packar

Snart är det solong Munchen...

..och hejsan Göttteborrg

och det är ju inte helt fel det heller eller hur?

imorrn på morgonen bär det av mot Franfurt och sedan mot Svedalavin

Har köpt vinvinvivnvivnvivnvivnvivnvinvinvin

Hoppas nu att jag kommer igenom handbagagekvoterne hos ryanair!

Tack p3!

Tack p3, tack moneybrother. Genom att spela dagens favoritartist Moneybrother har p3 härmed förgyllt min dag.

Namnsökning

Har lite tråkigt, väntar som vanligt på Mare, hon skulle varit här för tio minuter sen, har precis pratat med henne, hade precis vaknat... Satans i helvet också!

Har suttit och slösurfat. Kollade upp alla mina namn.

www.marion.se - är det det marion, bandet som var ett av mina idolband i min pura ungdom? sidan under konstruktion so guess I'll never know... Tror inte det dock


Nutella-suget är härmed borta

    I och med att jag på två dagar har satt i mig den billigaste nötkrämen som finns. Den med den söta lilla ekorren på, har jag härmed inte mer någon lust att smaska nutella!

Mår faktiskt lite illa

skoj?

Vet ni varför det är bra att bo i en resistor?

Det finns en bra OHM-givning

funkar även på tyska...

Warum ist es so gut in einem Resistor zu wohhnen?

Weil es da so 'ne gute OHM-gebung gibt.

Kul? Jag vet inte riktigt. Men tack sötpojken, nördpojken Stefis (pojkvännen) för förslaget :)

geniet


Vad är egentligen ett geni, vem är ett geni, kan man vara geni på olika områden, kan man vara ett socialt geni, ett mediageni, ett levnadsgeni eller är det bara de naturvetenskapliga genierna som är genier, men tänk då om man nu är ett sådant där geni som Einstein och de andra, är man då verkligen lycklig och är man då ett geni om man lever ett liv där man inte är lycklig?

Jag skulle jättegärna vilja vara ett geni, det skulle göra allt mycket lättare speciellt vore min presentation: mycket snyggare.

Hej
Marion
Geni

Låter lätt bättre än Marion: Sjuksköterska. Men vem vet, jag kanske är ett geni, jag är i alla fall inte sjuksköterska. Allt det här beror ju på vad definitionen av ett geni är.
Är det han som för flera tusen år sedan upptäcke hur man gör upp eld och därefter kunde värma sina nära och kära, är Gutenberg som genom att uppfinna boktryckarkonsten kunde sprida det tryckta ordet till hela jordens befolkning. Var Einstein verkligen ett geni?

Kanske är Michael Stipe ett geni, i alla fall var han kanske det innan han rakade av håret, alla bra r.e.m.låtar gjordes innan 96. Neil Armstrong? Han varken utvecklade maskinen han åkte i eller skrev sina välkända ord själv, han var bara vältränad nog att klara resan upp i rymden, landa på månen och ta ett första kliv...
Men i alla fall nu: 40 år senare är hans namn minst lika känt som Einstein eller Steven Hawkins.

Så är det inte så att geniet är den som tar chansen att göra ett avtryck i historien, en del gör det si, en del så. En del tar genvägar och kräks eller strippar in en dokusåpa, kommer vi minnas RobinssonMirre om tvåhundra år? vet inte kanske, kanske har just hon gjort ett så stort intryck och präglat in sig själv i historieböckerna, jag betvivlar det dock starkt. Men hon har varit en del av något. När man om tvåtusen år läser om 1900-2000 talen kommer man antagligen att finna en ledtråd till våra simpla nöjen att se på människor i extrema situationer, att se hur de reagerar när de ser en varan eller när killen i sängen bredvid ligger med ens pojkvän. AUCH, fast det räknas ju inte, för jag är ju också del av det, jag som tittare.
Hitler var väl då en av nutidshistoriens största genier, han den fanatiska retoriken som fick en hel nation att gå med honom mot ett gemensamt mål, hans... Eller hans motståndare Churchill vars tal har gått till historien, never have so many had so few to thank for so much. Vistt är det lysande, tacket till piloterna som försvarade London under bombanfall.


Jag vill jättegärna vara ett gein, vill jättegärna att ni ska minnas mig efter att mina sjukjournaler har blivit raderade och min ätt har dött ut vill jag fortfarande bli nämnd i stor sammanhäng.
kanske kommer jag instifta ett pris, Marionpriset, låter inte så flashigt, kanske kommer jag utveckla robotar som är snälla, robotar som är onda?
Det enda jag vill är att bli odödlig, kanske är det så de tänker jihadarna när de bombar, de blir omnämnda, man minns deras namn, Muhammed Atta.

Se upp Kaknästornet, Here I come

Marion
Blivande geni
 

kinesiska namn

Visste ni att många kineser som åker till Europa ofta skaffar sig ett euroeiskt förnamn. T.ex. Fu min kompis, Fu är hans familjenamn och hans europeiska namn är Matthias, hans kinesiska förnamn. Ingen aning men jag tror att jag kommer ihåg att det betyder nåt med solen... Kan vara alkoholångor som gått in i näsan på mig nån gång med...

kineser

Jag vet att man inte ska generalisera folk, men kineser...

Jag känner rätt så många här i Tyskland och i går träffades jag och en god vän från Shanghai. Vi har inte träffats så mycket i verkligheten, det är mest på msn som vi har snackats vid lite.

Han är väldans trevlig och så, men vi har dock inte så mycket att prata om. Blir till slut ett tema som vi båda kan intressera oss av, teknik och mobiltelefoner,

Det är det jag överhuvudtaget vet om kineser. De är väldigt trevliga men inte så kommunikativa, vissa tycker om att kasta ris på varandra ( bodde 3 månader bland bara kineser, de hade matkrig en gång i veckan), en lek som jag i ju för sig lätt kan ta till mig så länge som det finns en bra städtant som tar hand om allt dagen efter... Teknik är ett ämne som man lätt kan bygga en konversation på. De pratar lite knasigt och ibland kan det även bli smått skojigt eftersom de inte har så lätt att säga r, det har ju inte smålänningar heller, jag kan bara säga något som kan liknas vid rj, inga rullande r här inte. Så där har de och jag nåt att enas runt.

De har en annan arbetsmoral än vi, jag vet inte om de tycker om att jobba, men de gör det ambitiöst. I går när Fu skulle börja jobba vid 08.30 gick han punktligt i säng vid 22.00. Beundransvärt!

Jag tycker om kinseser, de är bra kompisar. Men låt de inte laga mat åt dig, om inte grisfötter är något du uppskattar. Svenska kinamaten är väääldigt "försvenskad" kan man inte ens köpa här i München. Vill ha friterade kycklingbollar!

Kina är ett väldigt stort land och umgås man med många kineser får man lätt se upp för att alla fördomar sakta krossas. Allt det jag har skrivit här är ju självklart bara att kasta i brevlådan. Det är kanske en inledning till 5 kineser men går inte alls att applicera på de allihopa... T.ex hade jag fått för mig att alla kinesiska tjejer pyttesmå fossingar hade, Den första jag träffade här i Tyskland hade 41er, hon var också centimetern längre än mig.

Varför skriva?

Om ni undrar varför jag skriver så mycket just nu så är det för att det är måndag i dag och tydligen har de fått för sig att måndag är storputsardag. Hausmeisterin är wahrscheinlich där och besträmmer över städandet så jag vågar inte gå ut.

Som sagt, de tycker inte om att det bor annat drägg förutom det drägg som egentligen bor i Wohnheims här i Tyskland.

Hur lång tid kan det ta att städa några duschar??

Svara snälla den som vet! NUU
   

illa

Aj då, kollade igenom mina gamla inlägg, har skrivit bin there done that

Gör ont... been there done that. Dumma tyska förstör min engelska...

tinnitus

    Tinnitus, ett satans helvete är det om man får uttrycka sig så.

Själv har jag ett brus och två - tre högre toner som nästan gör ont i hjärnan för att de är så höga.
Har varit till en örondoktor men han bara viftade bort det, är inte så skojigt när man inte får respons. Är inte heller så lätt att bevisa.

I julas kom den, jag hade fått min gamla vanliga örongångsinflammation, liten inflammation som inte är så farlig... Var förkyld och självklart skulle det slå lock i öronen, aj då! Runt två veckor trodde jag att det skulle försvinna av sig själv, jag trodde även att det ljudet jag hade börjat höra skulle försvinna när trycket försvann.

I mellandagarna var jag sedan hos öronläkare, inte min vanliga utan den arroganta typen som inte tog mig på allvar om tinnitusen i somras. Som på löpande band gav han mig örondroppar för inflammationen. Den försvann och visst trodde jag fortfarande att allt skulle bli bra igen, quatsch!

Nu 9 månader senare har jag vant mig, jag tror att det värsta var i julas när jag precis fick den.

Men för ungefär 3 veckor sedan kraschade jag med bilen. Var riktigt läskigt och jag spände varenda muskel i kroppen när jag slog i träden i runt 90 km/h. Har inga fysiska skador, men ryggen är fortfarande spänd som en hare, jagad av ett hemskt litet dreglande barn på runt fem år... Detta ger utslag på tinnitusen, lite värre, lite odrägligare  och fullkomligt, fullkomligt läskigt jobbig...


mår bättre...

Ah, skönt, idag är jag inte samma sorgliga vrak som igår.

Tinnitusen var snällare i natt så jag kunde sova. Det är ett dilemma det där. Tinnitusen blir värre när jag är trött - men är tinnitusen illa kan jag inte sova. Det blir en spiral som slutar med att man bara vill hoppa ut genom fönstret. Smällen när man slår i från 6e våningen borde väl ta bort tjuten och brusen...?


sjuk

muää, jag är sjuk. Min röst är sprucken både på längden och tvären, halsen känns som om jag svalt ett sandpapper. Som om inte det här vore nog bultar det i skallen och min gamla vän tinnitusen dansar omkring i stället för att bara digga lite som den brukar

Förbannad

 Varför kan en del folk inte bara helt enkelt komma i tid? Jag är en sådan som oftast brukar komma lite sent, typ 5-10 minuter... Marijana sa att hon skulle komma snart, det kopplar jag direkt till att hon kommer vara på väg om runt 5 minuter, det tar henne 15-20minuter att komma hit så hon borde vara här inom 30 minuter. Detta var för 45 minuter sedan. Nu får jag ett meddelande att hon kommer om en halvtimme...

Arrrgh, jag blir galen!!!

Jag är helt och hållet okej med att vara ensam. Det är delvis därför som jag har åkt hit, för att kunna strosa i Englisher garten allena utan någon som snattrar bredvid mig. Inga problem! Men självklart blir jag glad om någon vill vara med mig och då väntar jag på dem. Men uppgår väntan till 2-5timmar varje dag i en vecka som det har gjort nu så blir jag lite irriterad... Det blir ju självklart lite problem om den som man är förbaskad på är den som man bor hos som med mig. Jag kan ju inte direkt skälla ut henne enligt konstens alla regler för då kanske hon blir skitförbannad och slänger ut mig.

/ argsinte Marion

Min väska

Yey jag har hittat den och köpt den. En jättefin liten Picard-sak. Jag vet att jag klagade på handväskor förut och jag tycker fortfarande så. Men om man nu ändå ska ha en varför inte ha en som är snygg? Men nu får jag ta det lugnt med pengar...

Undrar bara en sak ska man ha kvar den lilla P-medaljongen eller inte?nutella-suget

  Vet inte varför men av någon anledning känner jag ett sånt otroligt behov av nutella. Det är hemskt! Vill ha det men måste vara stark. Kan det kanske förklaras med menscykeln, den brukar man ju annars kunna skylla på lite så där ibland, men inte den här gången. Den enda riktiga anledningen är nog den att jag är i Tyskland och är omringad av sötsaker, de har nutella på pannkakorna!

Dagens låt kommer vara Lisa Ekdahl: de band som binder mig här. Ibland finns det inget mer genialiskt än en otroligt cool röst kombinerad Lass Winnerbäck.

I dag fyller rumskompisen i Göteborrrg år, 22. Gratulerar tjejen om du lyckas få tag på det här :)

I see you when I get there, see you when I get there, see you when I get theeere!


stövlar

Ah! köpte stövlar 110 euro, Är snygga som sjutton dock. Mina båtar till fötter kan se lite stora i dem i fel ljus, men då är det väl bara att ställ sig i rätt ljus då... De är så fina på mig nu med byxorna nedstoppade..

Hittade en handväska idag förresten när jag gick runt på stan och väntade på Mare (2timmar försenad den här gången, ska nog ge henne en mistlur i julklapp) Picaro är den i alla fall. Snygg som sjuttans. Hertie har den 70 euro för den,

Om jag inte ser upp får rumskompisen Sofie bli utan födelsedagspresent. Mamma får dock servettringar i trä. Man måste bygga dem själv så jag får hoppas att de inte går sönder första dan :)

Glad kaffestund gott folk, jag tänker dock dricka choklad

/Werner

städdax

Hjälp de städar därute, undrar om Hausmeisterin'en är där? KRUZIFIX
 
 

fråga

hur många kaniner går det på en hare?

fel i profilen

Om det är någon som undrar så är är jag ingen man. Såg bara inte att man kunde ställa in könet på profilen. -Aj då

Vad är väl en vän??

Är inte en vän någon som inte lämnar en i sticket mer än tre gånger i veckan?
Nu är jag helt enkelt lite förbaskad eftersom Marijana inte kunde ta sig tid att smsa mig att hon inte kunde komma in till stan utan helt enkelt lät mig sitta i en kvav lägenhhet mellan 10 och 4 och vänta på henne...
Funderar nu på om det inte vore bättre att söka in på ett Jugendherberge (vandrarhem) där jag kan gå in och ut utan att ha en tant (hausfrau) som lurpassar på mig.
Jag ska bita ihop nu när Maare kommer annars blir jag väl satt på gatan att svälta...
ARRRGH
Weekend love med Fibes oh Fibes är en otroligt bra låt att spatsera runt staden i öronen med speciellt som man vet att det antagligen inte finn en enda mer i hela München som har det i poden. Får en att känna sig speciell
// Marion

nödkompisar

Ibland blir man lite sådär lämnad åt sitt eget öde av sina vänner, inget elakt menat med detta, ibland blir det bara så. Det har nu hänt mig här i München, jag har åkt hit vid precis fel tidpunkt. Mina killkompisar jobbar skift och har det därför lite svårt att krångla in mig i sina scheman. En kompis som jag hade när jag bodde här råkade bli kär i mig, inget ont menat med det heller. Jag menade inget ont direkt när jag avböjde hans kärlek och bad om vänskap istället. Han skrek och gormade och lämnade i argmod och nu hatar han mig men menar såklart inget ont med det. Det är ett utav mina problem, jag drar mig alltid till killar när jag vill ha kompisar, det ända felet med det är väl då kanske att det ibland kan uppstå sådana situationer...
En tjejkompis har jag i alla fall här i Tyskland en fager ung fröken med blont hår - från Kroatien, hon snackar mycket om stolthet och sådant som jag inte bryr mig så mycket om men hon är världens bästa. Det är också hon jag bor hos, men hon är inte här. Hon är hos sin pojkvän och jag har bara fått audiens hos henne 5 minuter när hon kom för att lägga av lite saker hos sig själv, detta är under de senaste tre dagarna. Hon menar inget ont med det faktum är att hon faktiskt är lite sjuk också. Men summan av kardemumman är att jag känner mig lite smått ensam:( Jag är också väldigt hungrig eftersom jag inte vågar visa mig för mycket utanför rummet där jag bor, har därför inte så vidare tillgång till kök, vet faktiskt inte var det ligger ens. Om jag blir upptäckt kommer jag att kastas ut, bor man i Wohnheim i Tyskland får man inte så ofta ha besök...
Men jag var smart, jag misstänkte att det skulle bli några kvällar under min Münchenvistelse som jag skulle vara allena så jag skaffade en back-up. En s.k. nödkompis som jag träffade på under resan. Han är ganska trevlig, han vill antagligen ligga med mig men jag har ju pojkvän så det kan han glömma. Men om man bortser från det så är han helt okej.
Jag känner mig självklart lite smått ego eftersom jag antagligen inte annars skulle ha tagit kontakt med honom om jag inte hade behövt en back-up. Vi har hängt 2 kvällar, druckit öl. Jag har viftat bort hans blickar och tänkt snälla tankar - vill ju bara inte vara helt ensam vareviga kväll.
Nu verkar dock allt haka upp sig. Min allra bästa killkompis i världen har födelsedag i dag och planen är att jag ska få käka lite Libanesiskt, namnam. Dock verkar tjejkompisen ha piggnat till och vill käka, idag får jag kanske äntligen mat!
En sista sak med nödkompisar, man måste ha träffat dem själv- det funkar liksom inte att ringa upp kompisens kompis och fråga om de vill hitta på nåt. De låter mer som om man borde behöva den där lobotomeringen snart och kan kansj´ke dock ta dig till sig. Men det blir som aldrig på riktigt... Trust me, bin there done that.
Marion, Theresienstrasse 100, München, Tyskland Europa, Eurasien, Jorden, Vintergatan, Universum. Dagens låt: Dispatch, bats in the Belfry Dagens provapå-adress tips: www.tripptrapptrull.se Läs och mys hur barnen i Trille och Trulle får lära sig att stanna och krama ett träd om de kommit vilse.

Ensam i München

Jag hoppas att ni förstår en grej. Jag som inte än har hunnit bli så en blogg-nörd som springer ifrån föreläsningar och middagsbjudningar för att skriva upp mina tankar på bloggen, kommer nu i början bara skriva när jag har lite sådär småtråkigt - som nu...
Jag har tagit min tillflykt från Göteborg till Bayerns huvudstad - München. En väldigt vacker stad där det vanligtvis också är väldigt vackert väder. (inte nu dock). Jag skaffade mig några väldigt goda kompisar här för nåt år sedan när jag var här ett år och pluggade tyska.
Har varit här sedan i torsdags och känner mig som en riktigt sorglig uppenbarelse. Jag är ensam, det regnar ute och ingen vill komma hit och leka med mig

Handväskor

Handväskor Handväskor är ett fenomen som jag föraktar, deras förekomst är bara där för att jäklas och jävlas med oss kvinnor. Man gör kläder åt oss utan fickor åt oss bara för att tvinga oss att köpa antingen en relativt snygg handväska för runt 5500, den som jag såg i dag hos burberry, eller en ful, utan kvalitet i någon sorts plast fast till okej pris.
All cred till H&M dock som i alla fall här i München har en helt okej handväska i läder för tusenlappen, smakar det så kostar det...
Jag äger, hmmm - tre handväskor tror jag, nej en har jag skänkt till myrorna så två. För att jämföra så äger jag runt 20-30 par skor, ungefär 100 toppar, 20 talet kjolar och 15 par byxor. Jag har till och med två olika glasögon som jag växlar mellan när jag inte har linser och vill se lite så där sofistikerad och smart ut som man gör i glasögon. Däröver ska vi bara inte gå in på antalet halsband, solglasögon och armband jag har för att variera min klädsel. Jag besitter till och med runt fem hattar som jag älskar men alla andra verkar tycka är lite knasiga. Min ena väska är svart med kort axelband vilket gör att jag känner mig lite dum eftersom jag självmant stoppar upp något som jag har betalt för i en dans- / partysvettig armhåla. En vit som inte riktigt kan kallas vit mer. Behövs det någon förklaring varför jag inte har den så ofta?
Båda är lågbudgetköp som jag köpt i brist på annat. Jag är student .Okej, jag slavar på söndagar i simhallen men inte tusan har jag råd att köpa min fina burberry väska i alla fall. Det suger helt enkelt.
Jag vill inte behöva ha handväska, jag känner mig dum med den, jag tycker inte om att ha något med mina pengar som jag måste ställa ifrån mig när jag ska äta, ställa ifrån mig för vem som helst kan ta. Jag tycker inte om att knöka i alla mina saker i något som jag glömmer överallt - på flygplatser, i taxis, hemma... på dansgolvet osv. Jag tycker om att kunna känna mitt kortfordral i fickan där jag vet var det är
Men idag har jag visst i alla fall hittat en stilig liten manchesterkjol på vilken det vore ett brott att applicera fickor, linnet därtill har såklart inga myntgömmor och av någon anledning så är det bara fejkfickor på den enda kavajen jag tog med mig till Tysklandet, FÖRBANNAT också... Och jag ska ut med en killkompis som jag inte känner så bra och honom kan jag antagligen inte fråga om han kan bära mitt kortfodral, min mobil, mina nycklar, min ipod och lite hårnålar och smått och gott. Så hela dagen efter inköpet av kjolen har jag letat handväska... hittade såklart ingen och nu går jag snart med en liten ohyggligt ful sak som jag lånat av min kompis, hon förstår inte svenska så jag säger bara att det står nåt snällt om henne här...
Snälla Ebba von Sydow kan inte du tycka till i nästa panel att ryggsäck det är grejjen för i höst, där får man ju i alla fall plats med något.
Jag heter Marion och rapporterar från München till tonerna av Deportees Arrest me til it hurts. Ciao, Tschüss och Auf wiederschreiben

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


Hej alla coola människor! - eller ni fem som kommer läsa det jag skriver här

Namnet lyder Maria - Marion och jag är en helt vanlig tjej på 21 vårar, men inte höstar som pluggar det skojiga ämnet datalingvistik vid Göteborgs universitet som jag för övrigt från och med nu kommer förkorta till GU.
Mer om mig kommer hoppa upp med tiden
//Marion