Dagens låt

Dagens låt är Belle & Sebastians Funny Little Frog. Jag är däremot lite sur på p3 - de spelar låten hela tiden på radion och det är fel, fel, fel, feeel! Belle & Sebastian är inget som ska spelas på daglig basis i media, då kommer de förlora den kanske lite urtvättade indiestämpeln de har förärat sig och behållit år efter år. Okej, alla vet vilka de är nu för tiden, men alla tänker fortfarande på dem som indie. Indiemusik får endast tas upp på speciella musikprogram och då med andakt.

Precis som concretes, har varit indie länge, länge, men... nu har de sålt ut sig - säger hon som gärna vill tro att hon lyssnar på indiemusik och är speciell.

Kent var också indie en gång i tiden - så inihelvete - tänk på det ni, innan ni spelar indiehjältar i morgonpasset...

(antal förekomster av ordet indie ovan: sju)

De är väl säkra nu...

Svensk media publicerar mycket sällan bilder av åtalade. Jackie Arklöv, Christer Pettersson, Mihailo Mihailovic, killen de trodde hade mördat Anna Lindh, jag var utomlands då men tror att han fickk en oblurrad bild i tidningen och några fler men det är inte många. Därför bryr jag mig inte om Hagamannen längre, nu antar jag att de har rätt kille - igår gick tidningarna ut med riktiga bilder - nu har det som blivit en antinyhet,. Innan dess hade väl någon sagt till dem att de inte var säkra. Igår måste de ha blivit det och vips - media publicerar. Till killens familjs stora glädje...

Men, men, nu behöver man inte veta mer - förutom kanske vilka brott han har begått. Men jag behöver inte veta hur normal han var i vanliga fall, hur snäll han var mot barnen, hur hans fru inte misstänkte något alls. Kan jag inte bara få anta att han är helknäpp? Han är tagen - punkt slut - rätt kille verkar det vara - nu blippar jag vidare till kändissidorna på expressens hemsida istället.

varför så rädd?? :(

Var hos brorsan idag och käkade. Fick pyttipanna, hatar färdigköpt pyttipanna - fy tusan! Inte nog med det, brorsan hävdade att han inte hade någon så fick han mig och köpa skiten. När jag kom dit hade de tydligen och ville inte ha längre. Så nu har jag alltså Hemköps oxpytt i frysen. Usch fy! - ska det vara pyttipanna ska det vara riktig - sådan man gör på rester av mammas köttbullar och olika roliga köttbitar ur föräldrarnas kyl. Inte köpt skräp!!

Hur som helst var ju lillgrabben såklart där, men, ack ve och fasa han har blivit blyg. Han kan gå nu och krypa och så och det enda han gör att springa bort från mig, krama pappas ben och gömma sig.

Är jag så läskig?

shopping

Ahh, det var skönt att få shoppa av sig lite. Jag vet att jag inte har några pengar men eftersom resan till Kaliningrad blir av det lite enklare slaget än innan föreslaget så behöver jag inte spara fullt så mycket pengar nu mer.

Det här har jag köpt:
Rosa top från Gina Tricot - den i reklamen, sitter som en smäck!
Röd och vit wrapklänning från monsoon mitt i nordstan
En kimonoinspirerad top från samma ställe

Ack oh! Ack - vad snygg jag är nu!

mmm -sova

Äntligen är det dags för sängen. Imorrn är det morgonyoga som gäller. Sedan ner till skolan och försöka klura ut objektsmarkörerna på ha - svårt det där... måste som lirka mig upp i frasstrukturerna. Ska försöka skriva lite mer om allt när jag har tid. Om ett år ungefär, alltså

På väg till jobbet

Ska ut till mitt jobbs kansli nu på morgonen, världen sover men inte jag - för jag ska ut mot Hisingen...

Där ska jag prova nya jobbarkläder och - det mest spännande - jag ska lobba för vårt skolprojekt. Ett dialogsystem för en personaldatabas så att man kan söka vikarier och så vidare med naturligt språk. Frågan är om de kanske skulle tycka att det vore skojigt att se om det går att göras med deras personaldata, annars tänkte vi köra på en superhjältedatabas.

- Jag behöver en superhjälte - snabbt.
- Vilken tid?
- Nuuu!
- Okej, vänta en sekund
-----
- Jo vi har en här, spindelmannen är ledig nu en halvtimma...
- Jag tar honom!
- Vart ska jag skicka honom?
- Liseberg
- Vad har hänt?
- Jag, jag... arrrgh kaninerna kommer
- ursäkta jag förstod inte vad du sa...
- bomp, duns, gurgel, gurgel aahh, hjälp, skona mig
- ursäkta
-.........
- klick

25


Tia stänger åt öronen medan han är på toa, enligt erfarenhet är hennes toadörr inte världens tätaste och hon har absolut ingen lust att förstöra bilden av den perfekte mannen med ett högljutt skvalande. I hennes värld öppnades istället en tidslucka när Rickard gick igenom toadörren och egentligen är han aldrig därinne alls. Spolandet kan hon däremot inte undvika att höra och är härmed mäkta besviken över att han faktiskt lättade sig därinne för visst hade det varit myvket bättre om världen hade fungerat som Tias tankeuniversum. Nu öppnar hon istället öronen för att höra om han i alla fall är ordentligt uppfostrad och tvättar händerna efter sig. Först ett tydligt klonk - där gick ringen ner, sedan porlandet fråm kranen. All respekt till hans mamma, tänker Tia för sig själv.


Skola, skola, skola

nio och en halv timma idag. Imorrn räknar jag med runt tio timmar. Usch fy, spott och fräs!

på väg

Skolan nästa, lite språktypologi och sedan talteknologilabb, lunch: cortégeprat. En hög med datamaskinell lexikologi, och att toppa med: Projektkurssnack. Nästan som i gymnasiet. Lektion på lektion.

Man har ju inte tråkigt direkt, tanken är nio timmar skola. Det ska nog inte vara så svårt...

Överlycklig!

Jag ser nu fram emot att plugga runt sex timmar om dagen, nu i början runt åtta. Det känns skönt att man inte har så mycket rum till variation från det förutom då jobbet, cortégebyggandet som medför sig öldrickande, försäljning av program, samt att vi ska försöka klura ihop lite fest runt den åttonde, och träning, inte att förglömma...

Jag älskar mitt liv...

bummer

Dagens p3låt

Idag lyssnar jag på Streets When You Wasn´t Famous på radion, en ny skiva till samlingen?? Måste köpas

Jag skiter i ungar - ta bort den!!

Har legat och kräkts hela natten och nej, jag är inte gravid men jag vet nu att jag kan bli. Sedan jag var tretton har jag fått reda på att jag kan få barn varenda månad och det är alltid lika jobbigt eftersom jag kräks. Iprenmannen, den förrädaren hävdar att han botar värken och det är kanske sant, men inget botar att illamåendet, jag har provat allt. Inatt trodde jag självklart att det kunde botas om jag kanske åt något så jag satt halvt dubbelvikt i köket och knaprade knäckebröd. Den enda effekt det hade var att när jag senare kastade upp fick jag näsan full med smulor, det kan vara ganska så lustigt att se någon som har haft gomspalt kräkas - man gör det lite genom näsan också. Så jag fick snyta ut knäckesmulor i någon timme.

Helt ärligt så vet jag inte riktigt om de är värda det, mina framtida bebisar. Jag kommer väl inte börja planera dem förrrän, låt oss säga om en åtta nio år sådär. Det ger runt hundra sömnlösa nätter med huvudet över en hink och magen dubbelvikt... Men det är ju inget man direkt ringer och avsäger sig i några år, funkar inte så. Så man får väl bita i det sura och äta annat än knäckebröd nästa gång.
 

24

-Har du en toalett jag skulle kunna låna, frågar Rickard. Tia rycker till ur sin bedömningsfas, hennes hjärna verkar ha kommit fram till att han som står framför henne är den perfekta mannen ur alla synvinklar. Hon har något svagt minne om att han skulle vara ingenjör av något slag, då är han ju smart också. -Toa-toalett, jovisst om du bara följer med mig här så...


Är det inte typiskt??

Här är man så trött så trött under dagen och växer nästan fast i soffan, när man sedan får för sig att gå och lägga sig tidigt för att i gengäld kunna gå upp tidigt imorrn så ligger man bara och vrider sig i sängen. Tankarna far genom huvudet, de är inte definierbara för de byts ut varannan sekund men de åker minsann hit och dit och fram och tillbaka. Snabba växlingar mellan skola, Ryssland - kommer jag vara hemma för Hultsfred, gamla kärlekar och framtida, kärlekar som gått mig förbi och kärlekar som jag valt att låta passera, kläder, gamla vänner och nya, skruvar och muttrar och cykellås, böcker och pennor, träning osv osv...

Dagens låt

Dagens låt är Andreas Mattssons It's Easier To Handle All Your Friends Than To Keep Just One Alive

så sant, så sant men ack, ack så lång låttitel

Opigg

Har sovit framför tvn några timmar och nu är det vår tids mest bisarra tvserie på dumburken - seventh heaven... Dumt det där med söndagar, dumt att behöva jobba. Men ska jag ha pengar till att kunna leva över sommaren utan att jobba så gäller det att jobba nu.

Dagens tröttis-tv-kille

Mel såklart - Mel Gibson à la 92. Evigt ung går på trean med en miniElijah Wood...

Har skällt ut mamma...

Vaknade imorse kvart över sex. Tänkte att jag har allt tid att dra mig någon minut till. Tjugo sekunder senare sprängs jag upp ur sängen svärandes och fräsandes - sommartid!

Klockan var alltså inte kvart över sex - hon var kvart över sju!! - spårvagnen lämnar Valand 07:22. Saatan! På med baddräkten, kolla upp vad nästa möjliga spårvagn är, 9an från Haga, klarar den aldrig, leta byxor, hittar t-shirt, på med jackan, svära lite extra, på med skorna, skit i strumporna de hinns inte med. Leta reda på alla nycklar som kan tänkas gå till cykeln, Ner, snöa av cykelsadeln, NEEEJ - låset har rostat sönder, okej ingen cykel, upp igen hämta mobilen - får väl springa, ska få tag på assistenten och säga att jag kommer för sent, iväg. Upp igen, måste ha visakortet om jag måste ta taxi. Springa, springa, springa. Gå, gå, gå, Springa, springa, springa, springa. Gå, gå, gå. Saatan, jag klarar aldrig Haga, får ta Valand vid sju i åtta, då kommer jag försent men inte så hårt.

Har klockat - det är fysiskt möjligt att ta sig hemifrån mig till Valand på under åtta minuter. fick till och med vänta fem minuter på spårvagnen. Kom till jobbet fem minuter sen, var totalstressad, men det var ändå okej. Däremot kom aldrig min assistent och jag hade klädsim med alla barnen, det var flytvästar hit och flytvästar dit. Blå livbojen, röda och gröna livbojen om vartannat... Badvett! Gick igenom sista regeln idag. - Meddela alltid vart du ska och när du tänker komma tillbaka...

Allt gick bra, jag var ensam och stressad men alla förstod nog hur det kan vara när man är ensam, hoppas jag... Efter jobbet bytte jag om, berömde en av småtjejerna för hennes snygga kläder, speciellt som jag själv varken hade strumpor eller bh på mig, glömde bort den med när jag hade baddräkten på imorse. Gick till receptionen och hämtade ut  det där lilla specialmyntet som man ska ha för att ligga i massagebänken. Jag är tydligen trevlig för hux flux behöver jag bara betala personalpriset - tjugo pix istället för fyrtiofem. Och vad skönt det är, slappnar av. Jag som är så kass på att slappna av när någon som jag inte känner knådar på ryggen min så det är skönt med den där vattensängen med strålar upp i ryggen. Musik i podden och släcka lyset - en kvart... Vet att det är lite medelålders att tycka om sånt där men... det är skönt.

Begav mig hemåt på vagnen payade nytt hundrakort innan. Somnade... Vaknade, försökte få tag på mamma och skälla ut henne, ringde till kompisen att hon skulle beställa pizza. Somnade... Vaknade vid Valand, stapplade av, hälsade på en mamma och hennes två söner som jag har i simskolan. 49an hemåt. hoppa av, hämtade upp pizzan och... landade i soffan. Ringde till mamma...

-Vad är du för nån morsa egentligen?? Som inte kan hålla koll på dina ungar...

Var den enda som höll mig vaken

Kollade på filmen mitt emellan två sjusovare. I mitten är det inte så lätt att somna som på sidorna - nattens visdomsord

Filmkväll med tjejerna

Har kollat av crash. Mina kompisar var tvungna att se den, jag tyckte att den var så bra första gången jag såg den när jag var i München in augusti och har pratat om den sedan dess.

De tyckte att den var lika bra som jag tyckte.

Förtjänar allt beröm.

Nu är det dags för romcom

23

Vad Tia inte lägger märke till är att Rickard också synar henne. Hmm, söt, sådär vardagssöt, jag gillar hennes ögon, ansiktet... det passar bra till sig självt, är fint liksom, ganska vanlig. Ser lite mesig ut, men...Hur i hela friden kunde jag bli så blixtkär i henne igår? Hon ser ju ut som så många andra, vad var det för speciellt med just henne? Kommer nog på det snart, får väl helt enkelt bjuda in mig själv.

Bakorgien är över

Nu får det fanimej va nog!

-Utbrister jag efter en sockerkaka, en sats bröd, ett gäng med wienerstänger och slutligen en sats med muffins.

Problemet är bara att allt måste ju ätas upp nu och jag äter nästan aldrig något utav det jag bakat, är jämt less efter all provsmakning, oftast blir det till att slänga ut det eftern en vecka. Halva sockerkakan (med blåbärssmak, vanlig sockerkaka är inte så gott) ligger i frysen, där ska den få sällskap utav en hög av wienerstängerna. Muffisarna ska jag försöka tvinga i rumskompisen. Limpan ska ätas till frukost imorrn, kavring, namnam.

Jag tycker om att baka, speciellt när jag är stressad. Det är skönt att bara behöva koncentrera sig på recept, ugnstemperatur och olika konsistenser av klegg - smet, deg, oformlig massa.

Som sagt... kul att baka...
Kavringen är i ugnen

Mammas kavring har letat sin väg in till mitt kök och står nu i ugnen i väntan på att bli färdig.
Eftersom jag inte vill lämna huset och så så har jag bakdag idag. har gjort blåbärssockerkaka, nu är brödet i ugnen och sedan ska jag göra någon liten småkaka och mina muffins också.

Och såklart - våfflor :)

Kavring 1 limpa
7,5 dl rågsikt
0,5 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
4 dl fil
1 dl mörk sirap

Stjälp i smord form - 1,5 l
i ugn på 175 grader i nittio minuter. Täck med folie efter halva tiden

Hedrad

En kompis till mig har fastnat för mitt gamla smeknamn - Marion.

Hon vill döpa sin dotter till det om hon får en. Det var väl kul... Jag är inte så bra på det där, planerar inte barnnamn så mycket så jag svarade bara "mmm", när hon berättade om det.

Förresten: Jag fick namnet av mina storebröder när vi satt och kollade på Disney's Robin Hood när jag var runt sex år. Tyckte tydligen att deras storögda lillasyster såg ut som en räv... Usch vad jag hatade det... Började acceptera det i tonåren nån gång eftersom de aldrig ville ge sig och tyckte att det var jättekul att bli påpucklade av små flickhänder.

22

Det bruna, kortklippta håret, Tia tycker som de flesta tjejer inte om långhåriga killar och förstår inte vad långhåriga killar tänker egentligen. De bruna, snälla ögonen, de hade Tia inte lagt märke till igårkväll, var väl för mörkt och vad han har på sig, en... -skärgårsdoktorntröja, gud ser ju ut som en norsk friluftsgud. Han ser verkligen frilutfig ut, lite lätt solbränd, händerna är inte för fina, inte riktigt renrasiga skrivborshänder, lite ärriga är de allt, kraftiga...


On call

Okej, jag är beredd, det är bara att ringa. Men ring då!, ring, ring

Har jour, väskan är packad med baddräkt, handduk, schampoo och vattenflaska. En banan ligger i startblocken där bredvid. Jag är redo för att tjäna multum med pengar - men det ringer ingen. Tydligen är ingen sjuk idag. Typiskt!!

Då får jag i alla fall femhundra pix för att göra ingenting. Det är helt okej det med.

Den tar sig

Hade inte jättemycket för mig ikväll och fick för mig att fortsätta på min hylla, nu är jag snart färdig, har bara två skohyllor kvar. Sen blir det hyllfest!!!

Tvättar och har inte direkt världens roligaste fredag framför mig

Usch fy för tråkiga dagar. Det var ganska kul att sitta och labba med polaren idag men nu ikväll så är det bara städa och plugga som gäller, fy tusan!!

Sedan fem så har vi haft tvätt i maskinerna så det har varit till å springa upp och ned till tvättstugan också. Bluäh, och ingen bjuder en till fest eller till att äta en bit eller dricka en slurk. Ingen här i närheten i alla fall, kan ju inte vara borta till sent ikväll eftersom jag har jour imorrn och det är inte så kul att vicka bakis, det går, men det äri nte kul  - inte kul alls. I alla fall inte för barnen som byter namn med varandra i mitt huvud hela tiden...


Inte en sekunds ledighet

Kurserna hakar i varandra och lämnar mig med exakt  noll dagars ledigt. Jag har ju helgen nu då men då ska jag jobba så den är ju inte mycket att hänga i julgranen. Så nu är det bara att börja med projektkursen samtidigt som man ska göra klart labben i talteknologi och plugga till tentorna i språktypologi och talteknologi.

Friska tag!!

Vinterblek

Nu såhär i slutet av vintern så slår min blekhet alla rekord.

Gamla ärr börjar komma upp till ytan igen, gamla acneärr, ärren från krocken i somras, sättaplastpåseiframhjuletärren, och nu börjar jag till och med få för mig att man kan se ärren från den misslyckade tysken 93, slog i framhuvudet i trampolinen men mirakulöst så blev det inget hemskt ärr. Jag har en liten virvel i håret där ärret är men det syns inte alls. Men nu tycker jag dock att jag ser en liten strimma i pannan där jag fick skrapsår. Även ärret på örat från när pappa skulle klippa mig har förärat mig med sitt uppdykande, och gamla sår från när man lekt med katter som inte ville lekas med.

På magen har ärren från när jag ramlade ner från höskullen synts sedan januari, pappa hade hängt en kratta med piggarna ut på väggen och den skrapade upp min mage... Operationsärren på knäna är nu rosa istället för sådär snyggt vita mot solbränd hud. Ärret på rumpan efter att jag strök mig mot en vass krok är där, det brukar försvinna direkt efter att ha blivit solkysst. Sist men inte minst har jag kontrollerat om man nu kan se prickarna under foten där jag trampat på spikar under olika byggprojekt därhemma. -Det kan man.

Nu vill jag ha sommar och sol och glömma bort att jag är en otursförförljd liten tös. Ty de enda ärren som man inte kan se är de i munnen efter gomspaltsoperationerna, eller kan se och kan se, det är väl ingen som kollar direkt...

Dagens låt

Dagens låt är utan tvekan Beautiful Ones med Suede.

Spelas på p3 just nu och oj - vad pigg jag blev nu.
Perfekt i tider där det heroinchica går igen, Pete Doherty och Kate - jag skulle också knarka om jag hade råd...

-kanske inte, eller...

Lyx

Var ju och handlade igår så idag kan jag unna mig en riktig frukost.
Jag har lång tid på mig innan jag måste vara i skolan och kan nu sitta och lyssna på radio och äta i lugn och ro.

Dagens frukost består av:   havregrynsgröt med minimjölk - räcker gott med minimjölk till gröt
                                                 en yoghurt - sån där god, söt, intenyttigalls drömyoggiyoghurt
                                                 ett stort glas vatten
                                                 en kopp te
                                                 en blodapelsin
                                                 en banan
                                                 en näve med vindruvor

Det var den våren

Det har snöat igen i natt och hela världen utanför fönstret är snötäckt. Och självklart så vaknar jag med täppt näsa. Vintern är här igen.

Grabbar alltså...

Hmm, antingen så tänker han inte på det, eller så vågar han inte eller så vill han helt enkelt inte snacka med mig. Torsdagskillen är online hela tiden men skriver aldrig något...

Det är hans tur att bjuda in till en konversation, jag har gjort det innan. Nu stör han mig bara genom att hela tiden vara online utan att säga något. Jag är väldigt pratig av mig och är inte van vid att någon står som uppkopplad utan att jag kan prata med dem.

Frågan är om han klarar sig till på måndag. Har han inte sagt något till dess så tar jag bort honom från listan. Och jag får väl anta att han inte var intresserad. Synd, han verkade trevlig...Såhär var det

Mambo chassé, snurr, snurr, launche...
snurr, upp med knät, ooo över
step touch
samma på vänster...

spark, mambo, great... nånting, snurr, snurr, GÅ, studsa... - hoppa, hopp, tre knän!
och samma sak på vänster!

Sista nu...

Mambo, chassé, vänd, höga knän, höga knän framåt...dubbelmambo
snurr, great ... dedär och på andra sidan.

Så var det...
-förklarade jag för kompisen samtidigt som jag utförde rörelserna i vardagsrummet. Jag halkade en gång på sparken... Man ska inte sparka upp i taket utan skorna... det är halkigt.

Aerobics
Han går!!!

Lillgrisen, brorsonen, tigern går!

Lagom till sin ettårsdag den femte har han nu igår gått en meter.

Den lille knodden!

Varför älskar csn mig??

Csn tycker om mig, jag får alltid mina pengar den tjugotredje.

Så idag har jag alltså redan pengar. Det ska jag fira genom att gå till Maxi och köpa finmat. Chark, namnam!

uttänjd men fortfarande trött

Ahh, det var skönt att gå på yoga igen. Nog för att jag inte var så bra nu eftersom det var närapåett år sedan jag var på det senast. Men det var skönt att stretcha ut ordentlig. Trots att jag lyckades dra varenda kota ur led när jag skulle gå upp i brygga. Det gör faktiskt fortfarande ont, axeln har inte riktigt lagt sig till rätta än...

Under avslappningsdelen på slutet lyckades jag faktiskt med konststycket att somna ett litet tag. Det måste vara rekord... Ska lägga mig klockan sju ikväll. Då jävlar ska väl tröttheten vara borta tills imorrn.

Dagens p3låt

    Morgonpasset spelar Marit Bergmans Can I keep Him och jag myser

Jag är så söt

Jag är så söt i mina små yogakläder. Mina flätor och mitt morgontrötta ansikte. Det är nästan så man vill göra kvart över sju till tradition på torsdagar.

riktig passion

Hon slänger av sig tröjan, sliter av sig byxorna,  knäpper upp bh:n som en furia och, och, och...

...hoppar i pyjamasen, slänger sig ner i sängen och drar täcket över huvudet.

bättre än så blir det helt enkelt inte när de stänger av värmen i elementen så fort det blir över nollan utomhus.

hutter, hutter

Kvällens soundtack

Ikväll lyssnar jag på Josh Rouses Streetlights innan jag somnar. Har blivit mycket av honom nu på senaste tiden.

Sova, sova, sova

Dags att sova efter en dag av skola och mat.

Jag var jätteduktig idag och lagade ordentlig mat -  kasslergratäng.

Plus att jag var världens bästa värdinna för LOSTtittatkompisarna och bjöd på blåbärspaj. På mammas hemmaplockade bär. Namnam. Men jag var så mätt efter gratängen att jag inte orkade klämma i mig en så stor bit så de andra fick mycket större bit än jag. Nu saknar jag de förlorade tuggorna.

Nu däremot måste jag gå och lägga mig så att jag orkar upp till, hör och häpna - yoga imorgon kvart över sju

Dagens låt

Dagens låt är Moneybrothers Nobody's Lonely Tonight

Var sitter den??

Var sitter tröttknölen som jag har blivit smittad av??

Okej att jag inte sov så mycket förra veckan men nu börjar det bli löjligt att jag fortfarande är trött.

Behöver hitta den så att jag kan operera bort den, snabbt! orkar inte springa runt och vara trött hela tiden - jag ska ju göra blåbärspaj.

coolpoäng --

Min coolfaktor har reducerats kraftigt eftersom jag har tappat bort mina solglasögon.

Var kan de vara någonstans??

Ännu en tenta lagd till högen av klarade, fantastiska tentor

Jag klarade den, jag klarade datastrukturtentan. Är lycklig nu!

En sån där dag

Var och shoppade idag, skulle utnyttja mina tio procent rabatt på Åhléns. Tanken var att det skulle bli en klänning. Men där kom upptäckten. Tydligen hade jag en sån där jagärsåtjockochfuldag som alla tjejer drabbas av ibland. Det är inte kul, inte kul alls! Och jag vet ju att jag inte alls är tjock och ful och det vet ju alla andra tjejer som får det med. Men det går som inte att värja sig när det väl har satt igång. Helt plötsligt passade inga klänningar i small och jag blev tvungen att gå upp till medium men då blev de istället förstora. Jag hade femhundra kronor med dig och det enda snygga jag hittade var en jättedyr zipjacka från Fred Perry. Och jag som hade bestämt mig för att köpa något och vägrade komma hem tomhänt...
Till slut hittade jag i alla fall en tröja från Wesc för 550 pix. Med mina tio procents rabatt så fick jag till och med en peng tillbaka.

På vägen hem slank jag av någon anledning in på NK, förbi alla bratsen som hängde vid ingången, helt ärligt, varför gör de det? -skitungarna med backslick, jodå, de har det fortfarande, man trodde det skulle bli ute någon gång men ICKE!!  och  och upp till cocktail och oasis. Där hittade jag till min förfäran en massans snygga kläder. Bland annat en tunika som jag bara måste ha! och en knallröd klänning... och en vit top som var ack så fin... och en svart-vitprickig klänning.... och en... och en... och en...

Fy fan för att shoppa!

21

Nu ringer det på dörren, det var snabbt... Som förutspått är det Rickard från igår - självklart, vem skulle det annars vara. Medan Tia lite pinsamt drar hälsningsfraser betraktar hennes gnistrande ögon gårdagens val i nyktert tillstånd. De gillar vad de ser. Tankarna drar slutsatsen att hon inte helt förlorar omdömet under alkoholens inverkan. Han är faktiskt jättesnygg, till och med snyggare än igårkväll, än imorse...


Dagens låt

Dagens låt är Morrisseys You Hava Killed Me. Ser fram emot konserten den första.

Han får nog vara kvar

Torsdagskillen får nog vara kvar ett tag till på msn

Bara att kavla upp tröjärmarna och hugga i

Dags att ta itu med det att jag sedan i fredags har en kontakt på min msn som inte pratar med mig en sekund. Grabben som fick mitt nummer och min mailadress på dansgolvet i torsdags. Han har inte hört av sig men han har lagt till sig till min kontaktlista på msn. Det var väl onödigt. Nu har jag någon som är halvonline(upptagen) hela tiden men som inte säger ett ord...

Så det är dags för mig att luska ut om jag ska ta bort honom från listan eller om han lyckas klämma fram ett  hej och får vara kvar.

20

Jag måste in i duschen, snabbt tänker Tia och slänger av sig kläderna, trycker ner dem i tvättkorgen, inspekterar lite snabbt att det som ligger överst i den inte är något pinsamt, vill ju inte visa att man har smutsiga trosor liggandes överallt.


Dagens fråga

Hur gör man exakt så mycket makaroner som man vill ha??

-Blir alltid antingen för mycket eller för lite och pakets rekommendationer stämmer ju aldrig.

Dagens p3-låt

Idag blev jag glatt överraskad av morgonpasset när de spelade en ny version av One där U2 har tagit draghjälp av den bästa souldivan av alla - Mary J Blige. U2 som i åratal har försökt förklara för världen att de har lagt av med rocken och börjat med soul. Det är först nu som jag riktigt fattar. Vackert!

nu är det slut

Nu finns det inga bra prefix kvar längre. Så nu ger jag upp. Det höll sig lite mer än en månad. Men nu orkar jag inte hitta på några fler. Det kommer nog snart någon till dagens nörd-grej på den här sidan, vem vet...


Vårtecknena hopar sig

Det är över nollan nu om dagarna. En snödroppe tittar upp vid husväggen och i förrgår ringde mamma och sade att det hade fötts lamm därhemma. Två stycken små, fast det ena var så svagt att det nog inte är med oss nu längre.

Time for bed

Nu ska jag äntligen gå och lägga mig. Klockan är ju redan över åtta. Jag är så otroligt trött fast jag sov tre timmar tidigare idag.

Godnatt världen!

19


Paniken växer i Tias ögon, han kommer hem hit, han är nykter.  Kan ju inte visa mig såhär. Tia har rätt hon kan verkligen inte visa sig såhär, håret i testar, helt dammig och smutsig. Hon måste in i duschen, snabbt.


Dagens låt

Dagens låt är the Concretes Chosen one

Dagens fråga

Var i hela friden stod vindmaskinen?

Rätt låt vann - tydligen

Gjorde en undersökning bland mina simskolebarn om rätt låt vann eller inte.

Det gjorde den enligt dem. Så man får väl bara hålla med. Fast Bodies without Organs och Andreas Johnson hade kunnat funka de med.Trött!!!

Gud vad jag vill sova. Senaste veckans eskapader har gjort mig sliten och trött.

Onsdag: Fest hos grannarna, kom hem vid fyra på natten, vaknade klockan åtta på torsdagen.
Torsdag:  Fest på Chalmers, kom hem vid fyra, vaknade klockan sju på fredagen.
Fredag:  Labb på GU, Kom till skolan klockan nio på fredagsmorgonen, kom hem klockan sex på lördagsmorgonen.
Lördag: Vaknade klockan 12. Middag med schlager hemma hos oss klockan halv sex. folket gick hem vid halv två.
Söndag: Vaknade vid tio över sex, käkade frukost och stack till jobbet. Höll på att somna i bastun efter alla simgrupperna.

Jag är trött!!!

Dagens prefix

Dagens prefix är värsting-

värstingsnygg

Dagens prefix

Dagens prefix är tvär-

som i tvärarg

18

-Hos Tia.
-Ja hej, hrrm, det är Rickard... från igår...
(panik, panik, panik, varför ringer han för?)
-Hittade din mobil här i morse, tänkte att du kanske ville ha den.
-(lite nervöst skrattande) oj, den måste ha flygit ut
-Ja det gick väl kanske lite vilt till, he
(gjorde det det? kommer inte riktigt ihåg)
-Jo det gjorde väl det
---------------------------------tyst
-Ja, vill du ha den då?
-va, vad?
-ja, mobilen
-ja, jo, jovisst, det är klart, mobilen...
-tänkte att jag kunde komma förbi med den, ska ändå in mot stan, var bor du?
(hem till mig, ska han komma hem till mig? han som jag låg med igår, faaaan)
-Jag bor lite avsides
-det är okej, borde ändå ut o röra på mig  lite
(behövde han väl inte alls, han hade ju värsta absen)
-ja, henm, det kan ju vara bra, Hummelgatan 25 är det. Du tar till vänster vid...
-Hummelgatan det tror jag jag känner till, har en polare som bor i närheten
(vad betyder det, kommer han hänga runt här i faggorna nu alltså?, kommer jag kunna riskera att stöta på honom när jag går och handlar?)
-vad bra då hittar du ju hit
-Mmmm, kommer om en tjugo minuter
-okej
-Ses då
-mmm, hej då

-klick-


Äntligen hemma

Nu ska jag sova, sov, so, ssszzz

Vad gör DU klockan halv fem en fredagsnatt??

Själv sitter jag i samma gamla labbsal och hjälper kompisen justera det jag har skrivit på labben.

Klockan är halv fem, Marion. Gå och lägg dig och sov!

-men det går ju inte, allt ska vara inne imorrn och jag vill bara bli av med skiten.

tolv timmar senare...

Var på skolan runt nio imorse. Nu är jag hemma och äter middag för snart beger det sig av igen.

Satans i helvete jävla skitlabb också...

Det blir tredje natten i rad nu som jag kommer lägga mig runt fyra-fem tiden

Dagens prefix

Dagens prefix är penta-

Pentagram, pentagon

Dåligt samvete

För tjejkompisar finns det en regel. Man stöter inte på den som någon annan är intresserad av,. Jag har brutit den regeln. Jag stötte inte på någon, han stötte på mig. Men jag lät mig stötas  på...

I mitt försvar så försökte jag runt en halvtimme att styra honom i kompisens riktning, något som jag inte kan tänka mig att erkänna för henne för då skulle hon känna sig förorättad, men han gick inte på henne  och hon försökte inte något med honom på  en halvtimme så när han försökte bjuda ut mig den tredje gången så sa jag ja. Så... nu har jag en date som jag väldigt gärna skulle vilja gå på men jag har en kompis som är skitsur på mig, och jag skäms. Jag hatar att ha dåligt samvete och jag vet att kompisens mål för kvällen var att få en date och att hon antagligen ville ha en date med honom... Men hon tog inte chansen. *Mitt enda problem är det att vi är för nära kompisar. Jag kan inte gärna förklara för henne att av någon anledning, jag vet inte vilken, hon är den snyggaste människan jag vet, hon är en av de sexigaste tjejerna jag kan tänka mig och hon är fantastisk på att sminka sig och på att fixa håret tills det är perfekt mellan rufs och underbart, så ville han gå ut med mig - och jag vill gå ut med honom. Sedan kysste han mig och det tyckte jag var helt okej så jag lät mig bli kysst. Vi hånglade till och med. Och det är väl det som är det värsta. Hon såg oss och nu vill hon inte ens prata med mig. Jag fick inget godnatt till svar på mitt godnatt innan vi gick och lade oss. FAAN!!

Dagens prefix

Dagens prefix är jubel-

jubelidiot, jubelåsna

En härlig känsla i magen

En härlig känsla av uschjagdrackenölförmycket infinner sig i magen.

Måste äta nåt, då kanske den försvinner.

Och jag som bara skulle få dem att vara tysta så att jag kunde sova. Fyra timmar senare stapplade jag in och ramlade i sängen.

Kommer det någonsin bli såhär bra, livet, när man blir vuxen. Kommer man kunna gå in oinbjuden på en fest, dricka någon annans öl som han i sin tur har skrivit upp på en kompis? Eller kommer allt bara bli grått och scener ur ett äktenskapsaktigt? Jag har ingen aning, men jag antar inte så jag passar på nu.

En öl -> två öl -> många öl

gick över till grannarna för att be dem vara lite tystare i sitt festande. Fick öl, festade med maskinare. Mår halvbra

Amanda verkar inte ha legat med någon alls

Det är fest hos grannarna och några killar står på balkongen och snackar. Tydligen är Amanda verkligen pryd och har inte legat med någon någonsin. Tror att det var det de sa.

Fascineande stuffs att lyssna på killarnas diskussioner.

Veckans uttryck

"Jag knullade honom med ögonen"

-Förklarade för rumskompis vad det var för någon blick jag skickade den söta unge mannen vid återvinningsstationen idag.

Men egentligen... -helt ärligt så var det inte det minsta lilla knullande med i den blicken. Det var mer en ojduärsötsåjagkollaråtettannathållföromjagtilltalardigsåkommerdetbarakommaframattduharflickvänoch-
såkommerjagkännamigjättedumellersåblirvitillsammansochdudumparmigochjagblirledsen-blick för jag är svensk och i mellanmjölken -och knäckebrödets land så knullar man ingen med ögonen och man har fanimej inga förhoppningar.

Blöt om knäna

Städa, städa skrubba, städa skrubba, städa there's no limit!!

Den sången är genialisk, man kan lägga i vad som helst, kissa till exempel eller äta, äta macka, äta macka äta there's no limit!

Men nu var det ju städning det skulle handla om. Har skurat vardagsrummet för hand och snart är det dags för köket. Och gud vad jag känner mig duktig, behövde få känna mig duktig efter det katastrofala labbandet idag(ha är ett dumt bantuspråk som tycker att applikativer är något att piffa upp vardagen med). Lite husmorsaktigt kanske och inte en så feministisk syn på livet men jag känner mig duktig när jag städar och jag är bra på det. Men det händer ju inte så ofta. Så därför så är det så mycket mer roligt åt mig idag.

Förresten... -pölen på golvet var sprit...

Fattigmansfrukost

Mmm, hembakat bröd!

Usch orsaken till hembakat bröd. -sparar pengar för att jag måste och lever därmed på under existensminimum

Dagens frukost bestod av hembakat bröd med willys stek-och-bak-margarin på och troccomare.

Samt ett glas nyponsoppa, te och vatten.

Ingen mjölk, ingen gröt - havregrynen är slut.

Ska gå på fattigmansnetto och handla mat imorgon. Yey, köpa havregryn.

Dagens prefix

Dagens prefix är super-

superdumt, supersnygg

17

Hon letar reda på den bärbara telefonen, låter som om den kommer från... - jo under soffan är den, måste ha ramlat ner därunder när hon pratat med mamma under en gammal Vännerrepris, vad Tia kan dra sig till minnes var hennes mor inte helt glad över hennes uppmärksamhetsbrist under det samtalet. Hon hade inte sett just det avsnittet förrut...


En till fråga

Är den stora pölen på vårt hallgolv sprit från glasåtervinningspåsen och bör den torkas bort nu och inte imorrn?

Drömmen

Ge mig en kille som har på sig den här jackan och jag hör bröllopsklockorna ringa och känner slöjan fladdra i ansiktet.


Åhhh!

bild från Bubbleroom.se


Dagens gatskrik enligt vissa, sång enligt mig

På väg hem från träningen nynnade jag (högt!) Wir sind Heldens Denkmal.

Om jag någon gång i mitt liv skulle ge en uppmaning till svenska folket vore det:

Ladda hem Wir sind Helden, lyssna på dem och köp skivorna. Annars vore det ju taskigt... -om man inte köpte plattorna that is.


En fråga

Varför är inte ugnsfalukorv lika gott som det var när man var liten?

Jubileum

Tjoho!

5000 sidvisningar.
Det är många det...

Dagens prefix

Dagens prefix är dis-

disjunkt, disharmonisk

Ny skräcktanke

Jag har utvecklat en helt ny rädsla.

Rädslan att krocka med en isig lyktstolpe precis som man slickar sig om munnen.

Erkänn, det är en hemsk tanke och eftersom jag är en sådan som alltid visualiserar mig värstafallsscenarion i huvudet så håller jag mig nu långt borta från alla lyktstolpar. I alla fall tills det är plusgrader ute.

Dagens hopp och studs med klapp

Dagens låt är -Mon Amour med the Plan

16


Medan Tia sprayar ugnen med ugnsrengöringsspray, usch vad smutsig den är. Ringer telefonen, du och jag som betraktare skulle råda Tia att inte svara för vi vet ju att om det här samtalet är något som nämns här så måste det vara något livsavgörande. Kanske tänker Tia det också för hon verkar som tänka efter lite innan hon drar ut huvudet ur ugnen, skakar lite lätt på huvudet för att försöka rena det från alla de läskiga ångorna som gör en lite snurrig.


Hmm, vad äta?

Kylen har sakta tömts på matvaror de senaste dagarna och nu vet jag inte vad jag ska äta. Det finns ingen mjölk, ingen nåt. Vi har tomater och champinjoner och det är ju gott, men vad ska man ha det till? Jag är inte speciellt hungrig och har ingen lust att laga någon mat alls egentligen. Men fööresten... nudlar är ju gott...

Ibland känner jag mig verkligen som student typ 1-A

Ska träna nu.

Eftersom jag lade av min hjärtmedicin i förmån för alkohol i lördags så måste jag pallra mig iväg till träningslokalen idag. Jag fattar inte riktigt varför mitt hjärta har fått en sådan lång period av att vara kasst. Speciellt som jag knappt har upplevt några problem alls det senaste året. Att gå från inget alls till att vara jättedåligt i över en månad är knas. Men från och med idag ska jag i alla fall försöka hålla mig igång och träna fem gånger i veckan. Får hoppas att jag klarar det.

Hoppas bara att jag slipper gå in på mer medicin nu. Jag har inte så mycket kvar av den och vill inte behöva skicka efter den från Tyskland igen.  Och jag vägrar ta biverkningarna av att börja på den en gång till. Hatar de små rycken i armen, hatar att känna det som om någon försöker riva min bröstkorg med sån där kulmaskin inifrån. Hatar att tänka på mig själv som en sådan som tat hjärtmedicin.

Dagens prefix

Dagens prefix är trans-

transistor, transatlantisk

Det var väl dumt

Någon smartskalle verkar ha mördat Milosevic. Idiot! nu kommer han aldrig få sitt straff, nu kommer han istället bli hyllad som martyr av sina anhängare. Jag hoppas, hoppas att det är självmord. Då vet man ju i alla fall att han räknade med att bli dömd. Och han skulle blivit dömd. Han var ingen snäll kille!Från aftonbladet

Hans mål: etniskt rent Serbien

1989. Kommunistledaren Slobodan Milosevic väljs till Serbiens president.
1991. Krig i Kroatien. Milosevic vill skapa ett etniskt rent Storserbien.
1992. Kriget sprider sig till Bosnien, där serbiska milistrupper betalda av Milosevic försöker köra bort muslimer och kroater från sina hem. Miljoner flydde. Minst
100 000 människor dödades.
1995. Med ryggen mot väggen tvingas Milosevic skriva på fredsavtalet i Dayton, USA som sätter stopp för Bosnienkriget.
1997. Milosevic blir president för ett krympande Jugoslavien.
1998. Milosevic kör ut 700 000 albaner ur Kosovo.
1999. Nato svarar med bombkrig. Kosovo tas i praktiken över av den albanska majoriteten.
2000. Milosevic tvingas bort från makten efter ett folkligt uppror.
2001. 29 juni förs han till krigsförbrytartribunalen i Haag.
2002. Rättegången inleds.
2006. Milosevic avlider i sin cell.


Aldrig mer sprit här hemma... -typ

DISK!!! Hur många glas kan bli smutsiga under en kväll egentligen?

-många. Disken står kvar där den stod igårkväll och där den stod imorse och i eftermiddags. Vill inte diska
                -så kul är det helt enkelt inte att skvätta vatten i glas.

Men festliknande tillställningar och förfest-tp är ju kul så glöm allt mitt klag över disken...

Dagens prefix

Dagens prefix är kvasi-  

kvasiintellektuell

Att kyssas leende

Är trött idag för vi gick ut igår. Vi började förfesta runt klockan tre och drack oss igenom kvällen tills klockan slog tolv. Då var det chalmersfest.

Hamnade på minsta dansgolvet med den bästa poprockmusiken och vad vi dansade! Jag dansade med alla - killar och tjejer, kompisar och främlingar. Och någonstans i min alkoholslöjade värld var jag lycklig. Jag var lycklig över att musiken var bra, över att jag fick studsdansa på mitt egna lilla sätt. Över att jag kunde flirta okontrollerat för att jag lever i det härliga singeltilståndet. Jag dansade leende, jag drack leende, jag köpte öl leende, jag flirtade leende och jag kysstes leende.


Om tentan


Skrev tenta igår. Något jag inte vill uttala mig om för den kan ha gått heldåligt eller halvdåligt där halvdåligt är ett halvt poäng öer g-gränsen. Föreläsarjäkeln hade ändrat strukturen på tentan så man behävde tydligen plugga på mer än bara gamla tentor. Jag är inte helt nöjd över det.


TVupptäckten

Hamnade framför svt:s toppkandidaterna. Känns ju faktiskt som en dokusåpa som är värt att spendera en halvtimme framför. Vem kunde tänka sig det?

Sockerchock

Har varit på café och ätit blåbärspaj och druckit varm choklad. Nyttigt?...

Njae men bra för själen :). Fast det gick inte jättebra att plugga på fiket. Jag hittade dagens Metro och läste den istället. Det var ju smart. Jag anser mig vara rätt så färdigpluggad nu så jag tänkte ta det ganska så lugnt ikväll. Har redan fått på mig pyjamasen. Rumskompisen har åkt iväg på middag så jag tänkt gå och lägga mig tidigt, gå upp tidigt och äta frukost i lugn och ro.Dagens prefix

Dagens prefix är post-  

post-order (som bredden först...)
postmodernism

Skulle inte vara helt fel att bli barn på nytt.

Dagisbarnen utanför fönstret tar fart från toppen av den lilla kullen och slänger sig nedför. Ingen pulka eller nåt för de har slitstarka overaller och snön under dem har blivit så hårt packad av veckor av stjärtlappsåkning att de får värsta farten.

Jag vill me!!

'mmm lunchpaj

*Har gjort veckans tillbehörspaj. Tomatpaj.

Receptet:
1 pajdeg på tre dl mjöl grädda pajdegen lite innan du häller i fyllningen

3 ägg vispa
1 burk creme cuisine (medelhavsgojs) blanda till äggen, häll i pajskalet
tomater och fetaost läggs på ovanpå äggstanningen

200 grader tills det är färdigt (typ 40 minuter)

Perfekt att frysa ner och bara värma upp när det är dags för snabblunch - billigare än findus och perfekt jaghartentaimorrnmenjagvillintepluggasyssla.


Förresten...

Den pratade idag - med min röst...

Talsyntesen som vi gör i talteknologi kursen fungerade delvis idag och jag fick höra mig själv säga att klockan nu är tjugo i midnatt på kvällen. Direkt översättning från engelska är kanske inte alltid helt lyckat...

Men -den klarar inte av andra timmar än midnatt. Det är lite surt och där vi ska ändra står det inget av värde som går att ändra så vi har nu skickat ett desperat email till handledaren. Han har förresten flyttat deadlinen på den här labben till nästa fredag så där fick man för att man har tagit en massa värdefull tentapluggtid för att göra klart labben till på fredag. Tji fick man. Tänk vad skönt det hade varit om man hade vetat att sistadatumet var flyttat lite tidigare i veckan så att man kunde ha planerat sin tid bättre och kanske inte hade behövt sitta på sitt rum ikcäll och plugga för att man inte har hunnit innan eftersom man har suttit på skolan och lyssnat på sin egna nasala röst i foner timme ut och timme in. Pytt. Kan man inte ens få lite cred för att man är färdig - nästan...

Kugg

Aj vad jag kommer kugga tentan på lördag. Sitter och gör gamla övningstentor och det är ju pinsamt vad lite jag kan. Fast kanske... Kommer kanske, kanske klara den om läraren inte har fått för sig att ändra hela tentan för alla Chalmersstudenter som ska göra den. Chalmerister har det överhuvudtaget lite hårdare än vi GUare så är det bara och det kan tänkas att läraren tycker att de ska fortsätta ha det så också... Det är första gången den här kursen går tillsammans med Chalmers i den här utsträckningen och det är lite krångligt.

Jäkla Tekniska högskolor och jäkla, jäkla datastrukturer.

Kommer väl klara teorin, tror jag. Men jag är rädd för koduppgifterna

Dagens prefix

Dagens prefix är semi-

semibra, semifinal, semikolon

Dagens fråga

Var är min vår någonstans?? Kom igen nu vädret, två grader varmare, snälla!

En morgonlåt

Morgonlåten idag är Lives nya the River.

Kvällslåten

Kvällen går över till natt till tonerna av...

-Caesar's (Palace) One good night

Dagens prefix

Dagens prefix är sub- 

subkultur...

Kom igen! använd det, det är bara en timme och en kvart kvar på det här dygnet.

Ser i kors

Usch, fy tusan också.

Har suttit och lyssnat på min egna röst kräkas fram små difoner hela dan sedan tio. Innan dess satt jag med ha, ett bantuspråk och försökte lista ut hur man bygger upp träd från det.

Så jag har alltså stirrat på dataskärmar de senaste sju timmarna, är helt knäckt och kan knappt se rakt.

Jag har varit vaken länge

Vaknade klockan fem i morse eftersom jag kände att jag behövde plugga en hel del nu på morgonen. Jag ska försöka att plugga på morgonen i stället för natten. Då kan jag kontrollera saker och ting lite bättre. Jag vet att jag inte pluggar igenom hela boken på en gång och sedan är görtrött dagen efter utan nu hade jag bara en och en halv timme på mig. Förresten är det mer orginellt att plugga på natten.

15

Till städningen lyssnar hon på musik, hög musik, hon svänger runt i köket till gamla StoneRoseshits och skränar högt med när Whitney Houston spelas. Tia har ingen bestämd musiksmak, är en typisk Svensson som är uppvuxen på P3, inga kommersiella kanaler dock, är inte lika creddigt, för visst vill Tia vara creddig, hon vill umgås med coola kompisar, ha snygga, speciella kläder på sig, läsa det som ’är inne just nu, lyssna på den musik som man ska lyssna på för att inte verka som om man har bott under en sten det senaste halvåret. Tia har inte riktigt förstått det där med att ha en egen stil, hon tycker att det som säljs på Top Shop, det måste ju vara snyggt. Fast allra helst ska det vara saker som ser ut som dem på Top Shop men är framletade på Second Hand.


Tränad och glad!!

Jag har tränat och jag känner mig så otroligt pigg. hoppade medicinen ikväll för att träna istället - och det funkade. Pulsen ökade utan att behöva göra små loopar och känguruskutt i bröstet. Jag är glad och hoppas att jag kan hitta tid att träna imorgon också.

Yippie yahoo!

Dagens låt

Dagens låt är Elton Johns gamla I'm still standing. Mannen är ett geni, det märks bara inte så ofta.

Dagens marion

Sitter ensam på skolan och tar coolbilder med webkameran
22249-24


Dagens prefix

Dagens prefix är de-

destruktiv, dekonstruktor

17 dagar kvar

17 dagar kvar tills csn och lönen kommer.

17 dagar, 700 kronor.


Dammsugaren står fortfarande kvar

Dammsugaren har stått i mitt rum i en vecka nu och igår så kom jag äntligen fram till den punkten i mitt schema. Jag dammsög mitt rum så nu är det skinande rent. Det enda problemet är det att, att ta bort dammsugaren från golvet och in i städskåpet är en helt egen liten punkt så nu står den kvar där. Och där får den väl stå tills det är dags att dammsuga igen,

En låt

Dagens låt är Take on me med Aha - så är det bara

Vill ha

Jag vill ha mitt liv tillbaka!!

Jag är less på att inte hinna träna för att jag måste plugga, trött på att måsta ha vita veckor som är månader långa eftersom jag är pank och för stressad och främst för att jag jobbar på söndagarna så att jag inte kan festa på lördagar.

Jag vill hinna umgås med minagamla barndomskompisar som bor här i Göteborg, vill hinna åka ut och hälsa på brorsonen, han har lärt sig gå nu, med gåvagn, men i alla fall. Tänk om han glömmer bort mig...

Och jag vill kunna åka hem till föräldrarna över någon helg och hälsa på mina små katter.

Jag vill leva - inte plugga.

Dagens prefix

Dagens prefix är über-

übermänniska, überbra, übersnygg

Som jag tyckte

Crash vann bästa film under nattens Oscarsgala. Helt rätt tycker jag.

Dagens låt

Ikväll lyssnar jag på Elin Sigvardssons Stupid Sunday Song, passar ju bra såhär en söndag.

Det förbjudna

Jag har gjort det förbjudna... -tre gånger...

Tre skid/skridskosnytningar bakom Götaplatsen. Ni vet sådär när man håller för ena näsborren och fräser till med den andra så snoret flyger en och en halv meter.  Tre gånger alltså, i närvaro av Poseidon... I morgonsolen, på lördag och söndag...

Döm mig inte snälla, det var kallt och jag var dum och hade inga pappersnäsdukar med mig.

Det förbjudna...

Tynell vinnare

Det blev ingen bil för brorsan, Daniel Tynell vann. Det var väl kul... -typ. Inte direkt Svärd...

Nu sitter Plex och filosoferar över vasaloppet. Och jag ska börja dra mig mot skolan och skriva labb.


Brorsan verkar inte vinna i år heller...

Nu ligger han på plats 2559., storebror.

Puh, jag hann hem för att se slutspurten.

Jag hejjar som vanligt på Oskar Svärd. Har gjort det ända sedan han började vara ett namn i Vasaloppet.
Vi kan ju inte låta Auckland vinna, det vore bara jobbigt.

Fast... brorsan har ju bara 2559 åkare att ta igen. Jag tror fortfarande på honom.

Vasaloppet

Det är vasaloppet idag och precis som förra året missar jag denna tradition av att sova framför tvn och vakna till en massa bjällerklang i Mora tre timmar senare.

Brorsan åker under nummer 4730. Följ och hejja, kanske vinner han i år...

Dagens prefix

Dagens prefix är all-

allsidig, allmän

Jag har inte sovit så bra

Inatt har jag bara legat och funderat på labbar och sånt. Och så har jag lyssnat på kravallerna och bråken utanför fönstret. Ville sova bra men det var en ambition som gick i kras. Jäkla tjejjer som skriker högt och gällt. Det är omöjligt att sova till sådan bakgrundsmusik, men, men: godmorgon världen, here I come!

Jag släpar

Varför blir det alltid såhär?
Varför är det alltid bara jag som släpar tunga och otympliga saker längs Avenyn, är det inte det ena så är det det andra. Igår var Sen tog vi en buss längs Avenyn, men ändå... -släpning. Ibland vill jag bara ha en bil.

Kvällens låt

Kvällens låt är given, Sweet Chariots med cry no more tears

Nä, jag ska inte gråta, jag måste ju jobba imorrn

Stress, stress, stress!!!

Arrrgghhh!! Glömde bort att jag skulle göra min del av talteknologilabben idag. Var på IKEA och köpte stol till rumskompisen istället. -Och gick på bio - Rent. Det är något speciellt med den musikalen, jag bölar alltid som en stor fontän när jag ser den.

Så nu måste jag hur som helst ta och ytvärdera en tts just precis nu och jag har ungefär en timme påmig innan jag ska gå och sova

Ett vardagsproblem

Det är inte kul när man på morgonen redan har tagit på sig baddräkten och sedan kläderna ovanpå den. Och så märker man att man måste gå på toa...

Inte konstigt att många kissar i vattnet...

Världens äckligaste sätt att äta ett ägg

Mamma har dömt ut mitt sätt att äta kokta ägg.

Det är en gammal kvarleva från koridorslivet i München där en äggkopp var ett föremål aldrig skådat. Självklart hade de äggkoppar i München, men inte på korridoren. Där hade man endast det mest basala.

Och teskedar det var inget man ville smutsa ner på morgonen för om man inte hann diska den så slängda städtanterna bort den. Allt odiskat gick i soporna. - Så fick man skaffa en ny.

Äggvitan ska vara precis färdig och gulan rinnande, inget kladdigt. Det tycker jag inte om. Man skalar helt enket bara hela ägget, tar ett bett, suger ut gulan och i nästa bett så har man smaskat i sig hela ägget.

Prova... jag lovar det smakar mycket bättre på mitt sätt. Men det ser väl kanske inte så trevligt ut... -sparar disk...
Dagens prefix

Dagens prefix är en hyllning till min lillstorebror.

bajs-

bajsbra, bajsbrunt, bajsrosa, bajsblått, bajsfåtölj, bajsbok.

Ett väldans produktivt prefix

Förresten...

Telefonsamtal igår, fredag.
M -Hej, jag heter Maria, jag har tid hos er den sjunde men jag har glömt bort när.
X-Hejsan, vänta ett tag så ska jag kolla.
X-hmm, den sjunde sa du...
X-Hittar ingen Maria (kollar dagarna runtomkring den sjunde)
.
.
.
X-nej du, du är inte uppskriven här någonstans...
M-kan du kolla så att det inte var den tjugosjunde eller något sånt där dumt, att jag har missat den...
X-ja här den tjusjunde var det en som inte kom, en Maria
M-Det måste ha varit jag, måste ha fått fel datum...
X-ingen fara...

X bokar Maria en ny tid under dagen eftersom det finns en inställd. -> Maria har världens finaste ben. Släta och bra.

Jag ljuger så bra (det är väl en schlagerlåt nuförtiden...). En kompis till mig åkte på att betala ett missat besök, inte på simhallen men på ett annat ställe.

fryser och vill inte gå upp

Det är så kallt i rummet och så varmt under täcket. All logik i min hjärna säger därför att jag bör stanna i sängen idag. Men nej, måste upp, spårvagnen går från Valand tjugo över sju. Då ska jag vara där.

Fåordigt

Kollade Brokeback Mountain ikväll - fåordig

Marsch i säng

Paah, ska ju jobba imorrn så det är bara att gå och lägga sig och sova.

-Klockan är tio i tio, det är fredag och jag går och lägger mig... Sorgligt, men givande - i pengar

Världens bästa föreläsare någonsin!!!

Vår datastrukturföreläsare kom ner till datasalen på stört när vi mailade honom om våra problem med labben (och jag behövde inte ens ligga med honom...) Han hjälpte oss och nu är vi färdiga med den. Nu måste vi bara ta hand om returen på den andra. Det ska nog gå fint, vi ska bara skriva några fler rader text. Några rader som betyder någonting och som inte bara är tom information om olika träd.

Föreläsaren ska få en kaka förresten, det har han gjort sig förtjänt av.

14

Ja visst pengarna räckte fint och Tia känner sig riktigt nöjd släpandes på sina kassar. Och visst är köttfärssåsen god - med alla kokböckerna Tia har som kan ge henne råd, hu kan det då gå fel? Tia fryser ner det av köttfärsåsen som blev över, mmm matlåda till Uni. Hon känner hur hon sakta glider in i vuxenrollen. Städningen går som smort, när man väl har börjat så är det ju inte så jobbigt. Man kommer som in i det och kan nästan tycka att det är roligt, när rödvinsfläcken på sovrumsgolvet från senaste förfesten hemma trollas bort med ättika gör Tia en liten ”jagharfåttbortrödvinsfläcken”dans. Den består av ett antal avancerade höftvridningar följda av lite rytmiskt svängande armar. Det är viktigt att den utförs noga så att den inte liknar yeysimpsonspåtv-dansen.


Dagens prefix

Dagens prefix är kron-

kronologisk, kronisk,

Dagens låt

Idag lyssnar jag på Papa was a rollin' stone med Sly and the family Stone

Här kommer handklappet. I'm diggin' it...

torsdagsfrågor

Hur många heta potatisar skulle Mick Jagger, Steven Tyler och Julia Roberts tillsammans kunna stoppa in i munnen.

 Vilken mun skulle vara störst?
Hälften Julias och hälften Micks...
Hälften Micks och hälften Stevens...
Hälften Julias och hälften Stevens...

Vilken skulle vara snyggast?
Julias överläpp och Micks underläpp...
tvärtom...
Micks överläpp och Stevens underläpp...
tvärtom...
Julias överläpp och Stevens underläpp...
tvärtom...

Vem i hela världen ska man behöva ligga med??

Vem i hela friden ska man behöva ligga med för att få vettig hjälp med Datastrukturlabbarna??
Inte för att jag har legat med varken föreläsare eller handledare. Det kanske vore nåt... -nääää...

Vi fick fetretur på den gamla. Rättaren tyckte inte om min UML. Klagade på att den inte hade några pilar. Nähe, men jag tycker minsann inte om hans... hans... hans handstil!!

I den nya labben ska man programmera Göteborgs busslinjesystem med lite finesser. Fattar inte!! Det skulle bara ta ett labbpass. Nu har vi suttit där dryga två. Vi är världens mest korkade personer.

Färdig hos läkaren

Jag har dynamit kroppen. Det är bara pangpang i hela mig.

Fick ta min hjärtmedicin vilket ju är roligt men jag hade glömt bort hur konstig man känner sig när man har gjort det. Det rycker i vänsterarmen och det känns som en hord med hästar galopperar i brösten i mig. Men de trodde att jag kanske skulle kunna bli bättre av den så jag får väl låta dem galoppera och tänka på hur mycket jag kommer njuta av solen i Ryssland i sommar när jag är frisk och glad.

Andra maj ska jag på stor undersökning på Sahlgrenska. Intressant. Kul? -njae, nu ser jag inte direkt fram emot det eftersom  jag är rädd att de ska säga att jag inte har tagit hand om mig själv. Och att jag är körd.

På väg till läkaren

Sitter här och dricker pissljummen mjölk för kylskåpsproppen pajjade någon gång i natt.

Jag ska vara på Sahlgrenska om 45 minuter och jag stålsätter mig. Min läkare verkar tro att min feber som inte har försvunnit än, beror på att min hjärtaktivitet har varit så dålig och nu ska de kontrollera om det är värt att sätta mig på hjärtboostermedicin igen. Jag har den hemma för det är en tysk medicin och den som de har här är liite annorlunda så jag ska helst ta mina gamla vanliga tyska tabletter. Allt på order av Hr Dr Schneider i München.

Om jag har tur så ska det här återställa hjärtat, min feber ska tycka att den inte behövs mer och allt det här innan lördag. För då ska jag jobba och tjäna pengar. Allra helst så ska allt vara bra redan till på fredag för då vill jag trääna!

Det bästa är att jag har högkostnadsskydd så jag går gratis :) Det sämsta är väl det att jag har haft anledningar till att få ett högkostnadsskydd och använda det.

Min rumskompis tror däremot att jag ska till Chalmers och plugga. Det är bäst så, annars blir hon bara orolig.

Dagens prefix

Dagens prefix är hel-

helbra, helknasigt, heldum

Nu kommer det

Fågelflunsan har kommit. Och självklart nästan hem till mig i Småland. Får hoppas att alla mina gamla gymnasiekompisar i Oskarshamn håller tassarna borta från döda pippifåglar. För dem brukar man ju alltid vilja springa fram och krama...

Galna kosjukan verkar också ha anlänt. Får se hur det där går. Lite skulle jag vilja se en ko med bse och kolla vad som är så himla galet med dem. Springer de runt i hagen och gör... -ja vad då??