Ingenstans är man så liten - på ett bra sätt

Ingenstans är man så liten som mellan storebror och storebror promenerandes ner för Avenyn i aftonsolen.

Såklart

Filmen var ju såklart the way we were och jag har ju bara sett den typ tre gånger innan. Min hjärna måste vara helt igengoggad av snor för att inte komma ihåg den.

Marion macht Kaos

Kris på jobbet, jag ringde mig sjuk klockan sju imorse, till jouren. Nu lyckades de aldrig hitta någon bra ersättare utan en tjej fick ta både mina grupper och den andra simlärarens, som är i badet samtidigt som jag, grupper. Sedan skull jag ha klädsim med mina barn veckan efter lovet och det kommer ju aldrig hända eftersom jag inte fått tag på tjejen som vickar och eftersom hon som jag brukar jobba med ju också är borta och som sagt så måste den stackars vikarien ör henne ha mina grupper så hon är antagligen ett rätt så rejält nervvrak just nu och jag får inte tag på henne för att säga till henne att hon ju ska dela ut klädsimslappar...

För jävligt.

Själv sitter jag här i soffan och kan knappt röra mig av förkylningsstelhet och kollar på Redford och Streisand i någon tuggumituggande film som jag inte riktigt kan komma på namnet på just nu men som jag har sett förrut.

Tinn-tinn-tinnitus

Piip, beep, tuut, kxxxxx och bzzzzz, att vara sjuk har ökat på min tinnitus ordentligt och jag har inte kunnat göra något alls idag överhuvudtaget.

Det jobbigaste är tinnitusen och det faktum att det hela tiden känns som om jag har svalt något alldeles för stort, ni vet den där smärtan man kan få i ryggen och i bröstet när man råkat svälja en jättetugga. Jag upptäckte det inte förrän jag vaknade från min tredje lilla powernap och direkt när jag vaknade vr tvungen att nästan spänna upp ryggen i brygga för att det gjorde så ont.

Nu ska jag gå och hämta min pizza, en Mamma Mia - inte en kebabrulle, jag må vara hes men att pizzeriakillen lyckades få det till kebabrulle är mig fjärran. Jag ska köpa mig en chokladbit också, fast jag ju inte äter godis - men jag är ju sjuk!!


Jag sa ju det

Sehr nettes Foto hast du da, gefälllt mir. Leider kann ich schon schwimmen,
aber vielleicht kannst Du mir helfen meinen Schwimmstil noch zu verfeinern.

Cheers.


Att jag har en hel hög med polare i Tyskland har gjort att jag har lagt upp mig på det tyska Studiverzeichnis där en hel del studenter står att finna. det är skoj, jag har hittat en massa gamla kompisar där. Men ibland så ramlar det också in sånt här. Totalflirtiga meddelanden från folk jag inte alls känner. OCH, jag har ju sagt det, att man är simlärare gör att killarna ser alldeles för lätta poänger. Den här alltför självsäkra grabben förstod i alla fall bättre än att säga att han inte kunde simma alls.

Nu måste jag bara hitta på något fyndigt svar. Man skulle ju också kunna gå igenom livet och inte svara alls men skulle det då vara lika skoj?

Sjuk!!

Åter är jag sjuk och den här gången ordentligt. Nu kan jag varken prata, höra eller lukta. Öronen har fått hörselgångsinflammation, som vanligt har det mesta satt sig på halsen så jag har totalhes igen, näsan kan rinexintabletterna ha tagit hand om för jag tror minsann det har klarnat upp på den fronten.

Livet är bra orättvist för en stackars Marion.

Det här borde nog firas

Jag har klarat min sista tenta inom datalingvistik i Sverige någonsin. Coolt va?? Nu ska jag bara komma igång ordentligt med det kära ex-jobbet som är totalsegt.

Sårad stolthet

Visst hade det varit bättre om jag hade varit lite mindre stel och lite mindre det här får ju ändå inte leda till något för nu är min flytt så otroligt nära. Men jag tycker fortfarande att min träff i tisdags borde ha gått bättre. Jag är helt enkelt inte van vid att killar inte slänger sig vid mina fötter, ajdå vad självsäkert det där lät men mina träffar har antagligen varit så säkra att jag vetat att den här personen kommer jag bli tillsammans med eller sådana att jag har haft på känn från början att det här kommer inte funka för han är nästan för intresserad.

Jag som tjej har helt enkelt aldrig riktigt behövt jobba på något och jag tänker inte göra det heller... Jag har alltid räknat med att mitt vinnande leende ska lyckas övervinna mitt otroligt dåliga självförtroende när det kommer till att använda min röst som jag fullkomligt hatar, gamla hejjagharetttalfels onda tankar och att jag på grund av att jag räknar på mitt leende kan starta en konversation som fullkomligt bygger på min värld, som ju alltid är lite speciell och där han dock alltid kan känna igen sig litegrann och charmas tills han blir totalt snurrig. Men på något sätt så började det här helt enkelt inte så som det skulle. Han verkade helt enkelt inte tillräckligt intresserad från början så när jag var tråkig som en sten eftersom jag var så dethärkanjualdrigledanågonstanslängreäntilljunistel så blev hela alltet det och så blev allt precis sådär tråkigt. Det var min första och sista träff i Sverige som inte har varit med någon jag har varit hur säker som helst på. För det enda jag fick ut av min tisdagseftermiddag var alltså en kopp te och en stund i solen med någon som upptäckt att han inte ville vara där, lika mycket som jag upptäckt att det här, det kommer ju aldrig funka.

Och den enda anledningen till att jag är besviken över träffen är ju just det att min stolthet är sårad och det är också enda anledningen till att jag nästan har skickat ett sms där jag har skulle föreslå att vi träffades igen och glömde bort i tisdags. Men helt ärligt, det vore ju rätt så onödigt. Tror jag i alla fall... Problemet är väl det att han verkade så perfekt i teorin, fotbollskille som mest spelar volleyboll nuförtiden, ingenjörstudent, lång, söt och så vidare. Precis en sådan kille som jag gör slut med mina dejter och pojkvänner för, för att de inte är.

Mneh!

Och igår var jag extra bitter för om allt hade gått helt underbart i tisdags så hade antagligen min kväll igår bestått av att dricka öl och käka chips i en soffa framför em-kvalet och inte av att sitta i vår soffa här hemma och kolla på kvalet i lostpauserna medan killkompisarna bredvid diskuterar om det heter period eller halvlek i fotboll och hur långa nu dessa tidsspann kan vara.

Hjälp mig!

Jag behöver ha en ny dethärärjagbild. Vilken är bäst??

#1
svartvit3
#2
svartvit3
#3
svartvit2
#4
svartvit1
#5
finast bilden, typ

Ex-jobbsångesten kan ha dämpats något

Nu har jag för tredje gången bestämt mig för att byta ex-jobb. Får ta och börja ordentligt nu!

mnao, vill sova

Klockan är alltså 12:23 och jag ligger fortfarande i sängen. Mitt problem är det att jag har ångest över allt och helst vill jag inte lämna sängen överhuvudtaget. Fast jag vill ju ut i solen också... dagens huvudvärk har kommit eftersom jag har legat i sängen och inte gjort något och blivit övertrött - antar att jag måste gå upp nu.

auoch, auoch - mitt huvud!!

språkteknologidagen, bakis, here I am!!! fast först bara en halv minut till - snälla.

Dagens Marion

Frukt hör inte hemma i mat, det är fel, fel, fel!

Att blanda sprit och mjölk är precis lika fel!

Dagens låt

Dagens låt är the Cures cut here, gosh jag älskar min musik, den är världens bästa. Kom igen, cure... hur creddigt är inte det, och hur bra för den delen.. -bäst, såklart

Marion von Anka

Tjohoooo!

Lönepapprena kom idag, på fredag kommer det ramla in 4054 pix till mitt konto! det är, faktiskt helt okej och innebär att jag kan både köpa mina klättergrejjer och spara pengar till min dator. Lön rockar fett!!

Min glömska är irriterande

Fan, fan, fan så lät det när jag upptäckte att jag hade glömt skorna halvvägs till träningen, träningsskorna alltså, jag hade faktiskt skor på mig. Jag spurtade hem men jag måste vara på träningen tio i för att ta ut min bokning och det är klockan... nu. Så idag är tanken att det ska bli aerobics klockan 11:00 och dans ikväll sen. Men faaaan! Nu kan jag i alla fall äta frukost, det är ju bra.

Frågan är inte om jag kommer klara det - frågan är om jag kommer överleva

Veckans schema:
torsdag: Träna klockan 07:00, pubrunda på Chalmers på kvällen - sista pubrundan för mig innan jag åker iväg, väldigt viktig sak att gå på.
fredag: Språkteknologidagen på skolan, får frukost 07:30 och ska sitta vid info-bordet under 09:00 - 12:00, ffsex-sittning på kvällen
lördag: jobba 10:30-14:00 Gretas schlagerklubb på kvällen - gayklubb!!!!
söndag: byter till sommartid, jag får sova en timme mindre, jobbar 08:00-10:45, måste hemifrån klockan sju, fast då egentligen klockan sex. Brorsonspassning på kvällen.

På minuten

Varför är det så att har man satt väckarklockan på 05:50 så vaknar man 05:49 och tror att man har missat allt vad spinningträning innebär bara för att det är så förbaskat ljust ute?

Dagens Marion

Den film jag sett flest gånger måste nog vara... -borta med vinden såklart. Jag såg den nog en gång i veckan ett tag när jag var liten och kan fortfarande citera stora delar av filmen aóm jag bara får lite hjälp.

Sista labben godkänd

Sista labben för ett svenskt universitet har nu blivit godkänd. Nu ska vi bara hoppas att tentan blir ejUad den med. Då är jag snart fri från allt var svenska universitet betyder och är mer och mer på väg ut i europas studentvärld.

Det har varit läskigt ett tag nu

Om Rydis. Vi håller såklart fortfarande tummarna men snart så har vi förlorat det lilla hopp vi haft. Det är svårt när man inte känner honom sådär jätte, superväl och man inte riktigt vet hur pass orolig och ledsen man får vara.

soldat

Det märligaste sammanträffandet för mig den här resan var just den kvällen i Warsawa. Det regnade utanför restaurangens soltak och jag satt där och drack mitt glas vin och kollade på alla människor som passerade helt sjöblöta, när det kom in en hel hög med killar som skulle in till baren. En av dem var faktiskt soldaten jag hade blinkat till tidigare under dagen. Sånt där händer bara på resor! Han verkade känna igen mig så jag skålade till honom i luften med mitt vinglas och han skålade tillbaka med sin öl. Några minuter senare satt jag och försökte trycka fram en konversation på polska med honom och hans kompisar, som tur var kunde han och några till engelska så jag kunde fuska lite ibland också. En del av dem var lite korkade men allra mest var de riktigt trevliga och han var ordentligt stilig. Senare på kvällen gick vi allihopa till den park där jag hade sett bronsmatchen kvällen innan. Tydligen gick nästan alla unga warawabor just dit för att kolla på fotbolls-vm. Finalmatchen var på skärmarna och ett unisont förvånat skrik gick igenom hela parken när Zidane skallade Materazzi. Ölen var extra lättdrucken den kvällen, det kommer jag ihåg.

Första gången jag inte vaknat i min säng, eller, såklart min hotellsäng, efter att jag varit ute en gång... någonsin

Dagen efter bjöd han på frukost på ett café i närheten av där han bodde och sedan begav jag mig hem till mitt hostel för en dusch och en ny dag.

46


Tia skrattar bort allt och ger tjejerna varsitt löst slag på axeln. Sedan sluter hon händerna kring sin varma kopp te och lyssnar och myser medan Stina berättar om hennes lilla systerdotter som tydligen precis har börjar springa omkring och dra ner saker från bord och hyllor.Sådant där alltiettväder

Idag är det verkligen väder... väder som pizzan quattro staggioni, allt på men uppdelat i fina små bitar. När jag först vaknade tio i sju (tvättade vid sju, fast jag somnade om så egentligen halv åtta...) sken solen utanför fönstret. När jag var ute i tvättstugan lite senare hade det precis haglat och var uppehåll men grått. Lite senare började det regna och nu snöar det.

En ganska bra dag att vara inne och stryka alltså.

Hmm...

Undrar just varför labbkillkompisen ringer halv fyra på natten... fast igår morse då, när jag inte var hemma än.

Long time no sleep

Chalmerskvällen igår blev lång av flera anledningar än fest och öl och sådär eller just på grund av det. Jag hade aldrig tänkt skriva något om sådant här i bloggen så det ska jag inte göra. Men när jag gick hem där vid tjugo över fem då var jag lagom trött i alla fall. Väl hemma var det ju ingen idé att sova så jag gjorde frukost och packade väskan inför jobbet. Jobbet gick som smort, jag säger ju det: lagom bakis och heltrött spänner man alla sina sinnen och är en kanonsimlärare.

Nu ikväll har vi kollat på Bond hemma hos kompisen med projektor. Och nu ska jag få sova.

Nu kan jag komma tillbaka till livet

Nu börjar jag snart skriva mitt ex-jobb. Ska göra det och plugga ifatt all ryskan. Men idag ska jag städa och så ska jag jobba och gå ut ikväll. Imorgon är det jobb som gäller sedan sova lite och gå och träna.

Sprit och schlager

Sprit och schlager = kärlek

too bad är väl att någon frågade "var ska jag sova inatt" och jag svarade: "det beror på var du bor..." Hur i hela friden ska man få ligga med sånt??

Det här inlägget tog runt åtta minuter att skriva - det är inte så långt... jag kan nästan garantera att jag står för allt som står i det.

Jag rockar!

Tre månader utan hjärtmediciner och jag mår fint. Förutom det att jag just nu mår kasst men det beror mest på elaka små simskolebarn med baciller. Ikväll ska jag däremot dricka mig hes på öl och glömma bort att jag redan är hes.

Mmm - öl!

sexigt??

Man ser det. Varenda gång man säger till någon av manligt kön att man är simlärare så ser man hur deras ögon lyser upp litegrann och man ser att de tänker på någon slags baywatchbrud som springer runt och ser snygg ut hela dagen. Låt mig ändra den bilden lite. Igår jobbade jag åtta timmar (nio timmar egentligen men lite var ju rast) varav sex i bassängen. Under den tiden bytte jag baddräkt tre gånger för att slippa få... ve och fasa... svamp... rätt så vanlig grej hos simlärare som tur är har jag alltid lyckats undvika det. Min hud har, efter att jag har jobbat så mycket som jag har den sista tiden, tagit sig en väldigt vit färg. Jag är nästan helt kritvit, klor fräter bort allt pigment ur huden - så enkelt är det. Så där står man, blöt i håret men inte helt för man doppar bara huvudet två gånger i halvtimmen, håret mer klistrar sig runt ansiktet, kritvit och är man blek ser man också varenda cellulit man har på kroppen, jag är kasst tränad just nu
också och det syns också kan jag tänka mig, osminkad till tusen, finnar får man också utav att huden torkar ut såpass mycket.

Det som kan vara snyggt är när man är utomhus en riktigt varm och vacker sommar. När man är solbränd, man har tränat upp sig över sommaren och är drottning över badplatsen. Where everybody knowes your name. Men är det kallt... då är man mer blå hela dagen, man klagar över att känseln i tårna har försvunnit och man klär på sig vantar och mössa i pauserna.

Men det är klart drottning är man ju alltid - för inga barn har en aning om var celluliterna sitter och de ser mig som störst, bäst och vackrast. Ibland i alla fall.

Däär

Ja det är klart var skulle den annars vara... -Ipoden som varit borta sedan i torsdags funnen i troslådan.

Blev bara dryga hundra

Jag hade inte alls så stora grupper idag. Det var ju skönt så slapp jag ha så många namn i huvudet. Men dryga hundra... nu kan jag alla namnen i en vecka till sedan kommer jag glömma bort dem. Cajsa var tvillingen i rosa baddräkt och Clara tvillingen i blå (lätt att komma ihåg - klarblå och så är den andra Cajsa) Olivia heter egentligen Mathilda - helt onödigt lära sig när det har funkat helt perfekt att kalla henne för Olivia allt utom de sista fem minutrarna. Och så vidare...

I säng klockan åtta

Ikväll blir det tidigt sänggående. Jag har upptäckt att jag tydligen är jättesjuk eller något för när jag hostar så hostar jag ordentligt nere i lungorna och så rosslar det jättemycket och jag har något så otroligt ont i hela kroppen - i varenda led. Att arbeta idag var säkert inte det smartaste men å andra sidan så var det först imorse jag upptäckte att jag mådde kasst.
 Nu ska jag bara ta hand om hundra saker, ni hörde hundra, jag räknar, är på tretton just nu, här hemma och sen blir det sängen.


170 barn

Jag ska jobba idag - 9 till 18. Det blir alltså minst 15 grupper. Och om de är fulla runt 170 barn. Det är jättemånga ungar. Det bästa är väl det att man ju faktiskt lär sig deras namn. Efter en sådan här dag är jag alltid helt snurrig med 170 namn snurrandes i huvudet, det gör en trött.  Bara tanken på det gör mig trött och jag kommer antagligen inte se barnen mer eftersom jag vikarierar så namnen i huvudet är helt bortkastade.

Min undvika-att-labba-lista

1. spela zoo-keeper på gprime
2. spela nanaca crash på gprime
3. läsa aftonbladet, expressen, svd och dn
4. kolla bloggen
5. skriva meningslösa inlägg i bloggen
6. läsa andras bloggar
7. kolla studivz
8. skriva mail
9. klaga över hur tråkigt det är att labba över msn eller i telefonen
10. skriva i min kalender
11. fundera över livet
12. skapa nya, coola kanaler på pandora.com
13. stretcha
14. dricka vatten
15. kissa
16 spela alla growgrejjer på eyemaze.com/game - jag har redan klarat alla så det kommer längst ner på listan. Innan jag hade klarat dem så var det nog etta

Saknad

SAKNAD / MISSING
Martin "rydis" Rydström
rydis
Martin sågs senast utanför rock-klubben Truckstop Alaska
(Majnabbe 46, Göteborg) kl. 02:00 natten till lördag 24 febuari 2007
Han är 32 år gammal, drygt 190 cm, väger knappt 70 kg, har blå ögon, rakat
huvud och långt rödbrunt skägg i dreadlock.
Har du sett eller hört något?
Ring polisens tipstelefon på 031-739 25 02


Martin was last seen outside the rock club Truckstop Alaska
(Majnabbe 46, Göteborg) 02:00 am on Saturday, February 24th 2007
He is 32 years old, about 6'3"(190 cm), weighs 154 lbs (70 kg), blue eyes,
shaved head and a long reddish brown beard in a dreadlock.
Have you seen or heard anything?
Call the police at 031-739 25 02

Vååår!

Tentan är över och våren är här, kan det bli bättre??

Dagens låt

Dagens låt är the garden med The Walrus

Ganska grymt, faktiskt

Att klättra är ganska grymt faktiskt, jag vet att jag har sagt det förrut, men som sagt, ganska så grymt.

Att klättra en och en halv timme efter kursen har slutat bara för att undvika tentapluggandet så mycket det går är faktiskt rätt så trögt, rätt så trögt var ordet.

Programspråkstenta imorrn och jag är... -efter i pluggandet.

Inte minst för att jag i morse fick ett samtal från jobbet som påminde mig om att jag ju faktiskt inte började jobba klockan åtta utan klockan sju. Detta var kvart i fem imorse. Skulle ha lite assistenterkursare på träning innan vanliga simskolan.

Fan, fan, fan. Fick gå upp en hel timme tidigare och nu är jag bara jättetrött. Som tur är har jag satt i mig en hel del vaniljglass med chokladsås - det var gott.

Nu försöker jag plugga och hittills har jag hunnit med att ringa mamma i en kvart, prata med labbkompisen och klagat över hur dåligt det går att plugga när man inte pluggar. Skapat sköna pandorakanaler. Gjort en fin inbakad fläta har jag också och spelat sköna flashspelet nanaca crash på gprime.net. Och om jag inte misstar mig så somnade jag en sekund här över föreläsningsanteckningarna ett litet tag. Eller så blundade jag helt enkelt väldigt hårt fast ändå inte.

Hälsningar från Chalmers

Kraaaaam!

You Rock

Go Rottne, Go Småland!!!


Rottne ligger bara typ åtta mil från hembygden så helt fel kan det väl inte vara att jag tar åt mig lite av äran av att arkarna vann.

jag älskar dig Ola Salo vill du bli far till mina barn!??

Konserten

Klockan tre gör jag mig iordning för konserten senare på kvällen. Resultatet blev såhär: image151image152

Sedan så gick jag upp till Chalmers för att plugga lite, åkte ner till Korsvägen efter en och en halv timme för att hämta upp storebror. Kom till Storan. Och det var helt... tomt. Efter ett tag kom det några fler men det var ingen inne i själva byggnaden. Det var ju nämligen så att det var Tomas Andersson Wij vi skulle kolla på och - var var han ikväll??

Det tog tjugo minuter för oss att klura ut att det varken var vid stora storan eller vid den mindre byggnaden vid stora busshållplatsen. Efter lite samtal med folk med datorer fick vi också reda på att konserten var framflyttad till 31a. Så det blev bara att gå hem då alltså. Fast det gjorde inte vi, utan vi gick till labbkompisen som har projektor och satte på spektaklet på ettan precis för att få se just Tomas Andersson Wij sjunga Carola på storbildsskärm.

Mina strumpor har inte torkat än sedan de tjugo minutrarna i regnet.

1,2,3

Doppa huvudet på olika språk:

Svenska :     Ett,Två,Tre              (kan alla barnen)
Engelska:     One, Two, Tree     (kan alla barnen)
Tyska:           Eins, zwo, drei       (kan en del, många missar på zwo och säger zwei, det får man ju det med...)
Ryska:          Odjin, Dva, Tri        (kan fröken)
Bosniska:     Jeddan, Dva, Tri   (kan fröken och vart tjugofemte barn)
Franska:       Un, Du, Troi           (kan fröken och vart trettionde barn, fröken har däremot ingen aning om hur det stavas)
Spanska:      Uno, Dos, Tres      (kan de större barnen och fröken)
Finska:          Yxe, Kaxe, Kolme  (kan förvånadsvärt många barn)
Persiska:      Eek, Do, Se             (kan fröken varannan gång och vart tjugonde barn)
Bengaliska:    ....                           (kan fröken endast när Naayav säger det)  
Turkmeniska: ...                            (där hängde inte fröken med alls)
Mandarin:       Yi, Er, San            (fröken tror i alla fall att det är mandarin)
Marockanska: Wehed,  Schusch, Tieta  (kan fröken och de barn som kan arabiska)
          

Hmmmm

Helt plötsligt får min emailbrevlåda spel och tömmer sig själv och lägger in nästan alla mail jag fått sedan 2004 som ölästa... dumt tycker jag.

Labb 2 är inlämnad och färdig

Nu är det bara tentan tills måndag, och så labb tre såklart, tills på tisdag, och kandidatbeskrivning tills på torsdag... och så...

Internationella kvinnodagen

KVINNOR KAN!!

sådär nu var det sagt, nu kan jag helt utan att verka som en liten mesig kvinna säga att jag vill ha en ung herre i slips. Vem?? ingen aning, kvittar nästan, slips ska det vara och så ska han tycka att det är rätt så upprörande att jag inte får ledigt från jobbet för att kolla på vasaloppet för själv så ligger han ju och kollar på det varenda år i tv-soffan och tycka att det är skitgrymt att jag vill börja klättra och hänga med mig på klättringen och så ska han tycka att tetris är det världsbästigaste dataspelet någonsin och att det är konstigt att spela dataspel hela dagen sålänge det inte är ms-röj eller tetris eller något nytt lite löjligare flashspel som man efter ett tag blir så trött på så att man vill kräkas och så ska han passa bra i slips och ha bredare axlar och större händer och fötter än jag. Vara längre också såklart och så ska han kunna citera nilecity bara sådär och så ska han kunna allt om datorer men inte vara nördig om det och så ska han vara allmänbildad. Och snygg... såklart. Och så ska han tycka att simpsons är den bästa tv-serien någonsin.

Och sådär...

men, som sagt, kvinnor kan! och de behöver inte män, men män gör allt roligare :) Och internationella kvinnodagen är säkert en cool dag men jag har ingen aning om vad jag ska ha den till, för det kvittar faktiskt att kvinnor kan, för jag, jag är inte främst kvinna, jag är jag, och jag är helt jäkla övertygad om att jag kan! Och när får de stackars männen samma slagord när det kommer till de stackars männen som nu har kastats in i pappaledigheter och jämställda hem. För barn, de är aldrig pappiga - de är mammiga och mamman kan alltid bäst, för barnet är ju "hennes". När kommer internationella mansdagen, finns den redan så kan vi väl kanske konstatera att den inte har haft så stor genomslagskraft.

Så nu säger vi såhär istället. Kvinnor kan, män kan och du kan och jag, baskemej om inte jag kan, jag också!


Han ska äta mer än jag också, om jag som igår sätter i mig ett helt jäkla block med torsk, panerad och stekt i bitar, bara för att det är så gott, så ska han allt käka två block. Men han får inte blli tjock på det, för han idrottar ju lika mycket som jag så han har bara helt enkelt högre energiförbrukning än jag. Sådär som det ska vara.

Det går inte så bra

Äsch, vafan. Tandhygienisten, ja, ni vet, hon den onda sa att man ibland skulle smaska tuggummi efter att man ätit. För tydligen fungerar på som i reklamen. Men jag kan inte. Jag köpte en jättepacke med tuggummin idag men helt ärligt, jag har inte tuggat tuggummi på tio år eller nåt nu. Har aldrig tyckt om när det smaskat om folk så jag har antagit att de inte tyckt om när det smaskat om mig. Så förutom några patetiska försök att dölja att man druckit kvällen innan för simskolebarn och för barnen jag barnpassade i Tyskland så har jag inte tuggat sedan bubbelgummens tid och den tiden då jenka kostade femtio öre.

Men jag kommer aldrig klara det. För varenda gång så mår jag lite illa. Ska gnaga klart på den lådan jag har sedan får det vara slut på det här.

Saknad

SAKNAD / MISSING
Martin "rydis" Rydström
rydis
Martin sågs senast utanför rock-klubben Truckstop Alaska
(Majnabbe 46, Göteborg) kl. 02:00 natten till lördag 24 febuari 2007
Han är 32 år gammal, drygt 190 cm, väger knappt 70 kg, har blå ögon, rakat
huvud och långt rödbrunt skägg i dreadlock.
Har du sett eller hört något?
Ring polisens tipstelefon på 031-739 25 02


Martin was last seen outside the rock club Truckstop Alaska
(Majnabbe 46, Göteborg) 02:00 am on Saturday, February 24th 2007
He is 32 years old, about 6'3"(190 cm), weighs 154 lbs (70 kg), blue eyes,
shaved head and a long reddish brown beard in a dreadlock.
Have you seen or heard anything?
Call the police at 031-739 25 02

Onda utsugare

793 kronor! 793 kronor! En undersökning och så putsade hon lite och 793 freakin' kronor!

Nästa gång ska jag säga att jag tror att jag har hål direkt och säga att jag hoppar över tandhygienisten. För helt ärligt, vad är hon egentligen bra för? Hon är ju bara ond. Hon, det är oftast en hon, verkar ju faktiskt få något perverst nöja av att kolla, jo men där verkar du ha ett hål, jag vet, jag trycker in min vassa lilla petarsak rakt in i hålet för att se om du börjar skrika någon gång. Och, hmmm... du verkar ha tandköttsinflammation också, kolla vad häftigt jag kan få ditt tandkött att blöda jättemycket om jag tar den här lilla petarsaken som du redan har fått känna på idag och trycker in den i tandköttet, coolt va? 793 kronor!!

Läskiga människa... två hål var det och då var hon tvungen att ta in en tandläkare för att få råd om de skulle tas eller inte. Så nu har jag tid i april - men om nu tandläkaren ändå skulle tryckas in där så hade jag ju faktiskt ha kunnat gå till henne först och sluppit betala 793 kronor för att bli plågad.

Jag har inget emot tandläkare som många har, jag tycker att tandhygienisterna är mycket, mycket värre. Och så har hon mage att klaga på min tandborstning också, hrmpf!

grk

Tandläkarbesök om fyrtio minuter. Ingen tycker om tandläkarbesök, Ingen någonsin.

Träningsvärk i händerna

Det är helt otroligt vilken träningsvärk jag har - i händerna. Det verkar som om mitt skrivbordsliv här i Göteborg har gjort mig vek. Allt som krävdes var litegranna klättring och mina händer blir stela som... ja jag vet inte vad.

Det värsta var väl det att jag inte hade märkt något igårkväll, använde inte händerna så mycket när jag låg och sov / kollade på desperate housewifes. Så skulle jag borsta tänderna och jag kunde knappt trycka ut tandkräm ur just tandkrämstuben. Helt tokigt. Det gör inte så ont direkt, är bara stelt, allt är bara stelt. Det är faktiskt ganska så coolt också.

Det trodde jag då aldrig

Att klättra var bland det jobbigaste jag någonsin har gjort. Jag var på klätterkurs idag och HJÄLP vad jobbigt det var. Men jag tog mig upp på den näst jobbigaste väggen så jag är rätt så stolt i alla fall. Men det var så statiskt och benen bara skakade när man kom ner. Det var hemskt helt enkelt. Men samtidigt hemskt roligt också. Att bara kasta sig ut och blint lita på den som höll i en där nere var väldigt coolt. Eller blint och blint. Jag frågade säkert fem gånger om hon höll i ordentligt sedan så mer kasade jag mig ner än hoppade... -första gången i alla fall. Andra gången gick det bättre.

Nästa vecka blir det kurs igen sedan är det bara att börja klättra och bli duktig på det också.

sedan i torsdags

Hmmm. Vad har hänt sedan i torsdags. Årsmöte i torsdagskväll på jobbet. Fick diplom (förtjänsttecken) för att jag jobbat så länge... Jag har alltså blivit gammal i gemet. Fick även säga ja till en massa saker. Jag var jättemesig alltså och vågade inte räcka upp handen och opponera mig om budgeten eller något, skulle väl kanske i allla fall ha försökt att säga att åtminstone tio procent av budgeten ska gå till... well... - me

Det blev trerätters efter mötet och vi simlärare, det var bara sju stycken där av alla femtiotvå, satte oss vid ett ungdomsbordet och så började vinet flöda. Jag tycker om sådan middagar där man sagt till kyparen att helt enkelt bara se till att gästernas glas är fulla hela tiden. Men... många skulle jobba på fredagen så kvällen tog slut redan klockan tio men fram tills dess hade vi det väldigt trevligt. En kollega lyckades såklart avslöja för en annan kollega som råkar vara storasyster till min lilla assisten, att jag utnyttjar hennes lillebror på ett otillbörigt sätt. Något som såklart INTE är sant!! han är sexton. Den tjejen bör inte dricka så mycket vin.

Fredagen blev fylld av skola. Men på kvällen så blev det middag på stan och bio. Pans labyrint blev det på duken. En läskigt bra film. Läskigt var ordet, eller obehaglig. Inget var riktigt fint, förutom flickan som var världens vackraste. Och en annan tjej var det med förresten. Det var skönt att kolla på en icka-amerikansk film, en film där inte alla är hollywoodvackra. Och att flickan inte var en övermogen läskig sak som hade tomma dockögon och dockleende. Och att inte allt var disneypluttenuttigt när det kom till animationerna. Allt var faktiskt skitläskigt. Jag har mina egna små teorier om det där och allt skiljer sig lite från rumskompisen som tror att filmen var något vackrare och gladare än vad jag tyckte. Därför ska jag inte säga mer om filmen eftersom att de som ser den som en vacker film ska få göra det. Vacker tycker jag ju såklart fortfarande att den är. Jag tror att den går in under de bästa filmerna jag sett i år änsålänge.
Men jag har inga föreställningar om slutet av filmen. Och idag har jag jobbat och sovit. Sådär det var min vecka.

*Imorgon smäller det.

imorgon åker storebror vasaloppet. Jag kommer missa hela loppet eftersom jag först ska jobba och sen ska jag ju gå på klätterkurs och lära mig klättra. Najs, shit.

Försöker igen

Nu ska vi se här. Om det kanske kan gå att få något publicerat. Jag har v'l blivit sådär beroende som de man läser om på aftonbladet...

Ingenting funkar!!

Mneh

De säger att jag publicerar inlägg men inget dyker upp på själva bloggen. Är lite småsur faktiskt.

Saknad

SAKNAD / MISSING
Martin "rydis" Rydström
rydis
Martin sågs senast utanför rock-klubben Truckstop Alaska
(Majnabbe 46, Göteborg) kl. 02:00 natten till lördag 24 febuari 2007
Han är 32 år gammal, drygt 190 cm, väger knappt 70 kg, har blå ögon, rakat
huvud och långt rödbrunt skägg i dreadlock.
Har du sett eller hört något?
Ring polisens tipstelefon på 031-739 25 02


Martin was last seen outside the rock club Truckstop Alaska
(Majnabbe 46, Göteborg) 02:00 am on Saturday, February 24th 2007
He is 32 years old, about 6'3"(190 cm), weighs 154 lbs (70 kg), blue eyes,
shaved head and a long reddish brown beard in a dreadlock.
Have you seen or heard anything?
Call the police at 031-739 25 02

Kolla vad jag kan!

Jag kan skriva saker igen! Coolt...

En riktigt jäkla sugig morgon

Vaknade för sent. Allt började med det. Kollade mailen som man alltid gör när man vaknat. Fick reda på att en av de mysigaste personerna i hela Göteborg har varit försvunnen sedan i lördags natt (se föregående inlägg).

Bestämde mig för att skippa träningen för att se nyhetsinslaget där de efterlyser honom och för att se om de fått någon mer information.

Kollade skidorna också, missade pallplats... lite sugigt det med, om än inte i paritet med kompisens försvinnande.

När rumskompisen vaknade visade det sig att hon hade lyckats skaffa sig något i magen så hon har nog maginfluensa hon, nu.

Fyra sugiga saker på bara några timmar och jag hade inte ens kommit ut ur lägenheten.

Martin, ring någon, snälla!

Någon som har sett honom??

Anmäld försvunnen Martin "Rydis" Rydström har försvunnit. Han är en kär vän till oss alla på datalingvistik och det här är det enda jag kan göra. Här i klippen finns det foto och allt.