Nu jävlar

Nu måste jag börja träna ordentligt igen. Jag är kass på att träna på egen hand, försökte det idag när jag för en gångs skull hade bytt om och så och var färdig att gå så märkte jag att gårdagens förvärvade skavsår gjorde att jag knappt kunde få på mig träningsskorna. Stressat letade jag efter plåster. När jag väl hittat skavsårsplåster och klistrat på mig dem var det tolv minuter kvar innan träningen började. Jag må vara snabb, men inte så... Irriterad lade jag mig på golvet och gjorde femtiotalet sit-ups och något på tjugo armhävningar. Blev less och la ner efter åtta minuters träning. Det är så tråkigt, jag behöver någon som skriker på mig. En massa folk som jag inte vill lägga av framför och hela kitet med att gå till träningen. Imorrn efter jobbet, då jävlar.

jag är kanske lite kortsint

Äh vad tusan. Orkar inte gå runt och grymta mer. Skickade ett ursäktenmottagensms till tjejkompisen. Den är väl det delvis. Kommer dock fortfarande ha ett litet sår i hjärtat. Men när jag träffade polokillen på festen ikväll, killen från Valand som tyckte vi var coola..., kom jag på att det är ju henne som faktiskt har roligast med av alla mina kompisar. Hon är den som mest passar mig, som hand i handske, vem som är handen och vem som är handsken... -ingen aning men vi har kul tillsammans och tillsammans kan vi riva berg och bygga lekparker.

En annan orsak till smset är av helt annan karaktär, kanske inte så djup och ytterst självisk men jag vill ju såklart ha på mig min nya randiga tröja så snart som möjligt.

Fin i sjal

Svårt det där. Ska ju på orientalisk fest ikväll och jag tänkte ha på mig min nya sjal. Men så som den der finast ur är tämligen osmidigt. Att bara ha den slängd över håret så att ansiktet och lite hår tittar fram. Inte sjutt on kommer jag klara av att ha något runt huvudet hela kvällen. Så tanken var den att jag skulle lyckas drapera den över kroppen på något sätt. Det går och ser jättefint. Men jag är ju inte färdig nu, ska ju inte iväg förrän runt nio, halv tio och måste duscha emellan. Såhär fint kommer det aldrig kunna bli igen...

Börjar förlika mig

Tjejkompisen fick tag på mig för en halvtimme sedan. Bad om ursäkt och så där. Jag sa att jag fortfarande var arg och därför inte kommer gå på hennes fest imorrn. Men nästa vecka ska det allt gå bra. Då ska jag ha besinnat mig tillräckligt. Det som stör mig lite är det att jag fick reda på det innan jag träffade henne i tisdags och då tog jag inte riktigt tag i det. Men deras obryddhet gjorde att jag började fundera på om det var jag som gjort fel för att jag blivit så arg och ledsen och så var jag fortfarande i chock, att mina kompisar kunde göra någto så vidrigt. Men nu har jag ju som sagt funderat igenom det där och kommit på att jag har all rätt till att vara arg. Och jag kommer vara arg fram tills på måndag. Sedan orkar jag inte mer. Lite långsint men inte jätte, plus att det är osmidigt att vara det, vi ska ju resa bort tillsammans och allt.

PUCKOO!

Klart man får faxton i örat när man ringer till faxnumret hela tiden

Jag skulle kanske inte nödvändigtvis säga att jag har tur

Luktar knas här i lägenheten. Vi frostade ju av kyl och frys igår och inatt och idag var det dags att starta allt. Det enda är väl det att det måste ha brunnit någont, antingen kylens motormanick eller i uttaget. Kan också vara så att det läcker freon men det borde det väl inte finnas i såhär lite nyare kylar... -eller??

En sorts stickande lukt är det hur som helst. Och säkringen gick den med när jag skulle sätta igång kylen. Jag har absolut inget behov av sånt här just nu. Det känns lite sugigt faktiskt. självklart så märker jag det först nu när områdeskontoret är stängt och jag bara får faxsändningssignaler i örat när jag försöker ringa och felanmäla. Är lite sur på det me...

Tröttdöd

Jag känner mig onekligen rätt så död just nu. Satt uppe till halv sex i natt när jag upptäckte ett fel i de uppgifter jag redan lämnat in för rättning till skolan. Vaknade runt tio. Hoppas på attkunna sova lite nu på eftermiddagen. Det är ju orientalisk fest ikväll. Jag ska dit, med henna på händer och fötter och sjal och otrooligt mycket sminkade ögon.

Minsann

Jag är visst sportig. Enligt Aftonbladet är man det mer som tjej om man har ett längre ringfinger än pekfinger... -och minsann: mitt ringfinger är ungefär 3-4 mm längre än mitt pekfinger. Tyder tydligen på att jag utsattes för mycket testosteron under graviditeten. Det skulle man ju i ju för sig också kanske skulla kunna se på mina gigantiska ladugårdsdörrar till händer och fötter.

Här är artikeln:
Aftonbladet: Aftonbladet telegram: Fingrarna avslöjar om du är sportig

Snart är det fredag

Om en timme börjar den: fredagen och då ska jag vara kär. Det bestämde jag mig för när jag fick the Cure's Friday I'm in love i lurarna

Förresten

För drygt en vecka sedan var det val. Jag åkte måndagen efter valsöndagen (efter söndag kommer måndag, jo det är rätt), åkte tidigt på morgonen men hann höra att blå sidan vann. Tjoho!! Inte för att det märks än men det känns på något sätt som om det är mer party på allianssidan. Mer tokigheter, förutom miljöpartiet då som skulle kunna tänka mig kan festa till det riktigt ordentligt. Och såklart de unga vänsterpartisterna. Men sossarna... -tänk er en fest hos sossarna. Gråsossarna, alla ska ha lite, ingen ska inget, några kan gärna få ha mycket och några extremt mycket men ingen får ha allt. Jag gillar mer en fest där det är roffaåtdigdetdukansåfortdukan som gäller. Då känner jag mig hemma och jag står alltid bland de främsta i klungan som goffar. Hurra för alliansen och den fyraåriga festen! Antar att det kommer gå åt fanders i nästa val, brukar vara så med högersidan, men det kommer bli kul!

Go Alliansen, men... orange?? -varför...

Oj förresten så skrev jag ju för några veckor sedan att jag skulle rösta på de som stod där med rakast ryggar. Verkar som om folkpartiets rygg har kroknat en hel del och jag vet faktiskt inte om Leijonborg talar sanning. Röstade ju aldrig på dem hur som helst, röstade ju på ett sånt där parti som många unga drog sig till. Antar att jag fortfarande är folkpartist men mitt förtroende är lite rubbat. Jävla puckon. Spionera hur mycket ni vill, men åk fanimej inte fast så jag måste höra om det.

Jag vill bli hårmodell

Undrar om det är möjligt att bli hårmodell utan att misshandla håret och klippa det och färga det. Tonar gärna men färgar aldrig. mitt hår är rätt så  fint just nu. Lite sådär lagom solkysst. Tyvärr så är ljuset pajat här på skolan så det är inte så bra bilder men så här yvigt och långt är det just nu. Har fått in värsta krullet också. Kom igen L'oreal: ring!

storskratt

såhär långt                för långt för kameran


Jag måste vara världens bästa människa (med baktanke)

Är på skolan nu, har precis varit i köket och lagt en last med chokladmuffins i kakburken. Man skulle ju kunna tro att det var för att vara snäll. Det är väl lite det. Lite är det också det att när jag pluggar så varvar jag ner med att baka. För att inte gå emot doktorn och gå upp i vikt så får jag däremot aldrig äta det jag bakat, fast oftast så gör jag lite i alla fall för när man väl har bakat så finns ju bakverket därhemma så om jag nu ger iväg kakorna till skolan så har jag fått stressa av med bakningen och slipper äta fanskapet. Allra mest är det dock för att se om det blir någon fight. Mina chokladmuffins är faktiskt ett av de godaste bakverken jag och fler med mig någonsin har smakat. Nu har jag experimenterat lite med hallon i en del av dem, blev visst inte sådär super enligt min ginnypig, rumskompisen. Måste söta hallonen mer nästa gång... Men de borde fortfarande vara godare än de vanliga Prinzrollen som brukar ligga i burken. Ska vara på skolan tidigt imorrn och se om folk börjar spöa varandra för att få kakor eller så ska jag sova och få höra skvallret om det senare. Sist men inte minst är det ju bara för att jävlas. I och med att jag lade kakorna här ikväll vet ingen vem det är som lagt dit dem och de kommer hata denna person X för ingen av dem bakar någonsin och denne någon framstår då som lite bättre än de andra... muhahahahahahahaha.

When there's a will there's a way

det finns många olika sätt att påskynda avfrostning av kyl och frys (kokande vatten, hårtork, värmefläkt, varma handdukar). Jag som har gratis el har precis kommit på ett nytt: Sätt på alla plattorna på spisen, fyra i mitt fall, sätt de stekpannor och kastruller som du har på plattorna. När de är riktigt jäkla kanonvarma lägger du stekpannans eller kastrullens undersida mot isen. Fräser skönt och känns bra inom en när man ser isen smälta och droppa bort. Ger inte lika mycket överflödigt vatten som kokande vatten. MEN, det funkar inte egentligen. Okej, det gör det ju men det är med betoning på lite. Dock känns det bra i själen.

Defenition av paraply

Ett paraply har en smart konstruktion som tillåter det att slås upp och bli som ett tak över den personen som håller i det (i skaftets handtag), oftast är det vattentätt, används för att skydda mot regn eller mot solen. När man sedan fäller ihop det igen är det inte alls så stort som det var uppfällt.

Paraplyer bärs oftast i handen vilket gör dem till den attiralj man sannolikast glömmer när man är någonstans. Företrädelsevis i provhytter.

------
Glömde paraplyet någonstan när jag var på stan igår. Synd, det var ett bra paraply. Snyggt och svart. Värsta åskledarpiggen i toppen, tyckte om det paraplyet. Hade varit farmors... Jäkla makapär!

En vink och några blickar

Nu känner jag mig i alla fall lite gladare. Inte helt glad än men det faktum att jag känner mig attraktiv är i alla fall ett plus. Dagens skörd är en kille som kastade blickar i mitt håll när jag åt lunch, ett leende utbyttes också om än ack så minimalt, men visst var det där. En grabb satt bakom ett fönster, om det är en pub eller något, vet faktiskt inte, och vinkade till mig när jag gick förbi. Lite glad blir man ju då.

MEN... det här är Sverige och här gör ingen något sånt där. I alla fall inte mot mig så antagligen så kollade väl den där första grabben bara rakt ut i luften och tänkte på något skoj och killen i fönstret fick har kanske bara ticks eller så trodde han väl att han kände mig.

ELLER... så är det bara så att jag är så säker på att flörtar i nyktert tillstånd inte existerar här hemma att jag aldrig lägger märke till dem och när jag lägger märke till dem så antar jag att de är av misstag.

Försökte diskutera det här med kompisen i Marocko. Han undrade om killar i Sverige flörtade med tjejer på samma sätt som de gjorde med mig när jag var där.

-Nä, svarade jag. I Sverige händer inte sånt. Man lär antingen känna någon genom jobbet eller vänner eller på krogen.

-Men ni tjejer säger ju alltid att ni inte vill ha fulla killar...

-Ja,jo, det är komplicerat det där. De ska som vara på krogen men de får inte vara fulla. En öl kanske är okej eller så, men för att vara intresserad av en full kille så måste man nog vara full själv och då vet man i bakhuvudet att när man är full då har man inte samma omdöme som nykter så alltså kan han som stöter på en på krogen inte vara någon drömprins.

-Det är som Tyskland ungefär då, där ingen får någon förrän de är gamla och desperata och tar vad som helst?

-Njae, lite, men där finns det faktiskt möjligheten att kolla någon djupt in i ögonen på ett kafé eller på gatan, sålänge man inte gör det fööööör uppenbart som att grabba någon i rumpan eller något sånt. I Sverige tror tjejen att killen är helknäpp eller att hon har något på näsan eller en mensfläck eller något. I alla fall tror killarna att tjejerna tror det, därför så gör de det aldrig. Och visst tvivlar tjejen på om det verkligen var några blickar mellan dem eller hur det nu var. Tjejer vill egentligen bli flörtade med. Tror nog att i alla fall nio av tio tycker att det är roligt med bekräftelse. Typ, och så...

-Du snackar för mycket, Maria, annars skulle alla vilja ha dig.

-Jag vet, och du ställer för svåra frågor...

Fast på tyska då...

försov mig

Usch fy, skulle ha gått upp en och en halv timme innan jag verkligen gjorde det. Nu har jag råttom, tycker inte om att ha bråttom.

Dagens låt

Dagens låt är Bo Kaspers Orkester med i samma bil. Och visst tusan känner jag mig vuxen när jag lyssnar på den. Precis som jag känt mig vuxen varenda gång jag lyssnat på Bo Kaspers sedan jag var tolv bast.

Dagens låt

Dagens låt är Kents Musik non stop. Alla tycker om Kent, alla som anser sig vara lite konstiga i alla fall och de som inte tycker om dem är verkligen konstiga.

Nya kläderna

En ny jacka har det blivit, Mexx är märketnya jackanden är fiiiiin. Egentligen ville kompisen ha den först. Hon hade första tjing nämligen, men den fanns inte i hennes storlek så nu kunde jag köpa den. En randig tröja från Malene Birger och ett par tigerjeans. Jeansen blev jag tvungen att köpa bara för att de passade så bra till tröjan och satt så bra. Man ska aldrig ha klänning på sig när man ska prova kläder. Måste ju alltid ta med sig ett par byxor in i provhytten när man ska prova en tröja också. Så tycker man om dem och måste köpa brallorna med. Usch fy, stackars plånboken.

Har försökt shoppa mig glad

Har försökt shoppa av mig ilskan, vilket bara resulterade i att jag är 4000 kronor fattigare. Men jag är snygg, ack så snygg. Inte för att det har fungerat som terapi, men som sagt: jag är snygg.

överreagerar jag

Överreagerar jag med det där med fyllesms:et?? Har precis kommit fram till att jag inte gör det. Jag har läst det igen och blir lika illa till mods då som nu. Tre gånger i mitt liv har jag nu kräkts av förudmjukan, äckel och... -faktiskt rädsla. 1 - När någon smygtittade på mig i duschen i München. 2 - När en blottare runkade utanför mitt fönster i Göteborg. 3 - När jag fick ett sms på min mobil med ord som aldrig någonsin har sagts till mig innan, ord som kanske en hel hög med skolungar får höra nu för tiden men som aldrig sagts till mig, från en okänd avsändare, på Charles De Gaulle i Paris.

De kanske inte räknade med att jag skulle reagera så starkt, men nu gjorde jag det och jag är rasande på dem för att ha fått mig att göra det. Herregud, jag kräktes. Jag tycker inte om att kräkas, går upp i näsan på mig och svider som tusan. Ökade bara på min förföljesemani till max, fick mig att kolla mig över axeln när jag gick. Självklart förstod jag att det inte var någon femtonårig tysk som hade skrivit det. Men vem var det då? Då visste jag inte och det var obehagligt. Det första jag gjorde i Paris var att skaffa hemligt nummer.

Ich trau's mir nicht

Sista kvällen i Marocko kkröp jag och killkompisen ihop i min säng för att ligga och snacka sådär som kompisar gör. Vi pratade om min hjärtsjukdom och alla sådana där saker vilket slutade med att jag var lite ledsen och han kramade om mig. När jag väl började somna kom det för mig en bomb som jag alltid har försökt att undvika. Ordet kyss sades. Men inte på ett riktigt dåligt sätt, jag är lite klyven till det där, allt som hände. Han sa att "irgendwie trau' ich es mir nicht, dich zu küssen, ich weiss nicht warum...". Sömnig som jag var svarade jag "muss sein, weil wir Freunde sind" och han svarade tillbaka att "ja, du bist meine beste Freundin" Jag: "Du bist meiner bester Freund". Efter tre minuter gick det upp för mig att han hade sagt ett sånt där ord... küssen. Ville han kyssa mig, har han alltid velat det, hur länge annars, hade det varit rätt av mig att komma till Marocko, kommer han alltid vilja det, jag vill inte att han skulle göra det, absolut inte, det måste väl vara bra att han kan säga att han skulle kunna vilja det, eftersom vi ligger tätt tillsammans i en säng, men inte kan på grund av att vi är vänner.  Till tonerna av böner från minareterna låg jag klarvaken medan han somnade mot min axel.

upprörd upp över öronen

Jag har aldrig någonsin blivit tilltalad på det viset av någon, någonsin och jag är otroligt upprörd. När jag landade i Paris på Charles De Gaulle började min mobil fungera igen och smsen ramlade in. Av någon anledning ville inte mitt abbonemang vara med längre i Marocko... Ett sms tog mig otroligt hårt; det var ett sms på tyska från en "15-årig tysk som ville xxxxa mig bakifrån". Jag blev otroligt förbannad och lite skrajsen också: var det någon på internet som luskat ut mitt mobilnummer och velat skoja? Eller någon från skolan som ville skämta lite, ett otroligt smaklöst skämt som jag inte har något till övers för alls. Jag tyckte att det var så oförskämt och hemskt att någon någonsin skulle våga skriva något sådant till mig. Nu när jag kom hem så frågade rumskompisen om jag hade fått något konstigt sms någon gång under resan. Jag sa ja och uttryckte mitt äckel och min avsmak och undrade varför i hela friden hon visste något om det. Det visade sig vara mitt ex, han jag tycker nu är en av mina bästa kompisar och min... faktiskt nästan bästa kompis som hade skickat iväg det någon våt kväll förra veckan. De hade lånat någon tysk utbytesstudent som skrev allt. Tjejkompisen hävdar att hon inte visste den exakta ordalysten och när hon var här hhade jag ingen lust att skälla ut henne ordentligt. Exet kommer jag nog inte vilja prata med på en del tid nu. Jag känner mig kränkt och får äckelkänslor bara jag tänker på det... Jag vet inte riktigt om jag kommer kunna ta emot några ursäkter riktigt. Det som är lite obehagligt är väl det att tjejkompisen inte ens sa förlåt. Hon förklarade bara att det var på skoj. Grabben tänkte jag nog meddela ikväll att han bör hålla sig borta från mig ett tag. Annars är örfilen rätt så nära.

I'm back

Tillbaka från Marocko, en shaleba rikare samt med en förkylning i bagaget.

Stockholm är kallt

Faan, vad kallt här är. Fem grader igårkväll, brrr. Ska äta frukosdt snart, syrrn är bara och röstar. Sedan ska jag ta mitt förkylda huvud och näsa, samt mitt pick och pack och börja bege mig till farbror och faster -fikadags. Vi är inte så tighta med just den sidan av släkten så de lät fullkomligt skräckslagna när jag ringde och meddelade att vi skulle avlägga visit. Fast min farbror låter typ alltid skräckslagen. Sedan ska jag iväg till pappas kusin som bor nära Arlanda och som ska skjutsa mig till flygplatsen  på måndag, ska sova där över natten.

Pengar har jag fört över till syrrans ica-konto. Nu ska vi bara hoppas att det funkar i Marocko, är ju inte Visa utan någon annan sorts kort. Systern får mitt kort som också, nästan är tömt på pengar. När koden kommer till mig i Göteborg, ringer rumskompisen upp syrran. Och tada, syrran har ett kort.

Det som jag tror är en av de mest spännande sakerna med allt det här är att när jag kommer hem: då kan vi ha bytt regering. Håller tummarna., jag måste väl erkänna att fast jag inte tillhör den röda sidan så har de v'l gjort ett okej jobb men jag är så less på dem. Lästa Linda Skugge igår och lite slog hon faktiskt huvudet på spiken med att man vill ha nytt folk. Jag vill ha en ny jättebebis som statsminister, antar faktiskt ,krasst nog att Reinfeldt skulle bli det om alliansen vann, och nya skandalomsusade ministrar. gud vad härligt det skulle vara.

Snart är jag färdigpackad

Har snart packat allt. Jag är bara less på det här med allt krångel. Min kod till det nya Visakortet kom aldrig i fredags och tydligen är det helt omöjligt att få sätta en egen kod utan den andra. Såå - nu ska jag låna syrrans kort. Vi tömmer hennes först och så fyller jag på det med mina pengar.

Men, men, allt löser sig alltid det kanske bara bråkar lite först.

Ett pra jeans, en hög med toppar, jäääättemånga trosor (åtta par) ingen bh, kör på bikinin istället. Klänningar, nya skor, gamla skor, sminket, linserna, glasögonfodralet, presenter,

06:59 åker bussen

Lite hellre skulle jag ju faktiskt vilja sova just nu, jag har fått jobb åtta till tolv. Det här är i alla fall ett strålande tillfälle för mig att prova de skyhöga reaskorna från Friis & Co. En decimeter höga är de och det är väldigt högt, t.o.m. någon cm högre än mina fina bb-stövletter. De här skorna är del av det gigantiska reaskoinköpet igår. Tre par blev det. Två par höga, ett par väldigt fina och ett par som jag köpta bara för att de var billiga och för att de kanonbilliga (kilklack av kork, får se hur mycket jag har dem nu i höst...) Ett sista par köpte jag för att ha i Marocko, dit jag ju snart är på väg :)Dags att gå till röstlokalen

Ska stå och hänga på låset när man får börja rösta idag, har missat varenda dag fram tills nu så nu måste det nog bli av, annars blir det snart för sent. Mor blev inte så glad när jag berättade vad det är jag tänker rösta på. Hon säger det inte till pappa helt enkelt. Piratpartiet, mitt första val går till att försöka ta bort brottslingsstämpeln jag får varenda gång när jag sätter mig vid datorn. Vid det här laget är jag helt full med bläck, stämplarna överlappar varandra flera hundra gånger. Jag är ingen brottsling och tänker försöka slippa vara det i framtiden också. Annars är jag ju liberal så det blir ett sådnt parti till kommunen och sådär.

Dagens låt

Dagens låt är I could say I'm sorry med Universal Poplab

En inbakad fläta

Jag har spenderat den första timmen nu på morgonen på att träna på att göra inbakade flätor på mig själv ovh nu har jag en jättefin. Eller typ i alla fall. Det är rätt så krångligt, speciellt när man märker att man inte har något blod kvar i armarna och händerna.

Imorgon

Imorgon börjar jag dagen med att vaxa benen, sedan gäller det att shoppa presenter till Marocko (orrefors). Bada med skolan, ska ha röd- och vitrutiga klännigen på mig, en fin en... Laga middag med rumskompisen och gå och findricka vin på kvällen. Klänning då med, gäller att passa på att ha dem innan det blir kallt igen här i Sverige.

Dagens låt

Dagens låt är för övrigt time after time med Cyndie Lauper. Mest för att den är på kompisens mp3spelare och jag har hört den några gånger nu.

Det är inlämnat nu

Allt är fixat nu. På grund av vinet tidigare kan jag inte garantera att allt ska vara rätt men det ska nog fungera. Tar på mig hatten, lämnar datasalen där jag mailat beskedet att jag lagt uppgiften i rätt fack, det är dags att gå hem. Inget mer Photo Booth för mig.

En studie i att digga musik

digg92digg91digg8digg7digg5digg4digg3digg2

Första Photoboothen för höstterminen

Är på skolan och Photoboothar igen, kan hända att det märks på de närmaste inläggen...

En studie i att bära hatt

hatt6hatt5hatt4hatt3hatt2hatt1

Jag dricker

Okej, jag är väl en jäkla suput då... uppgiften var färdig, den var väldans svår, men jag löste den, med lite hjälp av min kompis lösning, visslar lite omedvetet... OCH! jag lyckas skriva över lösningen. Ibland bara älskar jag mig själv. Speciellt såhär efter två och ett halvt glas vin. Jag är mycket smartare nu... -typ... Men det blir i alla fall lättarre att ta motgångarna. Smirnoff Ice nästa. Säg nu inte att jag är en liten alkis för det är jag inte... inte ibland i alla fall...

Slackerdag

Idag blir det slackerstilen till skolan, baggy miss sixtyjeansen, vit skjorta med röd bikini under och kanske den gråa hatten... Jag äger och har en grå hatt och jag älskar den. det är bara det att jag inte använder den så ofta.

Allt verkar lösa sig till min fördel

Passet är hittat, mitt nya VISAkort har jag i handen, pappa ringde och sa att jag istället för att bo hos syrran i Tyresö ska sova hos pappsens kusin i Bromma natten mellan söndag och måndag. Då kan han ju köra mig till Arlanda på morgonen :) flyget går ju tio i sju och det mina vänner är helt sjukt tidigt! Så att slippa ta flygbussen och tbanan från Tyresö är värt att spendera tid med farsans kusin. Om jag kommer ihåg rätt så bor man i ett litet hål i väggen hos honom. Han har som byggt in sängen. Sängen ser ut som en prinsessäng. Kan bli världsbäst, sova som en prinsessa och åka till Casablanca på morgonen.

Det här är satansveckan

Upptäckte precis, på väg till lunch med svägerskan, att mitt VISAkort inte fungerade. Jag har ju två kort och i torsdags så verkar jag ju ha tappat bort ett, det spärrade jag direkt och nu så kacklade det här ihop. Jag hatar den här veckan. Passet, kortet, allt har bestämt sig för att jävlas. Hur som helst har jag pratat med banken och det var i alla fall inte så att jag hade lyckats spärra fel kort vilket ju var tur. Det verkar bara helt enkelt som om mitt andra VISAkort har använts så mycket att det gav upp andan just idag. När jag kom hem nu sså låg i alla fall det nya kort som jag beställde när jag spärrade i torsdags, nu väntar jag bara på koden till det. Inga pengar och tjejkompisen vill inte gå ut ikväll, kan det bli värre??

Jo... -ryska klockan sex.

Ett brev till

Från:       xxxx@xxxx.se
Ämne:     Re: svar ang pass
Datum:     den 12 september 2006 21.03.01 MET
Till:       polismyndigheten@vastragotaland.police.se

Hej, hej polisen!

Tänkte bara säga att mitt pass kommit till rätta och att jag nu är lycklig till tusen. Mammas magsår har läkt och jag kan sova i min säng igen.

//Maria

My mum rocks!

Mamma hittade passet efter att pappa föreslagit henne att lea igenom bilen ordentligt. Det låg i handskfacket. Jag försöker lista ut hur det skulle kunna vara ett sånt där smart ställe som man brukar lägga viktiga saker på, men jag antar att jag tyckte att det var det just då. Mamma och pappa är bäst i världen!

Attans också

Mitt tiggarbrev till passfolket verkar inte ha funkat för när jag ringde så sa de att det var beräknat att ett pass skulle ta till nästa torsdag från och med idag. Aj då.
Gick därför aldrig dit för då åker jag väl säkert på att passet inte hade blivit färdigt till på fredag så får jag skaffa mig ett provisoriskt hur som helst. Mamma och pappa are still on it, -letandet.

Lite Kunskaps- och Meningsrepresentation ska jag göra för att muntra upp mig, efter disken och innan träningen.Ömsesidigt??

Det är väl kanske inte så mycket det att jag hatar prolog, mer det där med att prolog hatar mig som är det jobbiga.

Ska sortera tvätt nu... szzka szzortera tzzvätt nuzzzzz...

Ska tvätta tidigt imorrn, har en hel del annat för mig också, måste ju ringa till polisen och kolla hur långa köerna skulle kunna var p åatt få ett nytt pass här i Göteborg. Svägerskan och jag ska äta lunch, jag ska till Linné och lämna in min wrapklänning på lagning, de ska laga den för den var trasig när jag köpte den, märkte jag när jag kom hem. Ska ha ryska klockan fyra, träna på kvällen och det enda jag egentligen vill är ta och dricka en halv flaska vodka, ramla hem sjungandes och somna, nöjd med att jag har lyckats glömma bort allt jag egentligen skulle göra, det funkade ju bra förra veckan.

Nu är det tvätten som gäller.

Ett brev

Från: Maria Xxxx <xxxx@xxxx.se>
Datum: den 11 september 2006 22.56.02 MET
Till: polismyndigheten@vastragotaland.police.se
Ämne: Kris och panik, mitt pass är borta!

Hej!

Det verkar som om jag har lagt bort mitt pass. Mina föräldrar har letat igenom hela huset hemma i Småland och min lägenhet här i Göteborg ser ut som ett bombnedslag efter att jag har letat efter det överallt. Jag tror inte att jag har tappat det på stan eller något, antagligen ligger det på något helt självklart ställe som man brukar tycka när man väl hittar det två veckor för sent. Nu är det såhär att jag på lördag ska bege mig till Stockholm där jag senare, på måndag morgon klockan sex ska ta flyget mot Casablanca, flygbiljetten är betald och min kompis som är där och hälsar på sina föräldrar är beredd på att ta emot mig. Resan går knappast att boka om tills jag har hittat mitt pass. Eftersom jag inte är riktigt säker på om passet är borta eller inte, var jag har tappat bort det, det är ju antagligen inte på något av de ställen jag har trott, kan det ju också vara borta ordentligt, vilket kan betyda att jag måste spärra det.

Jag har läst på polisens hemsida att det brukar ta runt fem dagar för ett pass att bli klart. nu undrar jag om det även gäller för Göteborg eller om det ibland kanske kan ta fyra dagar. Det skulle ju nämligen betyda att jag skulle kunna gå till polismyndigheten här i Göteborg imorgon, tisdag, på morgonen och fyra dagar senare, tisdag är dag ett och fredag dag fyra så kanske ett nytt pass för mig skulle kunna vara färdigt. Annars så antar jag att det är provisoriskt pass som gäller vilket skulle gräva ett rejät hål i min ficka, ett hål som jag med min knappa studentbudget knappast skulle ha råd med.

Att hinna göra ett nytt ordentligt pass är min sista utväg efter att ha gett min mamma magsår genom att låta henne leta igenom hela huset därhemma (ett gammalt hotell med runt femton rum), vänt min säng upp och ner (sover på soffan inatt), dragit ut alla kökslådorna och kollat i varenda kastrull, svurit över min lilla budget som inte tillåter ett provisoriskt pass  så snälla -ha barmhärtigande.

MVH

Maria Xxxxx


Jag håller på att få fullkomligt spel

Jag hatar det här, nu vill jag inte vara med längre. Mitt pass är borta och min lonely-planet bok från östeuropa är borta. Om jag inte är helt dum i huvudet så borde väl de två ha legat tillsammans när jag skulle åka till Göteborg så om jag hittar den ena så hittar jag den andra -om- Det eda jag har lyckats hitta efter att ha, bokstavligen, vänt upp och ned på mitt rum, sängen står upp på ena långsidan och kollat varenda hörn av de andra rummen är en jäkla söndertuggad goseboll under soffan. Vi har inte städat därunder sedan hon som bodde här i somras flyttade ut. Räknade väl som med att hon hade gjort det. Stressen loopar runt i skallen och jag är fullkomligt gråtfärdig. Jag har fanemej inte råd med att skaffa tillfälligt pass. Jag klarar inte av det här, får väl lägga ner tanken på att åka till Casablanca.

Dagens låt

Dagens dansanta är Scissor Sisters I don't fell like dancin'. Dansa folket, dansa!

dagens dumma fråga

Hur startar man prolog egentligen??

Svar: Öppna en *.pl-fil i emacs, kompilera och prolog är igång. Sånt där glömmer man väl inte...?
                       -Neeee, sånt glömmer man ju inte, typ...

En nyttbatteridans

När man precis har fått sitt nya batteri till ibooken, ett batteri som för övrigt levererades av den firman som har det mest drulliga namner någonsin (ooo)u.p.s, gäller det att svänga armarna i stora bågar över huvudet, flaxa med fötterna och hoppa upp och ner i baktakt. Helt enkelt dags för lite nyttbatteriboogie.

dumma svt.se

Att svt.se bara har valduellen mellan Persson och Reinfeldt för windows är skandal! Speciellt som att jag har mac...

En söndag

Vaknade vid tio i sex, somnade om, hade tryckt på stoppknappen istället för snoozen och försov mig. Vaknade igen vid kvart i sju, måste lämna lägenheten vid fem i, missade trean, sprang till Haga, fick vänta elva minuter där på nian och kom till jobbet med fem minuters marginal. Min underbara nya assistent, som dock inte är likasnygg som den förre, hade då tagit fram allt som skulle kunna behövas inför en dag med simskolan. Jobbade, berättade för alla barnen att det ska komma en annan simlärare de närmaste två gångerna och att hon nog är snäll och duktig och så. Duschade och satte in linser, missade ju det på morgonen. Åkte in till Nordstan, tog mig en focaccia, banan räcker inte alltid till för en hel dag. tog vagnen mot förorten och hamnade hos kompisen, kollade tv - so you think you can dance, hejar inte på benji, det är allt jag har att säga om det. Han skrattar med tandköttet. Hjälpte till att städa kompisens förråd. Handlade, åt middag. Snackade och åt, tro det eller ej, sjuttiotalsklassikern: after-eightpäron, drack vin, snackade, drack likör, snackade. Åkte hem, ringde kompisen i München som jag ska hälsa på i Casablanca när han åker hem. Lade mig i sängen och skrev på bloggen litegrann.

Polen

Polen är ett stort land som har en massa natur, en massa folk som inte kan engelska, söta soldater, billiga tåg, parker och textade biofilmer. Sprit, sprit, sprit, jag drack rätt så mycket sprit i Polen. 


Från Wikipedia:

"Polen är en republik i nordöstra Centraleuropa som gränsar till Tyskland i väst, Tjeckien och Slovakien i söder, Ukraina och Vitryssland i öst samt Litauen och Ryssland (Kaliningradenklaven) i norr; landet har även maritim gräns i Östersjön i norr mot Danmark och Sverige. Polens maritima territorialanspråk är 12 nautiska mil."

I Polen kan man man se en hel del grejer från andra världskriget och sådär, ytlig och pubertal som jag är så blev jag faktiskt rätt så less på att vandra runt på gamla judiska kyrkogårdar efter ett tag och tyckte att det var roligare att sova i parker och sådär...

Tjoho

Jag har hittat en vikarie till nästa söndagen och söndagen därpå. Så nu kan jag åka till Stockholm och Casablanca utan att lämna arbetet obemannat. Kvarteret Skatan är på tv och är ganska så skoj, fast tjejerna är ju inget kul, Rakel kan väl vara de ibland, men de andra... Ska sova efter det, arbetet lockar imorrn.

Möttes igen

Mötte ett gammalt hångel på pubrundan. Skrev några inlägg om honom för några månader sedan när jag ville att han skulle kontakta mig. Jag tyckte om honom och kunde gärna ha blivit lite småförälskad i honom. Hade varit helt okej för mig. Kunde inte prata med honom så mycket igårkväll dock... -kompisen var ju med och det var bara vi och jag ville inte gärna lämna henne ensam med ett gäng flyktigt bekanta tråkmånsar så jag höll fast vid henne. Drack upp killens öl som han bad mig hålla medan han gick på toa, bjöd kompisen med sedan begick vi oss till gasquen och dansade oss tokiga med en marockansk kille som jag träffade på väg hem från humanisten en kväll för några veckor sedan. Tänka sig.

Jag blir helt kall

Jag hatar att tappa bort viktiga saker. Just nu är det så stökigt här att allt bara försvinner. Efter gårdagens pubrunda på Chalmers var det VISA-kortet som fattades och jag orkade faktiskt inte leta efter det så det enda jag gjorde var att kontrollera att mina pengar var kvar på kortet och spärra det. Orkar inte med hjärtklappningen och kallsvetten som kommer och håller i sig ända tills man har letat igenom hela lägenheten och till slut hittar det man letade efter precis framför näsan. Nytt kort kommer snart. Men inte hindrade ett borttappat och spärrat kort mig från att shoppa idag inte. Jag har ju två kort, vid två olika banker. Smart...

Gruff

Missade träningen idag, lämnade kompisen nere på stan för att bege mig och träna och så visade det sig att hon hade nyckeln hem. Så jag blev fast på biblioteket i väntan på att hon skulle ringa och säga att hon var färdig för att komma hemåt. Att missa träningen var ingen bra idé alls. Jag hatar mig själv just nu, har gått upp lite efter skolstarten och min rädsla för hjärtat börjar knacka på dörren igen. Jag får ju inte börja slacka - måste träna och hålla formen, usch jag hatar mig själv och världen och allt och ödet speciellt som med hjälp av Västtrafik och hungerkänslor har fått mig att missa träningen i två veckor nu.  Fasikens

Stämplar

Hmm, mitt utseende har nu förbättrats med en blå bläckplump på högerhanden och en röd nallepuhstämpel på insidan av vänster underarm.

Nice!


Andra kvällen

Ska  bli spännande att känna hur det är imorrn efter att ha varit ute och dansat rätt så rejält nu två kvällar i rad. PAAARTY

Gör det!

Ha överseende med mig världen, jag är bakis. Imorgon kommer festandet på Valand kännas, tror jag när det är dags för skola klockan 10:15, akademisk kvart är otroligt viktigt att komma ihåg, jobbar vid ett och ska festa igen sen runt åtta - nio. Men fan vad kul jag har haft ikväll. Fick frågan från en kille i polotröja: "hur gör man för att se så cool och som om man varit här så många gånger??" *(jag har varit där två gånger i och med detta) Tja du grabben, man dricker en snygg drink, en dansant drink, en läskig drink och en glad drink, vilken ordning - vet e fan, men det funkar, beskriv färgerna också så kommer ni ha en helkväll. Gonatt, skola imorrn. BAKIIIIIIIS, usch fy...

En stor skillnad...

Folkpartiet har haft kidsen i LUF att spionera... -eller nåt. Smart drag - om det hade funkat. Jag undrar bara lite vad det är de tror sig kunna uppnå. Kom igen - det verkar ju faktiskt som om sossorna är de som härmar folkpartiet istället för tvärtom. Hårdare villkor för invandrare, ringer det en klocka. Folkpartiet har blivit anklagade för rasism när de föreslår språktest. Sossarna anser att det ska få vara lite tuffare tag mot invandrarna har fått sig ett arbete än vad svenskarna har... Rasismklockorna har inte ringt än, inte på samma sätt i alla fall.

Självklart är jag rasande över att folkpartiet har korkade människor i leden som gör olagliga saker och fuskar och är allmänt dumma i huvudet. MEN de rensas ju ut. Folkpartiet är som parti smartare. De gör sig av med de som jävlats, nu har Jacobsson, partisekreteraren avgått. Det här kanske går djupare men på ett annat sätt än hos sossarna har syndabockarna pekats ut på snabbt, han avgår till och med själv. Det här må vara ett nutida Watergate som någon professor sa men jag tror faktiskt att folkpartiet kommer kunna glida ut det här med rak rygg medan sossarna har krökt sin genom att låta  SSU-Anna och Lars Danielsson klamra sig fast vid partiet alldeles för länge. Att de inte blivit uteslutna och sparkade eller diskret tillsagda att avgå och försvinna i ett litet hål så fort de kan har för mig varit ett mysterium. Moderaterna klarade av lintottstanten med bravur,  de lärde sig av det som  hände med valstugorna inför förra valet och blev rasande på lintottstanten och ingen bryr sig nu längre om att hon sa det hon sa.

Jag röstar på de som är smartast. Jag är besviken och förbannad men jag röstar på dem som är raka i ryggen.

En dag på Brännö

Efter att ha varit i skolan och..., faktiskt, inte somnat samt besökt ett ÄG-möte där jag skrev upp mig på en massa viktiga saker som jag senare ska kunna skriva i mitt CV när jag skriver ett sådant. Är nu representant för programmet i Humanistiska sektionen - åkte jag till Saltholmen och senare vidare till Brännö. Arton grader i vattnet och strålande sol hela dagen. Jag läste och badade och solade lite fast det var ju lite sent så det tog nog inget... Träffade lite fiskare och diskuterade deras fångst. Kollade in vad stora alla växter och så blir här på Västkusten, helt tokigt, gigantiska anemoner - buskar alltså, knas. Ramlade runt på klipporna och smaskade björnbär och pallade äpplen. En bra dag på det stora hela. Var aldrig på Brännö brygga dock.

Shoppingproffs

Ja, jo jag köpte dem... -stövletterna från Björn Borg och jag älskar dem. Hade dem på festen på skolan i fredags och det var så otrologt härligt att känna sig lång igen. Att känna att jag var på den nivå jag var van vid att vara för några år sedan. Nya, gråa, tighta Twist & Tango-byxor köpte jag i fredags också och en Vilawrapklänning... Egentligen skulle jag köpa kurslitteratur... Hmmm. Kurslitteraturen fanns inte inne hälften av den och jag var faktiskt lite smått irriterad. Det var i fredags det och igår shoppade jag med polarna, en svart top från H&M och ett halsband från samma affär. Visst har jag väl svarta toppar men det är ju också det jag använder helst och oftast.

Drömmen

Jag är på en fest, det är det första jag kommer ihåg...  Jag är så arg och frustrerad, på allt vad jag kan förstå. Polaren står utanför dörren och arg som jag är, har väl banat min väg genom festen, som är i en uteservering någonstans, sliter jag hennes vinglas ur händerna och kastar ner det i marken.

Lättad går jag därifrån, lättad. Jag får en cape på mig och fäller upp luvan. Världen runt omking mig har backat några hundra år och bestämt går jag gatan fram. Vart tredje steg gör jag till ett hopp och efter ett tag märker jag att jag svävar lite när jag hoppar. Förbryllad hoppar jag igen, jag tar stora språng. Funderar på det där, är det bara som jag tror? En kille i närheten som jag kanske känner jag vet inte riktigt, han har sin gröna cape på sig, uppfälld. Följer mig med blicken, i början funderar jag på om han kanske är intresserad av mig men sedan ser jag att han också försöker hoppa och han landar direkt. Nu vet jag att jag svävar och jag tycker att det är fantastiskt. Efter att ha gått igenom hela staden med min nya upptäckt kommer jag in på en mindre väg som leder upp för ett berg. Här upptäcker jag vad det är som har fått mig att sväva, jag har en drake i handen. En drake med ett tjockt rep som man kan ta tag i och sväva sig fram med. Jag leker med draken uppför berget och passerar killkompisen som snackar musik med några som jag inte känner. När jag kommer till en plats där berget störtar neråt stannar jag upp en sekund. Jag tar ännu ett språng och kommer väldigt nära. Här finns det ett kors någonstans i periferin - ett sånt där kors som finns i Olympiapark i München, svart, högt metallkors, eller var det kanske ett träkors, äh jag kommer inte ihåg mer. När jag bestämde mig gjorde jag det ordentligt. Jag sprang, tog tag i drakens rep med båda händerna och höll hårt. Jag hade för mycket förtroende i draken. Tanken var inte att det skulle vara farligt, visst jag hade ju stannat upp och tvekat men jag trodde verkligen på draken, att den skulle låta mig sväva ner över stan och landa bortom den. När jag väl hoppat ut över bergsväggen känner jag att det inte kommer fungera - draken är för svag och jag faller, accelererar ända tills jag är väldigt nära marken. Vaknar - top model på tv...

Tänk vad tokigt det kan bli när man somnar framför tvn en söndagseftermiddage efter jobbet.

Stressar mig till sömn

Okej, jag måste somna nu, annars kommer jag må kasst imorrn. -Klockan är 01:34 och väckarklockan är ställd på 05:50 inför jobbet imorrn.

Jag är en dålig människa som gör sådant som dåliga människor gör

Det är nästan jobbigt att se honom må så bra. Det är så där så man nästan funderar på om smset verkligen kom fram. Någonstans vill man som ändå se honom be om att vi ska bli tillsammans och ändå är det ju så skönt. De enda dubierna jag har nu är om mina tre göraslutsms verkligen kom fram för om de inte gjorde det, oj då och fan också. Just nu önskar jag bara att han ska må lite sugigt, bara så att jag vet. Sedan önskar jag också att jag inte hade råkat tappa ut halva vattenglaset i sängen. Det är blött och kallt här just nu... Men helt ärligt: imorrn, när jag vaknar runt tolv om jag har tur, kommer jag vara sååå glad över att jag kunde snacka med grabben utan att ha varken försökte med något eller brast ut i tårar eller något sånt där fånigt. Faktum är att det kändes som om vi bara var kompisar igen, precis som det ska vara. nu kan jag börja leta upp de där 1.90 killarna, snygga, lite småkorkade, fotbollskillar - kanske basket. De där killarna som man dejtar men aldrig blir tillsammans med. De där som inte alla känner och de där som inte är bästa kompisar med andra bästa kompisar och de där som man faktiskt kan undvika om man skulle dumpa dem eller kanske själv bli dumpad.

Jippie!!!

Handelsbanken trycker ut pengar ur csn mycket snabbare än det är meningen. Har kunnat betala tillbaka lån och sånt redan idag, -making a happy face