Imorrn

Imorrn ska jag bege mig till Göteborg för ett kort besök. Egentligen ska jag till brorsans Kungsbacka och kolla på när den ömme brodern åker vasaloppet med hans fru.

Men ett kortare besök på ett kalas för de s.k. clingarna ska hinnas med på lördagskvällen. Jag måste dock tillbaka till Kungsbacka där på natten och kan inte sova i stan - så det får bli askungen för mig igen. Det påminner mig om något... jo, det faktum att jag aldrig har kunnat stanna länge på en fest i göteborg då jag alltid ska någonstans dagen därpå. Oftaast var det jobbet då. Nu är det barnpassning. Jag ska köpa marsipan och göra påskkycklingar med snarttreåringen och med snartettåringen, tja, med henne kan jag väl... typ, kanske gunga.. och dregla.

Men fasen, innan jag flyger till München igen, då, i början i april. Då ska jag lyckas ta mig till ett kalas och bli på örat. jag vill bli på örat. Jag tycker ju om att vara på örat så mycket. Låt mig, snälla.

Dött

Det händer inte så mycket här hemma just nu. Det blåser så mycket så det är inte särskilt varmt rekommenderat att ge sig ut i skogen och regnet gör allt ovanligt tråkigt hur som helst.

Det enda roliga som hände igår var att jag städade ur mammas skafferi för torrvaror igår och hittade musbajs på hyllan högst upp.

Börjar nu fundera på om det verkligen var pepparkorn jag malde ner i pastan i förrgår...

Lever på mor och far

Mammas Visakort ligger bara och väntar på mig därhemma. Fagerhult-Göteborg mot slutet av veckan ska det bli. Kan ju inte köpa det idag då, eftersom visakortet ju ligger därhemma och jag har tagit hit skärmen till datorn...

Ibland så blixtrar det till

Ibland är jag ju så smart så att jag blir mörkrädd. Nu sitter jag här med pappas bautaskärm uppfläkt på ett litet bord uppe på mammas skola. Här är det nämligen så att det satsat på laptops och trådlöst nätverk. Laptoparna kan jag inte använda som skärm till min dator och det trådlösa nätverket gör att jag inte kan använda de stationära skärmar som ju faktiskt finns här då de står i rum utan internetkablar och jag får inte komma in på det trådlösa nätverket för någon smartskalle till datortekniker.

Dumsnut skulle jag säga till honom om jag mötte honom på gatan. dumsnut, skulle jag säga och så skulle jag nypa honom i näsan.

Undrar...

Om man är bög eller lesbisk... -då gäller inte dufår intehasexmeddinasyskon-lagen, va? Då blir det ju liksom inga barn med fasettögon hur som helst.

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig

Mamma vid köksbordet igår, runt sextiden:

Vet ni vad jag saknar - strömavbrott, det var ju så mysigt förr, ingen tv, finans i stearinljus-ljus och så stormkök och tända i öppna spisen. Nu när de har grävt ner alla elledningarna så blir det väl inget mer sånt.

Mamma, halv sju, när stormen slagit ut strömmen:

Men, jag menade ju inte ikväll - ikväll är det ju på spåret.

Som tur var så kom strömmen tillbaka en timme senare och vi kunde se på på spåret helt utna problem.

Marion - mördarmaskin

Ojojoj, vad jag har gormat och förklarat och ställt mig frågande. Hela torsdagen gick åt till att ringa Tele2 och Optimal, Tele2, Optimal, Optimal, Tele2, Tele2, Optimal. Till slut så gav det resultat. De har gjort fel - pappa är döv och har man sabbat ljudfiler med muntliga avtal på så gäller inte det kontraktet längre.

Så nu ska vi få tillbaka vårt mobila bredband så småningom och jag kommer kunna surfa hela vardagarna också. Ingen räkning kommer landa i brevlådan på väldigt länge då vi får våra 749:- till godo och vi kommer vara allmänt lyckliga här hemma i Småland.

Whatever she says...

Min mamma säger att man är opererad när man har sövts. Man kan även opereras när man inte är sövd men då måste de skära i en.

Nyopererad?

Om man körs till en operaqtionssal och sövs ner, hardcore, ingen lokalbedövning men de inte skär i en. Har man blivit opererad då.

Efter att ha varit på sjukhuset sedan tiotiden igår har jag nu bara 206 ben igen. Sjukhussängar är sköna och piggelin smakar mycket bättre på uppvak.

Marion - nu med 207 ben

Jag har fått fast ett fetingtorskben i halsen.

Det gör ont och knäckebröd får inte bort det. Är det inte borta runt nio, tio-tiden blir det akuten.

Modem

Hemma igen - modemet är i, pappa har tydligen inte fixat mobilbredbandet ännu.

Klant! Imorrn är det jág som ringer till Tele2.

Nytt läge

Sover inatt i kompisens ny lägenhet  - spännande.

Sova nu och sen blir det tåget hem mot Småland!


God Fucking Jävla Morgon

Snart redo för flygplatsen, snart, snart.

Och så ska jag vara utan iBoy dryga sex veckor - snyft.

image571

Whippoh!

Hittat!

Houston We've got a problem

Zellas "affisch" har försvunnit - får bli finsprit från flygplatsen till henne.

Found it!

Nu får de alla tre! en affisch med den fantastiskt snygga Ewan Mcgregor från när han frontar herrparfymen adventure från Davidoff.

Crisis

Jäkla kompisar - ska fylla år samtidigt hela bunten. Ut på stan med mig, bara att trycka in magknipet och handla födelsedagspresenter... Hmm, Lis ska få.. en kissekatt, zella ska få ett pussel och kanoten får en miniräknare modell 1997.

Grattis på er!

Romantiskt

Jodå, på kvällen där så skulle vi ju gå ut och äta pizza. Jag ville känna mig lite piggare så jag klädde upp mig hur som helst och  jag hade tid för pojkvännen hade gått till sin kusin som vi bor granne med för att säga hej.

Medan jag sminkade mig knackade det på dörren och pojkvännen kom in med väårldens längsta ros med lite gräs runtomkring och ett kinderägg. Han hade bokat bord också så det blev biff och apfelstrudel och rödvin på en restaurang inte långt ifrån där vi bor.

Kinderägget innehöll en Marge som bakar med Maggie runt benet.


Froher Valentinstag!

Schönen Gruss von mir und iBoy.image566image567image570

Känner mig lite skitstövlig - men fri!

Ja, jo, jag vet, det är väl illa, men jag orkar inte ta det där.Kroatiskan, dendär vännen som jag förgäves försöker bryta kontakt med - mest eftersom jag inte tycker om henne, för att hon är klängig och tråkig och läskig. Hon skickade ett sms förr, förra veckan eller när det var, om vi skulle träffas på en fika, innan dess hade hon inte hört av sig på länge och grunden till det var att jag hade försökt att undkomma hennes klor på ett skonsamt sätt - att helt enkelt säga att, tyvärr har jag ingen tid, och hon till slut lät hälsa att har man ingen tid för henne, naja, då kommer hon inte heller till ens födelsedagsfest. Ok, tyckte jag, pustade ut lite, och kände att jagkunde köpa julklappar i fred. Nu i januari ville hon träffas igen - jag svarade helt enkelt inte på sms:et  trots att det stod att hon verkligen ville att jag skulle svara. Så, när veckan var över och tiden gått ut för att jag skulle svara gick hon online på msn och frågade om jag fått hennes meddelande - jovisst svarade jag, men jag hade aldrig kommit till att svara - egentligen ville jag svara att jag helt enkelt inte haft någon lust att träffa henne så därmed hade jag helt enkelt inte svarat på det. Men det sa jag såklart inte, för jag är svensk och dum. Nuy den här veckan ville hon träffas igen - och jag svarar inte.

Jag känner mig lite tonåring - egentligen vill jag bara låta vänskapen gå i träda tills dett till slut blir så att vi träffas på födelsedagskalas för gemensamma vänner osv.. men hon ville aldrig låta det sakta slumra in utan väcker allt igen och jag har helt enkelt ingen lust.

Btw: den där resan till Hong Kong som ju också hade, i allra högsta grad, med henne att göra, verkar vara flyttad igen nu är det meningen att den ska bli i april. Pojkvännen har ju fortfarande kontakt med damen i fråga.

försommaren någon gång -> juni någon gång -> hösten -> över julafton -> 26:e december -> april någon gång.

Det är allt lite spännande att se hur det blir med den där resan.

Oromantiskt

Ok, jag kräks, ok, jag kan inte stå rakt för att det gör ont i magen.

Men hade en blomma varit för mycket begärt? Kanske lite choklad - geléhjärtan. Och jodå, jag vet att alla hjärtans dag är en fånig dag uppfunnen av detaljhandeln men det bryr jag mig inte om!

Och jag vet att det är inskränkt att tycka att killen ibland ska överraska och att han ska göra det med just blommor och choklad och en fin middag någonstans, kanske ett diamanthalsband a la Pretty woman.  Visst borde tjejen göra sånt också. Men jag gör ju det - nu är det upp till honom!

Men icke! jag får inte minsta lilla badanka med hjärtan på - ingen liten nallebjörn och inga blommor alls. jag får inte ens en möjlighet till att klä upp mig för vi ska bara gå till vår vanliga pizzeria här på hörnet - mest eftersom att när pojkvännen ska planera något så ska det vara så grandiöst att det till slut blir pannkaka. Han började med att vi kanske skulle åka iväg någonstans så blev det mindre och mindre och till slut så funderade han nu på att han skulle laga någon mat. Men jag vet att han inte kan laga mat så bra - att jag måste föla vartenda steg han tar så att han inte sabbar sin flamberade anka och att det till slut bara är en massa disk som jag diskar dagen efter - och så är det ju det där med att jag inte kan komma ut ur lägenheten nu under dagen - jag tänkte att har jag en morot sen på kvällen så kommer jag nog allt leta mig ut på gatorna, till slut lyckades jag i alla fall övertyga iBoy om att stanna hemma och uggla där vi har varit hela dagen gör ingen av oss glad. Jag är bara deppig för det enda jag kan tänka på här hemma är hur jag kräktes i en hink igårkväll .

Men tänk, vad är väl en bal på slottet? Jag antar helt underbar, men jag är inte bjuden, dit jag ska passar jeans allra, allra bäst.

Alla Hjärtans Dag

Jaha på er, alla hjärtans dag har kommit. Och jag kräks. Eller kräks gör jag inte just nu - mest igårkväll och inatt. Nu har jag bara ont i magen - jätteont i magen. Sådär ont så att det nästan är på gränsen att jag ringer till läkarstudenten och ber honom skita i alla prov han har idag och komma och kolla så att jag inte har blindtarmen eller något. Men det gör jag inte, för jag känner igen smärtan. Fjärde gången jag har den nu sedan jag mådde dåligt första gången förra våren. Jag vet inte om det är stressmage eller vad det nu kan vara. Det enda jag vet är att om det nu är stressmage så är det enda det gör är att göra mig ännu stresigare. Min skola kommer inte bli gjord om jag bara ligger på golvet och håller mig för magen och kvider. Inte heller nu, när jag är lite bättre och dricker cola och kollar på de nyaste house-avsnitten kommer något bli gjort och imorrn kommer jag vara stressad så att magen värker ner till tårna.


Fan.

Kultiverar mig

Gäller att köra hardcore på att bli smartare nu.image565

Gråtroligt

Gå in här ska ni få se.

(Tack silverfisken)

Gmorrn!

image564

Att vara i München del 2

Här är utsikten ett vykort (eller skulle varit det om jag haft kameran för det)

image558image559image560image561image563

Och här dansar råttorna på bordetimage562

Undercover

мариюн 16.25.18 hej!
Misstänkt 16.26.01 hola
мариюн 16.26.13 du, vad är egentligen skillnaden mellan en kanot, en kajak och en kanadensare?
Misstänkt 16.27.28 en kanadensare är en slags kanot. tvåmanna kanske? en kanot är öppen.
Kajaken har ett litet hål i mitten där du sitter och är "täckt" i övrigt.
мариюн 16.28.14 vilekn är egentligen roligast? kanot eller kajak?
Misstänkt 16.28.35 kajak kanot har du en fånig paddel. Kajak har du en paddel med två blad
som du vevar runt med ger snygg v-form på ryggen att paddla kajak :)
мариюн 16.31.12 sitter och planerar sommaren och vi funderar pa att sticka ut och paddla
Misstänkt 16.31.49 kan nog vara trevligt
var?
мариюн 16.32.20 västerviks skärgard pappa gjorde det massa när han jobbade där
Misstänkt 16.32.47 paddling be teh shite. kör på det
мариюн 16.33.34 far se, det eller golfkurs eller cykelsemester pa gotland

Ni skulle bara veta...

oftast när jag msn:ar sa för jag flera dialoger samtidigt. Det är inte sällan nagon far höra att "fi säger att du har fel" eller "pratar med lis och hon säger att hon snart ska...".

Sa akta er, det n isäger till mig är inte alltid konfidentiellt.

Gmorrn!

Jag oci iBoy har precis varit ute och joggat - vårträningen är igång!

image557

Hemlängtan

Jag saknar mina kompisar. Jag har lärt mig att prata på ett speciellt sätt tillsammans med dem - nog för att det kanske var så att mina kompisar tog upp mig i deras sätt att prata men när jag började umgås med dem 2004 någon gång så var det som om jag hittat hem.

Jag saknar det att de är allmänbildade, att de är intresserade av högt och lågt och att de kan sin musik och vet vad de tycker om och inte tycker om.

Jag saknar att någon gör monsterklor med händerna och vrider till handlederna knotiga trädstammar. Jag saknar att ibland få höra "nä du är en blåbärsmuffin" från en toalett till höger om dig när du står i köket och diskar. Jag saknar lost-kvällar och att höra mig själv säga sn*pp i tid och otid. Jag saknar någon som jag kan säga till att han ska klippa sig trots att han aldrig gör det. Jag saknar att uppmuntra någon som bestämt sig för att leva på en tia i veckan att slänga bort de tankarna och gå på bio med mig. Jag saknar den tysta som kan spela gitarr och jag saknar den högljudda som alltid slänger in engelska i tid och otid på sydsvensk dialekt.

Jag visste inte att det skulle vara så svårt att få tag på kompisar av "rätt sort" - jag tog för givet att de växte på träd och jag hade fel.

Det är svårt att få tag på sådana som både är politiskt intresserade, tycker om musik och har kunskap om musik och genrer och artister och även kollar på saladfingers och tycker att top-model är en av de bästa uppfinningarna hittills, släng in att de har läst, i alla fall några av nobelprisvinnarna genom tiderna och det blir omöjligt.

Dagens hemlängtan började med att jag råkade säga att Obama ju faktiskt har de bästa kändisarna bakom sig, han har ju Oprah för bövelen! När jag nämnde Oprah såg pojkvännen helt perplex ut - han visste tamefan inte vem hon var. Visst han hade hört namnet innan, men.. Han tycker inte heller att underhållning är viktigt och han ser inte maktvärdet i underhållning. Han som studerar politik tror att gemene man också alltid youtubar politiska debatter och kursfallsanalyser. Jag ville inte starta en diskussion om Oprah idag, jag tycker inte om diskussioner men hur som helst gjorde jag det. Jag råkade säga "men vet du inte vem Oprah är?" och så började han prata om att hennes show inte sänds i tysk tv och att han nästan aldrig har hört namnet innan det nu nämndes i samband med Obama. Helt perplex plirade jag på honom för att se om han försökte lura mig på något sätt. Jag ser inte heller Oprah, men visst tusan vet jag vem tanten är. Så jag försökte bevisa för honom vilken genomslagskraft hon har i USA och han ifrågasatte ändå att hon skulle ha ett sånt inflytande i världen - han hävdade att hennes inflytande bara sträcker sig till engelsktalande länder och jag råkade hävda att jag tycker att tyskarna ibland är lite väl inskränta till sina egna gränser i sitt triviala vetande (med tanke på att jag faktiskt känner en här som på allvar inte vet vem Eva Peron var, ok om man inte kan det hela rent historiskt och politiskt men en viss musikal med Madonna ska man väl ändå känna till om man är i 27-års-åldern) Till slut råkade jag säga att jag saknar lite det där att jag kan säga vad som helst, dra paralleller och alla förstår. För här drar de aldrig paralleller på samma sätt, Pojvännen blev sur eftersom han tyckte att jag antydde att jag inte kunde prata med honom som jag ville, och det kan jag ju nte, jag kan aldrig väsa som Gollum och säga my precsiousssss för det är inte säkert att han skulle förstå (killen har inte läst sagan om ringen-böckerna heller såklart och inte har han sett filmerna heller) När jag ha-haar som Nelson så ser han ytterst frågande på mig och frågar jag, du, vad är det egentigen killen heter, du vet, han, i 1984 så kan han inte svara (Winston Smith btw). Och visst jag skulle väl ha kunnat räkna med att det ibland skulle kännas såhär på grund av kulturskillnade att vi inte alls vuxit upp likadant att man kanske, helt enkelt inte är så smart överallt även när man pratar om desperate housewives. Jag visste ju att jag inte skulle kunna dra Björneparalleller och det där med att dra in armarna i jackan och härma Jan Guillou skulle inte heller funka här men jag trodde att det kanske skulle funka med internationella saker.

Och det stör, och visst, det skulle väl var ok om han nu är den jag pratar om min kärlek med eller om politik eller dylikt. Men problemet är det att jag saknar hela kitet. Jag saknar kompletta människor - det var det jag hade i Göteborg. Som jag fortfarande har i Göteborg. Och antingen måste jag, från och med nästa termin börja leta efter kompletta människor här vilket betyder att jag ska gå på indieklubb eller så måste jag förlika mig med att det finns bara skärvor utav en helhet här och det får jag leva med eller så kommer jag till slut bli tokig och flytta hem igen.


Och jag vill spela TP igen, eller jag vill känna folk som äger ett TP och som tycker att det är kul så jag har möjligheten att göra det.

Av det täcka könet?

Kan en kajak vara en tjej. Det finns väl inget som skulle säga emot att kajaken skulle vara en tjej? Kanske en exotisk ung kvinna med fräknar på näsan?

image556

Dagens låt

Dagens låt är Lykke Lis i'm good i'm gone

Åt ett annat håll

Mina misstankar riktas just nu lite mot den svenska östkusten. Mot Stockholm och en barnvagnsförsäljare som har ungefär lika mycket hår på hela huvudet.

Sportfakta

Världen luktar bättre när en svensk(a) precis slagit världsrekord.

Flyttbar, stationär dator eller världens största iPod shuffle, helt enkelt!

Förra fredagen plockade jag isär den: Samma dag plockade jag ihop den igen.

Inte för att den funkade då...

Idag så plockade jag isär den igen, den här gången med batteriet i hela tiden - kanske lite ovettigt men ska den gå sönder kan den lika gärna få gå sönder med gnistor tänkte jag... Behövde dock inte ta sönder den så långt, när jag hade tagit bort baksidan och luftat alla kretsarna lite så märkte jag att det var dc-in-kabeln som jäklats och som satt lite glappt. In med dig ordentligt sa jag och så funkade allt och jag, med datorn fortfarande öppen, började säkerhetskopiera allt på datorn. Min externa hårddisk är inte så snabb så det tog sitt lilla tag.
En rolig grej är att det har blivit rätt så mycket grejjer över. I kväll när jag skruvade ihop köret igen så var jag inte så noga med skruvarna så nu har jag en del kvar och så någon metalldel som jag inte alls vet var den ska vara...

Och så var det ju så att jag, första gången jag hade satt ihop den utan skärm, hade satt airportantennerna i underredet på datorn, men tydligen så tryckte det så mycket på dc-in-kabeln att den inte ville funka. Så nu så hänger antennerna lite runtomkring sådär. Fria radikaler är de, bohemer, fan de kommer gå sönder massa, hit med silvertejp!
Nu ska jag klappa om datorn lite, sen ska jag sova.

image555

*fotnot: det där med iPod shufflen hade jag såklart inte kommit på själv - det kläckte italienarn ur sig när jag berättade om projektet.

Skulle det kunna, nä, eller jo... nä?

Krulltotten med karlstadsdialekt?

Dimman tätnar

Hela tre msn-diskussioner är just nu på g, diskuterandes Kajaks antagna schizofreni. Eller så är det helt enkelt någon som har läst min blogg länge och nu har börjat läsa de andras också.

Tack Internet!

image530

Mista' Bobsta' Mysterious

Den senaste snackisen bland kompisarna är vem nu denna Kajak är. Vi vill gärna veta om det är någon som känner oss så bra eftersom han har kollat på våra web-cam-sändningar från lägenheten (de där som, enligt dåvarande rumskompisen, alltid var på när jag eller Liiis var någorlunda avklädda eller när vi tre tjejer gjorde eller sa något tjejsexerotiskt) Eller så är det helt enkelt någon som vi känner också. Och det är då bollen landar hos en ung arvtagare till ett skånskt gods med bred dialekt, eller, kanske, möjligtvis, skulle kunna vara troligt fast väldigt lite - för hur skulle han kunna hitta hit, en lite mer erfaren, äldre herre med snygga strumpor

Come clean mista' Bobsta' Mysterious aka Kajak, ta av dig Zorromasken och låt oss reta dig för dina utstående tänder, din stripiga lugg och din kobenta gång. Alternativt, låt oss sola oss i glansen av din värdighet och frysa till is av din kalla, blåa blick. Låt oss dra efter andan och sucka på samma gång vidåsynen av ditt honungsblonda hår, låt oss längta efter att smeka din solbrända bringa och snälla, låt oss vilja vara du!

Nu då?

Jag: still pissed.  
Han: fattar fortfarande ingenting

Dagens låt

Dagens låt är gamla yvonne med the cause of lovers

Hör upp, jag har gjort en ny upptäckt!

Det där vodkaindränkta hushållspappret jag använde för att badda bikinlinjen med fungerade helt lysande till att ta bort ingrodd smuts i naveln.

Vodka - bäst i test.

En fascination

Alla tjejer som inte är pro-hår är det - fascinerade av hårborttagning. Vi gör det, vi pratar om det, vi skvallrar om det och vi ojar oss om det. Helst ska det ju göra ont - det ger den bästa historien och blod och inflammerade hårsäckar gör en historia till legend.

Just nu är jag och mina väninnor inne på epilator. En kompis till mig tyckte att hon hade vissa likheter med en yeti, vilket, när man tittar närmare är fullkomligt sant men inte alls synligt på ett avstånd längre än 23,5cm - så hon epilerade hela armarna och visade upp det i sin blogg. Jag har idag epilerat underbenen - över knäna gör jag aldrig, tårna, de strån jag har på fötterna och en lite väl tilltagen bikinilinje. Sedan, för att jag har läst det någonstans, har jag skrubbat benen och, hrrm, de delar av intimområdet som syns när man har på sig bikini, för att slippa inväxta hårstrån och  så har jag smörjt in allt, helt fel, i å för sig, med bodybutter med papayadoft. Nu ska jag, för att återigen slippa inflammerade hårsäckar och sånt, badda bikinilivet med vodka, det funkar, jag lovar!

Letar lägenhet

Ibland känner jag av att jag egentligen är en eremit intvingad i ett kolleltiv. Jag märker till slut att det jag allra helst vill göra är att ta mitt pick och pack och flytta till något eget på att jag börjar kolla på lägenhetsannonser igen.

Idag är anledningen något som ofta är det som stör och tvingar till split, ur studentkorridorer, kompislägenheter eller förhållanden - städning.

Jag har nu städat hela lägenheten och iBoy har (hälften av dagen i alla fall) varit en riktig skitstövel. Jag kan stå ut med att någon inte hjälper till med städningen. Men jag står inte ut med det faktum att han lovat mig just det och jag står inte heller ut med att han sitter vid sin dator hela tiden och berömmer mig för att jag är duktig eller precis hela tiden, på något sätt lyckas var aprecis där jag vill städa, precis när jag vill städa där, han drar ut lådor som jag precis tryckt in och låter de vara öppna när han går ifrån och så stänger jag dem igen, ger honom onda ögat så går han dit igen en halvtimmer senare igen, öppnar och lämnar öppen.

Det jobbiga är nu att jag inte litar på honom i de mindre sakerna. Jag litar inte på honom när han säger att han ska handla eller att han ska tvätta, hjälpa mig att städa eller när han, som igår, sa att han ska laga mat för mig ikväll, då när jag frågade, är du säker?. Min födelsedagspresent kommer jag aldrig få och just nu har jag absolut ingen lust att planera något för alla hjärtans dag eller dylikt. Inte heller tror jag honom när han säger att lägenheten kommer se precis likadan ut när jag kommer tillbaka från Sverige som den gör just nu.

Och får jag någon kommentar att jag ska prata med honom så kan ni glömma det - jag är inte den som pratar, känner ni mig så vet ni att jag, när han frågar om jag är arg på honom kommer neka och så kommer jag glömma bort allt till nästa gång det är dags att städa eller han lovar att laga mat till mig och så kommer jag precis som nu sitta där, hungrig och förbannad . Ikväll kommer jag helt enkelt ta en lång promenad och fortfarande vara ute när han kommer hem och så kommer jag smyga in när jag tror att han har somnat och vända mig bort från honom och somna.

Nästa sak som stör mig är hans egenhet att, helt oberoende vad jag gör - oftast när jag tar mig från plats A till plats B i lägenheten, oftast av någon anledning som jag vill göra just då och som jag har fokuserat mig på att göra, kissa, blogga, kolla aftonbladet, ladda hem lite låtar, lägga ett papper i en hög, kamma håret, kolla på tv eller vad som helst - troa tt han har rätt att stoppa mig och hålla om mig eller ge mig en puss eller liknande, det har han inte. Jag vill inte just då, jag är inte funtad så, jag var ju på väg att göra något, idiot!

Så just nu sitter jag alltså, jag hann aldrig till affären så jag har ingen mat här hemma. Jag är smutsig eftersom jag ju trodde att vi skulle hjälpas åt med städningen tänkte att det går snabbare om jag städar först och duschar sen, trots att jag joggade lite lätt imorse. Jag har ångest över skolarbetet och jag tycker inte om min pojkvän överhuvudtaget som, på mitt initiativ. gett sig iväg för att dricka sprit för att jag ska få vara ensam och få hata honom ett litet tag.m Och så letar jag lägenhet för just nu vill jag inget annat än flytta.

Gmorrn!

22249-529

Vafan, pappa!

Pappas pussel tar sig så lååångsamt.

I bilen förra fredagen när vi åkte västerut kom världens bästa liknelse till mig. Det här pusslet representerar på sitt egna lilla sätt globaliseringen och föräslingen av produkter.

Jag antar att det är ett Ravensburgerpussel som producerats i Revensburg. Pappa köpte det när han var här i München och hälsade på någon gång. Så tog han hem det till Sverige. Förädlade det lite, på sitt lilla egna sätt och tog bort lådan. Sedan så gav han det till mig igen, som tog det till Tyskland och här, nu låter mina polska små svartarbetare pussla ihop det (jag r arbetsledaren, som trots sin ledarstatus ändå får göra allt själv till slut). Här kommer pusslet till slut att klistras upp på papp och flyga flygplan tillbaka till Sverige om en vecka och så ska det låsas in i en garderob någonstans tills pappa har fördelsedag i juni och så får han det då men då inte längre som ett pussel utan mer som en tavla.
image527image528

Gmorrn!

image526

Min triplare

När jag var liten var det han som inte är Lasse Kronér och inte har krulligt hår som jag ville gifta mig med. Han är snyggast nu med när de är en duo, de där, triple & touch. Han är liksom lite Nick Carter i gruppen. Jag minns de där kvällarna med det där djungelprogrammet... eller nej, det gör jag inte, men jag minns att de någon gång hade zebrarandiga kostymer.

Lägenheten är snart färdig!

Nu är det bara en eller två tavlor som iBoys morfar har målat som ska upp sedan så har vi borrat färdigt för alla tider.image514

Bästa sminket

Det smink jag använder mest är utan tvekan make up stores concealer - eazy cover (blue). Mot mörka ringar under ögonen. Köper man det så är man safe. Det finns helt enkelt inget bättre. Jag använder den varje dag  och behöver då inte heller använda någon mascara eller liknande. Inte det att concealern gör jobbet men den gör att jag genast ser pigg ut och bra osminkad.

Tack Fi och Lisapisa för att ni introducerade denna superdupergrej i mitt liv för sådär fyra år sedan.

Det enda sega är det att make up store inte finns här så jag måste alltid hamstra när jag kommer hem till Sverige.
image513


The Marionlook

Varenda dag - nästan- är det den här utomhusoutfiten som gäller för mig. Bilderna är väl kanske inte sååå super.

Hur som helst, stövlar från Grolsch, byxor från True Religion, mammas gamla anorak från tidernas begynnelse, stickad basker från Kappahl.

image508image509image510image511image512


Min typ

Tydligen så är min typ killar som:

*inte kan laga mat
*skriver som skator
*är väldigt politiskt intresserade
*någon gång i livet har haft långt hår men nu har klippt det
*inte är speciellt klädintresserade, eller är det men inte rätt (enligt mig)
*inte tror på Gud
*i alla fall ser smalare ut än jag eller till och med är det
*läser tråkiga, konstiga böcker om olja i Rysslan och olika slag i modern historia och sånt
*har en släng av rött i håret
*trots att de diskar så är allt fortfarande smutsigt
*tvättar i sista minuten

och så vidare

Lördagar

Från och med den här veckan... eller endast den här veckan och sedan varenda lördag efter lovet så har jag bestämt mig för att ha ledigt på lördagar. Eller ledigt och ledigt. Jag ska ha tvätt, städ och groomingdag.

Tvätta en dag i veckan låter bra och städa en gång i veckan också. Och grooma mig - tja, våren är ju snart här!

Fast nu på lovet kommer det bli andra bullar. Då är det dags för viktminskning. På riktigt. Jag ska vara så jäkla snygg när jag kommer tillbaka hit. Dagarna kommer börja med en sprinttur ut till gården och så blir det ladugårdsarbete hela dagen. Pappa ska ju få ta lite ledigt han också - köra fårskit så alla stättorna töms, det blir mitt jobb. Sen när jag har jobbat då ska jag ta ut hästen på en ridtur. Hon är gammal nu och därmed tycker jag inte att hon är så läskig längre. Har lite ridfobi (inte hästfobi) sedan vår nu döda welschponny fick för sig att slänga av mig - varenda gång! när jag var nio, tio, elva, tolv någonting. Jag ska alltså lära mig rida igen. På riktigt - ta in hästen i ladugården, sadla, rida ut i skogen och sedan ha jävulsk träningsvärk i rumpan när jag promenerar hem efter en lång dag ute i Äskebäck. För sträckor som är kortare än två mil kommer cykel eller gång vara enda alternativen vilket gör att jag, när jag ska åka till Åseda och simma får ta cykeln. Jag längtar faktiskt nästan.
 Och är jag inte i ladugården hela dagarna så ska jag hjälpa mamma därhemma - hon ska ha alla fönstrena skinande blanka till påsk. Vad glad hon kommer bli! Sedan så är det ju trädgårdsarbetet också. Och så ska jag äta typ en halv tesked om dagen... nä, jag är inte knäpp, jag har bara fått överflödskilon här i Tyskland dr jag ännu inte har kommit igång med träningen och jag äter färdigpizza tre gånger i veckan.

Gmorrn!

Mina glasögon är snea igen!  Dags att limma.image507

Smartsak

Det här kanske jättemånga redan har räknat ut men om man vill kolla på serier som bara streamas i staterna så kan man ladda hem Anchor Free. Det ger en amerikansk IP-adress eller något sånt och så är det bara att streama på - då kan man streama från abc och fox oxh vad man vill så då vet alltid att strömmarna har en viss kvalitet.

Finns för alla olika operativsystem.

Nu är det för sent för oss

Jag är förbi skolaldern för länge sedan. Nu angrar jag att jag inte är runt tio ar yngre litegrann. I SVD beskrivs det nya betygssystemet som "otydligt" av de andra partierna. Det är väl inte ett dugg otydligt, det är bara fler nivaer, helt enkelt.

Oändligt manga elever har under treskalesystemet fatt höra att de far vg - men det är ett starkt vg. Ett vg+ skulle man kunna säga. Jag har med aren fatt sa otroligt manga vg+. I attan och efter höstterminen i nian var mitt betyg fullt av vg:n som spretade där med sina tva sma bokstäver. Och ja, jo, visst, jag visste ju att det var ett starkt vg och att det fanns ett plus där bakom, egentligen, för det hade de ju sagt pa föräldrasamtalet. Men inte fan kunde jag lita pa vad min klassförestandare sa. Hon var ett pekande vrak.

Pa min skola var det inofficiella betygssystemet: IG, G-, G, G+, VG-, VG, VG+, MVG-, MVG. Jag tror till och med att det faktiskt stod i mellanarsbetygen ibland att betyget var VG+. Sedan var det bara för lärarna att vara schyssta till slutbetyget i nian. Da kunde de inte skriva nagra minus och plus mer utan da var det bara att avrunda uppat. För det gjorde de alltid. Med mina betyg i alla fall.

9 betyg fanns det alltsa. Och ska man nu ha A till F med streck som tillval ser jag inte sa mycket skillnad. Det har alltid varit sa. Det är bara gamla sossenissar som inte har suttit med och hört uttrycken ett starkt VG som ju faktiskt inte gör ungarna ett dugg säkrare, gladare eller mer motiverade. Men att fa ett B istället för ett A, det är skillnad. De där plussen och minusen bevisade bara för oss det vi redan misstänkte - det fanns för fa betygsnivaer i skolan. Nu ändras det. Det var bra.

Det enda jag önskar det är att inga fler barn och unga vuxna i grundskola eller gymnasium far bli försöksobjekt. Jag har varit historisk nagra ganger, enligt olika rektorer, eftersom jag har varit en av de första som nya system har testats pa och sa fyra, fem ar senare, eller tio, ibland sa har man förstatt att det nya systemet bara skapar osäkrare ungar, mer stress och taktikval av ämnen (kurssystemet i gymnasiet). Innan det testas nagot nytt sa ska Sverige gärna vara förberett pa allt. Ha gatt igenom varje möjlighet och diskuterat om det är bra eller daligt. Att gymnasiekidsen skulle skippa tyska c och istället läsa massage eller bullbak för att de antingen ville halla sig borta fran alla smartkurser eller att de helt enkelt ville höja betyget, var väl aldrig nagon överraskning.

Gomorron!

image506


Semmelbak

Gårdagens semmelbak blev inte så superlyckat. Av någon anledning smakade inte någon av delarna som den skulle. Inte bullen, inte grädden och inte fyllningen.

Godmorgon!

image505

Zürich

Jag kan nu, sedan i lördags även lägga till Zürich till platser där jag har varit. Kameran hade jag råkat ställa in på alldeles för känsligt därför är fotona gryniga.

image484image485image486image487image488

image493
image500

Dagens lat

Dagens lat är The Killers bling(confessions of a king)

Äntligen!

Nu har jag blivit av med stringtrosetjejen. Idag, tre dagar innan referatet svarade hon äntligen pa ett sms och sa att hon nte tror att det blir nagot referat för hennes del.

Ger Andreas Lundstedt hiv fel ansikte?

Jag har problem med att Andreas Lundstedt har gatt ut som hiv-positiv. Det är hemskt av mig men jag tycker att det är fel. Signalerna till ungdomarna blir konstiga.

*Han är gay. Kontentan av skräpet blir till slut att det ända ju bara är bögar som far sjukdomen.
*Han är glammig. Han är fortfarande alldeles för snygg för att hiv ska betraktas som nagot farligare än influensa.
*När man i kvällspressen har berättat om hans sjukdom har man inte berättat om hur jäkla jobbigt det är. Tester hit och dit, antar jag. Oro hela dagarna. Jag har inte läst allt men när jag var hemma över jul da stod det mer sadana saker som att Lundstedt vill visa att man kan leva precis som en vanlig människa trots sjukdomen. Att man kan jobba pa med det man gör osv... Pa grund av medicinerna sa kan man bromsa sa att det kanske aldrig gar vidare till AIDS.

Men jag vill inte veta det där. Undersäkningar har visat att ungdomar mer och mer skiter i kondomer och därmed far en massa andra coola könssjukdomar som klamydia och kondykom osv. För hiv - det kan man ju bota, nähe, kan man inte det? tja, bromsmediciner gör ju att jag kan fortsätta precis som vanligt. Och hiv ökar ocksa, för ingen är riktigt rädd för det längre.

Den enda bilden ar hiv i media borde vara den av skiträdda människor som ju faktiskt är sjuka. Sverige borde hitta nagon riktigt fett AIDS-sjuk och göra honom till könssjukdomarnas ansikte utat sa man inte kan fa nagra falska föreställningar. Visst man ska förklara att man inte är spetälsk när man är hiv-sjuk. Men pa ett sätt kanske det är viktigare att man undviker att flera blir sjuka än att folk accepterar de sjuka helt fullt ut. Det är svart det där. Men som sagt... äh, vafan. Jag är i alla fall konfunderat över medias övervakning av Lundstedt.

Polackerna och alkoholen

Det är något konstigt med vuxna som dricker sprit.

Föräldrar som dricker sprit.

Det är ännu konstigare när man själv är med.

Gregors föräldrars kompisar spottade inte i glaset de inte.

Till slut somnade manskompisen så skönt i en fåtölj och så kom sonen deras och hämtade sina föräldrar.


Ho-Narro!!

Fasching i Konstanz is da real shit!
image471image473image477image481
Tyvärr så är kameran min lite konstig och ger rätt så gryniga bilder - ska försöka rätta till det där. Sammanlagt höll karnevalståget på i två och en halv timme. Men batteriet i kameran tog slut efter en halvtimma så ni får tyvärr aldrig se häxorna och piraterna och clownbrandbilen.

Ho-Narri!

Ho-Narro!


Jag har...

Jag har träffat iboys mamma, pappa och mormor.


Bugger

Datorn är nu utan skärm - den är även utan signaler till extern skärm.

Attsingens.

Godmorgon!

image466