Själv känner jag det som om jag blöter skinkorna och går ut och sätter mig på någon metall ute på balkongen

...annars är det huvudet på spiken, mannen.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.6808065#lasKommentarer

Englischer Garten

Jag går ut ur lägenheten, tar till vänster från vårt hus, Türkenstrasse, höger, Schellingstrasse, tar till vänster vid kyrkan med två torn. Leopoldstrasse är alltid så bullrig. Vid universitetets ena fontän är det dags för mig att svänga in. Direkt blir det mörkare. Det här är en lite mindre gata. Gatlyktorna står inte så tätt här. När man kommer ner till det lilla ölstället med linbanegondoler utanför som man kan sitta i och dricka glühwein så blir det nästan helt mörkt. Här slutar gatlyktorna helt. Och så kommer kylan, det nästan knäpper i strumpbyxorna och jag förbannar valet av kort jeanskjol just idag. Här är det nästan alltid två grader kallare än där jag bor, mitt inne i stan. Nu är jag i Englischer Garten. Här är stadens ljud och ljus som lite på avstånd. En slaskig, grå januarikväll är nästan hela parken tom. Förutom jag och några som jag möter på vägen, de är på väg hem från GSI eller CIS eller IFI eller vad man nu vill kalla dem. Byggnaderna på andra sidan där datalingvistik och politik och informatik håller hus. Jag ska dit. Det verkar jag vara ensam om.

Det är lustigt med englischer Garten. En massa djur springer omkring där. En bortsprungen hund rännde runt och en anka stod och skrek, så ensam att jag trodde att den hade tappat bort alla sina kompisar. Eller kanske skadats. Sedan så hörde den något välbekant krax någon gång och flög iväg. Några minuter senare ropade någon på hunden, den slutade böka där den bökade och sprang tryggt till sin husse igen.

Sedan kom polisbilen. De verkade inte köra runt på parkens små gator av någon anledning alls. Deras händer hängde utanför bilfönstrena med tända cigaretter i ett grepp mellan pekfingret och långfingret. Jag tror de bara tog en rökpaus, poliserna.

Jag fick en stegräknare i födelsedagspresent av storasyster förresten. 3000 steg tar promenaden hemifrån och till datasalen på andra sidan den mörka parken.

Om två veckor ska jag baka

Den närmaste tiden kommer att präglas av plugg, plugg, plugg och ännu mer plugg.

Men sen, sen ska jag baka.

http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/I-Populara-teman/Bakning/Baka-med-choklad/Mac vs. PC 2-0

iBoys laptop är en sony vaio. Den har ju kraschat som vi alla vet. Den är väl kanske sådär en fyra, fem månader gammal så garantin gäller än i vart fall. 

Men!

De tar 65€ bara för att säkra hans data på den. Det täcker inte garantin.

När jag handgripligen kraschade min stationära mac (jag lekte runt med mina administratörs-rättigheter och flyttdade på en systemfil) så backupades mina gamla filer separat inne i datorn. Jag behövde inte ens en extern hårddisk. Men hade jag behövt hjälp så erbjöd de sig att skicka en u.p.s att hämta upp  datorn och så skulle den komma hit som ny igen med alla filerna räddade. Helt gratis! Inom garantitiden förstås.

Hehe

Den här tjejen ryter till. Det är faktiskt rätt så roligt skrivet.

Bra att hon tycker att hon kan vara ironisk. Det visar att Israel dock är ett härligt land där sanningen alltid står främst. Att hon ironiserar och skojar och pratar tvärtomspråk om eländet.

För det är det hon gör, va?

Klippte mig igår

Lite Ted Gärdestad-varning på luggen bara.

irk

Varför är alla så jäkla klemiga på facebook? Underbara människa hit, älskar det här fotot dit, du är så vacker, gagagah!

Erkänn, lite äckligt är det allt.

Kan man inte säga nåt elakt eller roligt eller uppskattande på ett normalt sätt ska man inte säga nåt alls.
 

Mamma kär

Jag slår vad om femton miljoner om att mamma älskar Jonas Gardell rätt så mycket sedan igår. 

Hmmm

Igår när jag och iBoy knatat oss genom kylan till Nordbad där de har såndär jättevarm bassäng som går ut så man kan ligga ute och mysa och kolla på stjärnorna och den klara månen, så tog vi upp våra bådas framtider och helt ärligt så ser det inte alls så ljust ut för oss. Karriärmässigt och så är det väl ok. Jag har planerat att ta första bästa jobb som låter ok, helt oberoende av var detta jobb är i världen. Kanske åka upp till Norge ett halvår och bli rik på att rensa fisk och åka långt, långt bort flera månader. Han vill i alla fall bort från München. Eller kanske stanna här och fixa doktorsexmen.

Jag råkade till slut ställa frågan om vad som skulle hända med oss. Och det blev tyst. Det är som att vi planerar tre olika framtider. En där vi skojar om att få barn och gifta oss. En som jag har utstakad i mitt huvud och en som han har där han funderar på att åka ner till Afrika några år och jobba där eller kanske till Polen och jag som aldrig kan utesluta att jag flyttar tillbaka till Sverige någon gång i framtiden.

Men ett år till har vi båda kvar på våra studier. Ett år till där vi inte behöver fundera på det här så nu har jag bestämt mig för att tänka på att vad jag än bestämmer så kommer han följa med. För han älskar mig. Och det är bra för mitt ego att tänka så.

Bland de fem kallaste vintrarna de senaste hundra åren

Brrr.

På söndag blir det skridskor.

Mac vs. PC 1-0

iBoys laptops Windows har kraschat. Big Time.

Mindre än tre månader efter att han köpt den.

Krigelikrigkrig

Tänk er Auschwitz 1942. En mängd oskyldiga, civila människor har blivit instängda på ett litet område. De får inte gå ut ur. Stängsel inhängnar dem. De får inte den mat de behöver, ingen sjukvård, de har ingen möjlighet att göra något av sina liv. Protesterar de försvinner de. Ibland, kanske de gör dåliga val, de kanske sätter sitt hopp till någon som är för dumdristig, lite för arg över sin situation för sitt eget bästa, kanske för invånarnas eget bästa.

Om han gör motstånd, kastar de stenar han kan kasta, så gott han kan, är han en terrorist då?

Just nu, för att få tag på den där killen, på en helt ny plats, i en helt ny tid när dåtidens offer blivit fångvaktarna, har fångarna radats upp för arkebusering.

Gaza-borna är instängda i Gaza. De har varit det mycket längre än sedan mellandagarna. Hamas trotsade vapenvilan eftersom Israel inte uppfyllde sin del av avtalet - att öppna gränserna och låta Gaza-borna få arbeta, få in mediciner och mat. Israel använde, trots att de sagt att de inte skulle, att de skulle använda gummikulor istället, skarpa skott mot palestinska demonstranter. Pojkvännen som var i Västbanken förra året trodde på israelerna och gick med i en demonstration mot muren, den illegala muren, Israel får ju nämligen inte bygga murar på mark som inte är deras... Han fick fly upp på en kulle och när en kille blev skjuten i benet och folk började skrika att de skjuter, de skjuter. Och det där var på Västbanken. Tänk bara hur hårt det lär vara i Gaza där terroristerna gömmer sig. Och! Hamas är ett demokratiskt valt parti. Så precis som att alla andra länder har rätt att få välja det part de vill och få göra bättre eller sämre val så får man leva med Hamas, herregud, amerikanarna valde Bush, inte bara en gång, utan två gånger efter varandra. Inga större internationella samfund tvingas kalla honom terrorist.

Ok, det var kanske dumt av Hamas att kasta in de där bomberna i Israel, de tog ju kål på två...  Man kan ju föreställa sig hur effektiva Hamas och andras  bomber egentligen är. Ett ålderdomshem i Israel blev bombat idag. Det blev hål i taket och gamlingarna är skakade och vill inte ta sin medicin. Det kan ha varit Hizbollah, bomberna kom ju från Libanonsidan, då kan man ju fundera på hur farliga de där bomberna de slungade in i Israel för två år sedan egentligen var, då Israel bombade och sköt skiten ur Libanon, eller så var det någon mindre palestiniskt grupp som bombade gamlingar, Det måste vara otroligt läskigt att vara israel.

Just nu har alla goda ord om Israel tynat. Det är dags att omvärlden gör som min mamma när jag var liten och storebror gick efter devisen att gör man något mot honom så blir det tio gånger tillbaka. Mamma skällde ut storebror, det var han som hade kraften och styrkan och detta gjorde att han hade möjligheten att avstå från att just ge igen för på slutet var alltid mina blåmärken mycket större än hans.

Förresten, googla Folke Bernadotte en gång och fundera lite. Då var det israeler som kallades terrorister, de attackerade en diplomat. Det kanske är dags att damma av israelernas terroriststämpel igen när de attackerar FN-mål.

Jag kommer antagligen gå in och redigera det här inlägget femtio gånger och jag känner mig, av någon anledning, lite fånig som skriver det. För jag har ju inte den största läsarkretsen. Men det är något som ockuperar min hjärna väldigt mycket då jag har vänner som är väldigt nedtryckta just nu, deras släktingar bor i Gaza och det är som ett stort svart moln över dem just nu.

Gör jag nu

Sitter i en iskall lägenhet mitt i München, påklädd till tänderna och dricker cola med is i. Vi har nämligen ett frysfack nu. I vår nya kyl. Vi kan frysa vatten till is. 

Gott. Det är arton och en halv grad här inne i lägeneheten.

Rör på mig

Min nya taktik för att spara pengar går helt enkelt ut på att inte sätta på elementen- Det är kallt här inne. Men det rör på sig. När jag vaknade var det 17,9 nu när jag har flängt runt här litegranna. Diskat och satt igång datorn är det uppe i 18,4. Jag väntar med spänning på vad som kommer hända när jag har gjort morgonens varma choklad.

Det ska va till å tjata

Genom att tjata och gnata och gnälla och kanske, under mensinflytande, även gråta lite. Har jag numera ingen dörr mitt i rummet och ett splitternytt kylskåp i köket - helt gratis.

OCH pojkvännen har gått med på att åka till IKEA på lördag och köpa flera bokhyllor.

Kvinnlig list mina vänner. Kvinnlig list.