Godnatt Sverje

Dags att sova, när jag gör iordning mig lyssnar jag på Håkan Hellströms version av Jag ger dig min morgon. Minns när jag hörde den sången för första gången - Robert Gustafsson i kinkyläderställ som snyftade fram den. Glenn Killing på Berns var det va?

Pratade med far min medan jag borstade tänderna. Hade precis tänkt på att imorrn, då är det den första, julkalendern!!. Var det något speciellt med idag? -När Anders slaskar braskar julen, Anders, Anders, det är Anders idag! Pappas namnsdag. Ringde honom precis, han blev glad för att jag kom ihåg honom.

Nananananananannanannananannanananaanan

Men va fan!!

Svor lite inatt då jag vaknade av hagel mot fönstret samt misstänkta atombomber, senare identifierade som blixtar.

Sov sammanlagt fyra timmar innan det var dags för att skriva javatentan. Tror den gick helt okej, hoppas, önskar... Luktade smält asfalt i salen hela tiden så jag var väl kanske lite hög när jag skrev den. Kan vara därför jag tycker att den gick bra...

Efter tentan var det seminarie med författaren Peter Schneider som gällde. Märkte att jag inte alls hade behövt gå dit eftersom han inte alls pratade om sina böcker som jag har tenta på i januari utan istället bara snackade om Irakkriget. Var väl intressant det med, men jag var ju så trött.

När jag kom hem var det bara å ställa sig och baka bullar. Började kolla på lasermannen lite smått också, tur att jag lyckades få den inspelad, är ju lysande!

Kvällens lost var ganska spännande, typ...

Snart

Om en timme så börjar Java-tentan och jag har fullkomlig ångest.

Wolter

Han stavar med bara ett 'l' han Wolter, inte konstigt att han har tröjan på sig, det är min förklaring, den får duga, nu kanske jag äntligen kan få sova någon gång.

Jag hatar 100 höjdare!! de sätter alltid myror i huvudet på mig.


Funderarmusik

Medan jag funderar över livet och ängslas inför den stundande tentan imorgon så lyssnar jag på Gone for good med the Shins

Ännu ett av livets små mysterier

Vad i hela friden gjorde min mobiltelefon i troslådan??

Den måste ha krypit dit på eget bevåg jag kan nämligen inte erinra mig ha haft något ärende dit idag förutom i morse då jag letade reda på de fina randiga underbyxorna som jag haft på mig idag.

Mobilen gömde sig där någonstans mellan Joey och halv elva, på en halvtimme lyckades den alltså kravla hela vägen till min byrå, klättra uppför den tills den kommit allra högst upp. Stå på skivan däruppe och bända upp översta lådan med en miniliten kofot speciellt anpassad för mobiltelefoner (undrar var den är nu).

Sedan lade den sig till ro bland mina trosor... lite perverst är det allt...

Men hallå, det är min mobil, den ska inte ha sådana tankar. Kan det vara så att någon i min telefonbok sade till den att göra det och sedan tvingade den att ta kort därinne?

Tänder verkligen någon på underbyxor? konstigt.

Hur som helst vet jag inte hur den kommit dit och jag tror inte att jag vill veta.

En liten följdfråga, om någon fick min mobil att gå in i min troslåda, vem fick den då att krypa in i kylen förra veckan?? Och hur i hela friden fick den upp den dörren??

Inte så konstigt

När jag pluggade igår, på biblioteket så drack jag en hel termos med blåbässoppa. Det är mycket blåbärssoppa det - med naturliga följder...

När jag skulle använda den excellenta toaletten på stadsbiblioteket så hade jag mina fem kronor redo - fem enkronor...

Det enda felet var att jag var tvungen att ha en hel fem-krona. Det hade jag inte så jag gick till cafét och frågade om de kunde växla, det kunde de tyvärr inte, de hänvisade mig till växlingsapparaterna på övervåningen. Jag gick upp och märkte att maskinerna var superduperdumma då de inte kunde växla fem enkronor till en femma, men på något sätt måste det ändå finnas enkronor i det för jag vet, av erfarenhet att man får en femkrona och fem förhatliga enkronor om man växlar en tia. Det är jättekonstigt. Tänk om man någon gång bara skulle ha en tia med sig till biblioteket och måste gå på toa två gånger. Då är man ju körd. Eller om man som jag bara har fem ynka enkronor, vad göra? Man får inte växla i cafét, efter mitt avvisande där vågade jag inte heller försöka få mina enkronor växlade till en femma i utlåningskassan.

Så jag fick lämna biblioteket och bege mig mot McDonalds. Men där, surprise! -hade de spärrat enkronorsintagen så det gick bara med... -femmor.

Tog mig till de offentliga toaletterna vid konsum. -Bara femkronor...

Till slut så tog jag ut en hundring i en automat, ställde mig i kön i en kiosk och köpte mig en biskvi. Tadam! jag hade min femma och äntligen kunde jag gå på toa!!

Idag läste jag i aftonbladet att vissa människor har fobi för att gå på offentliga toaletter och därför kan må dåligt då de inte vågar kissa när de är på stan osv...

Jag tror att det inte alls har något med rädsla att göra, dessa människor är bara utsatta och förföljda av femkronorsfascisterna. Människorna som hatar folk med små blåsor och inga stora mynt...Sömnen ger inga svar

Har sovit på det nu och jag förstår fortfarande inte varför Wollter hade tröja på sig

Kvällens 100 höjdare

Att natta sig själv efter 100 höjdare föder ofta fler frågor än vad det rätar ut.

-Varför i hela friden hade Sven Wollter tröja på sig?? Måste få det förklarat för mig...

Småskoj

Haha, verkar som om polarn på något vis (oavsiktligen måste tilläggas) har fått tag på Redempition song, som egentligen ska sjungas av Bob Marley, med Stevie Wonder. Det är nästan lite av ett hån... Men allt är väl öppet för fria tolkningar och det här är minsann en fri tolkning av reggae. Killen wailar på slutet, vansinnigt roligt. :)

Kvällens låt

Kvällens låt är tonight med Soundtrack of our lives.

Jag har tagit på Ebbots mage en gång, på den fete mannens mage...

-stort

Jag har sett det snöa

Jag blev snöig idag. Tog bussen hem från stan. Tycker om snö, speciellt som jag var helt rätt klädd för snö. Vit från topp till tå, med ett litet avbrott på benen.

Mina  vita stövlar, min nya vita kofta och en vit halsduk. Hade till och med lite vit ögonskugga på ögonlocken. Var fin. Jag verkar ha trollat bort mina vita trollvantar (hihi, trollat bort trollvantarna...) och de enda andra vita handskarna jag hade är ett par gamla frackhandskar från farfar framletade i kartongerna på vinden. De är inte så varma så därför inhandlade jag förutom allt annat ett par nya vita vantar på Kappahl, rea, tjugofem kronorr. Blev väldigt mycket vitt.

Snö är fint och imorgon kommer det vara snökaos med spårvagnarna, vad skönt det är att man bor i stan...
Var helt glad på grund av snön. Blev ännu gladare när jag såg några barn kasta snöbollar på vår innegård. Blev mindre glad när en av de små riktade sin boll mot mig. Kastade såklart tillbaka...

En kille rullade en stoor snöboll vid Skandinavien, undras vad han ska ha den till. Hoppas han har slutat nu, annars finns det typ ingen snö kvar där alls imorrn, bara ett stort vitt klot...

Jag som hade tänkt ut nåt så fyndigt

Idag på stan kom jag på värsta saken att skriva, sedan blev jag för upphetsad av att konsumera att jag halvglömde bort det. När jag senare blev knäckt av mitt kontoutdrag glömde jag bort det helt.

Hittade i alla fall en julklapp till lillstorebrorsan med tjej samt ett par svarta mockastövlar - behövde ett par svarta mockastövlar. Ångrade mig dock lite när jag kom ut ur Nordstan och märkte att det hade börjat snöa...

Mockastövlar och snö, ingen bra kombination.

På tyska heter mocka Wildleder, på engelska heter det suede - precis som bandet vars låtar jag lyssnat på idag. Suede är Sverige på franska vilket påminner mig om en liten annekdot. Gilles en Schweizare på mitt Wohnheim i München vägrade ta min förklaring om att min svarta suedet-shirt var från en konsert, Hultsfred nåt år. Han såg det bara som en nationalhyllning från min sida. -På franska... Bråkade lite om det där.

Han höll på med modellflyg, var lite nördig och drack mycket öl, Gilles.I morgon blir det fruktstund gånger hundra

Var på MAXI ikväll, skulle köpa skoborste, behöver en till mina stövlar, nu är den ena superduperfin och infettad, den andra har ett stort sår på tån och ska till farbror skomakarn imorrn.

Köpte clementiner också, en stor påse...
När jag var vid bananerna märkte jag att de sålde kilonät med clementiner med - för 5 kronor nätet. *Köpte två sådana, så nu har jag dryga tre kilona clementiner, är alltid lite rädd för fruktnät, kan ju vara dumfrukt så jag behöll min påse som jag plockat till mig innan. Clementinerna i näten var goda. Imorrn blir det clementiner, äpplen och banan till lunch. Äter inte så mycket nu för tiden, är ju förkyld, är inte kul att äta när man inte kan andas, täpper som till.

En annan rolig sak med att vara förkyld är att jag är så öm i munnen. Har ju haft några operationer i munnen med åren - gomspalt. T.ex är mitt gomsegel delat i två delar och har ett stort ärr i dig. När jag är förkyld så svider det i det där ärret, försökte dricka apelsinjuice imorse - AJJJJ!, clementiner går bra dock.

Definition
Dumsnål =  När man köper saker som man inte behöver bara för att de är väldigt billiga och sedan kommer ut med ett kvitto på flera millionersmiljarder.

Dansant

Hoppar till R.E.M's It's the end of the world (as we know it). Någon gång i femman gav jag mig tusan på att lära mig hela texten, sitter i fortfarande men lite sluddrigt blir det ju ibland, hur i hela friden kan han sjunga så snabbt, Stipe??

Lite konstigt är det

Lite småtrött

Har konstaterat att klockan bara är kvart i sex, vilket betyder att jag redan har varit vaken i 12 timmar. Blääh för söndagar!

*En liten tös doppade huvudet idag och hon blev jätteglad!! Det är så roligt när barnen blir glada tycker jag.
Nästan alla doppade huvudet faktiskt, vi hade "ta-doppingen-dag" idag, bara för att det var första advent och de skulle få ha lite extra roligt. Tror faktiskt att jag lyckades få det till att de som inte klarade doppingen också tyckte att det var roligt och det är ju alltid bra.

Lite tidigt är det väl

Klockan är tio i sex, det är söndag och jag är vaken för jag ska jobba idag. Sjuk är jag också, får se om jag kan prata med barnen idag eller om det bara blir pip.

Men... Itunes spelar Imagine och jag tänker att han visste nog något han, Lennon

Jag är en tant

Har precis stoppat vantar (lagat hål) iklädd min nya vita kofta, som i ju för sig är väldigt moderiktig och fin men med lovikavantar i knät och en nål som går igenom garnet, en nål som hålls av min hand, så ser jag inte direkt så hipp ut. Lyckades precis kläcka ur mig att det "är väldans mycket våld på tv ikväll". Jag ska sluta plugga, ansöka om pension av "förklarliga skäl " och leva som den 72åring jag är.

Lunchtips i Göteborg

Café Garbo som alltid har legat högst upp på "godaste-kladdkakan-i-stan-listan" har nu även skaffat en patasalladbar i stil med paprikas men där paprika alltid har ett stökiga lägen, Nordstan all over, bl.a. inuti Vero Moda-affärn, så ligger Garbo vid Vasa. Namnam, nu vet jag i alla fall var jag kommer hänga varenda lunch nere på stan.

Jag suger på att plugga

Skulle ju plugga idag... -typ...

Kom av någon outgrundlig anledning hem med:

*en väska,
*två par strumpbyxor varav ett par var för korta i grenen så dem får jag nog ta och ge bort till någon de        passar bättre,
*en kjol al'a kortkort samt ett minne av en FIlippa K kjol som gick under epitetet fantastisk.
*väärldens finaste wrapklänning från relaxed, har haft ögonen på den i två veckor nu och äntligen är den min
*ett brunt linne
*vit kofta som även kan fungera som ytterplagg varma höst/vinterdagar
*julklappar till brorsonen, slipover, skjorta och nappflaska

Så när jag nu kuggar tentan på onsdag - så kommer jag åtminstone göra det med stilLördagsmornar

Huset är så tyst så tyst och det enda som hörs är tonerna av Martha Wainwrights Ball and Chain, vilket i ju för sig inte är så lite.

En bra start på dagen är gröt så det ska jag gå upp och fixa mig nu. Gröt och Martha Wainwright...

Aj då, Britta Svensson

Jaha, då har det hänt, någon har faktiskt gått ut och sagt att man ska lusläsa Åsne Seierstads "Bokhandlaren i Kabul" och därefter döma både levande invandrare -och döda...

Britta Svensson skriver i sin krönika om mordet i Högsby. Ett mord som hon verkar skylla socialen och andra som har haft kontakt med familjen som mördade killen för. Hon hånar deras utsagor om att de inte hade märkt något, att familjen hade verkat trevlig. Att de hade tyckt att det var bästa lösningen...

Jag tycker att socialen i Högsby gjorde helt rätt. Vad skulle de ha gjort om det varit en svensk familj?? De särbehandlade inte familjen med stöd av att alla invandrare är hustrumisshandlare, terrorister eller... - hedersmördare. Jag tycker att de ska ha lite cred för det. Sedan att det gick som det gick... Jag tror inte direkt att den här familjen utåt skiljde sig något så extremt från andra invandrafamiljer från Afghanistan. De höll visst väldigt hårt på sin heder, lyckades detta förmedlas till socialarbetarna på knackig invandrarsvenska? Socialarbetarna antog det bästa om personerna. Precis som jag tycker att alla ska göra. Om man inte gör det finns det inget kvar än en hög med läskiga människor med fördomar åt höger och vänster. Människor som sitter på sina feta arslen och är lite bekvämt smårasistika och som vägrar ta emot hemhjälp av personer med utländskt utseende eller osvenskt klingande namn. Det finns för många i vårt land som inte antar det bästa om sina medmänniskor, vi bör skämmas lite för det och motverka dem så hårt vi kan!

Socialarbetarna svalde det de fick höra, de såg ingen poäng i att inte tro på familjens historia. Kunde de ha varit mer uppmärksamma? Kanske, men jag vet inte hur det var i det  där rummet där konversationerna mellan socialarbetare och familj stod till stånda. De kan ju ha varit hur trovärdiga som helst... Tjejen kom ju faktiskt tillbaka till familjen, med pojkvännen i släptåg. Om hon hade varit fullkomligt livrädd så hade inte socialens böner ha räckt för att få dit dem. Om hon hade förklarat för socialen att hon trodde att familjen skulle mörda killen så hade de kanske inte försökt få tillbaka henne.

Rektorstackarn, Kenneth, som hade flickan i skolan får också skäll. Han märkte antagligen inte ett dugg, de gör inte det, skolarbetarna. De har ingen budget för att leta upp felen, de lagar det som är trasigt när det kommer till dem. Visst, det låter hemskt men så är det ofta. Högsby är en kommun på väg mot utplåning både finansiellt och populationsmässigt och de som finns kvar där och jobbar kommunalt kämpar med varenda muskel i kroppen för att hålla huvudet ovanför ytan. Det finns helt enkelt inte resurser för att se skillnaden på en flicka som är lite blyg och en som är rädd för sin familj.

Det här kunde kanske ha haft en annan utgång. Flickan kunde ha stannat kvar hos pojkvännen som hon rymt till uppe i Norrland, familjen hade betalt flyget upp och kommit med höjda knivar för att upprätta sin heder. Eller så hade flickan levt på flyende fot tillsammans med pojkvännen tills någon släkting någon gång sett henne på gatan i Örebro och avslöjat hennes täcknamn för familjen. Då hade Örebro fått skiten...

Lägg ner Britta Svensson, invandrare, afghaner misshandlar inte, mördar inte, hedersmördar inte, -människor gör det.

SIst men inte minst. Tag fram en knuten hand, sträck upp ett finger per hedersmord i Sverige någonsin. Får du upp fem fingrar? -Inte jag. Tag sedan upp nästa hand, lyckas du sträcka upp fem fingrar för svenska hustrumördare de senaste fem åren?

Invandrare mördar inte, svenskar mördar inte - människor gör det.

Till Britta Svenssons krönika

Dagens fråga

Fiser tjejer? har tjejer fotsvett? eller är det bara jag?

Varför snackar aldrig tjejer om sina upprörda magar och sånt, varför gör man aldrig det så att de tjejer som har en uppbyggnad som inte är som en statys (tjejer som har tarmar och magsäck och svettkörtlar osv...) inte ska behöva känna sig ofina i kanten och skämmas för att de fungerar som biologiska uppfinningar...

Det är lite konstigt, har aldrig hört någon tjej utanför min familj erkänna att de har en matspjälkningsapparat. Kanske är det bara vi, kanske är alla tjejer förutom de i min familj robotar... Eller är vi kanske bara onormala...

Att killar har en fungerande matsmältning vet jag bestämt. Det fick jag reda på i mellan- och högstadiet när pojkarna genomgick kiss- och bajsåldern.

Min fredag

Är precis färdig med att skriva ut några övningstentor, tog sin lilla tid för skolans skrivare är helt ihopkackad...

kack är egentligen inget riktigt ord, det är bara ett ord som jag kan ha hittat på eller kanske har jag hört det från någon annan och tyckt att det lät bra, så jag antar att jag då tog till mig det. Något kan kacka ihop, det kan vara ihopkackat eller gå kack osv...

Kan komma från tyskans kaka som betyder bajs på barnspråk, kanske...

Innan jag satt på skolan satt jag på stadsbiblioteket, något jag även kommer göra imorgon, och på söndag och pluggade tentor. Är inte sådär jättekul. Kan ha varit jättekul, men det är först om jag har fått det rätt. Plugga uppgifter är jätteskoj sålänge det går bra. Tycker inte något vidare om motgångar. Glider allra helst fram på min lilla räkmacka, Just nu glider jag inte så mycket, halkar mer än hit, än dit...

Bibblan öppnar klockan elva imorrn, då ska jag hänga på låset, sådeså...Sista javaföreläsningen innan tentan

Usch då, eller jey, jag kunde ju lite. Hade sista javaföreläsningen innan tentan på onsdag - frågestund. Jag frågade puckfrågor som vad extends och implements var, fick ju det klarlagt så lite smart var det väl att fråga...

Jag snörvlade som en gris vid flera tillfällen,  när man som drar in så att det blir ett skönt grymtliknande ljud. Värdigt en dam??

Tentapluggade en tenta innan och det gick faktiskt helt okej, tror jag, har inte rättat den än.
 

Matlådan är klar nu

Dags att börja fixa väskan alltså - vill inte! Jag har absolut noll lust att gå till skolan idag. Det regnar ute och jag känner mig inte pigg för fem öre. Trots detta har jag ändå satt mig för att komma en timme tidigare till skolan - bara för att plugga. Lite tokig är jag.

Varför gör man sådana här saker? Går upp superdupertidigt till skolan sista veckan innan tentan bara för att man inte har pluggat ordentligt innan? Jobbigt skulle jag säga att det är, minst sagt... dumt också...

jaaa - hrrrm - nej

Har fått CSN-pengarna nu, och lönen 1256:-

Däremot har hyran dragits direkt och jag har även en liten telefonräkning att betala, skoj då...

Dagens tips

Lägg inte favoritkamen på badkarskanten. Kan hända att den åker ner...

Queen!

Varför har jag inte kommit på det innan, självklart ska man lyssna på Queen på morgonen, Save me, rädda mig Freddy!

Det är lyhört här...

Det är lyhört här... är lappen som snart kommer sitta i vårt trapphus, är lite förbenad nämligen. Är sjuk som ett ägg, förkyld och jäklig. När jag hade varit i skolan närmare tio timmar var jag därmed helt slut igår. Allt jg ville var att få sova så tidigt som möjligt. Gick och la mig direkt vid halv nio. Jag vet att det är okristligt tidigt, men jag var sjuuuuk...

Hur som helst blev det inte så mycket av sovandet ty det var visst ja-det-är-torsdag-fest-låt-oss-spela-irriterande-hög-musik-och-vråla-med hos grannarna. De var jättesnälla och slutade precis lite över tio, halv elva sådär och det var ju säkert bra. Men kunde de inte tänka på att jag var sjuk?? Borde de veta om jag har ju snörvlat en hel liter i trappuppgången (inte jättesant, skulle faktiskt vara lite äckligt)

Det var bra musik och en liten bit hos mig var nog mest förbannad för att jag inte var bjuden, Kent när man ska somna är inte helt idealiskt. Det bästa är att det stod tjejer på balkongen och snackade vid flera tillfällen, mina fönster är ungefär fem meter ifrån deras balkong, hör varenda ord som sägs där. De sa inte så mycket smarta saker i alla fall. Kände inget behov av att försöka följa med i konversationen...

Mitt tidiga insomnande blev alltså lite avtrubbad, eftersom jag redan hade legat och vridit mig i två timmar så tyckte mitt huvud att jag gott kunde göra det två timmar till, kunde alltså inte sova. Tack så jäkla mycket grannarna! Av någon anledning var det någon konstig jämförelse som inte finns som malde i mitt huvu. Har ingen aning om var den kom ifrån. Tänkte på den absolut hela tiden, även när jag somnade så jag sov aldrig sådär djupt som man brukar göra när man är förkyld utan vaknade hela tiden ur min slummer...

*Klockan ett var jag vaken
*Klockan halv tre var jag vaken igen
*Halv fem - vaken
*Nu, halv sju - vaken

Får dricka coca-cola idag

Slutet på veckan och jag är - sjuk

Nu får jag äntligen skriva på svenska igen. Tror att jag har lyckats övertyga mig själv att min tyska inte är så värdelös som jag trott. Lite dativfel finns det säkert överallt, men jag måste erkänna att när jag bloggar tänker jag inte sådär jättemycket på min stavning - inte heller på svenska.

Har fått pengar igen nu också, antar jag, borde gå in på internetbanken och kolla upp det så att jag inte sitter här och drömmer om shopping utan att det blir nåt. Kan ju hända att CSN har kraschat medans jag sov och att det inte betalas ut några pengar i natt. Nu skrämde jag upp mig, tänk om det är sant.

Kom på igår att jag visste varför jag var hemma från universitetet i tisdags - jag är sjuk, svag, febrig, förkyld osv.

I've got it all baby. Snurvlet, nyset, hostet, antagligen febret (hihi, skrev febret) -vågar inte kolla, om jag har feber och jag vet om det kan det tänkas att jag sjuknar in ordentligt, nästäppet, kroppsondet (ni vet när man tycker att det gör ont precis överallt), huvudondet, örkliet... Allt!

Så hur kul kommer min helg vara på en skala?? Jag sittandes snörvlandes på Chalmers, pluggandes, har ju tenta på onsdag, aj då!

Nästan 7000 pix, tänk vad mycket man kan göra med det, man kan:

-Beställa en resa, fast bara 7000 räcker inte så långt.
-Klassikern, köpa 14000 tuggummi, eller kostar dem 1 krona nu för tiden?? I såna fall 7000
 (mina mattekunskaper lyser som vanligt)
-Köpa sju kappor/jackor a tusen kronor styck (får inte tänka den tanken, då gör jag det säkert också)
-Köpa dyra julklappar till familjen - neeeeee
-Äta gott och spara sina pengar så att man in slutet på december inte kommer i samma knipa som föregående månad, neee, är väl ingen pensionär heller.
-Leva sina tillgångar till fullo och njuta, senare vara superfattig student som bara gnäller om sin brist på pengar i slutet av månaden -vilken superb idé!! -det ska jag göra

Mruff

Muääh, drömde inatt att någon hade lagt in en helt otroligt snäll kommentar på min blogg. Fanns ingenting...

Gooodmoooorning Götteborg!!heute früh höre ich Sophie Zelmani

Um mich zu beruhigen höre ich jetzt Sophie Zelmani mit Stay with my heart

Die Menschlichkeit ist irre gegangen

Ich bin - wieder, zu früh aufgestanden weil ich Uni habe. Ich muss heute um neun Uhr angefangen haben zu labben. Ich will bloss schlafen.

Wann war das, dass die Menschlichkeit sich so schlicht bestimmt hat in dieser Irrturm zu raten? Sie hat das bewusst gemacht und hat keiner die beröhrte gefragt, will ihr das?

Ich habe kein Bock mehr!! Aber kann ich das zu meiner Laborleiterin sagen? Nee, klar nicht, wieso würde sie sich darum kümmern dass ich nicht genug geschlaft habe.

Ich bin jetzt erkältet, deswegen bin ich so toillmüde. Meine Nase war heutefrüh vollgestopft und ich musste rinexin dagegen schlucken, auch ein Ipren ist mir runtergeruscht. Wollte es nicht, würde eher ein paar Stunden mehr schlafen als Piller zu schlucken.

Naja, jetzt muss ich mich sowieso unterwegs machen aber zuerst muss ich die blauen Ringen unter meinen Augen wegschminken. Hasse das auch ein bisschen. Hätte lieber das sie schon nicht da warenNur ein Tag noch

Yey, jetzt ist es, halt, nur ein Tag bis Freitag, ist sowieso zu spät jetzt um rauszugehen und was einkaufen so ich rechne damit, dass es jetzt, wenn es zu Geld kommt nur ein Tag ist, obwohl es eigentlich zwei Tagen sind.
Am Freitag muss ich ja nicht mehr auf Deutsch schreiben, wunderbar, nervt ein Bisschen.

Heute haben wir scheiss drauf gesagt und gut gegessen, wir sagen sonst immer, dass Puten und lachs und so weiter wochenendeessen ist. heute haben wir doch Puten gegessen, darf man so gut auf einem Wochentag spiessen? Gegrillte Putenfilets mit Ofenkartoffeln und diese blöde Rotweinsosse die meine Mitbewohnerin sich immer durchsetzen muss zu kochen. Hasse es, mag nicht Essen mit Alkohol drin, Alkohol soll man ja trinken!! Totalblöd,

Ich habe noch nicht einen Mann gefunden der mir mit den Regalen helfen kann. So jetzt werde ich es versuchen sie alleine hochzuschrauben, wird aber immer schief...Die Nachrichten

Ich muss mich mehr up-to-date halten denn erst gestern Abend habe ich entdeckt, dass es bei mir zuhhause ein Ehre-mord gegeben hat.

Was soll das? In Högsby... Und es scheint mir als ob der Sozialamt das alles zusammengepuzzelt hat. Sie haben den Typen dahingeschickt um das alles mit der Familie, die ihn ermördet hat, alles zu klären. Scheiss gebaut. Der arme, wollte ja nur mit seiner Freundin sein und auch das alles mit ihrer Familie klar war.

Als ich es gelesen habe, habe ich meinen Vater angerufen und er hat alles erzählt. Keiner war aus Högsby so ich kenne weder die Familie noch den Jungen. Schon gut so...


Mein Kopf!! Er Platzt

>Ich bin heute nicht zur Uni gegangen. Fühlte mich einfach zu schlecht heute früh, hatte voller Migräne so ich konnte kaum Licht leisten und habe später gekotzt. Jetzt fühle ich mich als ob jemand versucht mein Gehirn zu tieffrieren. Tut weh...Schwierig

Puh! Es ist mir ganz schwierig dies hier mit dem Deutschschreiben, ich merke, dass mein Deutsch nicht mehr so fliessend ist wie vorher als ich noch in Deutschland wohnte. Naja ziehe ja in ein paar Jahre wieder hin, dann wird es wahrscheinlich wieder besser...

Jetzt habe ich nur vier Tage mit dem Deutschschreiben, finde ich eigentlig ein Bisschen gut...
Dann kriege ich ja auch CSN, ist wie BAFöG in Deutschland, -und Gehalt für Oktober, jippie, das habe ich verdient

Spielabend

War heute Abend (lies gestern) in Torslanda bei einem Freun von mir, haben Spiele gespielt, Unter Anderem das Eigenschaftsspiel wo man Eigenschaften auf Zetteln schreibt und dann gibt man den Zettel zu dem, der man dacht passt am besten zu der Eigenschaft.

Ich habe heute den Zettelchen "mest trolig att åka till Narnia" gekriegt. Das ist einer der Beste.

Jemand ist verliebt

Feuerwerke werden geschossen, ich bin ein Romantiker und hoffe also, dass jemand es aus Liebe macht...

Doch

Du lebst doch immer noch Frankie Boy! Hör' dich gerade...

Bald Geburtstag

Yey, ist weniger als ein Monat zu meinem Geburtstag, dann werde ich 21, kkomme in noch zwei Discos rein. Klasse!

Der Vermisste

Sinatra, warum bist du gestorben?? Warst du nicht so einer der man gedacht hat, "Der wird für immer leben"

Nachtsongs

Heute abend höre ich It won't hurt mit The Magic Numbers, smooth...

Der Nachbarn hat unseren Alkohol geklaut!!

Okey, jetzt bin ich aber total beschiessen sauer!!

Ich bin von meinem Bruder zurückgekommen und da steht meine Mitbewohnerin und meint, der Nachbarn hat hier geklopft und hat sie gefragt ob es welchen Alkohol hier gab. Sie hat gemeint "ja". Und so war es, der Nachbarn ist rausgegangen mit meine Flaschen Zider, Smirnoff Ice und Bier. Ihr blöden Wein hat er nachgelassen.

Ich hasse sie ein kleines Bisschen. Ich wollte das Bier für morgen abend haben und jetzt muss ich blöden Wein trinken, Mist!!

Er hat auf jeden Fall gemeint, er wird ihr Geld geben. Implizit gemeint mir, er wusste ja nicht, dass das alles mein Alkohol war.

Mist!

Der ist aber soo süss!

War heute bei meinem Bruder, habe den kleinen getroffen. Er ist jetzt so süss und kann sogar sitzen. Immer froh auch, oder fast immer. Manchmal schreit er ganz herzbrechend und weint och hustet usw.

Heute hat er auf jeden Fall Kexe gegessen, schien mich als es ihm geschmeckt hat.

Auua!!

Heute früh hat mein Wecker geklingelt - um sechs Uhr dreissig. Wollte da nicht aufstehen so ich habe auf der Snooze-taste gedruckt - dachte ich...

Um halb acht war ich wieder wach, konnte nicht den Ziffern auf meine Uhr glauben. 7:30. Da habe ich es verstanden: Ich muss in ne halbe Stunde in der Schwimmhallen sein!! Scheisse, scheisse, scheisse. Verdammt nochmal! Kruzifix!

Bin so schnell wie ich konnte gerannt und, ich habe es geschafft! Ich bin der Beste irgendwann!

So, habe etza fünf Stunden gearbeitet und bin seit welche Zeit wieder daheim, will nur schlafen gehen. Muss aber was essen und danach duschen, wollte so schnell nach Hause, dass ich nicht in der Schimmhalle geduscht habe, tue ich eher zu Hause. Morgen darf ich mich doch nicht verschlafen*!

Aber wirklich...

Na klar, hab ich mich ja dafür entschieden auf Deutsch zu schreiben, muss ich da auch auf Deutsch denken? Habe mich auf jeden Fall so gefühlt als ob ich dich vorher voll angelogen habe. Klar ist das Lied der Nacht ein deutsches Lied, Die Nacht mit Wir sind Helden.

Geh g'rad das runterladen!
Ps. Ich habe nicht das letztes gesagt, ist ja ungesetzlich...

So jetzt mal schlafen gehen, Fräulein! Muss morgen früh aufstehen!

Das Lied der Nacht

Beim einschlafen höre ich heute Nacht Christian Kjellvander mit Staying there

Yey

Jippie! Ich habe gerade 1000 wichtige emails passiert, ich habe viele Freunde oder auf jeden Fall viele die sich mit mir in Kontakt setzen wollen...

Scheiss gebaut irgendwann?? -Wahrscheinlich

Grüss di'!

Ist völler Aktivität in der Küche. Freitagsessen wird gekocht, Lax mit Weissweinesosse. Yammi, yammi...

Selber gucke ich Idol. Bin von der Trainung zurückgekommen und habe geduscht usw... Kann heute nicht so lange wach sein denn ich muss ja morgen arbeiten - um acht Uhr. Ist superfrüh.

Wird "Catch me if you can" für uns, die andere sind gleich so arm wie ich, können deswegen nicht ausgehen.

Jetzt ist es auf jeden Fall bloss eine Woche bis ich wieder Geld habe, wunderbar!! Da werde ich mich einen Rock kaufen um so etwa 1200 Kronen, ist echt toll. Und, Maria, warum hattest du kein Geld wieder??Eine Woche Deutsch

Hab' mich entschieden, dass ich ab heute meine kleinen Geschichten auf Deutsch zu schreiben, nur eine Woche doch, sonst werd' ich ja irre werden.

Der Grund dafür ist, dass ich nächste Woche einen ziemlich wichtigen Brief schreiben muss wo mein Deutsch korrekt sein muss. Deswgen ist es mir gut sowie dies zu trainieren.

Ok, jetzt muss ich schon aufstehen, ist mir ganz zu früh aber muss sowieso...

Könnte jemand mir damit helfen, eine Anrede zu schreiben, ich werde an einen Typen schreiben, ist nur einen und ich weiss nicht wie der Heisst. Weiss auch nicht ob das eine Frau oder ein Mann ist. Kann nicht "Sehr geehrten Damen und Herren..." schreiben weil es nur einer ist. Kann ja auch nicht schreiben "Sehr geehrten Herr/Frau..." usw... Hab schon vorher eine Anrede an einen ähnlichen Instanz geschrieben wo ich nur "an dem "Instanz"..." geschrieben habe. Ich habe keine Antwort gekriegt :( So...

Ok, jetzt mal aufstehen, um 10 Uhr fängt die Uni an.

Nattlåten

For tomorrow med  Blur, det lyssnar jag på såhär tjugo i två på natten

Ska snart byta till ituns jazzradio - perfekt att somna till, men först ska jag lyssna klart på Damon

Oj då

Och jag som skulle gå och lägga mig tidigt!!¨

Har haft lite ångest idag, min kompis kom på att jag hade slängt hennes julklapp till rumskompisen i soporna, lite fler grejjer med. De hade stått vid de andra soppåsarna och jag hade som antagit att de var redo gör färden ner i sopnedkastet. Har ringt till värden men där var det bara en vikarie eller något som svarade, jag ville ju veta när sopbilen hade tömt det sopnedkastet... I alla fall, ringde till sophämtatmänniskorna och de sa att soporna hos oss hade blivit hämtade i onsdags. jag hade slängt påsen med presenterna i tisdags. Ska ge henne pengar när jag fått några själv.

Det här har ganska mycket präglat min dag, jag har kännt mig som världens hemskaste och klumparsliga människa.

Har hur som helst haft formell syntax idag, vår lärare är jätteskojig, han blir så upphetsad och glad när han kommer på något skojigt lingvistiskt fenomen i något språk. Han har dock inte riktigt lärt sig att man inte ska ha svarta byxor på sig när man arbetar hela dagarna vid svarta tavlan, med kritor...

Sedan kom ryskan, kul det med men jag märkte att det är dags att lägga på ett kol där.

Sist men inte minst var tyskalitteraturen, jätteintressant fast jag sa bara tre små ynkliga ord. Vi har en väldans smart föreläsare där, hon är jättebra och hon pratar väldans skojig tyska, väldigt "fin" tyska. Som om hon vore adlig eller något, hon har ju ett adelklingande efternamn så vem vet...

usch då

skola hela dan. 10-19:30, hemskt. Har roliga föreläsningar dock, formell syntax, ryska och tyska

Nu ska jag ta uoch koka ris till matlådan ty det är dags att gå upp.

Kvällens låt

Kvällens låt är Lasse Lindh med jag vill vara som du

Tips

Ta ALLTID med dig kam till simhallen om du har långt hår, ajaj, vad ont det gör nu att försöka kamma ur knotarnaLite bäst är jag

Klarade det, stepupade i en timme och en kvart, aerobiade i en timme och simmade 500 meter, tog inte så lång tid, men det var skönt efter att ha hoppat runt i två timmar och en kvart (som det ju blir om man lägger till en timme till en timme och kvart...) 500 meter tog ungefär 12 minuter tror jag, håll inte sådär jättebra koll. Var så otroligt trött i bena, brukar simma lite snabbare annars.

Fasen vilken träningsverk jag kommer ha imorrn

Dagens låt

Dagens låt är I'm still standing med Elton John

Prova den ute på stan, lovar att du gör hoppsasteg och en snurr runt gathörnen

JA!

Fortsättning på Runar-Mischa Barton...

*Läste precis i aftonbladet att det var ljug av expressen att Runar och Barton skulle vara ett item

Surprise!

Skönt i alla fall, har härmed inte tappat all tilltro till ungdomen (Barton är ju ett helt år yngre än mig)

Om ni läser artikeln i aftonbladet, kolla in Runars skjorta, höll på att ramla av stolen av skratt. Erkänn, den är skoj

Mediaklädd

Idag är jag klädd som en mediaperson, ville ha glasögon på mig och tyckte därför att kläderna skulle passa till dem. Har "jeans"klänning med krage och skärp på, mörkblå är den. Till det har jag en fin liten rosa scarf knuten runt halsen, mina fina matchande glasögon och håret uppsatt. Känner mig väldigt proper eller kände mig rättare sagt.

På väg till Chalmers visade det sig att klänningen hade en böjning för att åka upp och eftersom den redan från början var lite kort, med en lång slits framvid så blev den superduperkort när jag gick. Chalmers är ganska så fullt med killar och långa fönster, är man på andra våningen och står i närheten av fönstret så finns möjligheten för den som vill att se ganska så långt upp i min kjol. Inte för långt, men långt nog... Kände mig lite uttittad under rasten när vi stod vid fönstren i Linsen(byggnaden) och pratade programmering. Nu tror jag inte att någon kollade på mig överhuvudtaget men kändes som det i alla fall...

Kompisen hade till uppdrag att var 30e sekund viska -slampa till mig så att jag skulle komma ihågatt dra ner kjolen. Det där med slampa var hennes förslag, min idé var -dra ner kjolen Maria. Hon tyckte tydligen att det var för långt att säga så...

Mätt och glad

Mmmm, lunch. God lunch, inte bara pasta med sås som det brukar vara. Idag var lunchen precis så som en riktig lunch hemmavid brukar vara. Jag och rumskompisen åt köttsoppa och pannkakor, hon hade äldrig ätit pannkakor i samband med soppa innan, lite konstigt tycker jag som alltid glatt smaskade i mig pannkakorna efter itvingandet av ärtsoppa varannan torsdag i skolan, hon trodde hur som helst att man på något sätt skulle äta pannkakorna bredvid soppan och blev lite smått ställd när jag förklarade för henne att pannkakorna ska fungera som efterrätt.

Efter pannkakorna med blåbärssylt var det fruktstund, två klementiner slank ner. TIll sist avrundade vi med pitekaka, sockerkaka med havre-kakaosmet på. Smask...

Så nu är jag mättelimätt och beredd att sätta mig och plugga och sedan gå och träna.

Jag, träningsnarkoman?

Step up(jag säger Stay ups), aerobics och simning? Är du träningsnarkoman?

Från: Gloom

Nepp, knarkar inget alls överhuvudtaget...

Har ni inte märkt att jag snackar mycket på morgonen men senare på kvällen visar det sig att jag bara dråsat ihop i en liten hög framför tvn i alla fall. Men den här gången ska jag göra allt som jag sagt, ungefär tre timmars träning, jag lovar ;)

Ångestladdad nedräkning

Jag är fattig och jag sitter som på nålar och räknar ner mot den 25e då CSN och lönen kommer. Samtidigt så vill jag bara stanna tiden för den 30e, då har vi javatenta. Vill, vill inte, vill, vill inte att tiden ska gå.

Lyckades inte pallra mig upp till klockan sex idag heller, borde sluta lura mig själv att jag någonsin skulle klara det. Ingen simning nu på morgonen alltså, om jag har tur så klarar jag av att styra kosan mot simhallen efter träningen i alla fall. Step up och aerobics idag. Sådan är planen än så länge i alla fall, efter det 1 km simning. Kanske i alla fall...

Dags för sängen

Sätter klockan på 6 i hopp om att jag ska orka upp och gå till simhallen, har inte så stora förhoppningar...

Ska till studievägledaren imorrn och rita upp lite fler riktlinjer för min framtid, yey...

Men det är först på eftermiddagen, ska ju gå i skolan först. Java blir det.

Ikväll läser jag Der Mauerspringer av Peter Schneider, måste ju för skolan

Jippie

Expressen följer upp gårdagens löp om Runar och Mischa Barton, fascinerande

Dagens fråga

Diskuterade det här med mina kompisar igår: Är siffror "tecken" eller ord, om man har en ensam siffra i en text, är den då ett ord? Består meningen "snövit och de 7 dvärgarna" 5 eller 4 ord?

Om man har en lista med fibonaccikoden är den då en lång lista av ord?

Vi har lite olika meningar om detta, jag anser att det i första fallet är så att 7:an är ett ord, precis som 1984 är ett ord, tycker jag i alla fall. I det andra fallet är det lite mer tveksamt... Då är siffrorna mer bara tecken.

Var ska man dra gränsen? är + ett ord som betyder "lägga till" (addera) på mattespråk?

Vi ska ha det här till ett dataprogram och min lilla gråzoon med olika kontextar funkar inte då, måste vara ja eller nej.

Dagens musik

Idag har jag bestämt mig för att bara lyssna på Club Killers. kan som inte bli fel...

Redo för skolan

Sådärja då var man sminkad och klar för att vandra ner till GU och förkovra sig i datalingvistikens hemligheter.

Ska till UB först och läsa dagens kapitel, har aldrig gjort något så smart innan så jag är lite rädd.

Dagens mest bisarra nyhet

Har ni läst expressens löpsedlar? Mischa Barton och Runar??

I vilket parallellt universum har vi hamnat?

Hon är ju snygg ju, och Runar, nä. Ber nästan att det inte ska vara sant, för hennes skull. Kom igen. Det här är killen som sköt älgar från sovrumsfönstret någon gång på 90-talet...

Missade ryskan

aj då, labbade över, missade ryskan big time, var så sen att jag inte ens brydde mig om att gå dit...

Nu har jag fått gryta i magen -med chorizo i, spännande. Lite vin också så jag får träna nu på spritig mage... Gjorde det för ett tag sedan också, brukar gå bra.Step Up och Pilates blir det ikväll. Svettas, svettas, svettas!

Java är knas förresten

Skoldags

Dags att göra sig iordning inför Chalmerslabben...

Förstår inget alls av labbanvisningarna, får hoppas labbpartnern förstå lite mer.

Jag är simmig

Har varit och simmat nu, var superduperskönt...

1 kilometer blev det bara, vågar inte utsätta öronen mina för för mycket vatten. Men i alla fall, ska ju träna ikväll också så det räcker nog. Märkte dock att jag måxte ner till simhallen lite oftare, jag klarade inte ens att crawla en 50metersbana. Så imorrn blir det simhallen igen, den och dans på kvällen, yippie! Ska simma ofta tills jag märker att jag klarar 50 crawlet.

Efter simningen blev det i alla fall stretching i lite varmare bassäng sedan bubbelpool, jättevarm bassäng, sist men inte minst kallvattensbassängen, skönt. Chockar kroppen lite, ska vara bra för blodcirkulationen eller något sånt. Sa min hjärtläkare i München en gång.

Efter det duscha, sminka sig, torka håret och gå hem. Disken stod kvar där den stått innan jag gick. Hela köket såg till och med lite värre ut nu. Så buttert ställde jag mig och diskade trots att det var rumskompisens tur, nu har i alla fall hon tagit över och det var väl snällt och så...

Busväder

Jag hör vädret utanför fönstret, verkar blåsa ordentligt.

Ska till simhallen nu, har baddräkten på och allting fast allra helst vill jag städa, men det går inte för folk sover i lägenheten fortfarande. Blev lite ledsen i morse när jag såg att rumskompisen hade bakat och hela galänget utan att diska efter sig. Mest för att jag hade städat så att köket sken i lördags. Nu ser det precis ut som om jag inte alls hade lagt ner de där två timmarna...

...kakorna blev goda i alla fall

Kryper ner i jamasen

Medans jag byter om till något bekvämare ;) pyjamasen så är det the Vines med Country Yard som gäller

Läser

Sitter vid skrivbordet och hårdläser tyskabok. Vati, en kortare historia av Peter Schneider, han som jag läser en speciell kurs om på GU. Den är som okej, inte så lång vilket jag tycker är bra. Är lite krånglig om man ska lusläsa den så som jag gör just nu, på tyska dessutom. Men lättfattad om man skulle läsa den lite mer flytande och inte anteckna och så vidare som undertecknad...

Ska läsa till sidan 34, det är nästan hela boken. Sedan är det dags för att nana. Ska simma imorrn, har ju tid, är måndag. Börjar först vid ett.

Framför Gilmore girls

Sista serien för ikväll, ska inte kolla på mer tv nu, kanske avergae Joe's programmet då, kanske...

Bläh för slappardagar! Får alltid dåligt samvete i slutet av dem...

Skulle ju ha pluggat idag, skulle ju ha diskat idag, skulle ju ha städat toan idag

osv... osv...

Dagens fråga

Om man skuile blöta upp knäckebröd så att det som blev klet...

...bara för att forma om dem och få dem till att vara knäckebröd igen...

...vilken form skulle man göra dem i då?...

...och hur skulle det gå till, det där med att göra om de omformade knäckebröden till knäckebröd igen?...

...i ugnen?...

...låta dem torka?...

...skulle det smaka som knäckebröd igen då?...

...är det smartast att bara gnaga ner knäckebröden till den form man vill ha?...

...är svårt att gnaga en stjärna...

...varför inte göra en undersökning och kolla vilken form folk skulle vilja ha och sedan säga till                            knäckebrödstillverkarna att man skulle vilja ha den formen...

...jag skulle vilja ha kaninformade knäckebröd...

...kaniner är luddiga och söta...

...och morotsätande...

Ja, just de ja

Fars dag...

en liten tösabit på simkolan påminde mig i morse, hon hade tydligen redan firat sin pappa. Stackars pappan, bli uppdragen klockan sju en söndagsmorgon.

Har försökt ringa pappsen mellan tupplurarna nu på eftermiddagen. Han är inte hemma den jäkeln. Jag trodde att det var föräldrars jobb att hålla sig hemma på sina speciella dagar.

Söndagstrött

Kom hem från jobbet vid tolv och har sedan dess ockuperat soffan som för dagen är klädd i sängkläder då en polare är här på besök. Den är superskön! Har sovit någon timme i den, kollat på tv och har ätit upp ett halvt paket med texas-pecannötglass.  Namnam, var tvungen att förbättra den lite med ytterligare lite kolasås, då var den perfekt. Gosh, jag är en sån liten godisgris!
Men, men är bara för idag, bara för att jag är alldeles för trött för att laga någon riktig mat...

Saknar mina katter helt otroligt mycket och det skulle varit fantastiskt om de skulle kunna komma hit och hälsa på, hmm, kattbesök... Kan de åka tåg själva??

Ska i alla fall fortsätta liggaq här i sängen och gona mig hela dan. Väntar på one tree hill och gilmore girls.

Fäärdig

Sådärja, redo att gå till jobbet. Ska till Valand och ta spårvagnen såp får se om det varit något firande på stan i natt. Mest intressan ärdet att prata med dem som är på väg hemåt i novembergryningen

*Inte trött

Jag bör sova nu, jag jobbar imorrn, måste upp vid sex, jag måste sova nu!!

Men jag förstår inte hur det är fysiskt möjligt. Är jättepigg...

*Har förresten kokat blåbärssoppa för första gången i mitt liv ikväll. Från pulver, har kokat det på riktigt någon gång med mamma men oftast har det som blivit sagolikas blåbärssoppa. Var har sagolikas fruktsoppa tagit vägen förresten. Det var ju den godaste bärsoppan. Med alla små barnen i jordgubbshattar på. Undrans just var de är nu??

Vardagsrumsstädning

Vardagsrummet städas till tonerna av badly drawn boy A minor incident, har liasom inget annat val

K=L??

Av någon konstig anledning har jag lyckats pricka in 'k' istället för 'l' hela tiden de senast dagarna. Måste erkänna att det var lite pubertalt skojigt när jag skulle typa "kul" till en kompis på msn på ett tag sedan

Jag har vääääärldens fiiiinaste rum

Färdig, Mitt rum är jätteprydligt igen och porrbelysningen är på, har två halogenspots som inte är så starka, jag trodde ju att halogenlampor hade vitt ljus när jag köpte dem. Tji fick jag!

Fårfällen får äran att ligga på golvet igen, har osm inte vågat lägga den där eftersom det var så smutsigt på govet... En fin fårfäll. Pappas får. Antagligen från längesedan, kommer inte ihåg att vi skickat några fårfällar till behandling på länge... Men en av de finaste fällarna som jag någonsin sett ligger i alla fall på mitt sovrumsgolv nu och myser och drar in doften av ett renskurat golv...

Nu kan även datorn min inta sin vanliga plats på skrivbordet igen ty det är avplockat. Nu slipper stackars lilla ibooken stå ömsom i sängen och ömsom på köksbordet med lite variation till soffan mer. Jag hör hur fläkteb går på(datorsuck)

Nu ska jag städa upp vardagsrummet och hallen också bara, en kompis kommer tillbaka från lång bortavarekse och ska slagga här. fick veta för en halvtimma sedan ungefär

I see the light!

...eller rättare sagt: sovrumsgolvet. Är dags för dammsugning, har redan avverkat under sängen så nu borde alla silverfiskarna vara döda...

Är lite lycklig just nu, speciellt som jag skurade köksgolvet tidigare idag, den där filfläcken som kommit till för någon dryg vecka sedan är numera ett minne blott. Ska försöka hålla det städat hela veckan nu...Kokosbollar

kokosbollar

Kokosbollar är en svensk delikatess som jag är väldans sugen på just nu, har tyvärr inget margarin, så jag kan inte göra dem. Attsingens! Finns recept längre bak i bloggen :) Var bara inte orolig för att skita ner händerna, när man gräver runt i margarinet är finnaglarna ganska körda

Städandets soundtrack

Ikväll, när jag städar ljuder Counting Crows med Goodnight L.A ur datorn

Jobb- och städdag

Är i städtagen, behövs, har sett två stycken silverfiskliknande vareleser kypanda runt i mitt rum. Creepy. Ska städa bakom sängen och sånt där som man aldrig gör annars...

Har jobbat idag också. trevligt, trevligt, skrek lite mycket på barnen ibland när de var busiga, skäms lite för det nu. Vet att många har myror i benen och är lite überbusiga men att de som inte riktigt kan rå för det. Det bara händer att de busar...

Hur som helst, mina arbetskompisar verkade tycka att det var bra att jag kunde jobba på lördagar så jag ska jobba nästa också, 8-13:30, money!!

När jag jobbar är jag som upptagen också så jag kan inte gå på stan och förstöra pengar. Det är bra för jag har inget av den varan. Vikariepengarna kommer ju först i december. Men nästa månad får jag ju aktiepengarna, love Gambro!

Gambro kommer 30e, men innan dess, CSN och lön, 25e, 13 dagar kvar...

Fit for fight

    Dags att gå upp, ska pallra mig till simhallen för some serious simundervisning

Har sagt godnatt för länge sedan

Ligger bara här och funderar lite: Hur tänker killar egentligen?

Har frågat många gånger men får som aldrig något bra svar...

Är frågan obesvarbar?

Förresten är min hylla sned. Behöver nån som kan sätta upp den rakt, för när jag försöker själv så blir det bevisligen snäppet skevt...

Åh, ni fantastiska män , som vet hur man sätter upp en hylla.

Monica Zetterlund va? Lät väl kanske lite annorlunda på hennes tid...

Jaaa

Summer of 69 kom fram på itunes...Älskar randomfunktionen, när jag blir stor ska jag gifta mig med randomfunktionen!

Varför? Varför undrar man då, har jag, en tjugoårig poptjej, jag är faktiskt det fast min kvällsmusik kanske inte alltid stöder detta, varför har jag en låt med Bryan Adams egentligen??

Jo för jag har en storebror, en lillstorebror för att vara precis, fyra år äldre än mig. Min idol i mångt och mycket, i alla fall när jag var liten. Han kunde den låten, hela Summer of 69! Vi stod på bryggan hemma, sommar, och metade mört till kräftburarna. Storebror lärde mig hur man dödade dem, vilken fart man skulle ha på fiskarna när man slog dem i bryggan... lite makabert kanske, men man kan som inte gärna ge dem gift för att de ska somna in. Han lärde mig också att man kunde använda majs som bete när masken tagit slut.  Det är fortfarande det enda sättet jag tycker om majs, förutom på kolven. Burkmajs med lite fisksmak för man har precis dängt mört i bryggan med handen som man skopar in majs i munnen med. Brodern sjöng låten. Brorsan ville som aldrig sluta sjunga, han har vrålat sedan dess. Vi syskon är kända över hela bygden för att vi, när vi kör traktor vrålsjunger så att det hörs långväga. Förståligt om man någonsin kört traktor, man måste som sjunga så att det hörs över både traktorljudet och hörlurarna, man måste ju höra det själv med, annars kan man ju som inte riktigt tänka sig att någon annan skulle kunna höra det. Har med återkoppling att göra, en liten lingvistterm.

Hur som helstvar jag otroligt imponerad av brorsan, att han kunde hela textren - på engelska dessutom, fantastiskt. De där kvällarna på bryggan vid Välens strand, de är stora för mig. Därför låten.

Fredagen är avslutad

Tjugo minuter kvar på den 11-11-2005. Efter idag kommer det aldrig vara det datumet igen, lite sorgligt faktiskt
 
Lyssnar på Gary Jules som sjunger Brokewindow.

Jag ska jobba imorrn, 10:30-14:00 på Valhalla, tycker om Valhalla, mestadels i alla fall. Är mycket skönare att jobba där än många andra simhallar i stan. Hoppas bara mina simskolebarn är snälla. De är oftast det även mot vikarier...

Har köpt ny baddräkt idag, en svart speedo. Lite för låga ben för min smak, förlänger inte direkt benen... Helt ärligt var den den billigaste de hade på Stadium så den får duga nu tills tjugofemte, då har jag råd att köpa en bättre.

Godnatt Göteborg, Sverige, Europa, Jorden, Vintergatan, Universum

Frågan för kvällen

VIsst är välan White men can't jump en helt lysande film?

Oj då

Gloom berättade precis att jag är med på mest-aktiva-bloggarna-listan

Vart tog mitt liv vägen?

Dagens opk

Dagens mest icke politiskt korrekta diskussion gick handlade om dvärgar. Vet som inte riktigt om man får prata om dvärgar, men helt ärligt, det måste vara skitjobbigt att vara det. Världen är ju som anpassad för icke-dvärgar

Min pappas förre rektor, pappa är lärare, är dvärg, han är jättetrevlig och rolig men när jag var liten tyckte jag att han var lite extra kul för han var den enda som brydde sig om att böja sig ner när han skulle prata med mig. Han var inte världens minsta dvärg. Men lite liten. Han var i alla fall längre än jag och när jag drog honom i byxbenet för att säga något sådär jätteviktigt som att; - jag måste bajsa eller - min docka har tappat benet, så böjde han sig ner, såg mig i ögonen och tog mig på allvar.Det enda han sa var ju sååklart, vänta ett tag så ska jag hämta din mamma, eller din pappa. Men hur som helst tyckte jag det var jättehäftigt. Alla andra bara pratade över mitt lilla huvud hela tiden. -Antar att han det som inte var så jobbigt för honom, att böja sig ner, var ju som inte så långt liksom...

Den andra dvärgen som jag är bekant med är en gymnasielärare på min gamla skola. *Känner honom inte sådär jättebra men han är nog trevlig. Min slutsats av det här är att dvärgar de är trevligt folk. *Och jag kommer alltid att utgå från det när jag träffar dem,...

,... är det fördomsfullt?

Uppfunkad!

Jaa, har tränat, dansat, känner mig lite snyggare. Fast nu har jag pyjamasen på och fast den är sådär lite urringad, huvudhålet åker över axeln, så är den ju ändå en pyjamas, känner mig faktiskt inte sådär superdupersnygg i den (men den är mysig, har blommor på bralsen). Tänkte spendera kvällen framför Simpsons uppblandat med lite idol, första fredagen jag kollar på tv på jättelänge så jag måste erkänna att jag faktiskt inte riktigt vet vad Sebastian-rocket är för nåt, en i juryn sa visst det till killen, ni vet, han som alla tycker så mycket om. Antar att han heter Sebastian. Har köpt glass och frukt till fruktsallad. Ska bli smaskens

Mors!

Regnade i natt, och åskade, höll mig vaken vilket ju var lite tråkigt eftersom jag in morse vid klockan sex inte orkade pallra mig upp, igen... Inget simmande idag heller. Tycker inte riktigt om den slutsatsen eftersom jag faktiskt tycker om att simma på morgonen.

Nu är det dags för Chalmers och att kolla om labben är rättad och godkänd, hoppas och håller tummarna, orkar inte med den mer nu.

Hi hi, sitter i sängen nu, har duschat, kammar håret men itunes slumpade fram Body movin' med Beasty Boys, så antar väl att jag måste börja röra på mig.

Finnar

Var kommer de ifrån? har knappast såå dåliga matvanor, äter inte godis, inte chips. Har faktiskt ingen aning varför just mitt ansikte tyckte att det skulle vara fint att ha en kraterklädsel...

*Har förutom en massa gula, små rackare fått någrå något större samt en underhuding över min fina bula mitt i pannan. Fick den bulan för tio år sedan lite drygt, fotbollsläger... Ser nu ut som om jag fick den igår. *Av någon anledning är just mitt på bulan deras favoritplats, de vallfärdar dit... Som Ganges ungefär

Kvällens låt rockar

Kvällens låt är Hand in Hand med tyska bandet beatsteaks. konstigt att man inte upptäckt dem här i Sverige. Sjunger ju till och med på engelska

Nya terorattacker

Jag har väldans svårt för det där när muslimer, araber spränger muslimer, araber. Har varit en terrorattack i Amman i Jordanien i dag samt en i Irak. Förstår det som inte riktigt. Okej om de spränger dem som de får ihutat i sig är världens avskum -västmänniskorna. Men att spränga sig själva, de av ens folk som är lite mer sekulariserade, är det inte lite att bita sig själv i svansen.

Jag har suttit många långa nätter med muslimer och diskuterat terrorism, både muslimer som tycker att det är rätt och de som tycker att det är det värsta brottet mot deras religion. Har även haft med några någorlunda öppna israeler i diskussionerna ibland. Vad jag har förstått så är terrorismen ibland motiverad och ibland förståbar.

Tänk er såhär att några kom till oss i Sverige och sade till oss att de har haft det svårt, de har resten av världen, den delen som räknades i alla fall, bakom sig och att de skulle ta vårt land, skicka bort oss. Eller förminska vårt land till något oigenkännligt. Pressa ihop oss... Vi säger okej, ta det då, vi får ju behålla lite. Sedan går jävlarna och börjar ockupera delar av det lilla vi har. Ovanpå allt så vägrar de nya att erkänna oss. Vi säger att de finns medan de inte vill säga att vårt land är ett land. Vi har inget att sätta emot dem, de har den största makten som finns bakom sig, USA.

Jag förstår Palestina, jag kan förstå deras desperation. Att de har fått skit från början, de ger igen på det enda sättet de kan, spränger, självmordsbombar. Israel kommer och nitar dem, kommer med sina soldater och pansarvagnar och dödar dubbelt så många palestinier som israeler som dog i attacken. Detta ger nya fruar utan makar, nya söner utan fäder, småbröder utan storebröder som dryper av ilska mot israelerna, som känner att de har rätten på sin sida och som vill hämnas sin far, sin bror... Sina älskade eller de som någon de håller av älskar, eller helt enkelt någon som någon någongång älskade.

Sedan är det aldrig rätt att döda någon. Det är inte heller rätt att ta självmord, det finns inget att hylla i det, finns bara sorg.

Jag kan även förstå den känslan av seger som vissa araber kände när tornen föll. Däremot kan jag inte känna några sympatier med Al quaida. Jag kan inte se att Osama Bin Ladin någonsin har känt den där känslan som jag kan ha sympati för hos palestinierna. Den där maktlösheten. Bin Ladin verkar bara vilja sränga och skratta sig fram till himmelriket...

Jag förstår Israel också. Judarna fick tillbaka sitt förlovade land. Israel är det för dem, det är speciellt... De hade blivit utsatta för något så oerhört att de måste tyckt sig vara så nära Gud det bara gick, att de bara överlevde. Att då få komma tillbaka och bo på den mark som givits dem, visst fine, de tyckte nog att det var kanonbra,.. Ett av Hitlers argument för att man skulle hata judarna var dock det att de i första världskriget inte hade hjälpt till, det var emot deras religion att döda och slåss... De hade fortsatt att driva sina affärer som de alltid gjort och hade väl tjänat lite på kuppen. I början sa inte Hitler så mycket om att judarna var ett särskilt nederstående folk, han sa att de hade haft det relativt gott ställt där tyskarna hade förlorat allt. Nu tror jag inte ett ord av det Hitler sa, antagligen hade judarna förlorat en hel del de med. Hitler var jävulen själv och därmed var allt om den typen sagt. Hur som helst verkar judarna nu däremot gå emot sin religion hela tiden. De har en stor arme, med pengar från USA. Varför ockupera, det kan jag inte förklara, men, de kanske tyckte det skulle vara så, att skulle de ha tillbaka Israel skulle de ha hela Israel.

Situationen i Mellanöstern är svår och jag vill absolut inte ta ställning, speciellt inte som jag känner både israeler och palestinier och har sett förtvivlan i deras ögon ibland när de fått nyheter hemifrån. När jag bodde i München och umgicks med dem hann en kompis till en israel i mitt Wihnheim dö. En annan palstinsk kompis till mig hade en "försvunnen" pappa Vissa gör det, en bekant till en bekant till mig åkte ner till Palestina och agerade som mänsklig sköld, han blev skjuten av israeliska soldater när han försökte försvara en liten åttaårig pojke som i barnsligt övermod och ilska hade kastat stenar på pansarvagnar. Det blev lite rabalder om det där, Israelerna får ju inte hålla på och skjuta på utlänningar... Men palestinska småpojkar går visst helt okej. Jag vill bara att det ska bli fred. För det är som inte ett schysst krig. Det är inte som på Karl den tolftes tid då man stod på varsin front och sköt varannat skott.

Men varför döda sina egna? Varför bomba och döda irakiska poliser. Kan man på något sätt tro att Gud skulle tycka om en bättre om man tog bort en av hans egna från jorden och från sin familj. Dumt, det där, det är bara dumt.

Allah betyder Gud, han är Gud precis som Gud är Gud. Min Gud är samma Gud som Allah, är det någonsin någon som kollar på var våra religioner har sin mynning. Tre religioner börjar på samma ställe, hos samma Gud. Betyder det absolut ingenting??

Jag är inte dum heller, förstår att mångt och mycket utav allt det här inte har så mycket med religion att göra, pengar och makt är nog en inte så avag faktor. Vad hade hänt om Sovjet och USA hade varit där nere och mixtrat med Irak med omnejd från första början?

Fattig!

    Jag kommer få pengar - så småningom, men det fasikemej inte kul att ha 806,50:- att leva på till den tjugofemte, imorrn är det i alla fall bara två veckor kvar dit. Fattar inte riktigt vart pengarna har tagit vägen...

Måste ju köpa baddräkt imorrn eller  på lördag med, Stella kollektionen verkar jag missa helt. Lite böcker till tyskan måste inhandlas också, vill inte det...

två veckor kvar - bara, tänker inte låna pengar av mamma och pappa den här gången..Skola hela dan

Aj min rygg, har släpat med mig böcker till tre föreläsningar idag. Jag är den enda människan i hela universitetsvärlden som har så många kurser, typ...

1. Formell syntax, lärarn gjorde bort sig och skrattade åt det, vi skrattade också...

2. Ryska, Hade fått hjälp med översättningen av texten av en ryss så jag kunde det den här gången

3. Tyska litteraturen Skoj att snacka tyska igen!

Bara skojade...

Kvällens låt är juinte alls placebo med 36 degrees, den är ju Harry Connick Jr ,med Swinging on a star.

Finns trumpeter i den, alla bra låtar har trumpeter i dem. *Lita aldrig på någon som inte tycker om trumpeter, ddet är ett av mina motton

Förresten...

Klarade fonetiktentan också, I rock!

Kvällslåten

Lyssnar precis på Lee Greenwoods otroligt smöriga version av "Amazing Grace", men det är inte kvällens låt, absolut inte, kvällens låt är Placebo med "36 degrees"

Är det inte intressant att låta itunes-blandaren gå lös på hela biblioteket. Kan ibland vara helt fantastiskt. Ibland helt, totalt katastrofalt... Just nu kom det The lost Patrol med "The last goodbye". Passar fint såhät på kvällen, men placebo var nog bäst.

Lost

Lost var inställt idag, oförskämt, här har man en helt tråkig dag och så som kronan på verket går de och ställer in lost, fan för dem.

Kollade på top-model istället, inte lika bra, kom på för sent att det var den där härliga biskådisserien på ettan, den med han från the office, vad heter den nu igen...? Är kul som tusan i alla fall. Måste börja bli bättre på att mastra videon så att jag kan spela in grejjer.

Missade träningen, kanske bra det. Var ju Funk ikväll, det är inte så kul, egentligen skulle jag haft dubbelpass på eftermiddagen men det gick ju inte såklart... SImningen på morgonen sov jag ju bort, fuck it också, är inte så bra på det där med att ta tag i livet, är faktiskt riktigt dålig på det. Ska gå och lägga mig nu i alla fall så jag kan simma imorrn. Kan behöva en liten energyboost på morgonen sådär, kommer ju vara på skolan i runt tio timmat imorrn.

Jobbig dag

Försov mig imorse, sprang till Chalmers ock kom svettig tre minuter för sent. Efter föreläsningen om Arraylists och mappning så bar det av tii Kortedala där en kompis lägenhet hade kvaddats utav en andrahandshyresgäst. Hål i parketten minsann. Var där ganska länge. Och har sedan dess varit lite upprörd, man blir som det när man bara helt plötsligt tappar förtroendet i mänskligheten...

Fick efter hemkomsten ett samtal från en gammal kompis i tyskland, Marijana, står ganska mycket arga inlägg om henne precis i början av bloggen. Först blev jag lite glad att hon ringde mig men sedan kom jag på varför. Visade sig att hon hade råkat bli lite sjuk igen, hon har lite småproblem med speciella tjejsjukdomar. Inget stort, typ urinvägsinflammation och dylikt, killar inte rodna nu...

I alla fall blev lite besviken eftersom det är som enda gången hon kontaktar mig - när hon är sjuk. Det blir som Hej Maria, hur mår du, jag mår pissigt, tyck synd om mig,..

Blev tvungen att ge rumskompisen en stor kram eftersom hon är så fin och tycker om mig i alla lägen.

Kvällens soundtrack

Kvällens låt i väntan på Desperate Houswifes är Deeptone med "Here I Stand" Countryinspirerade Älmhultskillar som är riktigt bra, de kanske inte finns nu längre, men då...Who died and made me a dancing disaster??

Jag vet, så använder man ju inte det uttrycket, egentligen.

Kom hem från träningen precis och ska om en sekund hoppa in i duschen. Det dansades idag och jag har precis kommit på att jag verkligen mååste träna mera, annars kommer jag bli lika värdelös som jag var i början av hela min fysikenera. - Smidig som ett kylskåp...

Varmt

Bandypremiären har blivit inställd - finns helt enkelt ingen is ty den kan inte frysa när det nu är tio grader utomhus, dygnet runt. 

Jag vaknar på morgonen, det är tio grader ute, somnar på kvällen, det är tio grader ute, Längtar nästan efter kylan nu. Är lite knasigt när man i november fortfarande kan kuta över stan i luvtröja, knäppt.

En liten reflektion såhär under sportnytt...

är en rapport från en seglare i någon tävling, han pratar om ordning, känns som en pik mot mig. 

Nu ska jag däremot ta tag i min lilla krage och gå och träna, har lite vin i kroppen så träningen kommer bli ovanligt intressant. vinglaset till middan satt bra...


Sugigt

Hade beställt armband från Asos, en liten brittisk sida som jag tycker om. Det var meningen att de skulle ha kommit till i fredags för ett av banden skulle ha passat kanon till min utklädnad på halloweenfesten.

Nu har paketet kommit i alla fall men allt var fel i det. Mitt favoritarmband, som jag verkligen ville ha har inte kommit med, istället var där en presentbox med fyra gaultierparfymer, vad ska jag med dem till?? I stället för det andra fina armbandet var det ett helt annat armband som självklart också skulle vara lite trasigt, suger ordentligt.

Så nu har jag ett armband (rätt, ett fick jag rätt), en hel massans läskig parfym, är inget gaultierfan, och ett trasigt armband som jag inte tycker om för fem öre...

Hårt, har mailat till asos nu och skällt på dem. Vill ju ha mina armband, har sagt till dem att skicka så fort som möjligt, vill ha expresspaket.

TV-dags

Seventh heaven!
Världens knasigaste tv-program.

En hel hög med prästbarnsyskon, lite skoj är det, erkänn...

Kollade mycket på det i München, jobbade ju som barnflicka där, när jag väntade på att barnen skulle komma hem från skolan så kollade jag på dubbad seventh heaven, helt sjukt bra.

De sköna franska barnen, en pojk och en flicka, Sammy och Sarah.

Sarah hatade mig såklart, jag förstår varför, hon hade hatat alla barnflickor sedan dag ett. Hon var ett speciellt barn som behövde någon att tala med och att den enda man har att diskutera livet med, hon var tretton, inte är ens mamma kan vara jobbigt. Vad som var väldans jobbigt för henne var det att hennes mamma hade flyttat runt så mycket med henne att hon vid nästan 14 års ålder gick i samma klass som tioåringar. Självklart var det jättefrustrerande för henne. I alla fall var det ju tur att jag inte bodde hos familjen, bara ibland när mamman var på affärsresa, annars hade jag nog blivit tokig...


Namnanam

Nybakat havrebröd med marmelad och ost, jippie! Vad jag är smart som bakar

Försov mig

Aj då, jag som skulle göra så mycket nu på morgonen. Vakna t. ex...

Skulle förutom det, gå upp ur sängen, gå på toa, tvätta händerna, ta in soppan som jag gjorde igår från uteplatsen där den stått och svalnat över natten, hälla den i burkar och frysa in den. Sedan skulle jag frysa in brödlevarna som jag bakade igår också.

Efter det skulle jag gå till simhallen och simma en kilometer som jag gjorde igår, bada lite bubbelpool och ha det sådär allmänt skönt som man bara kan ha det en morgon på simhallen.
Till slut skulle jag avrunda morgonen med lite studerande på UB innan labben klockan tio.

För att hinna med allt det här hade jag planerat att gå upp klockan sex.

Väckarklockan ringde vid sex, jag snoozade. Fem minuter senare ringde den igen, jag stängde om den på sju. Väckarklockan ringde klockan sju, jag snoozade, den ringde fem minuter senare, jag stängde av den helt och hållet.

Klockan åtta vaknade jag på rikigt till liv, svor en lagom lång ramsa och studsade upp ur sängen. Soppan är nu i burkar, brödet i påsar och de ligger tillsammans och hackar tänder i frysen. Jag har precis satt i mig dagens frukost men simhallen och UB är körda, fuck it all to hell.

Mamma arg

Jag var jätteduktig igårkväll. Bakade bröd och kokade faktiskt köttsoppa, namnam. Ringde till mamma för att berätta att jag hade varit en så bra och ekonomisk dotter (köttet kom ju hemifrån så det kostade kanske en tjuga för grönsakerna till en massans soppa).

När mamma först hörde om brödet tyckte hon allt var bra men när det kom till soppan fick jag värsta avbasningen.

Det var visst grytbitar jag hade fått, jag tyckte väl att det var konstigt att hon inte hade skickat med något ben, hade fått använda buljongtärningar för att få lite sting på att i stället. Mamma tyckte tydligen inte att man skulle slösa bort grytbitar på simpel soppa, speciellt när hon hade skickat med katareller och trattisar till en riktig viltgryta. Hur skulle jag kunna veta det?

Hur som helst så förklarade jag för henne att jag tyckte att soppa är snäppet smaskigare och till och med lite mysigare, en höstkväll såhär då kan man krypa in i soffan med en tallrik soppa, gryta måste man koka potatis till först och grejja, soppan är som färdig. Plus att skulle jag köpa ingredienser till en gryta skulle det säkert ha blivit lite dyrare, grädde och grejjer ska det ju vara däri.

I natt har soppan stått ute på uteplatsen och svalnat, den såg smaskens ut nu imorse.


Beim frühstücken

Godmorgon bloggen!

Sitter i köket och skriver nu, äter gröt, det är en del av min nya livsstil som börjar... idag. Är uppe så tidigt för jag ska nämligen gå ner till Valhalla och simma, hoppas att mitt kort fortfarande funkar annars kan det bli lätt pinsamt, jag har varken råd eller lust att betal 70 kronor för att komma in, eller vad det nu är, tror kanske 40 för student. Men i alla fall, hallå, jag äter gröt till frukost för att jag vet med mig att jag inte får börja veckan med något så pengadestruktivt som att köpa bröd. Den officiella frökklaringen är fortfarande det där med den nya livsstilen.

Kaniner

Vill ha n kanin, kaniner är fluffiga och söta - och morotsätande

Ouups

Hittade lite bankpapper när jag kollade igenom pappersinsamlingen, tur. Visade sig att jag skulle få dryga 13000 före skatt för mina Gambro-aktier, har något med inlösen och grejjer att göra. Måste bara säga till banken att jag vill ha det också. Pengarna kommer 30/11 så jippifanyey!

Ett litet aber bara, som nu har blivit uppklarat. 13000 är mycket pengar, hur går det med CSN? Jag kommer ha en inkomst över 34000...

Jo det är så att, om man skulle plugga över sommaren också, så man pluggar 26 veckor, då får man bara tjäna 34000 per halvår. Nu när man bara läser över höstterminen så får jag ha en inkomst på hela 49000. Så pengarna, det är bara att ramla ner i fickan min, :)

Musikchock

Ah hjälp!

Visar sig att dagens låt kommer bli Stefan Andersson med Catch the moon. När fyllde jag 35?

Ledig!

Jaa! Jag har höstlov idag, ingen simskola det vill säga. Vad skönt! Har därför sovit fram och tillbaka till klockan ett. Ska gå och träna ikväll för nu är jag inte så erbarmeligt trött som jag alltid är efter jobbet

Var roligt att kunna hitta på något med kompisen igår också, kände mig inte sådär jättesocialt handikappad som annars. Lade dock märke till att jag kommer jobba på min födelsedag vilket betyder att jag har tenta den 17e dec, jobb på min födelsedag den 18e dec, tenta 19 dec. Fasikens också!

Nattblogg

Ligger i sängen nu efter en kväll på stan, först burgare på Harvest, första gången där. De har senap på hamburgarna, ska komma ihåg att be att få utan det nästa gång. Annars var det verkligen att rekommendera.

Efter maten som hade föregåtts av lite tequila i lägenheten, allt för att inte frysa... gick vi ner på stan, tänkte att vi skulle få tag på en öppen biograf. Jag hade helst velat gå och dansa men kompisen var lite opigg idag så det skulle bli film i stället. Det enda som fanns då vid halv tio var nattbio på sf vid domkyrkan, legenden om Zorro fick det bli tänkte vi.

Vi köpte biljetter och konstaterade att det var nästan två timmar kvar till bion -> öldags!

Spaten på bishop's arms. Inte världens bästa ställe för att flirta med någon, men, men. Det duggade så smått utomhus så vi hade absolut ingen lust att gå längre. Kompisen tog Groschl, undras om det stavas så. Något holländskt var det i alla fall. Hon är dock inte så haj på det där med öl, så jag drack ur halva hennes också. Har man bott i München så är man som tvungen att kunna dricka öl. Men dricker ju såklart helst Weissbier så behöver man inte äta något heller :)

Filmen var lite halvbra, lite skojig var den emellanåt, speciellt hästen men den kommer inte vinna någon Oscar det kan väl kanske konstateras.

Film,... det var något mer jag skulle säga om det. Ja just det ja, lånade film av sötgrannen idag, de har många. - brända därför verkar de inte fungera så bra i vårt ps2 där vi brukar spela upp dvder, attsingens också. Vi har sett en film, nästan hela, sedan  ville det inte mer, muäääh!

Grannen verkade lite rädd för oss när vi brakade in och våldgästade. Jag hade ju knackat på helt uppklädd igårkväll också och frågat om han råkade ha en kamera, ville ju ha bilder när man var halloweensnygg.

Nu ska jag i alla fall sluta skriva och dra upp täcket till öronen, dags att sova med andra ord. Godnatt världen!

överallt pumpa

Eftersom det var pumpapajsdax igår och vi då köpte en modell större för att få goda kärnor så är nu hela vårt kök översållat med pumpa och vi har helt ärligt ingen aning vad vi ska göra med allt. Vi har pumpa i kylen (som vi har för att rosta i ugnen under dan), pumpabitar på bänken, på bordet, på golvet, skal i slasken, på spisen och så vidare. Vi har inte så stort kök så jag tror att jag ärligt kan säga att det finns pumpa överallt.

Nu när mitt huvud fortfarande tror att jag är en fiende som bör bekämpas så kommer i alla fall inte jag göraa någonting. Jag kommer bara gå in i köket med slutna ögon för att inte se röran därinne, känna mig fram med händera för att komma in i kylen och hämta mjölk, med fortfarande slutna ögon kommer jag blanda min oboy och sedan ila ut ur köket så fort jag kan. Sätta mig här i sängen och dricka.

Mmmm.

Om jag inte skulle klara det och någonstans skulle öppna ögonen så finns det chans att städmonstret inom mig väcks och då kommer inte mit huvud sluta fred med mig förrän om flera timmar.

Hemma från festen

Har festat nu ikväll, första gången på länge och åh vad snygg jag var i stenarna som glänste från ansiktet.

Bubblet tog slut liksom lite Smirnoff Ice och jag fick skriva upp tre nya regler:
       1: Inte dansa mer med hulken, marion. Han verkar vara ytterst intresserad av dig. Och du har inget                           intresse i honom
       2: Inte leka arga leken med en rysk, judisk munk. Han bits, inte trevligt att bli biten av en rysk, judisk munk
       3: Inte sitta bredvid skäggiga damnen när hon(han) har rödvinsglas i handen. Rödvin på                                             handtvättsklänningen är mindre kul

Vår pumpapaj var delikat T.G.B, vi är bäst på det där med pumpapaj, fast receptet som jag skrev här på bloggen var helt am Arsch, alldeles för mycket blött i smeten, ska publicera det riktiga receptet imorrn när mitt huvud tycker om mig igenFärdigbakat

Sådär då var pajdegen tills imorrn färdig. Känns skönt att inte behöva gegga i degen med nagellack mm på eftermiddagen.

Har diskat färdigt också så nu ser det faktiskt ut som om det bor människor här och inte troll. Ska bara ta ur riven morot ur slasken sen är det nattinatii för mig.recept

Amerikansk Pumpapaj

(Pumpkin pie eller pepparkakspaj)

Pajdeg
5dl vetemjöl
1 tsk salt
125g margarin  
5-7 msk kallt vatten

Fyllning
3 dl kokt pumpa
2 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk malda nejlikor
4 ägg
5 dl mjölk

pumpapaj

Imorgon är det Halloween, då ska det bjudas på pumpapaj. Jag tänkte göra pajdegen ikväll, hoppas att den är enkel, det är nämligen min uppgift att göra degen medan rumskompisen kommer göra fyllningen. Inte mig emot, låter kladdigt att hålla på med en massans pumpa.

Fattig

Om jag hade pengar dumdudumdudumdudumdudumdudumdudumdudum...

Ibland önskar man bara att man vann lite pengar, pengar som man inte behövde tjäna ihop och som en dag bara var där för tjänar man ihop pengarna måste man som arbeta

Nya regeln är i alla fall: Inga fler kläder eller mer smink förrän jul. + FAKTUMS kalender till alla i familjen. Så en hundring var till allihop, de som bor tillsammans kan få en tillsammans.

Träna, äntligen

Idag har jag upplevt fullkomlig träningsabstinens och äntligen får jag gå och a-boxas lite, tack gud!

Ska träna bort lite nytillkomna kilon som inte ska vara där. Betyder träna ikväll, träna på lördag, på söndag, på måndag, på tisdag, på onsdag, på torsdag, på fredag, på lördag, vila söndag.

självklart kommer inte något av kilona vara borta med det, utan sedan måste det upprepas till jul, då kan de vara borta... I alla fall kommer jag kunna skylla på min kropp då inte på mig för då har jag ju i alla fall försökt.Mission accomplished

Jag klara ryskatenta, chalalala laaa, ja klara ryskatentan chalalalalala!

Gick bra det där, nu ska vi se hur det är med fonetiken, hoppas på VG där. Kunde visst inte få VG på ryskan

Systemetbesök

Bubbeltrubbel kommer jag vara i imorgonkväll. Är man snygg med svart klänning och svart mask och fina stenar överallt måste man ju ha ett champagneglas. Mindre snyggt från IKEA, ifall det skulle trubbla sig ner i golvet... Innehållet i glaset är också intressant, inte så snobbigt dyrt, Asti, men ser i alla fall ut som bubbel. En flaska sådant och lite Absolut med virke, ser ut att bli en bra kväll, tur att man bor nära skolan, där festen ska hållas. Annars finns chansen att man skulle ge sig ut på äventyr med polarna och hamna någonstans ute i Skärgården, har aldrig hänt mig, är från ett avsnitt av vänner fast lite försvenskat.

Hur som helst, det är inte helt billigt att gå på systemet i vårt avlånga land. Stod där och håvade upp 450 pix för lite skön hjärncellsförstörelse. Visste att det hade varit smart att ta med sig prosecco från pappas spritskåp, tyckte bara att det var för tungt och klingligt för tåget. DUMJAG!

Nu ska jag ta och läsa på ryskan tills idag. Nästa tenta lär välan bli snäppet svårare så det är väl till att försöka hålla sig au jour.

Nästan städat

Igår, då hände det något med mig, något så osanolikt som att jag faktiskt tog och plockade in mina kläder i garderoben. Kläderna har ömsom legat på stolen och ömsom på sängen och mellan dessa stationer har vissa plagg ramlat på golvet. Nu är de nästan allihopa i garderoben och byrån, fantaktiskt. Tar väl ett tag i kväll också så att jag får in allt.
    Ska rensa upp i garderoben min också, ser ut som ett mindre Tjernobyl. Partytoppar bland träningskläderna, stickat bland byxorna och så vidare. Ett problem med att ha sorterat in sin garderob är att den väldans snabbt blir osorterad.
    Precis som skrivbordet, har man väl organiserat allt i lådor, pennfack, burkar pch pärmar. Vips så är det utspritt över hela skrivbordsskivan igen.

Ut och motionera?

I regn? Neeee.

Och med detta är det klart varför man nu väger två kilo mer än för två veckor sedan. Undanflykterna är många

Godnatt världen

kvällens sång blir When the morning comes med Hall&Oates, är som inne i det träsket nu.

Inte så superduperspännande

Dagens LOST var visst ett feel-goodavsnitt. Inte bara på tv:n utan det här var faktiskt den första gången sedan vi gjorde slut som jag känt mig nästan bekväm i exets närvaro, han hade klipp sig och vi som busade och jag rufsade runt hans hår, på ett kompissätt, i mina ögon i alla fall. Hoppas han såg allt likadant. Hoppas, hoppas, hoppas.

Tentan klar

Så svårt var det ju inte, som ett gymnasieprov ungefär. Skojade till och med lite i svaren.

Så, nu är det Simpsons, städa och LOST! Lost, lost, lost. Gör min lilla LOSTdans, den är charmig, svettig, läskig och skrämmande, intressant, fängslande och helt beroendeframkallande. Precis som serien.

Lisa har fått en ny tjej i klassen som är lite för vuxen. Blir inga ponnies där, inte.

Har förresten skoskav. Mina fina gympadojjor köpta på Maxi för en hundring, som gör mina fötter nätta och små. Är föör små. De har skavt av hela min häl. Behöver som inte bara gå ut dem litegrann, behöver väl gå ut dem tre storlekar. Aaj, blåsor!

Köpte, när jag egentligen skulle plugga, en finfin brun sammetskavaj, rea på H&M, tvåhundra pix. Fin,

Hungrig

Var är alla uppassare när man behöver dem? Skulle vilja kunna sitta här i sängen och säga, fil med banan, tack och så kom det, I dag tror jag jag avrundar med lite varm choklad. Och vips var den där. Antar att kungen har det så, men inte jag minsann, ner med kungahuset!

Kan ju uppfinna en robot - som Walace och Gromit, ha små maskiner överallt som kör mig till köksbordet, som de förresten har rensat rent efter kvällsmaten kvällen innan, vi har inte det, inte från kvällen innan det och kvällen innan det och kvällen innan det. Faktum är att vår disk den står där den ståttsedan förra onsdagen. That's tentavecka for you, men jag var ju faktiskt inte här onsdag - lördag så såå mycket mitt fel är det ju inte.
Min robot den skulle, efter frukosten köra mig till duschen där den skulle programmera in vattenblandaren på två drag på den med blå prick, två drag på den med röd prick. Stora drag,  storleken på dragen gör jag alltid fel vilket vareviga duschmorgon ger mig ett mindre trevligt uppvaknande, ibland skållad hud och ibland infrusen och blå som ett litet blåbär. hur som helst, min mening ovanför blev lite sönderhackad, skulle min lilla robot ställa mig i duschen, schamponera och sånt kan jag göra själv, men det skulle hålla för mina öron så att det inte kom något vatten eller sånt i dem. Kan man få örongångsinflammation av. Det var så jag fick min tinnitus.

Nu måste jag upp och göra allt det där själv, buäh,Tentaångest

Har precis gått igenom gamla tentor, känns halvbra, de tentorna var inte skrivna av samma kille som skriver vår och därför var de lite svåra att besvara. Ska nog gå bra i alla fall, hoppas jag, tror jag, kanske, skulle ju helst vilja ha VG. Man ska ju motivera lite så kan funka med ordbajsning. Hoppas jag i alla fall. Får se, vill inte se, vill flytta till Bermuda och surfa bort dagarna.
Kan man surfa på Bermuda? Är helkass på geografi, någon slags minirevolt, mamma och pappa är båda geografilärare och det är inte alltid så kul att räkna upp alla städer som man kör förbi från lilla Fagerhult upp till Nora där farmor bodde.
Kan jag surfa? antagligen inte...

Är inte såå bra

Har fått den här kommentaren.

JASSÅ, DU LÄSER RYSKA!

I lumpen lärde jag mig en viktig fras på ryska, men tyvärr har jag glömt den. Kan du översätta den igen för mig;

"Du får gärna våldta min fru, men snälla skona mig"

Ta det inte så allvarligt, men det är en kul grej att kunna säga när man möter nån ryss!!!

Från: T.G.P

Sorry, kan tyvärr inte säga denna fina gamla kallakrigetrelikmening som förresten även min storstorebror har frågat om jag kunde, du gjorde inte av en händelse lumpen i Karlskrona? Kommer kanske kunna det till jul när jag har läst alla tio poängen färdigt. Men jag kan säga hylla: [pol'ka] (tänk på att o uttalas å, dumma IPA(fonetiska alfabetet) som inte är baserat på svenska, detta värlsspråk bland världsspråk). Ska försöka luska ut vad meningen blir över helgen, då har jag lite mer tid. Om du vill försöka klura ut det själv så har lexin en fin onlineordbok på ryska.

Simlärarträff

Idag hade vi en simlärartäff. Kände mig lite utanför då alla andra jobbar mycket mer än jag och därför tar saker som arbetstrivsel och sådant mycket mer allvarligt än vad jag gör. Jag jobbar ju bara knappa tre timmar på söndagar, nu har jag ju världens skönaste bad med varmt vatten, en assistent, inga fler barn än just mina så långt ögat kan se, inget buller. Kan tänka mig hur jobbigt det är att jobba heltid på en stor simhall. Har vikarierat ibland och har efter de gångerna suttit hemma i dubbla täcken med en huvudvärk som skulle kunna spränga hela Göteborg i luften.

Lättförtjänta pengar var det i alla fall, fick full lön för tre timmar av sitta vid ett stort bord och diskutera, göra lite HLR och bada lite på skoj.

Men den lovade frallan uteblev vilket var lite tråkigt.

Vill inte veta

Varför i hela helvetet skulle någon för ett tag sedan förklara för mig att "oa hela natten" har med onani att göra, visste det inte innan, hade helt enkelt inte funderat på det. Ett av mina få minnen av den låten är när jag och lillstorebrosan sjunger den i kareokebaren på färjan till London, jag är nio, han tretton. Nu har de förstört det minnet. Undras om de vuxna som hörde oss sjunga rodnade lite... Jag tänker inte så mycket i sådana banor när det är lite gömt, gjorde det inte som liten i alla fall. Är sången på franska så tänker jag inte så mycket på det heller. i fem års-åldern någon gång fick jag väldans skäll av mammsen efter att ha bräkt ut voulez voui coche avec moi (tar avstånd från stavningen) vid köksbordet.Morgonen från helvetet

Klockan är tjugo i åtta. Alldeles för mycket, ska vara på skolan vid tio så lite morgonpluggande blir det ju, men inte mycket. Skulle ju ha varit vaken vid sex men i natt blev jag tvungen att omvärdera det beslutet och sätta om väckarklockan, eftersom jag vaknade vid ett och somnade vid typ halv fem så var det egentligen men8ngen att jag skulle sova till halv nio så att jag var pigg för dagen istället. Men se de gick inte.

Vad jag är avundsjuk på dem som bara kan lägga huvudet på kudden, sluta ögonen och sova.  

Är så otroligt trött, allt jag vill är att kunna sova som vanligt folk! Huvudet värker och det spelas serenader i öronen. Fan för tinnitus!

Fortfarande vaken

Några av dagens omöjligheter:
*åka till jupiter med en bemannad farkost
*SOVA
*få en trerätters(kinamat gills inte) till ett vettigt pris
*bota AIDS
*hitta en pojke om man bara sitter inne i lägenheten och bloggar hela tiden
*få en psg att inte övergenerera alls utan några fulregler
*SOVA
*få rätt temperatur på duschvattnet
*åka runt-runtkaruseller utan att kräkas
*vara på två ställen samtidigt
*SOVA
*spendera obegränsat med pengar
*både ha kakan och äta den
*äta månen
*tycka om vita bönor
*sjunga rent
*erkänna att man ibland kan vara lite irriterad på mac om man nu äger en och att man då och då hellre skulle vilja ha en pc
*bli smal
*SOVA
*världsfred

Vaken

Vaknade för en halvtimme sedan. Kan inte sova alls, min tinnitus, den tjuter som flera mistlurar och mina ögon har absolut ingen lust att sluta sig igen.

Kunde inte logga in här tidigare så jag har suttit och kollat på kändisbilder på afronbladet. Var inte så skoj, de är mer intressanta när det är fest och de är finklädda än vad de är när de går på söndagspromenad med barnen. Förresten, Spears har slängt ut maken, där ser man.

Hoppas att det här inte kommer att påverka hur pigg jag är imorrn. Vill ju inte gärna somna under HLRkursen med jobbet. Måste plugga imorrn med, på morgonen och på kvällen. Kolla på Desperate Houswives. VIll sova och det allra helst utan öronljud. Men först så ska jag ta och fixa lite mer musik. Kan behövas.