Dagens låt

Dagens låt är alright med Lisa Miskovsky och The Lost Patrol. T.o.m. Kerlen hier nebenan tyckte att den var svängig. Men han tycker allt hört sich cool an.

Två

Igår somnade jag ett tag under killkompisens arm. Vi hade kollat lite tv på min dator och då vet ju alla att man måste klämma ihop sig. Så vaknade jag och så blev det sådär jobbigt. Hans ben över mitt och hans arm över min. Jag låg där rätt så länge och funderade på om jag ville något med det här. jag beslöt mig för nej.

Och så krånglade jag mig ur och gick på toa och så la jag mig i min säng.

Sa att det är nog bättre om jag sover där.

Och så sov vi tills det ringde och sas att vi skulle gå på disko och så sa vi nej tack och så sov vi vidare.

Klockan är 17:37

Klockan är 17:37 och jag är redan så jäkla full och trött och allt.

Oktoberfest - italienska helgen. Vi var där klockan 9. Nu är vi hemma. Vi klarade inte mer.

Vi är ena jäkla mesar.

Mesar.

Mesar.

Bara 4 liter öl (Maß) ... Jävla mesar.

Nu ska vi sova - sen blir det disko.

Lost in translation

Råkade säga att "meine Mutter mag strichen und so..." vilket jag tyckte skulle betyda att min mamma tycker om att sticka och sånt.

Gregor vände sig nästan ut och in, så mycket skrattade han. Råkade visst säga att min mamma tyckte om att gå på "den Strich", gå stråket, typ, som en prostituerad.

Det heter stricken. Böjs stricken, strickte, habe gestrickt - som ficken (knulla), som Gregor mig så pedagogiskt förklarade.

Nu vet jag.

Dagens låt

Ok, jag är ju i München och trots att jag nästan bara lyssnar på svensk musik på datorradion så har jag dock fått en liten uppfattning om vad som är nytt här i Tyskland. Till exempel. har nya numret av Biss, Münchnarnas, kanske till och med tyskarnas egna Faktum, de äkta, riktiga bayeriska Sportfreunde Stiller-pojkarna på omslaget. De verkar nämligen ha gett ut en ny singel eller skiva eller liknande. Jag har hört den en par gånger och den duger. De är inte lika bra som för ett par år sen men är jag så intresserad fortfarande?

Dagens låt är Sportfreunde Stiller med alles roger

 

Vill vara tvåspråkig på riktigt

Jag tycker inte om det här att åker jag till ett land där jag kan språket så tänker jag på det språket också. Det stör lite för jag vill t.ex. kunna svära på svenska när något händer. Då slipper jag visa att mitt ordförråd när det kommer till nu tyska svordomar är jättelitet och så kan jag ju maskera att jag faktiskt svär för det är inte sådär jättemånga som kan svenska just här. Men nu ligger mig tyskan närmast. Allra helst skulle jag vilja ha det så att svenskan hela tiden var mig närmast men att jag dock kunde prata tyska helt flytande. Jag tycker inte om att jag, om jag snubblar till lite halva tiden säger 'oppla och går vidare istället för att säga men vafan!. Jag måste anstränga mig för att uttrycka mina känslor på svenska och det gör det inte så spontant direkt.

Min tyska är inte super, duper, jätteperfekt än, men den kommer tillbaka nu. Jag pratar ju bara tyska och så.. Det har dock satt sina spår. Nu börjar det bli svårt att skriva på msn på svenska. Där man ska tänka snabbt och skriva ner det som först kommer till en. Då blir det ibland att jag helt omöjligt kan komma på det svenska ordet för anstrengend. Och så skriver jag det och så tror mina svenska kompisar att jag säger det lite som på skoj.

Det pluggas inte så mycket här

Jag har försökt få mig en bild av hur det är att plugga i Tyskland. Och den bilden jag har är att det är något så inihelvete slappt. Jag menar datalingvistik på GU är ju slappt. Men det här det verkar vara som ett handslag nu av Napoleon eller någon annan som är död. Hela tiden verkar de försäkra mig om att det där med att labba och programmera - tja, det gör de inte helt enkelt. Istället sitter de mest i seminarier och pratar om att man skulle kunna programmera om man ville. Men man gör det inte.

Men jag tror att det underskattas lite. Jag kommer ju vilja ha csn så jag kommer behöva plugga heltid, det gör inte så många här. De måste ju oftast jobba bredvid.
   

Tysk mjölk

Tysk mjölk är skitäcklig. Polsk och tjeckisk och rysk och alla andra länders mjölk är också skitäcklig. Den enda goda mjölk här i världen är svensk.

Så är det.

VA??

    Från:       tanten@ryskan.fak12.uni-muenchen.de
    Ämne:     Re: Russisch wie Nebenfach
    Datum:     den 28 september 2007 08.48.42 MET
    Till:       Marion

Liebe Marion,

von Ihren Russisch-Kenntissen könnten wir ganz sicher einiges anerkennen.
Um festzustellen, in welchen Russisch-Kurs Sie gehen können, schreiben Sie
am besten den Einstufungstest am 16.6. (Dienstag), 18-20 Uhr, im Hörsaal
(A015) mit. Sie können Sich auch gerne nochmal an unseren Russisch-Lektor
Herrn Kukuj (kukuj@slavistik.uni-muenchen.de) wenden.

Für Slavistik/Russisch sollten Sie sich ins erste Fachsemester
einschreiben. Da ich Ihnen keine Scheine für wissenschaftliche
Veranstaltungen anerkennen kann, sind Sie im Prinzip eine ganz "normale"
Studentin, die bereits Vorkenntnisse im Russischen hat.

Falls Sie noch Fragen haben, schreiben Sie einfach ein Mail, oder kommen
Sie nächsten Donnerstag (4.10.) in meine Sprechstunde.

Viele Grüße,
Barbara Sonnenhauser

Man kan inte annat än älska tyskland och tyskar.. skicka ett gammalt standardsvar med gamla standarddatum som första hälft i mailet. I love it! Men inte fan hjälper det mig ett dugg.

Sehr geehrte Frau Sonnenhauser,

ich heiße Marionund ich bin eine Studentin aus Schweden. Ich
werde diesen Wintersemester Computerlinguistik anfangen und ich habe
Russisch wie Nebenfach gewählt. Es ist aber so, dass ich schon drei
Jahre Computerlinguistik in Schweden studiert habe. So ich werde da
direkt ins Hauptstudium eintreten, vielleicht muss ich jetzt eine
Zwischenprüfung schreiben aber das würde mir wahrscheinlig ziemlich
einfach gehen.

Aber in Schweden haben wir keine Nebenfächer.

Ich habe doch an Göteborgs Universität 15 "Punkte" (15 Wochen vollzeit
- 15 Wochen * 40 Stunden/Woche mit drei Stunden Seminarien und
Vorlesungen pro Woche) abends studiert. Die Kursen hießen, auf Englisch
- Russian: Basic Course und Russian: Written Profency A. Das System ist
in Schweden ein bisschen verschieden als hier. Wir haben keine Scheine
sondern wir lesen einen Kurs und dann kriegen wir Noten ob wir die
Prüfungen für den Kurs bestehen.

Auf jeden Fall, als ich mit dem Studienberater beim Comperlinguistik
gesprochen habe, hat er gemeint, ich habe alles was man für
Computerlinguistik braucht um das Hauptstudium zu anfangen aber die
Frage ist ob ich alles für den Nebenfächern habe. Und wir wissen da
eigentlich nicht wie das alles dann geht. Ob ich das Hauptstudium in
Computerlinguistik anfangen darf, und da quer das Grundstudium in den
Nebenfächern oder ob mein Russisch schon reicht um gleich das
Hauptstudium zu anfangen.

Ich habe auf der Homepage von Slavistik gesehen, dass Sie Mittwoch und
Donnerstag Sprechstunden haben. Aber ich wollte doch fragen ob Sie
vorher irgendwann Zeit haben damit wir einen Termin verabreden können
denn ich muss mich gleich nächste Woche einschreiben und da wäre es gut
zu wissen in welchem Fachsemester.

Mit Freundlichen Grüßen

Marion

Cell phone (Germany): +49 (0)151-en hel del siffror
Glömde kameran

Idag kände jag mig tvungen att gå igenom stan - för att känna in den igen och för att se hur shoppingmöjligherna har ändrat sig med åren. Och så går man där - Odeonsplats med sin gula kyrka och Hofgarten till vänster, såklart, och lejonen , och den där gatan där D&G ligger vars namn jag inte kan, till Marienplatz där den stora förgyllda madonnastatyn som är ett minne av när svenskarna var härnere och härjade står. Och rådhuset, det världskända rådshuset vid Marienplatz - d's Glockenspiel. Så gick jag upp längs med Kaufingerstraße. In på leksaksaffären vid Karlsplatz där jag redan har hittat julklappar till Axel och Märta de närmaste tio åren. Svängde in till höger, mot Sendlinger Tor. Gick förbi mitt gamla tillhåll - Goetheinstitutet. Kom till Sendlinger Tor, en port i den gamla stadsmuren och den där romeo och julia-statyn som är där. Ner längs med gatan, mot Viktualienmarkt. Gick in på Stierblut, affären där de har Filippa K, Tiger och Whyred - man får aldrig komma för långt från Sverige... Mot Viktualienmarkt bar det av. Älskade viktualienmarkt, gick runt där i en halvtimme någonting. Blev lite besviken när mina vanliga knallar inte kände igen mig. Men det betydde bara att de inte kom ihåg hur mycket jag brukar tigga och så åt jag mig mätt på att provsmaka ostar, korvar och alla olika frukter och grönsaker.

Sedan så ringde Marijana. Och så gick vi och fikade. Eller tog en Apfelschorle.

Köpte två hårspännen.. och så hittade jag ett par helt gudomliga solglasögon - Michael Kors för 99?. Är väldigt kluven där - har inte i närheten så mycket pengar men de var ju så otroligt snygga. Är de värda 800pix?

Förutom det där med staden har jag nu fixat internet till min lilla mac. Fick springa över till Gregors (killen jag bor hos) gamla kompis Matze (Matthias), en vänlig själ med uppåtnäsa som förr brukade stöta på allt med två ben och bröst. I alla fall om de kom från Sverige och hette Marion. Gregor och jag åt namnampizza också, riktig italiensk pizza. Personalen kunde inte sluta säga grazie och ciao även till hej. Och så pratade de ännu mer italienska också men det förstod jag inte, jag nickade bara och betalde mina 17? för två pizzor och en flaska vatten... vi satt precis vid ugnen. En riktig vedeldad stenugn. Underbart.

Glömde tyvärr kameran.

Jodå, det finns en jäkla massa städer här i världen men det här är allt absolut en av de bästa.

eine Prosit, eine Prosit - für Gesundheit!!

Kom till München i tisdags, flög över Berlin. Allt gick bra med resan och tv-skärmarna pü planet visade stumfilmsmussekortisar.

Direkt när jag kom hit till Gregor sa somnade vi. Vi sover faktiskt inte i samma säng - Gregor har gett sin stora säng till Issa och nu sa har han tva bäddsoffor istället.

Igar var det Oktoberfest. Och idag sa är jag sadär hes som man är när man varit pa der Wies'n. Träffade tva svenska tjejer där som avslutade sin tagluff här. Har varit pa universitetet ocksa och pratat nagra timmar. Tar det sen. Har en lägenhetsvisning pa mandag. Yay! Far inte bo mer än tva veckor hos Gregor för vi lovade dyrt och heligt hos Hausmeistern att det bara skulle bli sa länge för att fa en extranyckel.

Idag ska jag.. tja, jag vet inte..

Finns ingen synbar anledning

Jag flyttar om ungefär tretton timmar.

Och det finns egentligen ingen anledning. Maten är inte bättre, skolan är inte bättre, klubbarna och festerna är inte bättre och vännerna är inte ens i samma klassrum som de här, shoppingen är långt ifrån lika bra och det är inte finare och vrackrare någonstans egentligen..

Det enda jag vet det är att jag inte är lycklig här. Att olyckan inte har ett slut och att den bara breder sig ut i synfältet. Och jag vet att jag inte kan bearbeta den här. Jag vet att jag har försökt. Andra veckan jag var här, när jag satt i en fåtölj med fårskinnsklädsel i Mölndal ringde jag mitt första samtal till ett proffs, det var tre år sedan nu. Och sedan dess har jag på den vägen försökt bearbeta det svarta i mig. Det går inte bort. Och till slut måste man ta till något annat.

Jag flyr från mycket. Det vet jag. Men jag hoppas ordentligt att jag flyr för att bearbeta. . I våras när jag började svikta över mot något som gör mig helt livrädd  förstod jag att det inte gick.. det finns absolut ingen chans just nu att jag, när jag somnar kan känna mig lycklig, just nu, just här, i Göteborg och i Sverige. Och på otaliga sätt hatar jag Sverige för att jag känner det så. Och så hatar jag mig själv lika mycket. För det finns ingen anledning alls..


Och fan, vad svårt det är att skriva om det. Att säga det. Och att erkänna det.

Men det enda jag kan komma ihåg är att senast jag somnade riktigt jäkla skitglad - det var i München. Inte just för att jag var i München för München då var inte helt bra, alls, utan för att jag var borta från det som gjorde mig ledsen.

Jag funderar just nu på om jag måste skriva något om att jag inte är ledsen på grund av de som är och varit runt omkring mig och att jag hoppas att de vet det - att trots att jag själv kanske har något som är mörkt inom mig så är världen runt omkring mig ljus och jag solar mig själv i det där ljuset och tycker att det är underbart. Men sedan så tänker jag att jag antar att jag kanske inte behöver skriva det. Det här som står här har egentligen inget med dem att göra. Det har bara med mig och mig och mig att göra.

Update

När man gungat en massa på en stol och samtidigt har en massa fjärilar i magen inför en flytt.

Då mår man lite illa.

Andra...

Andra gör så mycket när de åker till storstan - till Göteborg. De shoppar, kulturerar, festar,  går till psykologen, tandläkaren kanske, de äter mat.

Själv sitter jag och gör sexljud med Kanotens stol. Jag gungar fram och tillbaka - och den knarrar. Och så gungar jag snabbare och snabbare och så när jag inte kan gunga snabbare  - då slutar jag tvärt gunga och slår fötterna i marken och ropar Ååååååh. Hela det här förfarandet tar ungefär trettio sekunder.

Allt för att ge grannarna under Kanoten något de kan le lite under lugg med när de möter honom i trappuppgången.

Dagens låt

Opp o ner
Ner o opp
Grisen gal i granens topp
O' en mus i vårt hus
Svär o tuggar snus
Katten skäller
Äter Karameller
Hunden jamar
Lilla grisen gal!

Brorsonen är här med sin pappa

Dagens låt

Dagens låt är karma police med Radiohead. In your face Bangladesh-killen!

Elakt, elakt, elakt

Stupid Bangladesh-killen förjänar allt förakt och hat man kan uppbringa. Börjar snacka om dåliga ödestider när man egentligen, fast inte utåt är skitnervös. Varför pratar jag egentligen med honom - vet ju inte ens vad han heter längre - minns bara att han har en sju, åtta namn och att han luktar äckligt.

мариюн yey!
Hatupanir Jolodossu säger: (14.57.36)
schade ... du begehst eine schlechte schicksalphase
мариюн säger: (14.57.57)
eeh
Hatupanir Jolodossu säger: (14.58.18)
macht nichts, ab jetzt geht es besser
мариюн säger: (14.58.29)
oki
Hatupanir Jolodossu säger: (14.58.51)
sprechen wir spaeter dann

Såhär blir det.

På söndag åker jag till Göteborg med storebror. Vi åker till Bellevue och till mr Canoe-man och lämnar över mina grejer - min gigantiska resväska och min lite mindre resväska och ryggsäcken och dataväskan.

Och så bjuder kanoten på hamburgare och så åker vi in till stan och till soul sista' Zella. Och vi möter upp alla andra där och sen så klappar vi.

Danke

Vad är grejjen med att ingen tysk någonsin, någonstans kan skriva sina egna tecken på sina egna tangentbord i sina egna land. Men han säger i alla fall att jag inte ska oroa mig så då skiter jag i att oroa helt enkelt.

Från: leiss@uni.de
Ämne: Re: Re: Studieren an der CIS nach drei Jahre an Göteborgs Universitet
Datum: den 21 september 2007 13.28.15 MET
Till: Marion

Sehr geehrte Marion,

Aber, dass ich noch keine Antwort von Ihnen bekommen habe, macht
mich ein bisschen nervös. I

da ich in Urlaub war, hatte ich Ihre Mail noch nicht beantwortet. Ich
kann im Moment auch nicht Ihre Seite mit Ihren Kursen lesen (weil
unser Rechenzentrum eine Sicherheitssperre eingebaut hat). Ich hatte
Ihnen einmal geraten, Bescheinigungen und Kurzbeschreibungen Ihrer
Kurse an unser Sekretariat zu schicken, aber da ist anscheinend nichts
gekommen, sagt unsere Sekretaerin. Deswegen kann ich im Moment auch
nicht sagen, was anerkannt werden kann und was nicht.

HAN LJUGER!! Han sa inget om att jag skulle skicka något.

Ich möchte am ehesten nicht alle meine Kurse, die ich schon in
Schweden gelesen habe, wiederholen, aber bei der Referat IIA3 haben
sie gemeint, dass ich mich doch für den ersten Fachsemester bewerben
sollte. Damit ich alles, wenn ich in München bin, klären kann. Es
wäre doch gut für mich, zu wissen, ob ich mal eine Chance habe, die
Vorlesungen und Seminarien nicht zu wiederholen.

Wenn Sie 3 Jahre Computerlinguistik und Informatik studiert haben,
koennen wir *sicher* einiges anerkennen; das habe ich vorhin nochmal mit
dem Institutschef besprochen.

Und es wäre auch
gut, falls ich wusste ob ich mich an der Prüfungsamt wenden soll .

Wenn Sie noch vor der Einschreibung einen (halben) Tag Zeit haben,
am CIS vorbeizukommen und zu klaeren, was anerkannt wird, koennten Sie
sich gleich in ein spaeteres Semester einschreiben. Aber wenn das nicht
geht, schreiben Sie sich fuer das erste Semester ein und wir klaeren
die Anerkennungen danach, wie das Ref IIA3 vorgeschlagen hat.

Eine Sache, die ich nicht verstanden habe - ist, ob man in München alle
"Kursen" mit einer Prüfung abschließt - wie man in Schweden macht. Denn
ich habe ja alle solche Prüfungen hier genommen und sie geschafft. Aber
wie gesagt gibt es in Göteborg keine Zwischenprüfung. Deswegen wollte
ich ja hier meine Bachelorarbeit schreiben aber sie ist leider
gescheitert wegen Krankheiten während des Frühlings.

In Muenchen gibt es im Grundstudium (Semester 1 bis 4) zu den meisten
Kursen eine Klausur oder Hausaufgaben, und bei Erfolg eine
Bescheinigung (Proseminarschein). Fuer die muendliche Zwischenpruefung
muss man aber nur 4 Erfolgsbescheinigungen haben (von ca 16 Kursen);
ich nehme mal an, dass wir soviel anerkennen koennen, und dann muessen
wir sehen, ob Sie noch die muendliche Pruefung machen sollten.

Im Hauptstudium sind die meisten Veranstaltungen Seminare; man muss
zwei (Haupt-)Seminarscheine im Hauptfach und je einen Seminarschein in den
Nebenfaechern vorlegen, wenn man die Magisterpruefung machen will.

Allerdings ist die Zwischenpruefung eine Voraussetzung dafuer, dass
man einen Hauptseminarschein bekommen kann.

Es gibt also keinen Grund zur Sorge, die Dinge klaeren wir dann
naechste Woche, wenn Sie in Muenchen sind.

Mit freundlichen Gruessen,
Hans Leiss

Halv nio på måndag

Halv nio på måndag, det är skittidigt. Men då ska jag i alla fall klippa mig. Inte så kort dock. Ungefär sådär ingenting för mycket pengar som man klipper sig när man har långt hår. Men luggen ska fixas i alla fall.

Halv nio på måndag. KOM IHÅG DET!

Bara så ni vet

Bara så ni vet så kommer jag att släpa med alla jag känner som bor i Göteborg på teater söndag eller måndag nästa vecka. Det är underbara lilla Zella som ska underhålla och vi ska klappa, klappa, klappa! Klappa och vissla (de som kan) tills vi blir blå och sen när de bär ut oss på bår så ska vi fortsätta och så sätter vi oss upp i ambulansen och gör vågen.

Bara så ni vet alltså.

Allt som jag följer

Mitt RSS-fält är fullt. Och jag kollar maniskt om något nytt har hänt där. Såhär står det på alla små flikarna: Att vara Alex Schulman, anywhere but here, ett liv i exil, glada dagar, galna dagar, Marion's facebook Notifications, och stora havet, Schulmania, Youtubiana och så tjejkompisens blogg.Min vecka

Nu är min vecka här igen. Eller den har varit här. Men den jävlas i alla fall. Jag kräks, kräks, kräks. Nu har jag i alla fall lyckats trycka i mig knäckebröd med sömn och salt på. Behövde salt tyckte jag.

Och så fick jag en sån där plötslig ingivelse idag också. Jag fick för mig att berätta för mamma om min tatuering nu när hon tyckte synd om mig. Hon tyckte att det inte gjorde nåt men att det var lite väl dyrt med 400pix som jag sa att den kostade.. Den kostade 600. För'ldrar ska veta det mesta men absolut inte allt. Vet de allt blir de tokiga av makt och de blir helt lyriska av möjligheten att få gorma lite.

Förresten...

Hon den där porrstjärnan. Hon med squirtandet. Hon heter Cytherea. Vad skulle ni göra utan mig? Ni som inte kan något om porrstjärnor alls.

Ett nytt sätt att använda min blogg på

Man kan sätta på alla musikvideosarna med hurt och låta allihopa sjunga i kanon. Jätteschizzo.

Ryter lite

Ge mig mina svampar!

Diskutera lite om hur många. Skriv. Kommentarfältet finns där bara för er. Kan ju diskutera varför jag inte förtjänar några shrums.

Jobba, jobba, joo-oobbaa. Pisk, pisk.

Det har ju hänt jättemycket - jag har beställt biljett, jag har kommit in! jag har ringt efter lägenhet, jag har skrivit in mig. Jag har tatuerat mig. Ahh, min tatuering. Jag har INTE berättat för mina föräldrar om tatueringen - det borde dra av från svampantalet där...

Inskriven på nätet

Nu har jag skrivit in mig på mitt nya universitet. Men bara på nätet. Måste skriva in mig personligen när jag kommer dit också. Men jag vet inte var. Det står det inte. Kanske vet Gregor det - killen jag ska bo hos i början.

Nu är jag poppis

70 polers on da facebook

Mamma är helt ställd

Att se mamma så förvirrad så utan ett mål i livet är svårt men det måste göras. Jag måste kasta ut henne ur köket medan jag städar och lagar mat. Annars går det inte. Annars så ska hon lägga sig i precis hela tiden och jag blir tokig och slutar städa och laga mat och så sitter mamma där, en kväll till, och beklagar sig över att hon har gjort så mycket idag och så säger hon att nu i veckan, Marion, då får du hjälpa till lite här hemma.

Men mammas min idag var rätt så spektakulär. På ett tomt sätt.

När jag ändå youTubar


Ett original, ett sammarbete och en cover | ~ok, bättre och bäst

Det här är en jättebra låt. Och det är klart att Trent Reznor kan skiva sina låtar när han inte använder ord som man inte kan lyssna på för att de är äckliga och jobbiga. Men det mest intressanta måste väl ändå vara det att den låten blir så mycket bättre i andra tappningar. David Bowies röst kan förgylla i en rosa helikopter om det skulle vara så och allt man vill är att den där som står där bredvid ska hålla tyst. Och Johnny Cash-versionen, tja, Johnny Cash-versionen, den är legendarisk.

Nine Inch Nails - HURT


Nine Inch Nails & David Bowie - HURT


Johnny Cash - HURT

P-E

Min facebook har fått en ovanlig vänförfrågan. Från en P-E, ett sammansatt mansnamn som inte alls borde existera. Och jag blir lite förvånad för jag känner ingen P-E. Men jag känner en gammal högstadiekamrat och kollega som är en tjej med samma efternamn. Det här kan kanske vara större än de där som har gift sig, de som har fått barn. Det här kan faktiskt vara en tjej som har kommit ut. Jag hoppas det. För det skulle baskemej vara på tiden.

Dagens låt

Dagens låt är Fergies big girls don't cry. Det var väl tvunget att bli den någon gång. Det är en sån där låt som alltid kommer på radion när man kör bil och jag hatar den inte.

Hon vaknade en septembersöndag och stapplade ur sängen

Vi gick hem tidigt från puben för att vi skulle sova ut och krya på oss. Tre timmar senare hade vi nästan tömt en flaska tequila till hälften och somnade alla tre i tjejkompisens säng.

När jag vaknade på morgonen var spriten uppe i högvarv i kroppen. Jag var som inte bakis.. jag var mer berusad.

Det var ganska dumt.

Som tur var hade jag satt alla väckarklockor i hela lägenheten på väckning. Så vaknade gjorde jag utan problem. En gång runt sju någon gång, en gång en halvtimme senare, och så den där gången då min mobil ringde lite efter åtta. Halv nio, åtta trettifem, åtta fyrtiofem, nio, kvart över nio. Tja, tjejkompisen har tre alarm på sin mobil. Ett av dem kan man snooza. Killkompisen har ett alarm. Jag har ett på min. Så vaknade gjorde jag allt. Gick upp efter någon av de där signalerna och så lade jag mig på golvet och kollade på Family guy. Två avsnitt jag faktiskt inte hade sett. Åt chips. Lyssnade medan alla andra alarmen rungade i lägenheten. Gick på toa, gick på toa en gång till. Var lite lös i magen. Klädde på mig. Drack cola. Pratade med killkompisen. Packade. Skojade om att jag inte var bakis utan att jag fortfarande var full. DIskuterade med mig själv om hur kul tågresan till Växjö skulle komma att bli. Borstade tänderna. Tjejkompisens killkompis med de snygga strumporna kom. Han hade varken druckit åtta tequila-shots kvällen innan eller fått lite gonorré - tur att det där facebookmeddelandet inte kommit fram. Han vinglade inte. Tycker inte om honom. Fast är lite kär i honom också, mest på grund av de där strumporna. Drömde mig till perrongen. Verkar ha glömt ett åka-kort hos kompisen. Det låg inte i min väska i alla fall och det är ju dumt. La i alla mina mynt i biljettmaskinen. Det blev sexton kronor. Köpte rest-biljett på det. Då hade jag ju i alla fall gjort mitt bästa. Kom till slut till perrongen och det var ingen dröm. Köpte snickers och cola och aftonbladet med bilaga. Åkte tåg. Var fortfarande lite full. Hade ett gäng pakistaner utanför mig så jag kunde inte gå på toa när jag ville. Det tyckte jag var lite jobbigt.

I Alvesta gick de ut och jag kunde bege mig till faciliteterna. Drog och drog i dörren men kom inte in. Söta killen med skånskan berättade att det var upptaget och jag tyckte att han sa att jag skulle dra åt höger. Så jag drog lite mer och han förklarade att jau aulltså, heun gick in däär.. Gick på toa när hon kom ut och snubblade såklart på tröskeln på vägen ut. Söta killen med skånskan skrattade till lite. Och jag insåg att jag inte var så full längre. Det där var all me.

Så mötte jag pappa på perrongen i Växjö och vi åkte och kollade på resväskor. Och så åkte vi till Älmhult och kollade på när morbror mådde dåligt och var allmänt deppiga. Och så var min söndag slut.

Men vafan, det är ju smuts där!

Det är faktiskt skitroligt, det där med min tatuering. Att jag har spenderat 600 pix på något som ingen vet vad det är och som kommer finnas där skitlänge, typ tills jag dör. Ett streck och en våg. Jättekonstigt. Jag tycker att det är helt lysande.
image357

Anledningen

Anledningen till varför jag fick för mig att skicka klamydia till folk på facebook var helt enkelt att jag varit på drop-in på mödravårdscentralen i fredags. Jag skulle ha sådanadär p-piller. Och så ville hon ta ett cellprov också för jag fyller ju 23 nu i år. Och när hon frågade runt där så undrade hon om jag hade något förhållande just nu och nej, det hade  jag ju inte. Hade jag haft några tillfälliga förhållanden? ja, det hade jag ju haft. Hade jag använt skydd? ja, det hade jag ju.
 Tja, sa hon, för att du inte ska oroa dig så tar jag ett klamydiatest när jag ändå håller på. Men jag oroade ju mig inte! Inte ett dugg. Nu gör jag det.

Tyck synd om mig - och ge mig en lägenhet!

Förra veckan. Då var jag riktigt korkad. Jag ringde på en lägenhet i München och tänkte att jag ju kunde ta den över telefon. Men jag blir så rädd när jag ska ringa sådär. Så otroligt nervös. Min telefonskcäck riktigt väller sig över mig. Jag tycker inte om att tala i telefon. Absolut inte officiella samtal och jag riktigt hatar att prata officiella samtal på ett annat språk. Mitt hjärta bultar så att jag känner det utanpå kroppen och pulsen är säkert uppe i en sådär 70 - 80 (från det vanliga 50...) Jag är livrädd, blek, kissenödig, darrig på rösten och helt och hållet bortkollrad. Hur som helst han sa att jag kunde få kolla på en lägenhet på onsdag. Jag tyckte att det var helt ok. Åker ju på tisdag. När jag väl lagt på kom jag på att jag åker ju inte alls på tisdag. Jag åker ju på itsdan en vefka efter tisdag. Stupid me!

I fredags missade jag att ringa då jag gjorde andra saker. I helgen var det helg. Och jag hade såklart redan i torsdags bestämt mig för hur jag skulle ordna det här - jag skulle ljuga. Ljuga går alltid. Så nu är min stackars farmor död och han håller lägenheten fram till nästa onsdag då jag ska få en privat visning.


Bör användas försiktigt

Man kanske ska tillägga till mitt facebook-användande att jag har lätt för att missbruka sådana där små program som finns där.

Som t.ex. det där programmet där man kan skicka saker till sina kompisar. Då beslöt jag mig såklart för att inte skicka en kram eller en puss eller liknande. Nä, här ska det skickas klamydia tänkte jag. Och så gjorde jag det. Till 20 pers!! - nästan. Så låg jag där i en hög med skrattspasmer när jag kom på vad jag hade gjort, det var ju inte meningen, handledare, universitetsfolk.. vill inte skicka klamydia till dem egentligen. Och Tjejkompisen såg att jag inte hade skickat det än. Jag var bara en bit på vägen. Så jag kunde ångra och skicka det till de jag ville.

Hej, hopp..

Imorrn, ni!

imorrn, klockan fyra på gatan B-å blir det bränna av. Ja jäklar ni.

I Göteborg

Det liksom kliar i kroppen. Utalandagatan ropar rösten på bussen ut.

Och jag ska bara åka förbi..

Hur låter egentligen tankarna?

Kollar på Heroes och det är en kille här som kan läsa tankar. Och det får mig att fundera.. hur låter egentligen mina tankar? Och jag lyssnar på dem och det känns som om jag kan manipulera dem att, i mitt huvud, låta som jag vill. Men hur låter min egna, innersta röst? Låter den som i tv:n som mig? Men jag tycker ju inte om min röst och den har ju blivit ändrad genom operationer och slitage på stämbanden och en massa olika saker. Låter den då som jag gjorde när jag var liten. När jag var söt, storögd och oskuldsfull?

Hur låter den? Om man skulle sätta en megafon till min inre röst - vad skulle komma ut på andra sidan?

Jag hoppas lite att den antingen är jättevacker - att min inre röst spänner över flera oktaver och att den kan sjunga arier. Det hoppet blandas lite med det att jag önskar att den ska låta som Bengt Magnusson. Jag skulle faktiskt väldigt gärna ha Bengt Magnusson i huvudet.


Boobies

Ibland blir man helt fascinerad av sin egna kropp. Just nu är det mina bröst. De är ginormous. Något i min kroppsliga månad har blivit helt am Arsch och gett mig bomber.

Så nu sitter jag här, i tv-rummet, mamma sover och jag kollar på mina bröst. Säger hej till dem och undrar stilla hur länge de kommer vara kvar och om jag nu måste köpa större bh:ar.

Jag har inga pengar så de får nog ta och anta sin vanliga, ursprungliga miniform igen.

Annars så får jag väl lista ut något sätt att tjäna pengar på dem - se upp Victoria!

Saker jag ska göra när jag bor ensam

Jag håller på att leta lägenhet big time. Och jag drömmer mig sakta bort. Till en värld där jag bor helt ensam.

Då ska jag göra följande saker:

*Sjunga jättehögt och dansa jättefult - hela tiden.
*Vara naken en hel del.
*Utöka min sparatididuschen-metod till att, förutom att borsta tänderna och ansiktet även kissa i duschen. Förstår inte varför alla jämt ser det som så hemskt. Helt ärligt, det är ju typ det smidigaste som finns. Det enda är den där dumma hämningen jag har att jag aldrig vågar kissa om någon annan ska duscha efter mig. Även om de så först duschar veckan efter.
*Fisa, fisa när jag äter, fisa när jag kollar på tv, fisa när jag läser en bok, fisa när jag lyssnar på musik.
*Kissa och bajsa med toadörren öppen. Nog för att vi gör det här hemma jämt. Men vi gjorde det aldrig i Göteborg.
*Känna mig ensam och sorglig och ringa vänner både här och där och beklaga mig och få sympati.
*Ha mysko, illaluktande mat i kylen.
*Göra naken, svettig-rumpa-avtryck på alla mina möbler, tallrikar, fjärrkontroller, lampor, .
*Städa mitt i natten.
*Sprida ut alla mina skor över hela, absolut hela lägenheten.
*Bygga olika möbler själv.
*Ha sex.
*Kolla på mjukporr. Jag har bara sett små glimtar av mjukporr. Är säkert jätteskoj. Den mesta porren jag har sett var de där ryska porrfilmerna med ett gäng killar av olika nationaliteter i München. De bytte hattar hela tiden, tjejerna i filmerna, det tyckte jag var väldigt intressant. Ibland matrosmössa, ibland var de poliser, ibland haded de huckle men jag tyckte bäst om den scenen där de hade krage och hög hatt. Men det var jobbigt att kolla på filmen med killar. De var så generade över att en tjej var med att de hoppade i filmen hela tiden. Det förstörde handlingen, tyckte jag.
*Skaffa husdjur. Störst sannolikhet är väl att det blir dammråttor men jag drömmer om min igelkott.
*Möblera och inreda.
*Lyssna på hög musik.
*Prata med min nalle.
*Skuggboxas.


Finns säkert ännu fler saker. Men allra mest längtar jag efter att kissa i duschen.

Serierecension

Vi har fått en gratisprenumeration på nyheterna - sosseblaskan här i bygden. Annars prenumererar ju vi, den inbitna borgarfamiljen, såklart på OT (oskarshamnstidningen), den lite nordligare versionen av Barometern.

Och det hemska är det att nyheterna faktiskt slår OT och det med ett enkelt litet trick: serierna. Nyheterna har två sidor seriestrippar. OT har inte ens en hel sida.

Men som vanligt i dagstidningarna så varierar humorn i de olika stripparna. Och OT har ju faktiskt fantomen. Följetongar av strippar som gör att man måste, måste läsa tidningen varje dag.

Här är i alla fall en kort recension av de olika stripparna, skalan går upp till fem:

Kalle Anka: Kalle Anka är inte rolig. Poängerna är lite för enkla. Men pappa som tycker om simpel och för enkel humor - han älskar den. *

Baby Blues: Jag tycker alla serier med små barn i är jätteroliga. För jag tänker mig att jag var lika fyndig när jag var liten och så blir jag nostalgisk. Den här är ju såklart inte lika rolig som Kalle och Hobbe. Inget är lika roligt som Kalle och Hobbe. ***

Kaxen: Kaxen är okej, inte utomordentlig, men okej. ***

Hälge: Hälge är rolig var tredje gång. Fast man blir som alltid lite lättare i kroppen när man läst Hälge. Han lever ju i alla fall fortfarande. ***

Mumintrollet: Följetongstrippar. Men de är inte spännande. Inte roliga. Som Bamse men inte lika snällt och gulligt. Kan glimta till ibland när lilla My är med. **

Nemi: Roligaste serien i den här uppsättningen. Igenkänningsfaktorn är hög fast jag inte är en svarthårig hårdrockande, eller vad det nu är, brud. *****

Divine: Divine är lite smårolig ibland men tjejernas bröst är alltid lite för stora och läpparna lite för plutiga. ***

Cathy: Cathy är bara tråkig. Inget roligt alls. Kanske skulle vara rolig om man var nygift och nykär. Men det är inte jag så screw den. IG

Trollkarlen från ID: Rolig klassiker. ****

Affe och Egon: Vet inte vad jag tycker om Affe och Egon. Den är svår. Men jag blir sällan riktigt glad av den men kan ibland kanske dra på smilbanden. ***

Samir: Samir är inte så rolig den heller men den är up to date och det är ju bra. ***

Tuffa Viktor: En serie som har överlevt 50 år för länge. Den är inte alls kul. Men pappa älskar den. *

När jag var ung skrev jag dikter..

Jag har letat efter hela mitt rum för att hitta alla olika papper som kan behövas när jag åker ner. Med den röran jag har så är det bankfack som gäller för de här orginalen. Inget annat duger. Kommer säkert tappa bort nyckeln men jag hoppas att de kan ha en kopia på banken.

När jag letade igenom skänken under bokhyllan hittade jag två papper som jag skrabblat ner olycka på när jag suttit som barnvakt någon natt i Unterschleißheim hos familjen Graia.

image355

Här är lite av det djupare

svart natt, svarta timmar
ljus dag, svarta timmar
när allt är svart
kanhända lever vi inte längre
kanhända är vi bara blinda

kroppsångor ur hål i marken
trosor utan hål för benen
sådan är världen

han har inget där att göra
för tårarna kommer aldrig torka
gummistövlar på!

tro mig!
jag vet
människan har inget med livet att göra

kanhända finns det inga hjärtan
inga sorger
inga tankar
kanhända är vi bara robotar

rufe meine Füße an
will, dass sie gehen
sie bleiben
traue mich nicht direkt zu sagen
habe Angst, dass sie zurückschlagen werden

sover aldrig ensam
har alltid dig med mig
vaknar alltid ensam
varför är du då inte mer där?

minns en cyklig sommardag
fylld av somrig cykeldag
vill aldrig glömma

Update#2

50 vänner!

Update

44 polers

The quest goes on

Idag ska jag allt hitta det där VISA-kortet. Jag kan hitta det andra VISA-kortet också. Bara jag hittar nåt av dem.

Dagens låt

Dagens låt är Lior med this old love.

Lis får alltid alla killarna och jag är den med alla fördomarna

Jag drömde inatt att jag vaknade av att L stod och pratade med F som satt på toa. De var här såklart. De pratade så högt så att jag hörde. Hon berättade att hon killkompisen hade pratat kvällen innan och av någon anledning så hade de ritat en teckning av en väldigt tjock kille som de hade hittat på att han åt smågodis med sked och det var därför han var så tjock. Men så kom det in en kille och det var tydligen han som de hade ritat av och han var inte alls tjock han var rent gudomligt söt och L fick omvärdera hela teckningen och så sa han att han bodde granne med oss och sa att L, hon verkade vara precis en sån där tjej som han ville ha.

Jag gick upp när han hade gått. Konfronterade L och hon berättade hela alltet med teckningen och så. Så vi sprang till balkongen hon och jag för att kolla var det var han bodde.

Fast då slutade drömmen handla om killar. Den bytte karaktär helt och hållet, eller lite i alla fall. Jag och L stod där uppe på balkongen och helt plötsligt kom en kaskad med folk in på vår trädgård. Barn, vuxna, gamla.. En del tog sig upp på balkongen, till oss. Och vi hälsade. De pratade ett annat språk som jag inte förstod. Det var en gammal dam jag pratade med. Eller pratade och pratade.. har för mig att ja hette jå på detta språk. Och jag började flimta något i ögonvrån. Vafan! de som var nere på gräsmattan, de började plocka av alla rosor i trädgården, stora rosa rosor. Men jag försökte fortfarande prata vänligt med tanten. Hon sa att hon bodde i radhuset till höger om det mittersta, eller pekade rättare sagt så var det väl hennes dotter eller son med hennes barnbarn som bodde där bredvid. Efter ett tag kom L in i konversationen, hon såg helt otroligt anti ut. Men hon lyssnade i alla fall på tanten när hon försökte förklara saker på mitt språk. Så sa L, på engelska, do you speak scwarzwaldian? tanten nickade och L sa en mening, helt perfekt på detta mystiska språk. Och så kollade hon på mig så överlägset att jag blev rädd. och tanten nickade och sa jå.

Hur som helst, tanten gick så småningom ner från balkongen och jag kände mig tvungen att ta tag i alla andra människor som sprang runt på trädgården. Det var väl de som bodde i det mittersta. De började försvinna de med men jag fick tag på en liten kille som av någon anledning hade samma träskor som min syster men i miniformat. Han lyckades smita men jag fick fast i de där träskorna. Så med dessa som anledning sprang jag ångande över till familjen som bodde i mittersta huset. Jag skrek, på engelska, att man får fanemej inte gå och sno andras blommor sådär. Och det var en där som kunde engelska, hon var väl mamman i familjen och hon försökte vara tillmötesgående  och sa att i deras land så fick man ta alla blommor överallt. Och jag förklarade att man inte fick gå in på folks trädgårdar sådär för det är folk som har planterat sina blommor och jag skulle  minsann anmäla dem för intrång om de gick in på trädgården i ett annat syfte än att just hälsa på. Och så förklarade jag var staket var. Men så kom jag på att jag måste väl säga att uppfarten är vår också - så jag pekade ut att från soptunnan och, tja, faktiskt, ända upp till kröken, för det är ju andra folks trädgårdar, där fick de inte vara. Och blommorna, tja innan jag hade lyckats träffa hon mamman som jag pratade med då satt de allihopa och flinade åt mig. Att bli så arg över blommor och det var minsann deras nu. Så jag slog faktiskt till en flicka i trettonårsåldern lite lätt, tre gånger på handen för hon försökte peta på mig med något.

Men hur som helst. Mamman förstod till slut det där med staket och trädgårdar och sånt. Och jag gick över till mitt hus men väl uppe på trappan så kom den där mamman efter mig med ett fat mat, pannkaka med fläsk, fast fläsket var som bredvid och allt var genomblött med mjölk. Vi pratade vidare med henne och förklarade lite mer. Jag förklarade att de fick inte ens ha ungarna springandes på grannen till vänsters tomt,  Hans lilla gräsplätt framför huset. Och hon tyckte att det var jättekonstigt. Och så blev hon fundersam och jag kollade mot deras hus och såg att de hade hundratals stolar och hade skrivit bistro på fönstret. De skulle ha restaurang, café och snabbmat där, allt med uteservering och de hade tänkt att de kunde ställa stolarna lite var som helst! Men jag sa att de hade ju sin baksida också så det skulle kanske räcka med gräna fläckar att sätta alla stolarna på.Och så kom det en man från mittenhuset, antar att det var mannen i huset. Han pratade svenska och började snacka F-skattesedel.

Då vaknade jag. Och så kommer jag på nu att jag glömde säga till henne att på lekplatsen, där får man ju vara hur mycket man vill. Man får inte plocka blommorna och man får inte smälla upp en massa stolar men man alla barnen får leka där. Tänk om de inte kommer på det själva och efter alla mina tal om att man inte får vara någonstans bara  har barnen på den där lilla gräsplätten. Usch, så sorgligt. Stackars barn.

nytt tatueringsförslag

tyckte att den där ramsan jag skrev skulle vara helt genialisk att ha som tatuering. Men så kom vi fram till att det skulle räcka med eci peci pet som under tofsen, i nacken. man kan täcka det med hår när man behöver..

men jag kom på att det kan faktist vara ne text som är lika jäkla cool att ha på svenska.
Under tofsen, ett ord per rad - ole      dole       doff. Fast först blir det hemkatalogen. Den kan inte mamma reagera så hårt på. Sen får vi se. Men det är iaf nåt att fundera på.


Det där facebook

Jag kommer bli helt jäkla knäpp. Vill ha, vill ha, vill ha - vänner, vänner, vänner.

grejjen är den att att en gammal klasskompis (lekis till sexan) blev kompis med mig och så kollade jag in hennes kompisar och hon hade en hel hög med gamla, nästan bortglömda vänner till mig där och så fortsatte det därifrån.

Jag har nu 35 polers på da facebook. I veckan kommer det nog gå upp till en hel del fler. Och jag riktigt känner hur ha-begäret bara växer i mig. Jag vill ha fler, fler vänner! Jag vill ha sådär många vänner som hon den där blondinen som blev utslängd. Fast jag vill ha träffat dem allihopa. Alla ska vara gamla eller nuvarande riktiga vänner. Och sedan, när jag befaller. Då ska jag ha en helt gigantisk fest. Med alla mina facebook-kompisar och det hela kommer gå så inihelvete snett och alla kommer börja slåss. Jag vet faktiskt en hel del som skulle kunna tänkas verkligen hata varandra och det kommer vara så befriande roligt att jag kommer kissa på mig.

För man lyckas ju samla på sig så många kompisar under några år av att leva. Och de är ju så olika allihopa och, tja, det skulle helt enkelt vara riktigt intressant.


Nu uppmanar jag alla som jag känner att gå med i facebook. Allt för att jag ska kunna bevisa vilken fantastiskt social person jag är och hur många kompisar jag har.

Tadam!

Braåha-ramsa

eci peci pec ti si mali zec aja mala veverica eci peci pec

~ole, dole, doff på bosninska.

Dagens låt

Jag vet inte varför. Om det är mammas tårar innan hon åkte till sin bror. Eller om det är jag som är stressad över flytten. Något fick mig att leta igenom iTunes-listan och hitta Mauro Scoccos långsamt farväl och sätta den på repeat.


Gaaah, jag flyttar snart..

Jag fixade flygbiljett utan VISA-kortet, hittade ett ställe där jag kunde betala med internet-banken.

Blir från Göteborg nu. Hoppas få skjuts med bror min, han ska nog åka hit helgen innan.

Så, nu ska det alltså bli av..

Stort.

image354

Rond 1, 2 och 3 - ställen där mitt VISA-kort inte är

1 - inte under fåtöljen
2 - inte under soffan
3 - inte under mattan

Det bästa vs. det sämsta

Det bästa med att vara kräkssjuk är att man får sitta hemma, kolla finnkampen och senare fotbollen och dricka cola.

Det sämsta är att man missar helgen i Skåne och varken får följa med till Danmark eller får grilla.


Det sämsta vinner.

Kräks

Kräks, kräks, kräks, kräks, kräks, kräks * 2

This is as mainstream as I ever got

Bara för att vara lite speciell så tyckte jag om Daniel Jones, killen i bakgrunden. Darren Hayes var helt enkel lite för gay för mig. Jag tyckte också först om dem på riktigt till andra skivan då Hayes klippt sig. Minns att jag och tjejkompiseni nian köpte skivan tillsammans. Och så brände jag av den till henne.

Dagens låt är Savage Gardens crash and burn

Den här formuleringen är ju faktiskt jätteskoj

"verkar vara en bra snubbe. inte så där gammal och fet, utan mer yngre och väldigt tattuerad"

-snacka in dig för min skull, snälla zella. Är ju alltid bra om man har en hållhake på den som ska göra irreversibla saker på en.Idag, nu jäklar.

Idag blir det åka av. Ska städa och grejja för mamma. Ska bara hitta radion först. Kan ju inte städa utan radio.

Bättre än såhär blir det inte

Jag kan rulla 'r', nästan i alla fall.


15°

Var nere vid badet och tvättade håret. Dök några gånger och simmade en femtio meter.

Men det var inte varmt. Ska vara duktig och bada veckan ut, sen får vi se.

/~

Jag ska åka till Göteborg nästa helg. Då ska jag tatuera mig. Hemkatalogen ska det bli. På ankeln.

Det påminner mig om en kväll på Skål i Göteborg, där satt jag, kanoten och Zella. Och vi diskuterade det här med mina tatueringsplaner. Ska ju skriva saker på ryska på armen så småningom också. Jag berättade om det här med hemkatalogen. Men hon visste inte riktigt att det betydde hemkatalogen, är väl kanske inte så unix-bevandrar.

Så hon föreslog att jag skulle sätta de här tecknena lite mer på ljumsken. Ett förslag som genererade många glada skratt hos mig och kanoten.

Någon som känner till en bra tatuerare i Göteborg? någon som vet hur mycket det kan tänkas kosta att pränta ner två streck?

Ninjafransar

image353

En kompis till mig har världens längsta ögonfransar, Det är för att hon ska, vid behov, kunna ta loss dem, forma till dem litegranna och använda dem som kaststjärnor.

En mac-ägares vardag

image352

Dagens låt

Dagens låt är coming down cold med Mattias Bärjed och såklart Ebbot, Ebbot - den fete mannen. Jag har tagit på den fete mannens mage. Ett stort Pampasögonblick.


Satkärring! men ändå off to the Germany!

Stupid konsuln skulle till att häfta ihop de två papprerna som representerade kopierna av fram- och baksida och bara skriva under den sista sidan, där underskriften var. Och vi tyckte ändå att det viktiga var underskriften. Men såklart måste tanten på universitetet tveka lite innan hon kunde godta det. Peh!

   Från:       tanten@lmu.DE
    Ämne:     RE: Reg. -Nr. 61071 WS 2007, Marion
    Datum:     den 6 september 2007 10.07.23 MET
    Till:       Marion

Sehr geehrte Marion,

alles ist angekommen und ging auch zur Post. Eigentlich wäre es wieder eine
Ablehnung geworden, weil das wichtigste (Schulzeugnis!) nicht beglaubigt war.
Dies habe ich jedoch ignoriert, da Sie bei der Einschreibung sowieso alle
Ihre Originale vorlegen müssen. Schule und Uni. Der Bescheid ging heute zur
Post.

Mit freundlichen Gruessen,

Karin Sommer-----Original Message-----
From: Marion
Sent: Wednesday, September 05, 2007 4:16 PM
To: Karin Sommer
Subject: Reg. -Nr. 61071 WS 2007, Marion


Sehr geehrte Frau Sommer,

Ich wollte Ihnen bloß fragen, ob der Bescheid von der
Zeugnisanerkennungsstelle zu Ihnen gekommen ist. Ich habe den Ihnen
diesen Freitag gefaxt und da auch per Post geschickt.

Mit Freundlichen Grüßen

Marionkvalitetskonversation

мариюн säger: (19.53.47)
i'm the scatman, bebapababababapp, bebapabababapp, badibabababapp

Gregor säger: (19.54.05)
scatman

мариюн säger: (19.54.35)
yup

мариюн säger: (19.55.42)
bebapababababapp, bebapabababapp, badibabababapp

Gregor säger: (19.55.59)
Im the scatman

мариюн säger: (19.56.06)
bebapababababapp, bebapabababapp, badibabababapp

Gregor säger: (19.56.43)
Im the scatman

мариюн säger: (19.56.49)
bebapababababapp, bebapabababapp, badibabababapp

мариюн säger: (19.57.12)
badabadadabiiibadabadabapp biiidapadabadapp

Topp tre

Mammas topp tre: bingolottoprogramledare.

1. Loket
2. Rickard
3. Lasse Kronér

Svara då!

    Från:       marion
    Ämne:     Reg. -Nr. 61071 WS 2007, Marion
    Datum:     den 5 september 2007 16.16.03 MET
    Till:       tanten@lmu.DE

Sehr geehrte Frau Sommer,

Ich wollte Ihnen bloß fragen, ob der Bescheid von der Zeugnisanerkennungsstelle zu Ihnen gekommen ist. Ich habe den Ihnen diesen Freitag gefaxt und da auch per Post geschickt.

Mit Freundlichen Grüßen

Marion

Världen är skev

Det är väl september, va? Jodå, jag har kollat i kalendern, och visst är det september.

September är ju typ en sommarmånad.

Men nu har ungarna här runt omkring fått för sig att det är vinter, ni hörde rätt, vinter.

Det plingar och pligar på dörren. Det är små flickor som ska sälja jultidningar. DE ska komma tillbaka sen nä mamma har kommit hem säger jag. Men den första som kom, henne vill jag helst inte se mer. Oförskämda unge som inte ler när hon säljer saker. Man måste le när man säljer jultidningar. Ungefär som att man måste vara trevlig om man har som jobb att svara i telefonen varje dag. Annars hatar folk en.

Ge mig!

stefan ska ladda hem:

Miss Li
Nya Lasse - daugava
Mattias Bärjed
Shout out louds - impossible
josé gonzales - killing for love + skivan
jack penate -torn on te platform
hives - tic tic boom
jonas game    
timo räisänen love will turn you around
moneybrother mount pleasure
manu chao la radolina
gwen stefanie sweet escape
jens lekman night falls over kortedala, sipping on the sweer nectar
kalle j
the dora steins, stay (you don't have to go yet)
kent tillbaka till samtiden
lars winnerbäck om du lämnade mig
sara rumar
plan - walk for gold
asha ali
jonna lee
fläskkvartetten & christian walz - stay the same
tobias fröberg when the night turns cold
lasse lindh
lisa ekdahl - benen i kors
allt säkert! du kan få tag i
maia hirasawa
montt mardié
ratata
peter bjorn and john
sophie somajo
taken by trees
cartwall
laakso
oh laura
elin sigvardsson how you dug your own grave
magnus carlsson waves of love
kristian anttila om vi inte
suburban kids with biblical names loop duplicate my heart
mando diao tv & me, the wildfire (if it was true)
pusjkins
nicolas makelberge
britta persson bellamy straat straat
caesars no tomorrow
those dancing days hitten
the doits
adam tensta
fred yngström
anna maria espenosa
neo cartoon lover
melody club
refused
tingsek
timbuktu
fronda
sugarplum fairy, she
ray wonder
timo räisänen my valentine

sitt ner då, för helvete!!

Ni vet väl att en toalettsits är bland det renaste man kan få tag på, va? Att den glatta ytan är så pass ogästvänlig att alla bakterier drar ett sista andetag och dör om de råkar hamna där.

Ändå så är det en massa korkade jäkla brudar där ute i världen som får för sig att spänna benen och liksom hålla rumpan lite ovanför ringen.

Så jäkla korkat.

Det är ju de där brudarna som förstör för alla oss andra, de som gör att man inte tycker om toan. För det är då den enda anledningen som jag kan komma på till varför det, alltför ofta är urindroppar på sitsen inne på en tjejtoalett. Att de där korkade brudarna som absolut inte kunde nudda ringen med skinkorna råkade slinta lite. För sitter man, då är det helt jäkla omöjligt att kissa på ringen.

Om alla tjejer bara kunde lära sig att sitta ner ordentligt så skulle alla toaletter se så mycket trevligare ut och alla skulle vara glada.

Idiottjejer, ta och läs på lite. Och lär er. Renaste stället i ett hem eller på krogen, det är det ni håller er undan ifrån, och så dricker ni gladeligen ur polarens glas.

PUCKON!

ett beroende till

Jaha, så har man lagt till sig på facebook också.

Dagens låt

Dagens låt är how soon is now med the Smiths.

Världens bästa mamma

Så går man då ner till köket - någon gång runt lunchtid - för att äta sin frukost. Man slänger ner två ägg i kastrullen och så går man till köksbordet för att, i godan ro, läsa tidningens alla serier.

Och väl där, ser man att det står en burk, en burk med etiketter om kräftstjärtar, där. Man ser dock att innehållet är allt annat än kräftstjärtar. Det är äppelmos! Äppelmos, ett år som detta när vi sammanlagt fick tre äpplen på trädet, ett år som detta när föregående års åppelmos är som rysk kaviar för den som är lagd åt det hållet. Världens bästa mamma hade hittat denna burk i frysen och tänkt på sin yngsta dotter och ställt fram den för att tina.

Så idag har ag ätit en helt ljuvlig frukost: två löskokta ägg med troccomare på och såklart en tallrik, den där som det står mitt namn i, med tre stora skedar äppelmos, runt tio flingor och så härligt god svensk mjölk.

Ah, svensk mjölk. Jag kommer sakna svensk mjölk.

Congrats Lis!

Jag ville prova det där med att bjuda på Tradera. Så jag bjöd på en hel hög med pryttlar - solglasögon och klänningar.

Jag vann en auktion. Igår kom klänningen hem på posten. Men jag hade lyckats få fel storlek och eftersom jag fick den till ett löjligt billigt pris och eftersom jag knappast orkar hålla på att sy om den. Kommer jag nu belöna tjejkompisen Lis med en klänning för att jag 12e, 13e, 14e, 15e någon gång kommer våldgästa hennes lägenhet.

Håll till godo.

Utmaning

Jag utmanar alla som läser den här bloggen, att, nästa gång de har sex, ha sex i bollibompa-låtens takt. Något såhär, måste det ju va'.

Bollibom - pa
Bollibom - bom - pa
Bollibom - pa
Bollibom - bom - pa
H-h-har du sett-sa
K-k-kanal ett!


Om man är kille och problem med att hålla igång så länge kan man helt enkelt köra det gamla mätarutropet från Glenn Killing på Berns.

t-t-t-toppen

Eller, varför inte, på förslag från en viss Kanot, det här är då den unge man jag varit tillsammans med:

Oh, ajajajaj, buff
Oh, ajajajaj, buff
Oh, ajajajaj buff - puff
Oh, ajajajaj, buff


Upplys mig gärna om hur det gick.

Jodå

Jag kan flyga. Jag är inte rädd.

Jag kan flyga. Jag är inte rädd.

Vroooom.

TOTAL PANIK

Vänta ett tag här. Jag ska, alltså, på onsdag, beställa en biljett ner till sydligaste Tyskland, väl där ska jag sova hos en kompis, börja ettan på precis samma program som jag just nu gått tre år i. Hoppas att få avancera snabbt som tusan - anta att jag efter ett halvår eller liknande ska kunna skriva ett prov som säger att jag kan hela deras utbildning och fortsätta mot en tysk magister. Jag ska innan skolstarten, som jag inte riktigt vet när den är, ha hunnit hitta en lägenhet och ha hunnit köpa mig en säng. Min första egna säng för den delen. Och innan jag sätter mig på det där planet ska jag ha gjort följande: ha kommit in på universitetet, fixat försäkringskassangrejjer, ha fixat fram pengar till terminsavgiften, ha övertygat csn om att jag förtjänar pengar, ha packat och ha hälsa på storebror och hans familj i Göteborg och såklart - ha hunnit över till flickkompisen och kolla av alla so you think you can dance. Passet och VIsa-kortet var är de? Och ska jag skaffa tyskt konto? hur skriver man sig i ett annat eu-land? Kommer jag alltså få hålla presentationer på tyska? hur i hela friden ska det gå? och förra gången, då lyckades jag aldrig trixa till mig ett bibliotekskort i München - hur ska jag kunna bo i en stad och inte ha något bibliotekskort?

Och såklart den där kandidaten - screw den..

IDIOT!

Klippa kort?

Jag tycker inte om att gå runt och fundera på det. Jag vet vilken fisyr jag skulle kunna tänka mig, men skulle det passa mitt hästansikte.

Jag vet i alla fall att ska jag klippa av mitt hår - då ska det vara ordentligt. Jag har absolut inget till övers för axellångt hår eller lite kortare på min skalle.

Vad sägs? skulle det kunna funka?

image351image350http://www.2neatmagazines.com/covers/1967cover/1967-May-5.jpg

(Bilder från thesartorialist och andra ställen)

Tomb Raider 2

Tomb Raider tvåan är ju ett riktigt stycke filmhistoria. Inte nog med att Angelina är precis sådär snygg som hon brukar vara, ack den som ändå var lite gay, ändå. De säger även saker som det här:

"You can break my wrist, but I'm still going to kiss you!"

Nu har hon fått tag på något slags rund projektorboll. Spännande.

Satans Jävla Skit också!!

Jag körde Kristdala - Korsvägen, kräkvägen, förbi Bråbo. Och jag mådde rejält illa efter ett tag. Och medan jag körde där fick jag stanna. Kajsa hoppade, Emma hoppade. 1,97... Kajsa hoppade, Emma hoppade, Kajsa hoppade, Emma hoppade, Kajsa hoppade, Emma hoppade.. Och till slut stod det klart för mig att det inte skulle bli någon medalj där heller. Jag hoppade ur bilen, någonstans vid Gransmåla, hittade ett lämpligt träd. Sparkade och svor långa ramsor.

Måste ha sett rätt så skoj ut, eller deprimerande, kanske.. galet.

Sedan så kastade Arvidsson och Miro ropade ja, ja, ja och var nästan uppe i klimax och jag blev lugn och lycklig igen. Men så kom resultatet upp och - 12 cm ifrån - för att få kasta de tre sista kasten. Och så blev jag sådär arg igen.

September

September är här. Jag har läst igenom septemberbloggarna från föregående år och upptäckt att det är i september jag lever - det är då det händer saker. Och det är då jag har kärleksångest. Inte i år, dock. I år är jag faktiskt full av tillförsikt och jag tror faktiskt att kärleken väntar på mig i München.

Bring it on, september!

Grattis!

Nu är storasyster 30 år och en dag.

Älskar henne.

Snart

Jag svimmar snart, jag svimmar snart, jag svimmar snart. Hoppas jag bara inte svimmar i trappan och bryter benet.

A black hole to be

Folk börjar tro att jag tycker rejält illa om dem. Det är mest tyskar, eller folk som jag lärt känna i Tyskland i alla fall. Allt är msn:s fel. Det har gått så lång tid sedan jag har pratat med de här människorna att de, när jag väl går online vill hålla riktiga konversationer, sådana konversationer därden ena personen påstår, frågar eller liknande och den andra personen direkt svarar och därmed är en konversation igång, får se mig gå offline eller skriva mig som uppgagen.

Jag brukar inte prata så över msn. Inte långa stunder i alla fall. Jag tycker inte om det så mycket. Speciellt inte när det gäller viktiga saker. Jag kan prata med en kompis om vad vi ska äta på kvällen, fråga när de kommer och liknande. Skicka roliga historier eller bara berätta om något roligt som hänt mig under dagen. Men fan att orka snacka pojkvänner, mammor och pappor, livet - över msn. I min värld gör man inte det. I min värld för man sådana konversationer ansikte mot ansikte eller kanske på telefonen. Klart att man får ta upp problem och sånt över nätet. Men som med de här kompisarna blir det mer så att vi måste diskutera saker som hänt under senaste halvåret.

Och jag hoppas, att mina fina, söta, vackra kompisar här, i Sverige, förstår att jag kanske itne alltid kommer vara så väldigt mottaglig över internet och att de jätte, jättegärna får berätta om sina bekymmer och problem men att jag, om något jobbigt skulle hända, allra helst vill prata med dem över telefon, eller om det skulle vara riktigt hemskt så skulle jag ta flyget. Då kanske trösten skulle komma någon vecka försent men den trösten tror jag ändå är bättre. För jag är så dålig på att prata jobbiga saker i textdialog. Jag känner mig ordentligt obekväm..

Nu är den jobbiga saken med mina vänner i Tyskland skapt av mig själv. Jag har knappt pratat med dem ett dugg på sistone. Jag har glömt en tjejs födelsedag - eller jag glömde den inte, jag hade bara annat att göra just den dagen så jag var inte online för att säga grattis. Och så har vi inte mötts på nätet något mer och så har jag skitit i hela saken - för jag har tänkt att jag ju kanske kan säga grattis när jag väl är där. Och helt ärligt så brydde jag mig inte så hårt. Hon är en vän som jag träffade när jag var arton, nitton och som jag redan då förstod att hon inte riktigt var en sådan vän som jag skulle ha för alltid. Man får ju nya vänner, och det måste de som man lämnat förlika sig med. Och man har till slut inte tid att prata långa konversationer. MEN själva grejjen med vänner som man tycker mycket om är ju den att man, när man väl träffas, ska kunna göra så och sätta sig ner, snacka en hel natt och sedan är allt som vanligt. Som om tiden stått stilla fast förhållandena runt omkring en har förändrats - pojkvänner har kommit och gått, lägenheter har bytts, jobb har skaffats. Och så fort man bara har blivit informerad om det, den där natten så kan man vara vänner utifrån de referensramarna.

Usch då, nu blev allt väldigt invecklat. Min poäng är bara den att jag snart flyttar, jag ska boka biljett nu i veckan och sedan är jag långt, långt borta - både fysiskt och psykiskt. Jag kommer starta ett helt nytt liv där. En annan stad, ett annat land, en annan skola och nya vänner. Och jag kommer försöka skriva bloggen, men jag vet inte hur mycket internet jag kommer ha tillgång till i början. Och jag vet, att jag, hela jag, ibland kommer verka som ett stort svart hål för er allihopa. Och ni får inte bli arga på mig för det. För när vi träffas igen, ni mina bästa vänner, så kommer allt det där svarta att fyllas upp av mig igen och vi kommer kunna prata ordentligt. Kanske inte om samma saker som nu. Kanske, kanske kommer vi vara lite mer vuxna - fast det betvivlar jag starkt. Och vi kommer upptäcka varandra igen och komma på varför vi tycker om varandra. Och om ni vill prata, en konversation med påstående eller fråga med svar på direkten och ni inte tycker att jag ger er det. Ring! Jag är bättre på att prata i telefonen eller ansikte mot ansikte. Skype kommer finnas på min dator så fort jag fått internet ordentligt.

Och bli inte arga, snälla ni, bli inte arga och tro inte att jag inte tycker om er - alla vänner som jag  uttryckligen gett möjligheten att läsa den här texten - de tycker jag om lite extra mycket - kom ihåg det om jag försvinner och blir ett svart hål.