten.


Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten. 


Mitt frikort

Vi har pratat om det här jag och iBoy. iBoy är korkad och hävdar bestämt att han inte skulle ligga med varken Nathalie Portman eller Scarlet Johansson eller någon annan kändis om de så slängde sig framför honom nakna och kåta.

Så dum är inte jag. Däremot så vet jag inte om det frikort jag har valt är juste för det finns ju faktiskt en liten liten chans att man är på besök och storasyster i Stockholm eller var killen nu kan ha sin hemvist och att man stöter på honom. Och så leder det ena till det fjärde och tjipp man har ju frikort.

Mitt frikort är Josef Fares, men bara om han inte har gel i håret för det finns inget osexigare än killar med kletigt hår.


bild från www.dagbladet.no

Meh

Det regnar och åskar och jag har haft sönder grillen.

Så nu måste jag gå och köpa aluminiumfolie. 

Affären är mittemot gatan så det är inte något problem.

Men jag har inga pengar. Så jag måste till banken först.

Grrr.

Du å ja Ingvar

Du å ja Marion.

Snart är det dags för första sommar i p1 och som den gamla pensionär jag är sitter jag och väntar med p1 intunat på radion. Idag är det min ängelmorbrors gamla arbetsgivare som pratar om den svenska ambassaden - IKEA. Jag är såld på Kamprad och tycker att om vi nu kanske någon gång ska välja en opolitisk representatör för Sverige som inte är kung för honom ska vi ju avsätta, då kan vi gott och väl välja Ingvar. Skulle inte bli så mycket skillnad. Nazihistorier finns det om både Bernadottarna och om Kamprad och rika som troll är de båda. Fast Ingvar är vl ändå lite folkligare?

sommar, sommar, sooommar...

Proffsig, jag? -bien sûr.

Förresten, jag kickar tyskrumpa på att hålla referat. Jag var så jäkla bra i torsdags. Det kom till och med upp två tjejer till mig efteråt och frågade om jag gått kurs i att prata inför publik. Nehepp, svarade jag, jag är född sån. Fast det är ju inte sant. Jag kan oftast inte säga tre ord framför en grupp utan att bli knallröd om öronen och darra på rösten. Men i torsdags gick det! Kanske för att jag hade värmt upp gruppen med att visa kalle anka på datorn innan professorn kom och startade seminariet.

Det enda jag ångrar är att jag hade en vit topp på mig som lät min blåa bh under lysa igenom. Det var kanske lite dumt.

Det här inte så kul

Som jag sagt innan: Att skriva jättejättelånga meningar är ok när man gör det i en blogg och ska skriva vad man tycker och tänker. 

Men det är inte ok att skriva det i någon sorts viktig vetenskaplig, språkfilosofisk avhandling om talakter. 

Som Wierzbicka här. Hon skriver jättemeningar som inte har någon poäng alls på slutet. Och hon har skrivit den här jäkla texten på ryska! Idiot!


Tydligen har hon skrivit jättemånga fina texter på engelska och lagt ut på nätet men inte kan min docent i slavisk pragmatik ge mig de texterna att hålla referat om, nejnej. Det går ju inte.

Just nu sitter jag och skriver in mening för mening i datorn och låter rustran översätta. Men det är inget kul att skriva dator på kyrilliska. Går inget snabbt. Speciellt när det är ord som man inte förstår, då måste man kolla på pappret tre gånger för varje ord när man ska skriva det. Ibland tar jag till och med pappret i handen och trycker in bokstäverna med ett finger. jag ser ut precis som pappa när han ska skriva email Det tar ungefär lika lång tid också.

Näni, nu ska jag duscha och sen ska jag ta och gå och köpa en packe mars-glass. Så jag ska, ska jag.

Om jag vore DJ

Då skulle jag inte skygga för att spela den här låten.


Mina torsdagkvällar är tingade framöver

Det har för en gångs skull börjat en "bra" serie på tysk tv. 

Lasko är en munk som... munkar sig i opus dei där de tydligen sysslar med en hel del konstiga kampsportsövningar hela dagarna. 

Men ibland så går han ut i den vanliga världen och räddar den. 

Och så ser han ut som McGyver. Fast med mer magmuskler.

Igår så var det en räddarvärldentjej som spionerade på någon vapenhandlare på ett plan. Vapenhandlaren ringde sina kompisar på land och de kidnappade pilotens fru och fick honom att landa planet på en annan plats. Medan tjejen låste in sig i cockpit med vapenhandlaren så kom kompisarna ombord och började skjuta folk så att hon skulle släppa onda killen.

MEN! Lasko är genom lite skojiga omständigheter på samma plats som flygplanet landat på. Och så klättrar han och hans munkpolare in i planet genom lastrummet och så räddar de dagen.

Det här är helt underbart dåligt. Fantastiskt. Bästa underhållningen på år och dar i tysk tv. Förutom Gallileo som är ett dagligt program där de testar en massa saker, idag hade de stuntmän där och de testade om stunten i 2fast2furius skulle gå att genomföra i verkligheten. Det är roligt. Och så är en av stuntmännen rätt så het också. Men det säger vi inte till iBoy för han blir alltid så sur då.

http://www.clipfish.de/channel/425/video/3067642/lasko-die-faust-gottes-auf-clipfish/

Notified

Jag har precis låtit iBoy få veta att när han kommer hem på söndag och jag kommer ta mig lite ledigt från skolarbetet, då är jag den som går raka vägen till dvd-uthyraren och hyr dirty dancing.

Han har inte svarat på sms:et än.

Min mission

Jag ska få alla professorer att kalla mig vid förnamn. Det är min mission. Jag har redan börjat indoktrinera Professor Schweier på slavsiska instutitionen genom att alltid bara skriva under mina emails med förnamn. Nu fortsätter vi med Professor Schultz som är den som bestämmer över mitt magisterarbete.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.

Eller egentligen skulle jag spela den här låten. Men den finns inte ute på youtube i något annat än kassa live-upptagningar och den här då. Simsvideo.

Skräp.

Men låten är kanon.

Det finns inget band i hela världen som älskar midipiano som wir sind Helden. Det är därför de är så bra. Kolla runt lite på youtube, vetja, då kommer ni hitta ein Elefant für dich som är så fin så fin.

på radion just nu

Det är rätt så roligt att lyssna på när Johan Palm svarar på frågor i p3.

Men programledartjejen sa precis "det är cool" så nu stänger jag av.

Nä, ja e int bitter

iBoy åker bort över helgen, han kommer hit tre timmar emellan hemma hos sin mamma och borta över helgen nu vid ett. iBoy är den enda som jag har orkat förklara konceptet midsommar för. 

Det kommer regna hela dan och imorrn och i övermorrn. 

Jag har tonvis med läxor.

Såå, glad jävla midsommar på er pundhuvuden! speciellt alla ni som kommer dansa runt stången i Skåne. 

nya safari är smart

För någon vecka sedan uppdaterade jag till safari 4.0. Och en sak som är jäkligt bra är att det visar mina mest besökta sidor när jag öppnar en ny flik. Jag trodde först att jag inte skulle använda de här små bilderna som hoppar upp utan att jag skulle skriva upp www-adressen per automatik. Men jag gillar faktiskt det här och klickar på någon av miniatyrarna varenda gång det är dags att slösurfa. Gillar såklart också att miniatyrerna uppdateras med sidorna så jag kan se om det finns några nya stora nyheter på tidningssidorna, annars behöver jag inte gå in där.


Ho ville inte de

Subba.

Nuni

Jag känner mig lite lurig nu när jag är såhär trött. Ska nog ta och fråga servitrisen om jag kan få maten gratis eftersom jag har gjort reklam för dem på bloggen. Internet you know, ska jag säga, I'm big in Sweden. Big blogger.

I flytande form

Det här är nu skickat till alla som är skyldiga mig pengar:

du schuldigst mich 6 euro, ich hätte es gerne in fliessende Form im Laufe des Monats. Oder in essbare, neee, eher in fliessende

Linda Rosing-foto

Gick från universitetet på jakt efter mat och så hittade jag schnitzeldag på News Bar (Ecke Schelling-/Amalienstrasse).

Så satte jag mig ner och tänkte fotografera min schnitzel när den väl kom. Jag gillar nämligen schnitzel och mat i blogg ska ju tydligen vara såå populärt.

Men jag hann inte ta något kort för tre minuter efter att schnitzeln med pommesen kom på bordet såg tallriken ut såhär:

Så jag tog bilder på när jag drack min rabarberschorle istället.


På föreläsning

Tips, att filma sig själv ett tag under en föreläsning så att man får med hur man håller på att somna är ett bra trick för att hålla sig vaken när det sedan är dags att klippa.


Så trött är jag just nu

Jag dreglar när jag sitter här i skolan och undviker en ryskalektion (hittadet inte datorn imorse. Måste ju ha den till presentationen jag ska hålla om några timmar - jag hittade inte datorn! så trött är jag.). Det är som om jag inte orkar dra tillbaka slemmet. Så trött är jag just nu.

kan inte sova

iBoy har varit borta sedan i fredags och nu börjar det bli lite för länge.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.

Men nu så är jag inte DJ, jag är en student som ska upp klockan kvart i fem imorrn och förbereda mig för tio timmars lång skoldag med bland annat en presentation att hålla i mitten. Så nu går jag och lägger mig.

Min dag i bild

Såhär låg jag nästan hela dagen idag, ibland kunde jag blunda och somna till lite men annars var det bara att ligga där och tänka nu kräks jag, nehe, nu kräks jag, nehhe. Sådär höll det på. Kolla täcket, det var tjugesju grader och jag frös. 

En gammal kompis

Just precis där, i rubriken, där var jag på väg att skriva vän istället för kompis. Mest för att jag tror att Samuel är en sån som kanske skulle kunna använda ordet vän på riktigt. Men så kom jag på att det skulle han inte alls det. Kanske i skrift. Men inte annars.

Samuel är konstig men inte så konstig. 

Fast, jo, kanske, jag har inte träffat Samuel på väldigt länge förutom när vi väntat på tåget tillsammans. Det är nog bara Samuel som jag kan tillåta använda just ordet vän både i tal och i skrift.

Samuel växte upp i Horvan. Mittemellan Fagerhult och Grönskåra, där går vägen in till Horvan. I Horvan fanns det ingen el så Samuel lyssnade mycket på radio (antar med batteri), gjorde läxor och så ritade han. Det är så jag föreställer mig vad han gjorde om dagarna. Det där med läxorna är jag säker på för min mamma som var vår lärare i skolan suckade alltid och sa att tänkt om jag hade varit lika duktig på att göra mina läxor som Samuel och hans syster. Ibland så matade väl Samuel geten också, och åsnan. En gång om året åkte vi ut till Horvan och hälsade på med klassen. Där fick vi gunga gungbräda i form av en tallstam och så fick vi gå på trollrunda i skogen (är lite blurrigt det där, stammen kommer jag ihåg lika klart som jag minns när jag fick min docksäng när jag var sex år gammal, jag minns hur det kittlade i magen när man gungade på den där stammen). Jag var aldrig hemma hos Samuel och bara lekte. Vi var inte kompisar så. Samuels tecknartalanger var på något sätt så självklara, det var aldrig någon som sade till honom att du ritar så bra, kan du inte lära mig som man sa till tjejerna som ritade hästar. Men visst var vi lite stolta och rejält avundsjuka när Samuel eller hans syster som gick i klassen över byttes av med att vinna oskarshamnstidningens tecknartävling till jul vartenda år. Fast det gjorde de inte nu när jag minns tillbaks, tror de vann en gång var och kom tvåa eller trea någon gång också. Men de borde ha vunnit!

På högstadiet hade Samuels föräldrar skiljt sig och Samuels mamma hade hittat en ny, som man säger, i Berga. Han hade tv och helt plötsligt hängde Samuel med, för trots att han bodde i Horvan fortfarande med sin mamma så åkte han till Berga ibland om helgerna och hälsade på. Och helt plötsligt fick vi ett nytt samtalsämne - Robinson! eller jag tror att vi kanske pratade om det en eller två gånger men jag minns det väldigt väl för det var första gången Samuel gjorde en tv-referens.

Samuel och jag bytte skivor under högstadietiden. Brända skivor. Beatles och något lite mer indisk-sykadeliskt poppigt där jag abslut inte kan komma på vad bandet heter Kula Shaker kanske det var! eller? vet inte mer. Tänk nu, 1998, kanske och så ovanstående. Den där skivan gick bara att spela upp i en cd-spelare hemma som jag nästan aldrig fick låna för då skulle jag få stryk av storebror.

Och så hängde vi med Simon och Niklas och Tobias och de tecknade serier. Jag vet inte vad jag gjorde, försökte nog någon gång teckna något själv i skymundan sådär. Ville gärna vara lika duktig som Samuel och de andra för den delen som också verkade kunna rita samma gubbe två gånger. Torsten hette huvudfiguren och var något slags djur med en lång svans. Annars hängde Samuel mest med Per i högstadiet. Per och Samuel var inte alls speciellt lika, Per pratade stockholmska, gillade hockey och hade keps nästan jämt och Samuel var som Samuel var. 

Och nu medan jag skriver om allt jag vill köpa, så samlar Samuel troféer i en blogg: http://trofeer.wordpress.com/ och han skriver automatiskt i en annan: http://automatiskt.wordpress.com/

Han har även samlat sina serier och bilder i böcker som ligger hemma hos mamma och pappa just nu för ingen skulle förstå dem här i Tyskland. Samuel får se till att be sin far översätta. 

Och det roliga är det att man känner igen Samuel så väl i allt. Mest Samuel som Samuel var på högstadiet. 

Och Samuel, om du läser det här. Det var dig jag skulle gifta mig men när någon tryckte ut ett svar ur mig, i lekis var det. Ett tag i alla fall, sedan ville jag hellre gifta mig med Markus som var ett år äldre och hade fräck frisyr. 

hör till

sådär, då har jag både eld och vårskrik i mitt referat. Det hör nämligen till.

Glitterringarna

Det är glitterringarna som inte passar in, fanken också, och kanske de mörklila rocaillepärlorna.

Blått + lila = sant

Jag gillar det blå. Såhär är faktiskt armbandet ordentligt snyggt. Inte lika fint på bild som i verkligheten dock.

Men jag vill ha in mer glitter, mer glamour. Den här klockan ska se ut som om det lika gärna hade kunnat hänga runt dynastin-Alexis handled. Så jag kommer fortsätta pimpa. Eftersom själva klockan är mammas gamla vardagsklocka så kommer den antagligen också få lite glitter där silverfärgen har börjat övergå till inte silverfärg, limma på strasstenar ska jag göra, sådetså.
Observera att jag fortfarande testar färgerna, jag är inte så kass på att pyssla så att precis allt blir snett.

Magisterarbete

Idag ska jag få ett tema till mitt magisterarbete. Jag ska bara ta och försöka ladda upp lite på youtube, jaga bort duvhelvetet ute på balkongen och så ska jag ta på mig gummistövlarna och cykla iväg.

Vad studenter gör på nätterna


Glitter och glamour

Hej där ute, hela världen framför mina fötter. Ni som inte är lika mentalt handikappade när det gäller vad som är fint eller inte som jag.

Är det här fint, skulle det passa bra till storasysters klocka som hon ska få utav mig?

Nu är det lite snett för det här är bara ett test. Det är ljuslila swarovski-krystaller med lite större blåa och så är det mörklila rocaille-pärlor blandat med swarovski-glitterringar.

En annan fråga är om klockarmbandet ska göras med gummiband eller med en smyckestråd med spänne eller kanske med ståltråd som böjs,,, det där med ståltråden får vi se om det går...Om Kanoten vore DJ

Då skulle han spela Plastic Bertrand. Jämnt.

Jag antar att han egentligen menar den här låten.

Men den enda jag har i iTunes är supercool:

Om jag vore DJ

Då skulle jag ta det lite lugnt också.


Gsjjnbfepbnuty

bfjkndbijndfssiovkrrrrrrrrrvfdfddsssssssrttttqsvvvvvvvströtgkdfbn <- i min hjärna just nu

-är lite trött och kan inte riktigt tänka.


Måste hem till Sverige NUUUU!

Såg precis på en bild på internet bakom någon internetkille att McDonalds gör reklam för McFlurry marängsviss. Det måste vara världens bästa idé och nu vill jag hem.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den Håkan-låten som de som inte ens tycker om Håkan älskar. Och så skulle jag le och hoppa och flyga ut över ängarna.


Om Lu&Li vore DJs

Då skulle de spela den här låten.
Anonym om Om Lisa, Jag och Kanoten vore DJs:
Om Lu&Li vore DJs 
FATALS PICARDS - Amour a la Francaise 
http://www.youtube.com/watch?v=PyRcKHrNqc     <------den här länken funkar inte
Featuring Edward Norton, Moby och Jarvis Cocker, eller ja deras look-a-like iaf.

Lu&Li är ett fantastiskt snyggt dj-namn. 

Sådärja

Då var man praktiskt taget färdig med förberedelserna inför referatet på torsdag.

Och jag fick med både Lisa, Stefan Edberg och Mats Wilander.

Inte illa pinkat, va?

När jag blir riiiiiik!

Eller får en tusenlapp över i alla fall. Då ska jag köpa mig en ny keyboard som kan kopplas till datorn och så ska jag träna lite mer på att spela piano. Jag fullkomligt älskar nya guitar hero och sitter och kollar på pianolektionerna och plinkar med i luften. Och jovisst, det finns en massa filmer och så på youtube och på andra sidor för de som inte har mac och det är bara töntar som tycker att det är coolt med macprogrammen. Men allt är ju så fint gjort och när jag väl har keyboarden så ska jag köpa mig lektionerna från artisterna som finns där. Tyvärr inte så många men som sagt, det här är ju nåot som först kan hända när jag väl har pengar igen och då har helvetet frusit till is och apple har släppt ut flera nya artister som visar hur man ska spela deras låtar ur burarna.

Gick lite bra

Verkar som om hälften var skyddat mot dumsuddningar så allt viktigt är kvar. Det var ju smart av mig att tänka på att jag är dum i huvudet redan innan.

Fanken

Tjahopp, då har jag börjat sudda ut allt som är på universitetskontot och jag lyckades inte stoppa processen...

Använd bara rm -r när du verkligen står i den mappen som du kollar på!

Stupid me.

Om Lisa, Jag och Kanoten vore DJs

Då skulle ni inte behöva böna och be mer.

Fast då utan dumma små barn som blurrar mitt i låten såklart.

Beroende på låtarna runt omkring skulle jag kunna tänka mig att spela den här versionen också.

Älskar den.

Han kanske redan har klippt sig?

(det här är en del av min oändliga kampanj att få killar att klippa håret)

Kolla in den här killen, kolla så jäkla het han är. Helt otroligt. Ibland förstår jag inte alls varför vi gjorde slut. Han liksom riktigt fräser. Man skulle kunna slicka lite på fingret och nudda hans panna med det och det skulle fräsa och bubbla. ssst, skulle det säga och så skulle man vara tvungen att dra tillbaka fingret för att det inte skulle ge en brännblåsa.


(det här är förresten en av de allra bästa bilderna i hela mitt bibliotek. Kolla bara vad glad kompis i bakgrunden är :))

Nu vill jag att han ska återgå till detta heta tillstånd och klippa av sig den där gardinen han har som alltid åker framför ögonen. Fast vad vet jag, han kanske redan har gjort det. Han kanske sitter där hemma i Göteborg renrakad och korthårig. Håller tummarna.


svininfluensan?

Jag är sjuuuuuk. Eller snuvig i alla fall.

Tackar samvetet

Mitt samvete har inte reagerat märkvärt allergiskt och jag är sedan igårkväll lycklig användara av ilife09 och det är så jäääkla coolt. 

Jag använder faces-funktionen i iPhoto och gör videos snabba så att jag pratar som 'Piff och Puff i iMovie, jag publicerar direkt på min hemsida med iWeb och allt är sådär gutt som det bara kan vara. 

Jag vill bara lista ut hur jag kan få gratis pianolektioner av Norah Jones i garage band, tror att det ska finnas med en eller två när man köper ilife men jag har då ingen här och nu.Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.Om Lisa vore DJ

Då skulle hon spela den här låten.


Bakade liten kaka ikväll...

...som ska bli till stor prinsesstårta imorrn :)


Först tog jag en rund form.

Och så tog jag, för jag är en snål jävel som inte köper smör extra till bakningen, fram flytande margarin och en pensel.

Ojojoj, vad jag penslade.

Så var det dags för ströbrödet. Eller Paniermehl som det heter här.

Kolla så fin den blev, både smörjd och ströad.

Fram med bunken, plast, ärvd från Farmor, har, förutom in Nora bott i Fagerhult, Oskarshamn, Göteborg och nu i München. Det är en berest bunke det här.

Fyra ägg ska det vara i smeten till tårtbotten.

Och två deciliter socker. Nu vispade jag socker och ägg tills det blev fluffigt, samtidigt så pratade jag med mamma i telefonen så det blev inte så mycket fotat då. 

Så kom det ner bakpulver,  men det har jag inte heller någon bild på. Och mjöl i alla fall - 1dl mjöl.

Och potatismjöl - 1 dl, Kartoffelmehl på tyska.

Så var det bara att blanda ihop alltihopa och hälla ner det i formen.


Perfekt!!

Nu är det bara att låta den svalna under natten så ska den få grädde och sylt och marsipan till frukost imorrn.

Här finns det receptet förresten: http://www.recepten.se/recept/princesstaarta.html

Finn fem fel

Klippte luggen precis...


Och såhär gick det till.Om Kanoten vore DJ

Då skulle han spela den här låten.
(funkar den här videon i Svedala?)

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.

Hjälp mig nu! jag behöver önskningar på vad ni skulle vilja höra om ni var på dansgolvet just nu. Om alla ni tre som läser bloggen skulle skriva vilken låt ni tycker allra, allra mest om att dansa till så skulle jag bli så glad, så glad.

Mission Failed

Mamma vill inte åka till Långtbortatyskland och kolla på Elton John.

Jag är mycket coolare än man kan tro

För att vara en extremt nördig person som tatuerar felvända unix-tecken vid fotknölen och som tycker att tetris och warcraft 1 är de bästa spelen i världshistorien så har jag mina brister.

1. Jag har bara sett de nya star wars-filmerna (vi hade helt enkelt inte video när jag var liten och på affärerna hemma hade de bara djungelboken och porrfilmer till videoboxen)

2. Jag har aldrig sett star trek på riktigt, bara Voyager, osm jag däremot kollade med förtjusning, speciellt hon, kaptenens hår var en källa till fascination hos mig. Och den där gröna kocken som ser lite ödleliknande ut.

3. Jag har aldrig spelar tv-spel. Vi hade dator när jag var liten. På den fanns det pac man. Men när man var sjuk hyrde mamma hem ovan nämnda videobox och så kunde man låna hem någon tv-spelskonsoll också, jag vet inte ens vilken det var, något nintendo var det väl. Till den fanns det Duck Hunt, förutom tetris och första warcraft är duck hunt världens bästa spel. Hallå! hur registreras skotten, liksom!?! helt ärligt - jag har fortfarande ingen aning.

Jag har sett Star Trek


Äsch, det där blev ju inte alls så vulcan-igt. Det här är bättre.

Förresten, kollar du på Star Trek och tycker att en sönderslagen Kirk är det sexigaste som finns. Säg det inte till pojkvännen som sitter bredvid. Han har varit sur och tvär hela tiden sen dess,

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.


Jag behöver er hjälp

Jag letar efter en bild på nätet men kan absolut inte hitta den. Ni kanske kan hjälpa till.

Jag behöver den där där en gammal tant jagar ett skinhead med en handväska. Den är svartvit och var populär som poster för några år sedan.

Men jag hittar den inte när jag googlar. Det är tant och skinhead och handväska skinhead men jag får inte upp något. 

HAr jag drömt den här bilden?

Näj, det har jag nog inte men internet är ju oändligt och visst borde jag kunna hitta bilden någonstans, speciellt med er hjälp.

Zlatan gjorde ett mål...

...mot Malta.

Herregud, JAG kan göra mål mot Malta.

Inte så socialt begåvad

Och jag hostar och harklar mig för att han ska förstå att han ska vara tyst. Jag vågar nämligen inte säga till ordentligt för han verkar verkligen vara lite tokig.

Hjälp!

Gubben framför mig på biblioteket är crazy person, han pratar för sig själv och svär och kastar böcker i backen.

Hjälp!

Pappa har lösningen

Min pappa tycker...

Min pappa tycker att man ska sätta in en liten vätebombladdning i alla datorer och skulle man hålla på med något olagligt så skulle helt enkelt datorn sprängas. 

Och typ hela bostadsområdet med den.

Alltså, sysslar man med olagligheter på nätet så sabbas datorn.

Kabooom!

Och jag försöker förklara för min käre far att det kommer ta tre timmar och så kommer smarta datastudenter ha listat ut vilken av kablarna man ska klippa av för att deaktivera bomben.

Han vill inte lyssna på det örat, han.

Eller så kanske han bara stängt av hörapparaten.

Han gör det ibland, min pappa. När man bubblar på som allra mest och han tycker att det är ointressant så stänger han av hörapparaten helt enkelt, eller jag antar det i alla fall. Sedan, när man har pratat i tre minuter, säger, va, vad sa du?

Jag har inte berättat för min pappa att jag röstade på piratpartiet. Han har nog att tänka på att jag tatuerade mig för två år sedan.

bluabyiekanaktojezhniedawsche

Måste ju tydligen lära mig ryska jätte, jättebra för betyget är jag ju tvungen att fixa. 

Så, nu när jag väntar på att än en gång kommer missa ryskan eftersom jag har annan kurs som jag måste besöka, lyssnar jag på rysk radio.

Jäkla mystiskt språk det där, kompisar.

förresten... 

Vad betyder det här egentligen?

Помилуй, Господи, плавающих, путешествующих, стражбущих, умерших. Помилуй!


Mission Impossible

Jag försöker få ner mamma till Tyskland för att vi ska gå på Elton John-konsert.

Tror ni jag lyckas?

Det är om tre veckor.

Känns lite mission impossible.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.


Sovjettyskland

Gah, ville hoppa en kurs som jag helt enkelt inte klarar av att gå till. Den är jobbig på alla sätt och vis och nu har jag missat över halva terminen i den kursen. Men jag måste ha det där betyget för min magister, så idag så ringde jag till provenheten här för att fråga om det är möjligt att läsa ett betyg samtidigt som jag skriver mitt magisterarbete. 

Nehepp, tydligen helt omöjligt. Hur fan ska jag klara det här? Jag är rätt så övertygad om att det är den där jäkla kursen som ger mig ont i magen.

Crap darn it!

Dumbloggen

Det går inte att ladda upp fler än två bilder i safari och i firefox kan jag inte godkänna html-kod, jag kan alltså inte lägga upp filmer.

Meh!

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.

Helt ärligt, det här är en av de bästa låtarna någonsin, i hela världshistorien. Här är den lite live-skadad men det får gå.

Inneboende

Det här är Britt, hon flyttade in på vår balkong igår. Eller hon har bott där till och från men eftersom hon aldrig betalar hyra (200 euro tycker vi är rimligt för någon som bajsar på golvet, och att hon städar upp efter sig) har vi vräkt henne gång på gång och kastat ut hennes bohag. Igår hittade hon dock det enda som inte bara är betong som finns ute på vår balkong nu eftersom hon och hennes odåga till grabb envisas med att bygga bo i varenda bunke därute.


Ha, jag jaga bort'na! Eller jag försökte fånga henne i en genomskinlig plastpåse med lufthål så att jag kunde bära bort både henne och den gamla innerkrukan till någon park någonstans. Men hon flög iväg och satte sig på taket mittemot...

... och kuckilurade lite med sin kille.

Men kvar fanns ju hennes lilla snorunge Håkan.


Jag ringde till mamma och frågade om hur man tillagar ett duvägg på bästa sätt, tänkte att det borde vara något som vaktelägg eller någon annan delikatess. Mamma sa att det får jag inte alls tillaga, då får jag pest och loppor och inavel. Så jag slängde Håkan i papperskorgen istället. Ville lite rulla ner honom på någon som promenerade nere på trottoaren, men det vågade jag inte.

Imorse kom Britt och letade efter Håkan... lite dåligt samvete har jag kanske ändå.

Men de var inte sådär jätteledsna sedan när jag jagade bort henne och mannen i hennes liv igen. De flög över till taket mittemot och fåglade lite, mitt framför ögonen på mig, det var fjädrar som fladdrade och kanske lite naket. Jag är skadad för livet nu.

Reinfeldts elake tvilling

Ser ni, ser ni!?? ser ni vad snäll och gullig Fredrik ser ut och ser ni vad ond sd-killen ser ut? jätte, jätteond. Nu tycker jag att vi trycker ner de där rasisterna ner i backen, inte bokstavligt, man får inte slåss... Det får räcka med en jättebebis i politiken. Förut hade vi Gören, nu har vi Fredrik och vi vill inte ha någon mer!

Så bort med sverigedemokraterna - NU!

Bild från aftonbladet

Vafan

Har paus i pluggandet igen, har bland annat varit uppe pa vaningen över och strechat lite bland blodböckerna, det finns hylla efter hylla däruppe bara om blooood.

Kollar nu statistiken fran valet. Hemkommunen Högsby är färdigräknad - SD 4,7 %, vafan! kollar grannkommunen Uppvidinge för Aseda ligger ju egentligen närmare oss än Högsby - SD 8,3%, vafan igen, hur jäkla inavlade är de där egentligen, i de gamla centerbygderna.

Usch da, nu skäms jag. 8,3% fran Uppvidinge. Heregud. det är alltsa rätt sa säkert att jag känner en sverigedemokrat, eller att jag köper chips av en pa Konsum när jag är där och hälsar pa. Och jag är rätt sa säker pa att de där sverigedemokraterna i Aseda tjackar pizza fran en invandrare minst en gang i veckan. Det finns nämligen tva väldigt bra pizzerior i Aseda, ingen av dem har färska champinjoner men det far man leva med.


Saker man gör

Sitter i stora läsesalen i Stabi och ska egentligen plugga ryska men jag somnar hela tiden när jag översätter min text. Och det är inte bra att somna sittande, man far sa ont i ryggen da.

Sa nu sitter jag och följer valet pa aftonbladet istället. Piratpartiet kanske har tagit sig vidare.

Jag kliar mig pa ryggen där jag har smetat pa liniment som vanligt för att slippa ryggont. kliar mig pa läpparna efter det. Slickar mig om läpparna med tungan.

Bagagagaga - kan inte prata sa bra mer.

Stiligt, mannen!

iBoy försöker övertyga mig om att Söderling gjorde en dålig match, att det var en tråkig match för att Federer skulle varit så överlägsen.

Vadå överlägsen. I den matcchen jag såg var Federer mycket, mycket bättre i första set men sedan var det ändå rätt så lika, måste jag säga, och det är inte bara som jag säger, när det gäller Zlatan är det mer en känsla som jag har, att Zlatan inte bör spela hela nittio minuter i landslaget, han bör få vila litegrann ibland och få sitta lite på bänken, det skulle både han och landslaget må bra av, här säger siffrorna 7-6 och 6-4 i de två senare seten är ingen överkörning, det är helt ok. Jag tror inte att någon hade förväntat sig något mer av Söderling.

Så, Söderling var inte ett dugg dålig, Federer var bara lite bättre. 

DJ Marion - gratis

Till alla dem som googlat på DJ, Bayern, Göteborg, Stockholm, München, Kalmar, Växjö, Berlin, Konstanz, Malmö, Köpenhamn, Örebro, Frankfurt, Stuttgart, London...

Som man kanske förstår av mina musikinlägg på sistone så vill jag jättegärna DJ:a. Eller DJ:a och DJ:a, jag vill välja låtar från mitt iTunesbibliotek och spela dem efter varandra i en enda lång glädjekavalkad.

Jag vill alltså inte hålla på att scratcha sönder några gamla lp-skivor och jag vill inte heller grejja med att fixa cooola övergångar från en låt till en annan, eller det kanske jag skulle kunna göra om någon visade mig steg för steg hur jag skulle kunna fixa det med en mac och inga pengar alls. Utan jag vill helt enkelt bara välja låtar. Jag kan sträcka mig så långt till att jag fixar så att ljudkvaliteten på alla låtar är likadan så att jag inte spränger öronen på besökarna genom att först spela Simon & Garfunkel nedladdat från Napster 2001 på högsta volym, följd av någon ny, hipp låt som jag har köpt på iTunes, även den då på högsta volym men då trehundra gånger högre.

Problemet med alla klubbar och liknande därute är att de som väljer musiken inte är ett dugg public minded i jättemånga fall. Jag skulle inte vara så, önskar någon en låt som jag har så kommer jag spela den. Sålänge som jag inte kan argumentera varför just den låten är så otroligt dålig att alla andra kommer kräkas om den spelas. Jag komemr vara demokratisk, men denna demokrati kommer inte behövas då min musik kommer vara så fantastiskt vald att när någon väl önskar något kommer säga, att den är ändå snart inplanerad i spellistan.

Om jag någonsin skulle få äran att dj:a skulle jag först och främst spela musik som alla blir glada av och som får en att röra sig ofrivilligt, musik som man helt enkelt inte kan stå still till. Jag har varit på alltför många ställen i mitt liv där besökarna till slut inte har brytt sig ett dugg om att ha roligt utan bara stått och åmat sig för att vara snygga eller, på alltför pretantiösa tyska indie-klubbar, har blundat och svajat. 

Så det är bara att skriva här nedanför om ni är intresserade. Detta skulle vara helt gratis och jag kan göra det nästan varsomhelst, om jag blir tvungen att flyga dit jag ska kanske jag kräver en öl av er för flygresan.English!

Hi, I want to be a DJ! or not a DJ in a dj-way (I don't want to scratch or anything), I want to choose songs, that's all I want. And I want people to enjoy themselves. 

I have been to too many clubs in this world where the focus isn't on people enjoying themselves, but to satisfye the ego of the dj. Where people are standing in line to ask for songs and the DJ just won't play it. Or where girls and boys are occupied with looking good or looking clever on the dancefloor rather than just having fun.

So I want to change that. The range of music will be listed here, one for every day and I will also let readers have their pick in what the song of the day will be.

I don't know how to dj, I might learn in time, but I do know how iTunes works, and I have quite a big library on my computer that I can bring.

Me coming as a dj would be absolutely free , allthough, if I would have to fly I might demand a beer. 

Just write a comment on this post and I'll contact you.Deutsch!

Hi alle!

Ich wohne ja in München so dies' hier ist eigentlich die wichstigste Sprache hier.

Besonders in München wird es ganz zu schlechte Musik in Clups und auf Parties gespielt. Ich war zuletzt auf eine Party in der Studentenstadt wo das beste überhaupt gespielt war Ace of Bace!?! und als ich Lied nach Lied von dem DJ gewünscht habe, hat er mich total ignoriert. Es wird mehr drauf fokusiert, dass man schön ist auf der Tanzfläche oder, dass man so genießermässig tanzt, vielleicht kennt ihr das. Die deutscher machen das viel. Die schliessen halt die Augen und dann fangen die an zu schwanken, als dass man richtig sich freut und mal Spass hat.

Ich finde, dass viele DJ:s ihre grösste Auftrag vergessen haben, Musik, die den Leuten freude bringt und womit die Füssen sich bewegen, zu spielen.

Deswegen will ich DJ werden. Oder, ich will nicht DJ werden, ich bin gar kein DJ, ich will nur Liedwähler sein. Ich will alle was neues spielen, was altes und was blaues. Vor allem will ich dass alle sich freuen und mal rumtanzen.

Ich habe überhaupt keine Erfahrung, ich kann mich vielleicht was lernen, aber ich habe auf jeden Fall eine riessen Musiksammlung und ich weiss welche Lieder die mich Fuss zum Kopf froh machen.

Sorry wegen schlechten Deutsch...

Ich würde total frei spielen und das einzige was ich verlange, wenn ich weit fahren muss, ist ein Bier oder zwei.

Die Musik, die ich so spielen würde wird hier jeden Tag auftauchen unter den Rubrik "Om jag vore DJ", das ist Schwedisch und heisst "Wenn ich DJ wäre".

Bei Interesse, schreib einfach ein Kommentar hier unten und dann melde ich mich!

Sådär, nu sätter jag mig bara och väntar på att någon ska googla på DJ och alla de där städerna där uppe och så har jag min framtida fritidssysselsättning som i en liten ask.

Nya åldringen

Ni vet att man brukade ju skämta om att Bergman var litesådär som Mr. Burns i ålder, typ etthundrafemton eller nåt.

Nu är ju Bergman död.

Kommer nu Lennart Johansson att ta hans plats som Sveriges älsklingsåldring? Jag gissar på att killen är någonstans mellan etthundrafyra och etthundratjugotre år gammal.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela och dansa till några som sjunger om att dansa till några andra.


Varför piratpartiet?

Jag röstade som sagt på piratpartiet i år, precis som vid riksdagsvalet 06. 

Den allra bästa anledningen jag har för det är såklart integriteten men annars är det faktiskt pengar. Att överhuvudtaget diskutera en ny lag och få igenom den kostar pengar. IPRED och FRA kostade pengar redan när de stod i startgroparna. Det där är kostnader som vi skattebetalare står för. Det kostar VÅRA pengar att ha igång sånahär grejjer. Det kostar även pengar att få utrett om ett skivbolag eller antipiratbyrån eller nån ska få ut IP-adresser så att de kan unddersöka om en nedladdning kan bli ett rättsfall eller inte.

Och mitt allra största problem är att vi kommer betala en massa pengar till en apparat som är dömd att alltid, varenda steg, förlora mot tekniken. Samma dag som IPRED infördes fanns det möjlighet att ladda hem anonymt, utan IP-adress på pirate bay, folk började öppna sina nätverk så att, om någon skulle ladda ner så kommer alla stå där och säga, att jag, var det inte, kan ju ha varit vem som helst.

Min pappa tror inte på det här jag säger, han är en gammal inskränkt moderat som sitter i sin håla och tror att det är Bill Gates, som statsfinansierad hittar på allt tekniskt i världen. Allt från internet till excel till tetris till nedladdning - allt har Bill Gates hittat på och hur smart han är, den där Gates, så kan han ju knappast vara smartare än internetpoliserna där ute som fixar och grejjar. Och säger man bara till Bill Gates på skarpen så kommer han såklart sluta med alla dumheter han håller på med.

Men nähepp, innan vi vet ordet av kommer vi internetanvändare att börja kryptera våra emails och vi kommer ladda hem något skönt program på internet som gör att vi surfar helt anonymt överallt. Och internetpolisen kommer  säga, jädrans också, nu har de hittat på något nytt igen, jaha, så måste vi anställa lite fler smarta killar och tjejer, för det här går ju inte, och så måste vi utreda lite om vi verkligen får göra det här eller inte och så måste det knäckas hela skiten. Och det kommer kosta så jäkla mycket pengar alltihopa.

Så, ok, låt oss tänka oss ett samhälle där det är stopp, vi har kommit till ett ställe där tekniken inte kan utvecklas mer, där alla har precis samma kunskap och tekniken på båda sidor lagen är helt jämställd. Då hade jag kanske kunnat vara okej med alla lagar och skit, för jag har egentligen inga problem med att någon läser mina emails, jag har inget att dölja, skickar inte ens nakenbilder till pojkvännen. Och, ok, man får inte ladda ner. Då laddar jag väl inte ner då. För då hamnar jag ju i fängelse. Utan att passera gå, och utan diskussion. Varenda en som laddar ner hamnar i fängelse. 

Men att jag ska betala en massa pengar för att antipiratbyråns agenter ska vidarutbilda sig och åka på seminarier och sitta timma efter timma, på skattebetalarnas bekostnad och lista ut saker som unga, ännu smartare studenter i Korea har plitat ihop, det är jag inte med på. Att jag ska bekosta att den nya tekniken tvingar fram lagförslag efter lagförslag, alla som kostar pengar, går jag inte med på. Låt internetpolisen jaga riktiga elakingar på nätet istället, pedofiler och terrorister. För i mina inte ens med nakenbilder-emails har de inget att göra.

Det finns så mycket annat för mig att lägga mina skattemedel på. Skola till exempel. Lite vård hade väl inte varit fel.

Screw Zlatan!

Helt ärligt. Jag har svart att se Zlatans storhet. Ok, ok, han är väl jättebra nere i Italien, men det är bara att inse fakta: Zlatan är inget bra i landslaget. Jag har ingen aning om varför, om han behöver de kontinuerliga träningarna med de andra i gruppen som man har i ett klubblag eller om det är just spelstilen i andra klubblag som passar honom.

Jag kan helt enkelt inte föreställa mig att nagon annan skulle trycka in lika fa mal om de fick lika mycket speltid som Zlatan i landslaget.

Han är en skitbra spelare, ok, han var till och med snygg en gang i tiden innan han gick och skaffade turre/italieranarefrissa. Men han är inte bra varken i eller för landslaget. I alla fall inte i fulla nittio niuter. Kommer däremot ihag nagon match för nagra ar sedan där killen var bänkad fran start och sa kom han in nagon gang i andra halvlek och gjorde mal pa stört. Det kanske kan ara en taktik?

Sedan är det väl slut för de gamla tränarna nu om vi inte klarar det till VM. Inte för att vi bör ha Svennis eller nan, Svennis verkar vara ungefär lika dalig för landslag som lille Zlatan.

Fan i helvete ocksa!

Och sa finns det inga a:n med ringar över här för jag sitter pa biblioteket pa världens slöaste dator med en uraldrig typ av explorer.

Inte ett dugg bra

Jag har mammas visanummer och säkerhetskod uppskrivet men inte datumet när kortet går ut.

Hur ska jag nu kunna öka på skype-crediten?

Om jag vore DJ

Så skulle jag spela den här låten.


Vet inte om den är så dansvänlig men jag blir alltid lycklig av att höra den.

Dagens joggingrufsHar sprungit en ny runda de senaste två dagarna, sju kilometer runt några av Münchens största turistmål.

1. Surfarna i Englischer Garten


2. Luitpoldbrücke över Isar
http://www.donklosterman.com/Munich/x3003.jpg

3. Friedensengel
http://en.wikipedia.org/wiki/File:FriedensengelMunchen.JPG

Sedan så springer jag och springer jag till och med: 

4. Max-Josephbrücke

http://www.panoramio.com/photo/93002

Sedan förbi min universitetsbyggnad som inte är så mycket att se och så in i englischer garten igen.

5. Förbi Seehaus

Sedan så är min runda nästan slut. På slutet springer jag ju såklart längs med Leopoldstrasse och kan därför se halva stan i fjärran och så på väg hem finns där både ett och två gamalt tråkigt museum. Eller precis nyöppnat men det ser ut som ett parkeringshus så det är väl sådär halvkul.

He loves me!Och så en hel hög med små hälsningar till alla mina vänner därute.

Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.

Lite dumt

Visst är det dumt att man alltid har just det där perfekt, snygga, knullrufsiga håret efter att man har tränat (och kollat på tennis en tre, fyra timmar sådär efter det), när man precis ska duscha bort det.

Det här kommer jag aldrig kunna uppnå igen efter duschen.Förresten, aaah, äntligen lite poäng att kolla på tennis igen. Satt på helspänn hela matchen, förutom i början då jag var säker på att Söderling skulle ta det i tre raka set och någonstans i mitten där jag sov tre game.

Tennisen och Public Service

Vafan betalar svenskarna tv (och radio) -avgiften för när inte ens SR har vett att skicka ner sina kommentatorer till Paris när en svensk är i semifinal i en av världens största tennistävlingar?

Nä, ni, istället sitter killarna och kollar på eurosport och kommenterar efter det.

Så när jag har på just eurosport med volymen på noll för att kunna matcha det hela med svenska radiokommentatorerna från internetet så blir allt helt fel. Det blir såna jäkla fördröjningar.

Helt locco är det.

Fan för dem.

Piratpartiet och debatten

Vad i hela friden skulle piratpartiet ha att göra i eu-valsdebatten? Det är ett enfrågeparti och jag hoppas att det förblir så. det betyder att piratpartiet gott och väl hade kunnat vara med de första tio minuterna sedan hade de fått sitta tyst och kolla på.

Jag hoppas verkligen att de fortsätter vara just ett enfrågeparti. Börjar de ge sig in i skolpolitik och vården och miljö och flyktingfrågor och så vidare kommer jag bli ledsen och besviken. Jag röstade på dem både i riksgdagsvalet och nu i eu-valet. Det gjorde jag, ett: för att det är den fråga som intresserar mig allra mest just nu och de representerar något som måste tas tag i NU, innan folk vänjer sig och börjar tycka att det var väl inte så farligt, när fra och ipred blir vardag. och två, för att inga andra partier i Sverige är sådär jättefarliga - förutom sd! så vad som helst som kommer vinna i Sverige kommer säkert göra ett helt ok jobb. Men det är klart att det skulle vara allra bäst för världen om alla vid makten alltid kunde vara liberaler. Men jag har i alla fall ingen illusion om att någon i piratpartiet skulle ha kompetens att representera Sverige i några andra frågor än dem om upphovsrätt och privatpersonens rättigheter bland annat på internet och andra de står för.

Blablabla, jag börjar bli lite full.

och rätt så trött.

ska jag ta ett glas bubbel till, Marion?

ja gör det, Marion.

precis vad jag tänkte.

Botten upp!

Här sitter jag och kollar på partiledardebatten och klunkar billighetsaffären Plus billigaste Cava.

Och för en gångs skull glömmer jag bort röran här bakom mig. För det var nämligen jätteroligt att öppna den där cavan.


Vi satte på iBoy solglasögon och handskar och så placerade vi en kniv i ena handen och flaskan i andra.

Och så begav vi oss ut till första bästa asfaltsfläck där inte för mycket folk sprang runt och inga kameror filmade killen i solglasögonen och kniven i handen.


Tyvärr så valde vi ett lite väl mörkt hörn av München. Vi ställde oss mittemellan moderna museet, matematiska centrumet (universitetsbyggnad) och det nya Brandhorstmuseet, så filmen blev inte sådär jättejättebra.

Såhär glad blev iBoy när flaskan var öppnad.

Kolla!

Tadaaa!

Sedan så silade jag faktiskt bubblet igenom tesil för att vara säker på att inte få något glas i mig. Men det är lugnt. Inte minsta lilla flisa.

Imorrn ska jag prova. Freixienet blir det nog. ska vara en flaska med tjockt glas i så den inte exploderar i handen på en.Om jag vore DJ

Då skulle jag spela den här låten.


Som ett barn på nytt

Såhär stilgit plitade jag ungefär i rättstavningen i femman också.Det blir bara bättre

Skrev förra inlägget, gick in på bing.com och sökte på bajs.

Fan.

BTW

iBoy tror att Bing.com kommer bli en stor hit. Han tror det kommer slå ut google.

Tror inte jag! inte om söksajten kommer vara lika kass som betan.

Kan ju förihelvet inte spärra google

Behöver ha google för att kunna jobba.

Men vad tror ni jag har gjort de senaste tre timmarna? Googlat runt såklart. Jag vet nu precis hur man sabrerar en flaska. Det ska vara däruppe vid öppningen, sabeln ska gå emot den där kanten därupp. Inte längs med som på film.

Och jag vet att jag vill att iBoy ska organisera zorbing på hans storebrors svensexa.

Vad är zorbing, undrar du.

Googla!

Matelimat

Det är skitsnack att lyonerkorv ska vara lika god och bra som falukorv!

Smakar mer som hotdog utan skinn.

Tennis

Tennis tennis tennis tennis tennis tennis tennis tennis tennis.

Stupid svt sänder tydligen inte matchen live på nätet så jag lyssnar på radio istället. Det gör inte så mycket, jag gillar radio. Bong, bong, tjong, bong, bong - gaaaah!

Om jag vore DJ

Om jag vore DJ skulle jag spela ich will spaß med Markus:

Wonderful!

Ska tydligen på kur nu

12:45, blev hungrig. Sådär äckligt hungrig och jag tänkte att det här måste jag göra något åt, annars kommer det gå åt helvete.

12:50, ringde efter thaimat (om jag väl inte skulle vilja ha den starka såsen skulle jag ju alltid kunna äta bara ris och det borde vara bra för magen). 

12:55, äter en losec och går för att hämta maten. Hela vägen dit tänker jag att det här klarar du, inte kräkas, fan inte kräkas. Andas in genom näsan och ut genom munnen. Det funkar inte alls. 

13:00, har maten i handen , har betalat och köpt en cola till.

13:05, hemma igen. Faaaan. Får ställa bort maten på bordet och huka mig över toan. Torrklöks. 

13:10, kan varken sitta på hul eller stå längre, sitter på golvet med sophinken bredvid mig.

13:20, kräks.

Har pratat väldigt känslosamt med mamma nu. Har inte varit sådär jätteglad, det är ju inte så farligt än men tänk om det fortsätter vecka efter vecka i flera år. Nej, det tänker jag inte tillåta. Nu ska jag ta reda på varför min mage beter sig såhär. Varför den har varit så fram och tillbaka i tre, fyra år. 

Men det är inte så lätt. Har egentligen ingen sjukkassa här eftersom jag inte har något csn just nu. Så jag kan inte gå till doktorn här. Den diskussionen sparar jag alltid för när jag är tvungen att gå till hjärtläkaren. Jag kommer bara vara hemma i Sverige två veckor den här sommaren så att tro att jag ska kunna hinna med att reda ut varifrån det här kommer verkar vara lite för positivt. Så nu måste jag bara fixa lite csn-pengar. Då kommer jag ha svensk försäkringskassa igen och jag kommer kunna gå så mycket till doktorn som jag bara vill.

Men nu ska jag först ta en kur med losec, ska käka det varenda dag och nu i början till och med två gånger per dag.

Sedan ska jag se till att bli frisk. Sedan ska jag se till att bli aktivare med idrottandet och äta nyttigt igen. Sedan så ska jag se till att bli frisk i hjärtat. 

Sådetså.

Skitdator

Fan! min skoldator är skittråkig. Jag har spärrat allt roligt och även det halvroliga som jag har läst istället för att läsa det roliga.

Jag kan inte spela alfapet på datorn. Får inte läsa nyheter. Jag får inte läsa några bra bloggar -> jag läser dåliga bloggar.

Allt för att jag ska plugga. Men jag vill ju inte plugga. 

Jag vill slösurfa!!!

Jahopp, nnu har jag alltså stört programmerandet med att blogga. blogg.se - spärrat.

Vi ses om några dagar.